Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 863991 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
Buyur Besim...
27:30 ile 34:30 arasını izle...

https://www.youtube.com/watch?v=Hnkpew00vsw

İlk yarıda Goudelock sahadayken 6 sayı gerideyiz. Goudelock'un kenarda olduğu 2-3 dakikada 4 sayı öndeyiz bu arada...

Bunun yanında Goudelock'un 2. çeyrekte kenara geldiği 3 dakikada 6-2 üstünüz.
Sonrasında Gou'nun sahada olduğu 6 dakikada 6 sayı buluyoruz, 9-6 gerideyiz...

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=157&seasoncode=E2014#!playbyplay

Bahsettigin surecte oyun 3 kere durmus zaten ondan sonraki ivmede zocun fircasinin etkisi var emirin yaptigi sacma sapan bir is var

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Buyur Besim...
27:30 ile 34:30 arasını izle...

https://www.youtube.com/watch?v=Hnkpew00vsw

İlk yarıda Goudelock sahadayken 6 sayı gerideyiz. Goudelock'un kenarda olduğu 2-3 dakikada 4 sayı öndeyiz bu arada...

Bunun yanında Goudelock'un 2. çeyrekte kenara geldiği 3 dakikada 6-2 üstünüz.
Sonrasında Gou'nun sahada olduğu 6 dakikada 6 sayı buluyoruz, 9-6 gerideyiz...

http://www.euroleague.net/main/results/showgame?gamecode=157&seasoncode=E2014#!playbyplay

Dikkat edersen, karsi ciktigim argumanin "Goudelock'in hucumda cok zorlamasi idi".  Ozellikle iki cumleden alinti yaptim.  Simdi ortaya koydugun arguman ise tamamen yeni bir arguman: Goudelock'in oyunda oldugu donemde geri olmamizin sebebi hucumda zorlama degil, savunmada tuttugu adamdan gelen ekstra performans da olabilir.  Bu bir yana, X oyuncusunun oyunda oldugu donemde takimin onde veya geri olmasinin binbir tane sebebi olabilir.  O yuzden, senin bahsettigin daha spesifik hucum argumanina odaklanmak, analiz acisindan daha nihai olacaktir.  O hususun da neden dogru olmadigini, hucum bazinda yazdim.  Bu bir olgu: gozlem yapip dogrulugunu teyit ettik.  Subjektif veya muglak bir unsur da goremedim orada. 

Çevrimdışı Murat

• Üye
  • Yer: İstanbul
Aynen. Sert başlarsak bunların soluğunu çabuk kesebiliriz.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
Dikkat edersen, karsi ciktigim argumanin "Goudelock'in hucumda cok zorlamasi idi".  Ozellikle iki cumleden alinti yaptim.  Simdi ortaya koydugun arguman ise tamamen yeni bir arguman: Goudelock'in oyunda oldugu donemde geri olmamizin sebebi hucumda zorlama degil, savunmada tuttugu adamdan gelen ekstra performans da olabilir.  Bu bir yana, X oyuncusunun oyunda oldugu donemde takimin onde veya geri olmasinin binbir tane sebebi olabilir.  O yuzden, senin bahsettigin daha spesifik hucum argumanina odaklanmak, analiz acisindan daha nihai olacaktir.  O hususun da neden dogru olmadigini, hucum bazinda yazdim.  Bu bir olgu: gozlem yapip dogrulugunu teyit ettik.  Subjektif veya muglak bir unsur da goremedim orada. 

Heyır savunmada tuttuğu adam ile alakalı bir durum değil.
O süre içersinde 6 hücumun 2 tanesinde bire bir oynuyor Goudelock.
Diğer 2 tanesinde bire bir kovalayıp bulamayınca takım arkadaşlarına bombayı bırakıyor.
Birinde sürenin dolmasına 5 saniye kala Bjelica'ya aktarıyor topu, Vesely'e pası geçiremiyor o da, top kaybı.
Diğerinde Vesely'e dışarda top veriyor, o da Bjelica'ya zor durumda veriyor topu, top kaybı yine...

6 hücumun 4 tanesinde hücum akışını Goudelock bozuyor...

Goudelock'un en büyük problemi tercih hataları.
Bunun da temel sebebi topu çok sevmesi ve uzun süre elinde tutması.
Kontrolden çıktığı anlarda takımın hücum akıcılığını baltalayan unsur haline geliyor Goudelock.

İlerde tercih hatalarını azaltır, biraz daha oyununa akıl katar, başka bir seviyeye ulaşır.
Şu an için durum bu...

