Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 863018 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fb_balkay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • twitter.com/paulgeorge__13
sayın murat kaya cem ağrak bitti siz başladınız şom ağızlılığa :((
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Efes yenilseydi iyi olurdu pek eksi hanesine yazılan bir hafta olmazdı.Efes gerideyken kazanmasına üzüldüm.Gerçi çöp Laboral karşısında bu kadar zorlanmaları aslında overrated olduklarına bir işaret olabilir.

Fazla abartıyor olabilirim ama belki de salonda olmamın etkisi ile bir top8 hatta F4 yarı finali seviyesinde maç olduğunu düşünüyorum ya da maç böyle gelişti diyebilirim.Ve maçın içinde kaldık,çarpıştık,karakter koyduk.İlk çeyrek başı sonrası ve 57-52'den 57-59'a geldiğinde maç normalde kopar giderdi ki geçen senede olan buydu,nefesimiz yetmiyordu ama bu sefer yetti.

Kaybettiğimize çok üzüldüm ama Cska'yı iyi savunduk,kötü oynamalarının sebebi onlar değil,bizdik.İlla olayı başka yerlerde aramaya gerek yok.Takım ümit verici.Şöyle oynarsak 11-3 bitirmek işten değil.

Fazla polyanna oldu farkındayım,ne diyeyim biraz da ben polyannacılık yapayım :D

Çevrimdışı nsmert

• Üye
  • Yer: izmir
Bari son hücumu yapsaydik. Sonu kötü biten filmler gibi oldu. :(

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Bir sey dikkatimi cekti: son hucumda topu oyuna neden Goudelock gibi ucluk makinasi bir adam sokar?

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
İlk Barcelona maçında Emir'in son topta anlamsız bir 3'lük denemesi,şimdi de Goudelock'un topu oyuna sokamaması.Bu 2 pozisyon sonucu da acaba maç gerçekten bitti mi,şuan yaşadıklarımız gerçek mi hissi yarattı bende.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Benve novogrod macimiz çok önemli...o maçı mutlak almalıyız...moral açıdan ve mesaj açısından...
Takim sunu gösterdiği hem mac içinde kalacak..bence bunda zisis un payı büyük olacak...
Bu şekilde oynarsak evinizde bence mac vermeyiz...
Deplasmanda ise zaten yerimizi  belli edecek maçlar bence önümüzdeki 4 mac içinde..
Novgrd-milano ve Malaga...
Deplasmanda Efes ve çaba laborali yeneriz...
Cska ve oly maçları için konusmayalim şimdiden..
Umarım su 3 deplasmandan 3 te 3 ile cikariz...
Açıkça en tehlikeli olanı bence novogrod...su haline bakınca Milano ve Malaga bence bizim takımla bas edemez.,.çünkü Milano çok kırılgan;Malaga desen hücum özürlü bence savunma sertlesince..bir yerde tıkanırlar...
Ama novogrod cidden hava bulmaması gereken bir takim...

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
  • Yer: istanbul
Avrupalılarla amerikalıların farkı çok belirgin bir şekilde ortaya çıkıyo. Top avrupalılarımızdayken hücum akıyo top paylaşılıyo doğru pozisyonlar oynanıyor. Ama amerikalıların eline geçtiğinde hık deyip kalıyo bildiğin oyun statik bir hal alıyo. Bence takımımızda fark yaratan oyuncular pozitif ve negatif anlamda:

Zisis: Savunma da çok iyiydi ve beklemediğim şekilde enerjikti, karşılaştırmak gerekirse savunması beğenilen Hickmandan bana göre 1-2 gömlek yukarıda savunması bu anlamda çok ciddi katkı verdi bugün ve çok doğru bi transfer olduğunu gösterdi. Hücum tarafında da top elindeyken güven verdi ve hep doğru kararlar verdi ,orada da takımı cok ciddi olarak yukarı çektiği görüldü bence bugün. Beklediğimden daha büyük bir katkı verecek gibi duruyor.

Goudelock: Top 16 da hemen her takımın hücumunu Goudelock üzerinden şekillendireceğini düşünüyorum ve anladığım kadarıyla Obradovic bu konu üzerine baya düşüyor. Savunmada 1vs1 yenilmesinden ziyade çok fazla adam kaçırması can sıkıcı olabiliyor. Kendisi bu konuda istekli gözüküyor az da olsa bir gelişme göstermiş gibi ama alması gereken de çok yol var sanki. Gelelim hücum kısmına ki burada yine avrupa basketboluna alışması, burada oynanan oyunu bilmesiyle alakalı bir durum ortaya çıkıyor. Topu elinden çıkarması gereken zamanlarda fazla zorlamalara gidiyor ve topu elinde çok ciddi süreler tutuyor bu da hücumumuzun çok statikleşmesine sebep oluyor. Obradovicle beraber bu konuda da aşama kaydetmesi gerekiyor. Yapması gereken şey ikili sıkıştırmalarda topu elinden çıkartmak veya mümkünse ters eşleşmeleri değerlendirip daha garanti olan topu içerde ki uzuna indirmesi her avrupalı oyuncunun genetiğine işlemiş ama amerikalılara uzak kavramlar tabi bunlar.

