Ben şu mumya konusunda, bu duruma Glock'un getirdiğini düşünüyorum. Keza son toplar da öyle. Hal böyleyken eleştirilmesi gereken Glock mu, oyuncular mı, Obra mı? Bunu da düşünmek gerek, son top organizasyonu yapmıyoruz. Son top Glock'un elinden çıkacak belli ama hep aynı şekilde oynanıyor. Bunu sorgulayalım.
En başta da üstü kapalı şekilde söylemeye çalıştığım dezavantaj durumunun kabulüydü fakat ben neden hep aynı şekilde oynanıyor onu anlamaya ve geliştirmeye çalışıyorum kafamda. Her maç ezdiği 3 pozisyon oluyor mu, oluyor. Neden daha efektif kullanmayalım? Emir'den beklemiyorum ama Glock'tan bekliyorum. Nedenine gelince,Emir zaten her şeyini kullanıyor. Maximumu bu kadar. Keza diğer oyuncuları da sayabilirim ama Glock için bunu söyleyemem. Bunda koçun da payı olduğunu düşünüyorum. Hücum konusunda. Bir de bizim beklenti yüksek adamdan ki potansiyeli olduğu için.
X,Y durumundan bahsetmişsin abi ama benim bahsettiğim şey topu eline alıp karşısındaki oyuncuyla geçirdiği 5 saniye içindeki anlar zaten. Var yani bir x değeri. Her maçtan sonra yüzdelerden bahsediyorsun abi tamam da istatistik de bir yere kadar. 5 kişi oynuyorsun,ritm buluyorsun. Yani demek istediğim o %50'nin de takımı etkilediği,bunu da gözardı etmemek gerekiyor. Bunu değiştirmek gerek.
Neyse, mis gibi kazandığımız bir maçın ardından yine glock'u konuşmayalım. Ben açtım kabul,hata da bende. 
Guzel guzel konusuyoruz iste

Fikir alisverisi ile sordugun sorulara cevap bulmaya calisalim.
Ilk sorunun cevabi bence tek bir ozneden ziyade, hepsi. Goudelock'in da, diger oyuncularin da, Hoca'nin da yanlis yaptigi hususlar var. ANCAK bu ucunun de sene basindan itibaren kaydettigi asamaya da dikkat cekmek lazim. Goudelock, eskisi kadar bireysel oynamiyor. Dunku macta Emir ile birlikte takimin asist lideri olmus. Bu sayiya asist hanesine yazilmayan ve fakat rakip savunmayi eksik birakan paslar dahil degil. Oyunculara gelecek olursak, perdeye gelip iceri devrilen oyuncu eskiden neredeyse yoktu. Simdi ise uzunlar; ozellikle Vesely ve Oguz bunu cok iyi yapiyorlar Goudelock ile. Hoca'ya gelecek olursak... Onun Goudelock hususundaki gkaydettigi gelismeyi iki temel unsura indirgemek lazim: adama resmen savunma yapmayi ogretmesi ve son anlarda, savunma yapacagimiz rakip hucumlarinda Goudelock'i oyundan alip, hucumda geri sokmasi.
Ikinci soruya gelecek olursak, yukarida kismen cevaplamis olduk. Ozellikle ben tamamen dikkatimi Goudelock'a verip, diger oyuncularla karsilastirip izledigim icin, ulastigim kanaat su yonde. Her spor yorumcusu heuristic metod uygulayan bilim adamlari gibidir: mevcut olaydaki somut verileri, isin kolayina kacip, semboller isiginda okur. Kafalarinda bir oyuncu ile ilgili yargi yerlestigi zaman, mactaki her hareketi bu yargilar isiginda yorumlarlar. Goudelock ile ilgili onlarin isletim programinda uc yargi var: - Goudelock savunma yapamaz - Goudelock zorlama yapar - Goudelock sadece zor sutlari sokabilir. Bu yargilarda inanilmaz bir abarti var ve bu biraz da bizim algimizi etkiliyor. Dunku macta Goudelock'in ezdigi top 3 ise, ben cok rahatlikla Bjelica, Hickman ve Bogdanovic'ten de ayni sayida ezme hucumlar cikarip gosterebilirim. Bu arada, yanlis anlasilmasin, Goudelock'in yaptigi ezmeler muhakkak daha fazla ama (1) rakip savunmayi bizim diger oyuncular icin eksik birakmasi ve (2) bu ezmelerin bize minimum 15 sayi getirmesi.
Ucunvuye gelecek olursak, takimin ritmini her zaman bozdugunu dusunmuyorum. Dikkat edersen dunku macta Goudelock'in ust uste iki uclugu ile farki actigimiz anlardan sonra sacma sapan hucumlar yaptik. Yani takimin ritmini bozmaktan ziyade cogu zaman bozuk ritme care bulmak icin devreye sokulan ve ise yaramayinca "Goudelock takimin ritmini bozuyor" algisini yaratan donemler de var. Mesela, Hickman bunu cok yapiyor. Gecen sene Bjelica cok yapiyordu.