Neyse benden bu kadar, iyi forumlar herkese...
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2015, 13:25:16 Gönderen: pikenrol »

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Heyır savunmada tuttuğu adam ile alakalı bir durum değil.
O süre içersinde 6 hücumun 2 tanesinde bire bir oynuyor Goudelock.
Diğer 2 tanesinde bire bir kovalayıp bulamayınca takım arkadaşlarına bombayı bırakıyor.
Birinde sürenin dolmasına 5 saniye kala Bjelica'ya aktarıyor topu, Vesely'e pası geçiremiyor o da, top kaybı.
Diğerinde Vesely'e dışarda top veriyor, o da Bjelica'ya zor durumda veriyor topu, top kaybı yine...

6 hücumun 4 tanesinde hücum akışını Goudelock bozuyor...

Goudelock'un en büyük problemi tercih hataları.
Bunun da temel sebebi topu çok sevmesi ve uzun süre elinde tutması.
Kontrolden çıktığı anlarda takımın hücum akıcılığını baltalayan unsur haline geliyor Goudelock.

İlerde tercih hatalarını azaltır, biraz daha oyununa akıl katar, başka bir seviyeye ulaşır.
Şu an için durum bu...

Neyse benden bu kadar, iyi forumlar herkese...

Ortaya bombayi atip, benden bu kadar deyip gitme lutfen. 

Goudelock'in tercih hatalari olabilir; cok zorluyor olabilir; her sey olabilir ama su ilk yaridaki oyunun muessibi olarak Goudelock'i gostermek, yanlis.  Yanlis derken, "bence yanlis" filan da demiyorum.  Goz gore gore olmayan bir seye var diyorsun.  Goudelock'i savunmak icin hassas davrandigimi da sanmiyorum.  Veya o kadar onemli bir mevzu da degil ama neden goz gore gore yanlis bir seyi savundugunu anlayamiyorum gercekten.  Orada tek tek tum hucumlarin ne sekilde gelistigini yazdik.  Goudelock'in tercih hatasi vardi denebilecek bir iki hucum var.  Hadi onu da gectim; dedigin gibi 4 hucumda Goudelock'in hatasi olsun.  Tek tek onun hatalarini cimbizla cekmek bence meseleye onyargili bakmaktir.  Yazik, gunahtir. 

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
Bjelicanın ilk yarı sıvamalarını saysak onun içinde topu elinde tutmayı seviyor bu yüzden pozisyonları harcayıp top kaybı yapıyor kendini kontrol etmeli dememiz lazımdı.Neyse.Gounun dünkü maçtan sonra eleştirilmesi en hafif tabirle ayıptır ve biz de Navarro olsaymış vaktinde onu da aynı argümanlarla eleştirir yerin dibine sokardık.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Umut dostum misafirimiz olacak..
ayağı uğurlu gelecektir.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Nedense garip bir şekilde Laboral maçlarını çantada keklik görüyorum. Umarım takım böyle düşünmüyordur. :)
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Haftalardır yazılıp çiziliyor Andrew konusu, ben de kendimce birkaç bir şey karalayayım dedim. Öncelikle şu ana kadar okuduğum kadarıyla Andrew konusunda her türlü uç yorum yapılmış durumda. Bunların bir kısmının 'yapılan abartılı eleştirilere karşı oyuncuyu savunmaya refleksi' olarak ortaya çıktığının farkındayım fakat yine de Goudelock'ın üstünün çizilmesini de, göklere çıkartılmasını da doğru bulmuyorum.

Goudelock ile ilgili değerlendirme yaparken çok özel bir skorer olduğunu kabul etmek gerekir ki hemen herkes bu konuda hemfikir sanırım. Goudelock'ın sayıya bu kadar yakın bir oyuncu olmasının yanı sıra; diğer oyunculara alan açma ve rakip savunmanın tüm konsantrasyonunu üzerinde toplama gibi artıları da mevcut. Şu ana kadar yaptığı istatistikler ve Plaza'nın molada oyuncularına yaptığı çaresiz konuşma da bu artıları destekler nitelikte. Tüm bu saha içi artılardan bağımsız olarak, 'takip edebildiğimiz kadarıyla' Andrew iyi niyetli bir oyuncu. Obradovic ile çalışmak güzel olduğu kadar zor da, bu tarz oyuncular için. Yediği fırçalardan sonra oyuna ya da takıma küsmesi, geçen seneki Pierre Jackson vakasından sonra en çok endişelendiğim konuydu Andrew ile ilgili. Fakat bütün bu endişeleri boş çıkarttı şu ana kadar, bu açıdan çok memnunum.