Hickman: Ben çok ciddi manada Hickmanın bu seviyeler için yetersiz olduğunu gözlemliyorum. Her sporda bazı oyuncuların altın sezonları olur ve bu gerçek potansiyeli hakkında yanıltıcı olabilir. Yani olay boş şutları sokamaması vs değil. Tamam savunmada ortalamanın biraz üzerinde ama hücum kısmında top eline geldiğinde resmen kilitleniyor hızlı düşünemiyor gibi. 2li oyunların hepsini şutla değerlendiriyor içeriyi hiç zorlamıyor çünkü zorlayamıyor bazen koridor yakalayıp girdiğinde de en ufak bir tehditte topu potaya bile değmeyen turnikeler bırakıyor. Mutlaka özgüvenle de alakası vardır ama bu kadar da büyük bir oranda etkileyeceğini düşünmüyorum ben.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Benve novogrod macimiz çok önemli...o maçı mutlak almalıyız...moral açıdan ve mesaj açısından...
Takim sunu gösterdiği hem mac içinde kalacak..bence bunda zisis un payı büyük olacak...
Bu şekilde oynarsak evinizde bence mac vermeyiz...
Deplasmanda ise zaten yerimizi  belli edecek maçlar bence önümüzdeki 4 mac içinde..
Novgrd-milano ve Malaga...
Deplasmanda Efes ve çaba laborali yeneriz...
Cska ve oly maçları için konusmayalim şimdiden..
Umarım su 3 deplasmandan 3 te 3 ile cikariz...
Açıkça en tehlikeli olanı bence novogrod...su haline bakınca Milano ve Malaga bence bizim takımla bas edemez.,.çünkü Milano çok kırılgan;Malaga desen hücum özürlü bence savunma sertlesince..bir yerde tıkanırlar...
Ama novogrod cidden hava bulmaması gereken bir takim...

Abi maçı izlemedim de 4 adam 70 sayı 6 adam 79 sayı atmışlar,skor dağılımı ve kadroları dar.Arada böyle ezip geçmeleri normal ama bilmiyorum kalitemizi gösteririz/göstermemiz lazım.

Çevrimdışı mrsic12

• Üye
  • Yer: istanbul
Bir sey dikkatimi cekti: son hucumda topu oyuna neden Goudelock gibi ucluk makinasi bir adam sokar?
Topu oyuna sokarken bu sene çok sık kullandığımız bir set o. Goudelock topu oyuna sokar ve koşmaya başlar, topu alan oyuncu hızını almış goudelocka topu verir ve goudelock 1-2 sn içinde rakip üçlük yayına yetişmiş olur. Tabi savunmacısını da ekarte etmiş oluyo  topu almadan önce ve 2-3 dribling ile ya boş üçlüğü atar veya savunmada rotasyon gelirse köşelerde bekleyen boş oyuncuyu bulur.

Tabi bu olması gerekendi ama ne yazık ki o pası veremeyince topu oyuna onun sokması çok saçma göründü

Çevrimdışı Besim

• Üye
Topu oyuna sokarken bu sene çok sık kullandığımız bir set o. Goudelock topu oyuna sokar ve koşmaya başlar, topu alan oyuncu hızını almış goudelocka topu verir ve goudelock 1-2 sn içinde rakip üçlük yayına yetişmiş olur. Tabi savunmacısını da ekarte etmiş oluyo  topu almadan önce ve 2-3 dribling ile ya boş üçlüğü atar veya savunmada rotasyon gelirse köşelerde bekleyen boş oyuncuyu bulur.

Tabi bu olması gerekendi ama ne yazık ki o pası veremeyince topu oyuna onun sokması çok saçma göründü

Sanirim 4 saniye kalmisti.  Dedigin set icin yeterli olabilirdi sanirim.  Ama en cok oynanan set ise, o zaman CSKA'nin da Goudelock'i tutmasi olasi idi.  Geriye kalan secenek icin de zaman kafi olmazdi gibi. 

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
Gayet yuzdeli bicimde 19 sayi atan biri bu laflari hak etmiyor. 
5/11 ikilik ve 3/6 üçlük yüzdesi 19 sayı atıp 10 verimlilik puanı tamamlamış. 2. yarıda andrew in gereksiz zorlamalarından başka birşey görmüyorum. Takımda bu kadar hucüm silahı varken bogdan formda iken her topu at finke durumu bize yakışmadı.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
ordan burdan gözyası damlası bırakan adam, en kritik ve en bos kaldıgı pozisyonda göz yası bırakmak yerine zorice pası denedi.
bir taş olaydı yanımda, vuracaktım kafamı :D
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Besim

• Üye
5/11 ikilik ve 3/6 üçlük yüzdesi 19 sayı atıp 10 verimlilik puanı tamamlamış. 2. yarıda andrew in gereksiz zorlamalarından başka birşey görmüyorum. Takımda bu kadar hucüm silahı varken bogdan formda iken her topu at finke durumu bize yakışmadı.

O begenmedigin yuzdelerin cok formda Bogdan'dan iyi oldugunun farkinda misin? 

Su Fenerbahce taraftarindaki Bogdan'in her yaptigina tapip da, Goudelock'i her ne yaparsa yapsin, elestirme huyunu anlamiyorum cidden.  Bu giderek daha da gozume batan bir ezber haline geldi. 
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 02:07:29 Gönderen: Besim »

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
onun nedeni, goudelockın savunmada cok acık veriyor olusu.
Savunmada goudelocka giden yardımdan benim saydıgım 6 sayı yedik.

Daha da fazla olabilir.
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
mart nisanı görür isek çok acayip bir basketbol oynayabiliriz