Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 862518 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
valla hocam bogdan bir ara 4/5 üçlük ile oynuyordu ve üstüne o klişe 3 numaralarını nasıl tutcaz denilen azman weemsi savunuyordu. Bogdan dengeli bir oyuncu kaçırdığı ikilikler bizi zor duruma sokmamıştır onu söylüyorum ama andrewinkiler direk potamızda sayı oldu fark bu bence. De colonun faulune rağmen içinden çıktı diyecek birşey yok. Bana kalırsa maç andrew yüzünden gitti. Eleştirilmeyecek kimsenin durumu yok bu takımda. Andrew i herkes çözdü gibi artık biraz daha geri plana alınması lazım yoksa hep toslamaya aday olur kendisi bu tip maçlarda.

Yukarida Murat ile yazismamizda belirttigim, "cherry picking" diye tabir edilen bir mantik hatasi teskil ediyor bu.  Mac Andrew yuzunden gitti dersen, ben de derim ki, maci o noktaya getiren zaten Andrew :) 

Andrew'u geri plana almak demek, elinde M16 varken, savasa sapan ile gitmektir.  Muhim olan M16'yi dogru duzgun kullanmayi bilmektir.  Bu kadar kolay sayi bulabilen bir skoreri, topla oynamadan bulusturmak ve sayi bulmak varken, gidip de daha geri plana almali demek, takimi bir tik geriye cekmektir.   

Çevrimdışı Besim

• Üye
Ben Gou yu en çok savunanlardan birisiyim ama Büyük maçlarda bazı zaafları maçlarda sıkıntı yaratıyor..

Murat, zaten oynadigimiz takim CSKA.  Avrupa'nin su anda en kaliteli 2 takimindan biri.  Daha mac kaybetmemis.  Basit hatalar olmasa alacagimiz bir macta; adam yuksek yuzde ile 19 sayi atmis ise, her seyi birkac toptaki olayina baglamayi ben dogru bulmuyorum. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Maçın 3. periyodunun belli süresinde 3 top kaybetti.Ve o sıra cska da kötüydü..Fark açılmadı şansımıza.O esnada değişince 11-0 seri yaptık Besim..5 sayı öne fırladık...Ben maçı yaşadım resmen

CSKA, sanirim, 7 kusur sayi ile one gectiginde, attigi ucluk ile oyunda tutan da Goudelock idi.  Macin dorduncu periyotunda, 2 hata yapan Oguz ile ayni sekilde ust uste 2 hata yapan Bogdan'a da odaklanabilirdin.  Benim demek istedigim husus bu.   Burada da adamlar bize seri atmisti.  Bakis acisina gore her sey degisiyor. 

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Murat, zaten oynadigimiz takim CSKA.  Avrupa'nin su anda en kaliteli 2 takimindan biri.  Daha mac kaybetmemis.  Basit hatalar olmasa alacagimiz bir macta; adam yuksek yuzde ile 19 sayi atmis ise, her seyi birkac toptaki olayina baglamayi ben dogru bulmuyorum. 

Ben asla demem..Bizim maçı kaybetme sebebimiz Son periyod alamadığımız 1 ribaunttur.O kadar basit..Onu alacaksın Kendinden kısa adama vermeyeceksin..1 top maç bitti. Kazanmayı sonuna kadar hajettik
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Besim

• Üye
Heriflerin en kötü oyuncusunda bile öküz gibi size var,böyle bir takımı savunmak ciddi anlamda zor ama maşallah çoğu eşleşmede geri adım atmadık.Emir falan Weems'i çok iyi savundu.

CSKA savunmasi gercekten muazzam.  Simdi yine dondurup dolastirip, Andrew'e gelecek ama adamin attigi sayilarin yaridan fazlasi ekstra sayilar ki momentumun olmadigi anlarda, ancak bunlarla oyunda kalabilirdik. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Ben asla demem..Bizim maçı kaybetme sebebimiz Son periyod alamadığımız 1 ribaunttur.O kadar basit..Onu alacaksın Kendinden kısa adama vermeyeceksin..1 top maç bitti. Kazanmayı sonuna kadar hajettik

Maci almak icin bir toptan fazlasini yapmak gerekiyor ama kaybetmek icin bir top kafi gelebiliyor.  Ayni Zoric, hemen oncesinde hucum ribaundunu alip, sayi yapmisti.  Kader aglarini orunce... 

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Başta koç Zeljko Obradovic olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe bugün kusursuz bir mücadele ortaya koydu. Galiptir bu yolda mağlup derler aynen öyle benim açımdan bu maç.

Oyun olarak elbette zaman zaman hatalarımız oldu ancak mücadelede asla kusur bulamam.

Maçın hakemlerinden Damir Javor, Fenerbahçe'yi katletmek için elinden geleni yaptı, ki başarılı da oldu. Andrew Goudelock kadar eleştiri almaması da tuhaf olmuş. Goudelock, hücumu kadar savunması da kusursuz bir adam olsa, Lakers'ta devam ederdi. Onu böyle kabul etmeyip, yapamayacağı savunmaya odaklanıp, sürekli buradan vurulmasını doğru bulmuyorum.

Taraftar için ayrı bir parantez açıyorum. Bu akşam atmosfer müthişti. İnanılmaz bir taraftar etkisi vardı. Özellikle Teodosic'in yaptıkları ortamı hepten ateşledi.

Biz bu grupta 10-4 yaparız diyordum hala aynı yerdeyim.
« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 02:43:25 Gönderen: Chauncey Billups »

Çevrimdışı Besim

• Üye
Yukarida kurdugum ilk cumle mantikli miydi?  Gecenin bu saatinde, gercek bir Laz olmanin da getirisi ile sacma bir sey soylemis olabilirim :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
Başta koç Zeljko Obradovic olmak üzere tüm takımı tebrik ediyorum. Fenerbahçe bugün kusursuz bir mücadele ortaya koydu. Galiptir bu yolda mağlup derler aynen öyle benim açımdan bu maç.