Goudelock tüm bu artılara rağmen tartışılmayacak bir oyuncu da değil. Sezon başına göre gayretli olduğunu kabul etmekle birlikte savunmadaki eksikleri ortada. Burada bir parantez açacağım, yanlış anlaşılmasın. Goudelock savunma yapamıyor diye eleştirilecek bir oyuncu değil. Nasıl; sezon başlamadan burada sayfalarca Zoric'in pota altını karartamıyor diye eleştirilmesi saçmaysa, Andrew'u da savunma yapamıyor diye eleştirmek saçma olur. Burada dikkate alınacak nokta, takım bu açığı tolere edebiliyor mu? Bence bu sorunun cevabı şu ana kadar Cska maçı hariç evet. Maç topiğinde de bahsetmiştim, Cska maçında 19 sayı atmış da olsa eksi yazdı hanesine. Onun dışındaki maçlarda savunmada sırıttığını düşünmüyorum. Savunmada sırıtmadığı her maçta da çok faydalı oyuncu.

Eleştirildiği bir başka nokta zaman zaman hücumları fazla zorlaması. Buradaki eleştirileri anlıyorum. Elde Zisis gibi kaliteli bir guard, Emir ve Bjelica gibi basketbol zekası yüksek forvetler, repertuarları geniş iki skorer ve Vesely gibi her türlü hava harekatını yapabilecek bir uzun varken, taraftar  topun döndüğü, boş adamın bulunduğu, şiir gibi hücumları daha çok izlemek istiyor. Bu tarz hücumları izleyemediğimiz dakikalar da 'genellikle' topun Goudelock'ın elinde olduğu dakikalara denk geliyor. Bu noktada biraz Goudelock'ın topu elinde tuttuğu süreyi kısaltması (ki yine sezon başına göre gelişme var bu konuda) biraz da taraftarın bu oyun tarzını benimsemesi gerekiyor. Zira iki senedir birebir üzerinden oynadığımız hücum sayısı hayli yüksek. Koçun planları dahilinde bu tarz hücumlar var. Şu ana kadar da bir şekilde işliyor.

Çok sık dile getirilmeyen bir eleştiride de ben bulunayım. Goudelock bu kadar kolay adam geçebiliyorken ben kendisinden serbest atış çizgisine daha sık gitmesini bekliyorum. Top16'da sadece 6 defa çizgiye gelmiş ki bunların biri Malaga maçındaki teknik faul. Olympiacos'un serbest atış çizgisinde şampiyon olduğunu düşünürsek orayı özellikle maç sonlarında daha doğru, daha akıllı kullanmak gerektiğini düşünüyorum. Ki bu, onun isterse rahatlıkla yapabileceği bir şey. Avrupa basketboluna uyum sağladıkça bu özelliğini de geliştireceğini umuyorum.

Toparlarsak hiçbir mağlubiyeti ya da galibiyeti tek sorumlusu Goudelock değil. Şahsi fikrim eksikleri olan iyi niyetli ve faydalı bir oyuncu. Top8'e dair kafamda soru işaretleri var 3 maçlık seride daha fazla üstüne oynanır diye düşünüyorum ama Top8 zaten yeterli bir başarı benim için. Hatta takımın iyi mücadele etmesi bile yeterli. Şu anki görüntüden de fazlasıyla memnunum anlayacağınız. Goudelock'ın daha fazla serbest atış çizgisine geldiği günlerde görüşmek üzere... :)

Not: Denilebilir ki bu yazının Malaga maçıyla ne alakası var. Bence de yok. Goudelock tartışmalarını görünce yazayım dedim, daha uygun bir topiğe taşınabilir.

Çevrimdışı smith jr

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • gfburakkk
Deplasmandaki Laboral maçı zor olacaktır ama içeride deleriz bunları
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2015, 15:58:39 Gönderen: smith jr »

Çevrimdışı Erdem2295

• Üye
Bu maçı bu hafta deplasmanda oynasak ciddi sıkıntı çıkarabilirlerdi.Ancak deplasmanlarda Laboral dağılmaya çok müsait.Evimizde 8-9 farkla maçı alırız diyorum.

