Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 849639 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fundamental

• Üye
  • Yer: İstanbul
Abicim, Eksi Sozluk'u acip bakabilirsin.  Hatta mac sirasinda ve akabinde neler yazildi.  Neyse ki sonradan silen de oldu.  Orada da mesajlastigim kisiler oldu: ozel mesajlarda bile kufurler girla gitti.

Mesela ben bilmiyordum ama Goudelock'in yaygin bir lakabi varmis: gotlek.  Bu lakabi veren kisiler de guya Fenerbahce taraftari.  Rica ediyorum herkesten, firsatiniz olursa Galatasaray forumlarina bir bakin.  Adamlarin ellerindeki X degerini nasil 10X gibi anlattiklarini; kendilerine guven duyduklarini bir gorun.  Ote yandan, yanlis anlasilmak istemem: amacim, "hic elestiri olmasin" minvalinde bir manifesto sunmak degil.  Esasta hata olunca, bunu yansitmak herkesin en dogal hakkidir.  Ama Goudelock hususunda cidden abarti, rasyonalitenin ve somut kanitlarin otesine gitmis durumda.

Su lakap mevzuu benim de dikaktimi cekti hatta sordum birine, de colo'dan bahsediyor sanip.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Maçı kaybetmeyi ne tek bir oyuncuya, ne tek bir hakeme, ne de tek bir ribaunta bağlıyorum. Fakat bu maç özelinde Goudelock bence eksi yazmıştır. Yüzdeli bir şekilde 19 sayı atmış bir oyuncu; savunmada aksamışsa, yanında da 5 top kaybı yapmışsa aynı zamanda 36 dakika süre alıp en az ribaunt alan kısa oyuncuysa ve hücumda topu elinde çok tutup hücum akışkanlığına zarar vermişse eksi de yazabilir pek tabii.

Yanlış da anlaşılmak istemem, oyuncunun özelliklerini biliyoruz. Çok iyi savunma yapamayacağının ben de farkındayım. Sadece böyle sırıttığı zamanlarda daha farklı değerlendirilmeli diye düşünüyorum. Belki süresiyle ve hücumda kullanılış şekliyle oynama yapılabilir.

Belirteyim bu mesaj oyuncuyu silme, üzerini çizme içermez. Sadece Goudelock daha kısıtlı sürelerde veya daha bitirici noktalarda görev alırsa sertlik seviyesi yüksek maçlarda savunma direncimiz de hücum akışkanlığımız da artar diye düşünüyorum. Hem belki öyle olursa Goudelock'ın soktuğu çok zor şutlara gerek kalmaz. Zor şutları sokmak elbette marifet gerektirir fakat ne kadar doğru hücum edersek, ne kadar daha az zor şut sokma ihtiyacı hissedersek o kadar ileri gideriz diye düşünüyorum.

Bir de yine sezon başında Bogdan'ın ortalarda görünmediği maçlardan bahsedilmiş. Bogdan net bir şekilde oynadığı oyunda değişiklik yaptı yalnız. Farklı bir şekilde oynamaya son derece iyi ve kısa sürede adapte oldu. Bu da hesaba katılmalı bence karşılaştırma yapacaksak ki bence gerek yok. :)

Maça genel olarak bakarsak herkesin dediği gibi çok iyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum. Transfer yapılmasını istememiş biri olarak Zisis'in oyunu mest etti. Umut veren bir maç oldu ki bence Cska'yı deplasmanda ikili averajı alarak yenmek çok ütopik değil bu maçtan sonra. İnşallah bu üzücü mağlubiyetten çok etkilenmeyiz ve bu maçtaki direnci her maçta yansıtırız. Yansıtırsak zaten yol açık görünüyor.
« Son Düzenleme: 04 Ocak 2015, 16:31:28 Gönderen: finkployd »

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
İlk başta bizim grup iyi gibi görünüyordu ama Malaga'nın gelmesi, Olympiacos'un savunma seviyesi ve CSKA'nın nitelik olarak bulunduğu konum ilk ikinin ne derece zorlu olacağını gösteriyor. Umarım oyuncuların gayretleri, emekleri boşa gitmez.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı sensiblex

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Üsküdar
  • Fenerbahçe Tribün Lojistik Destek
Goudelock'a normal süre sonundaki topu kötü değerlendirdiğinde hepimiz kızdık. Ama şimdi görüntülere göz atarken fark ettim, aynı periyodun başında benzer bir şekilde birebir eşleşme oyununda Vorontsevich'i alt edebilmişti. Maalesef ihtiyaç olan kritik noktada aynısını yapamadı.