Oyun olarak elbette zaman zaman hatalarımız oldu ancak mücadelede asla kusur bulamam.

Maçın hakemlerinden Damir Javor Fenerbahçe'yi katletmek için elinden geleni yaptı ki başarılı da oldu. Andrew Goudelock kadar eleştiri almaması da tuhaf olmuş. Goudelock hücumu kadar savunması da kusursuz bir adam olsa Lakers'ta devam ederdi. Onu böyle kabul edip, yapamayacağı savunmaya odaklanıp, sürekli buradan vurulmasını doğru bulmuyorum.

Taraftar için ayrı bir parantez açıyorum. Bu akşam atmosfer müthişti. İnanılmaz bir taraftar etkisi vardı. Özellikle Teodosic'in yaptıkları ortamı hepten ateşledi.

Biz bu grupta 10-4 yaparız diyordum hala aynı yerdeyim.

Atmosferi ovmek icin seni bekledim, Kemal.  Gercekten bana bile "helal olsun" dedirtti. 

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
Yukarida Murat ile yazismamizda belirttigim, "cherry picking" diye tabir edilen bir mantik hatasi teskil ediyor bu.  Mac Andrew yuzunden gitti dersen, ben de derim ki, maci o noktaya getiren zaten Andrew :) 

Andrew'u geri plana almak demek, elinde M16 varken, savasa sapan ile gitmektir.  Muhim olan M16'yi dogru duzgun kullanmayi bilmektir.  Bu kadar kolay sayi bulabilen bir skoreri, topla oynamadan bulusturmak ve sayi bulmak varken, gidip de daha geri plana almali demek, takimi bir tik geriye cekmektir.   
bizim açımızdan bakınca da aynı mantık hatası sizde de mevcut buluyor. Andrew M16 kabul ama bizim takımda sapan yok. Yarı sahada gelen ilk topu alıp tüm rakip savunma üzerinde iken üstüste aynı zorlamaları yapmanın faydası yok. M16 diye kaldırıp ilk şutu göndermesi pas paylaşımı yapmaması buralarda sökmez diyorum.İlk yarıda bulduğu sayılar pozisyon içerisinde idi ama 2. yarı tam tersiydi.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
Atmosferi ovmek icin seni bekledim, Kemal.  Gercekten bana bile "helal olsun" dedirtti. 

Belirtmek isterim ki, Cem Ağrak yine oturuyordu, %90 oturdu yani :/

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • Yer: İstanbul
  • RWB0 & SC30
Kemal nbade goudelock kadar kötü savunma yapan adamlar da var, yok değil.
Ben hala neden kontrat bulamadı bilmiyorum, belki kişisel bir tercihtir (orda havlu sallayıp 10 dk oynayacagıma avrupaya gider kral olurum demiş olabilir) ama illa bir sebebi varsa o da 'size'

yani o boyda olup 2 numara oynamak cok zor bence nbade.
Bugün weemsin yaptıgını yapacak bir kamyon adam var cünkü.

1 desen imkanı yok oynamaz.

« Son Düzenleme: 03 Ocak 2015, 02:50:53 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

• Yönetici
  • Üye
  • Winner
    • KE_Billz
Miraç ;

Sen bizim gelenekten geliyorsun, NBA'de de böyle adamlar var, gülü seven dikenine katlanır hesabı. Goudelock bu yani, savunma anlamında ondan bir şey beklemek hata olur, defoları belli bir adam. Defosu istikrarları olan adamın açığını kapatmak daha kolaydır. Bakın ne kadar ilginç bir cümle kurdum ama aynen öyle durum.

Hakem adam olsa biz bu maçı alırdık.

Çevrimdışı Besim

• Üye
bizim açımızdan bakınca da aynı mantık hatası sizde de mevcut buluyor. Andrew M16 kabul ama bizim takımda sapan yok. Yarı sahada gelen ilk topu alıp tüm rakip savunma üzerinde iken üstüste aynı zorlamaları yapmanın faydası yok. M16 diye kaldırıp ilk şutu göndermesi pas paylaşımı yapmaması buralarda sökmez diyorum.İlk yarıda bulduğu sayılar pozisyon içerisinde idi ama 2. yarı tam tersiydi.

"Yarı sahada gelen ilk topu alıp tüm rakip savunma üzerinde iken üstüste aynı zorlamaları yapmanın faydası yok" dedigin, kacirdigi ikilik sut sayisi 6.  Onu yererken, cok ovulen Bogdan'inki ise 5.  Cok elestirilen son topu kullanirken potaya yaklasik 4 metre uzaklikta.  Iki sayi gerideyken, Bogdan'in kacirdigi turnikenin potaya uzakligi ise 30 santim. 

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Miraç ;

Sen bizim gelenekten geliyorsun, NBA'de de böyle adamlar var, gülü seven dikenine katlanır hesabı. Goudelock bu yani, savunma anlamında ondan bir şey beklemek hata olur, defoları belli bir adam. Defosu istikrarları olan adamın açığını kapatmak daha kolaydır. Bakın ne kadar ilginç bir cümle kurdum ama aynen öyle durum.

Hakem adam olsa biz bu maçı alırdık.

Ben bizi neden sürekli Eziyorlar T 16 da hakemler onu anlamadım..Mimlediler mi İspanyol PezOları bizi..Geçen senede Barca maçında anamızı ağlatmışlardı..İnişte topları basket vermemişlerdi falan..

Resmen işlediler maçı..Yalnız yinede son ribauntu çeksek almıştık..
HaBaBaM GüM GüM GüM