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
aynı goudelock, aynı şutu olympiacos'a karşı atıp kaçırınca goudelock'un tercih hatası yüzünden maç verdik oluyor.
malaga'ya karşı atıp sokunca goudelock'un eleştirilmesi ayıp oluyor...
bu saçma mantıktan kurtulmak lazım öncelikle.

bir tercihin doğru olup olmaması şutun girmesiyle alakalı değildir.
yanlış tercih yapıp sokabilirsin veya doğru tercih yapıp sokamayabilirsin.
goudelock'un 2. yarıda soktuğu 2 üçlük girmese şu an çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı, girince bambaşka şeyler konuşuluyor.
ikinci yarıda giren şutlar yüzünden ilk yarıdaki tercih hatalarının da aslında doğru tercihler olduğu iddia ediliyor.
sonuç odaklı yorum denen şey bu oluyor işte.
kaybedince yerin dibine sokan kafa ile, kazanınca göğe yükselten kafa aynı kafa, zerre fark yok arasında.
biri kaybedince konuşuyor, diğeri kazanınca konuşuyor.

goudelock'un en büyük problemi tercih hataları.
bunu görmemek için kör, inkar etmek için 3 metre ofsaytı görüp, ne ofsaytı diye hakeme küfür eden kahvedeki adam zihniyetinde olmak lazım.
bir oyuncu 3 dakikalık bölümdeki 6 hücumun 4 tanesinde bire bir kovalamış ve elinde 8-10 saniye top tutmuşsa takımın hücum ritmini bozmuştur.
he, sonrasında kendisini biraz dizginleyip daha doğru tercihlerde bulunmuş olabilir.
birbiriyle alakası olmayan 2 ayrı durumdur bunlar.

goudelock ile navarro'yu kıyaslamak da demagojiden başka bir şey değil.
elbette bazı oyuncular sahada daha özgürdür, böyle olması da gayet doğaldır.
goudelock da takımda bireysel hücum yetenekleri en yüksek isim olduğu için zaman zaman düzen dışına çıkması çok normaldir.
mesele hangi koşullarda düzen dışına çıktığı ve düzen dışı hücumların takımı nasıl etkilediğidir.
goudelock ritm bulduğunda sokuyorum diye de düzen dışına çıkıyor, kaçırdığında işi inada bindirerek de düzen dışına çıkıyor.
sorunu da bu zaten. kendini dizginlemeyi bilmiyor. zaman içinde öğrenebilirse avrupa için büyük oyuncu olur.
o yüzden goudelock ile spanoulis, navarro vb. oyuncuların tercih isabetlerini kıyaslayıp hamaset yapmaya gerek yok.

bir de goudelock'un tercih hataları var ama bazı eleştiriler de kötü niyetli düşüncesinde olanlar var.
arkadaş sen müneccim misin de niyet okuyabiliyorsun diyesim geliyor.
sen de goudelock'un tercih hataları var diyorsun, ben de goudelock'un tercih hataları var diyorum ve somut örnekler veriyorum.
sana mı kalmış fedailik yapmak, sana mı kalmış hain aramak...

Çevrimdışı Civa

• Üye
  • Yer: Turkiye
  • Arif
    • twitter.com/arifcakir13
aynı goudelock, aynı şutu olympiacos'a karşı atıp kaçırınca goudelock'un tercih hatası yüzünden maç verdik oluyor.
malaga'ya karşı atıp sokunca goudelock'un eleştirilmesi ayıp oluyor...
bu saçma mantıktan kurtulmak lazım öncelikle.

bir tercihin doğru olup olmaması şutun girmesiyle alakalı değildir.
yanlış tercih yapıp sokabilirsin veya doğru tercih yapıp sokamayabilirsin.
goudelock'un 2. yarıda soktuğu 2 üçlük girmese şu an çok farklı şeyler konuşuluyor olacaktı, girince bambaşka şeyler konuşuluyor.
ikinci yarıda giren şutlar yüzünden ilk yarıdaki tercih hatalarının da aslında doğru tercihler olduğu iddia ediliyor.
sonuç odaklı yorum denen şey bu oluyor işte.
kaybedince yerin dibine sokan kafa ile, kazanınca göğe yükselten kafa aynı kafa, zerre fark yok arasında.
biri kaybedince konuşuyor, diğeri kazanınca konuşuyor.

Bu daha öncede konuşuldu aynı şeyi spanoulis teodosicde yapıyor bu kendine güvenle alakalı büyük takımlarda bu x faktör devreye giriyor maçlar zorlaştıkça oyun birebirlere kalıyor burada da yıldız oyuncular devreye giriyor dün periyotta Bjelica'nın girdiği gibi çünkü setin çözülmüş.

Çevrimdışı daredevil

• Üye
  • Yer: Muğla
Gou gibi adamım olsun +5 handikap olsun :)
Obra reis varsa gerisi teferruattır..
Sen kal gerisi farketmez..

Çevrimiçi lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
mike james iyi hava getirdi laborale adamlar buluyor valla