Videonun başı 0:15 saniyeden itibaren

Düştük yine yollarına, sevdamızı haykırmaya...
http://www.youtube.com/user/sensibleturk

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Bu maçı ağır PAO mağlubiyetinden sonra oynadığımız Barcelona maçının bir benzeri gibi görüyorum. Bence yeterince iyi oynadık, küçük şeyler sonucu belirledi. Özellikle hakemler felaketti, maça etki ettiler.

Gou konusunda eleştiriler var, zaten savunması iyi diye bizde değil, eksikleri olacak bir şekilde kapatılacak o açıkları.
Bunun dışında benim kafamda maçı koparabileceğimiz anlarda Emir'in yaptıkları/yapamadıkları kaldı. Bu sene hiç kendinde değil maalesef, keşke toparlasa biraz.
Zisis klişe tabirler "40 yıllık Fenerbahçe'li" gibi çıktı oynadı bence maçın kırılma anlarından biri 5 faul alıp çıkmak zorunda kalmasıydı.
Bu arada CSKA çok iyi savunma yaptı, serbest atış yüzdeleri de iyiydi, normal süre sonunda koç Bogdan'a bir set çizdi ancak CSKA savunması topun ona verilmesine mani olunca maç uzadı.
Maçın uzatma kısmında koç Zoric'i dinlendirebilirdi, yorulunca ribaundları çekemedi, saçmaladı. Semih'e şans verebilirdi koç, Oğuz da olabilirdi bilemiyorum, ancak maç esnasında bunu bekledim ama koçun tercihine saygı duyarım.

Netice olarak kayıp hanesine yazılabilecek bir maçtı, iyi oynayıp kaybetmek bize daha çok şey kazandıracaktır.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #2645 : 05 Ocak 2015, 14:03:23 »
novgorod'da rochestie'yi udrdurursak eger cok rahat galip geliriz bence...

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Bu maç benim çok daha fazla umutlanmamı sağladı. Takım olarak çok iyi oynadık ve çok iyi mücadele ettik.

DANI HIERREZUELO, MIGUEL PEREZ ve DAMIR JAVOR üçlüsüne yenildik maalesef. Vesely faul problemi yüzünden 15 dakika oynayabildi. Ona çalınan 5 faulün en az 3 tanesi bu sertlikteki maçlarda çalınmaz. Hele hele o hücum faul kararı skandal. Sonny Weems'in yaptığı çok açık stepsi çalmadılar. Bogdanovic'in turnikeye giderken itilmesi, Oğuz'a çalınan hücum faul (çalınmasa Hickman üçlüğü göndermişti.)... Hepsi de sonuca etki eden ciddi hatalar. Serbest atışlar da tuz biber oldu.

Genel olarak hem twitterda hem de burada Goudelock'a çok yükleniliyor bence. 19 sayı atmasına rağmen iyi oynamadığına ben de katılıyorum ama küfür edecek veya ağır şekilde eleştirilecek bir şey yapmadı. Hatta son periyot maça tutunmamızı sağladı. Koçun oyun planı Goudelock oyundayken onun üzerine gelecek ikili sıkıştırmalar üzerine kurulu. İkili sıkıştırma gelince doğru pası verebildiğinde boşu çok rahat buluyoruz. Bunu zaman zaman yapıyor zaman zaman yapamıyor. Bu konuda gelişime açık bir oyuncu Goudelock. Obradovic ile çalştıkça öğrenecektir. Benim koçtan beklentim Goudelock'ın bu şekilde zorlamalarını dozunda tutması. Gereğinden fazla olunca takımın ritmi bozuluyor çünkü. Zisis takıma alıştıkça bunu oturtacağımızı düşünüyorum.

Semih'te zaman zaman gördüğümüz konsantrasyon problemini Efes maçından sonra bu maçta da gördük. Koç da haklı olarak çok fazla güvenmediğinden tekrar süre vermedi. Vesely de fauller yüzünden sadece 15 dakika oynayınca Zoric-Oğuz ikilisini daha çok kullandık. Zoric bence iyi oynadı. Oğuz da oyuna girdiğinde momentumu bize getirdi, sonra çok basit top kayıpları yaptı.

Bjelica'yı hiç çıkarmadan oynatmak uzatmada hücum ribaundlarını vermemize neden oldu ve maçı kaybettik maalesef. Bjelica yorulduğu için uzatmada Hines'ı box-out edemedi. Burada koça kızamıyorum çünkü Semih bekleneni veremeyince, Vesely de faul problemine girince buna mecbur kaldık.

Bogdanovic'e de değinmek istiyorum. Bence takımın en iyisiydi. Savunmada Sonny Weems'i inanılmaz savundu. Weems 23'te 5 ile oynadı ve sadece 2 verimlilik puanı getirdi.

Nizhny maçını mutlaka kazanmak lazım.
« Son Düzenleme: 05 Ocak 2015, 19:02:44 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #2647 : 05 Ocak 2015, 23:28:20 »
Euroleagu'de oynadığımız 11 maçta rakipler bize karşı %80.6 SA yüzdesi ile oynamışlar , biz ise %66.8 ile oynamışız .

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
Geçen sene ikinci turda uçuşa geçip yolumuza taş koyan Milano'yu bu sene 2 maçta da yendik ve Top 16'da yine kafalarını kaldırmalarına izin vermememiz lazım.

Gelelim ben bu konuyu neden bu kadar erken açtım.

Ben Milano'da yaşıyorum ve bu maçı Fenerbahçe tarafında izlemek istiyorum.

Normalde biletler buradan;
https://shop.ticketone.it/IT/biglietti/POMB2015EATOP2-EA7_Emporio_Armani_Milano_VS_Fenerbahce_Istanbul.html?ctsaffiliate=ITT

satılıyor ama burası İtalyanlar için, ben bu maça Fenerbahçe tarafına nasıl bilet bulurum, yardımınızı bekliyorum.

maça gelecek olan olur mu bilmem ama olursa beraber izleriz, süper olur.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2015, 14:56:39 Gönderen: Del Piero »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Geçen sene ikinci turda uçuşa geçip yolumuza taş koyan Milano'yu bu sene 2 maçta da yendik ve Top 16'da yine kafalarını kaldırmalarına izin vermememiz lazım.

Gelelim ben bu konuyu neden bu kadar erken açtım.

Ben Milano'da yaşıyorum ve bu maçı Fenerbahçe tarafında izlemek istiyorum.

Normalde biletler buradan;
https://shop.ticketone.it/IT/biglietti/POMB2015EATOP2-EA7_Emporio_Armani_Milano_VS_Fenerbahce_Istanbul.html?ctsaffiliate=ITT

satılıyor ama burası İtalyanlar için, ben bu maça Fenerbahçe tarafına nasıl bilet bulurum, yardımınızı bekliyorum.

maça gelecek olan olur mu bilmem ama olursa beraber izleriz, süper olur.
Ne zaman taşındın Ankara'dan Milano'ya ..
hayırlı olsun..
umarım herşey gönlünce olur. güzel bir galibiyet ile uğurlarsın takımı oradan

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
Eylül'de geldim Cem;

Aralık ayına kadar buradayım, 33 yaşında, 1 de çocuk babası olarak, tekrar eğitim hayatına döndüm :)

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Hayırlı olsun hocam

twitter'dan ilker üçeree bir danışsana
ihtimalen bencharkasından birşeyler olur
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
hayırlısıyla yenip çıkışa geçicez inşallah

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Eylül'de geldim Cem;

Aralık ayına kadar buradayım, 33 yaşında, 1 de çocuk babası olarak, tekrar eğitim hayatına döndüm :)
ALLAH yardımcın olsun ne diyeyim..gurbet el zordur diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
Okan Hocam, çok teşekkürler, İlker'e sormak mantıklı...

Vallahi zorlanıyoruz Cem hocam, özellikle çocuk daha çok küçük, hanımın dil problemi dolayısıyla benden başka kimsesi yok.

Ama işte bir şekilde vakit geçiyor, çok değişik bir tecrübe oluyor, yolu düşeni bekleriz :)