Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 863073 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Goudelock olayında da benzer şeyler söz konusu. Oluşturulan algı öyle bir noktada ki deplasmanda CSKA'yı, ortada giden maçın sonunda mental olarak sürklase ederek yenen takım için Goudelock'un ne kadar negatif etkisi olduğu konuşuluyorsa orta yerde ciddi bir mantık sorunu var. 

Ben Besim Glock'u kesinlikle eleştirmeyeceğim dediği için böyle bir konuşma içerisine girdim. Kaldı ki negatif etkisinden çok, daha iyi nasıl olabilirdiyi konuşmak amaç.

Takımın ritmini bozduğu, savunmayı aksattığı, çok zorladığı düşünülüyorsa nasıl oluyor da bu maçı kazanabiliyoruz? Goudelock'a rağmen mi? Daha henüz en üst klasmanda sayılmayacak bir takımın, bu kadar negatif unsura rağmen CSKA deplasmanından galibiyetle dönmesini nasıl açıklayacağız? Bu deplasman geçen seneki gibi normal sezon maçı da değil ve harcadığı paraya göre her sene hüsran yaşayan, aç bir takıma karşı alınmış ciddi oranda mesaj da içeren bir maç.

Savunma zaafının olduğunu dile getirmek de o kadar kötü bir şey değil bence. Onu geliştiriyor orası da bir gerçek. Ritmini zaman zaman bozduğunu ya da zorladığını düşünüyorum ancak maçı kazanmamamıza engel olduğunu düşünmüyorum. O halde kazandığımızda da Glock sayesinde dememiz gerekir ki o da başka bir yanlış olur. Ayrıca ben bu sezon oynadığımız maçlara göre pana cska oly maccabi gibi ekipler arasına girdiğimizi düşünüyorum.

Besim söylediklerine toptan cevap vereceğim abi, sürekli bilimsel bilgi ve istatistikler üzerinden konuşarak ikna etmeye çalışıyorsun abi ama ben önümüzdeki maçı istatistiki olmayan belgelerle sana yazacağım. Pozisyonları ezerken,zorlarken yapılanlar üzerinden. Dediğim gibi 15 sayıya tamamım, sürekli sahada olmasına varım, diğerlerinin de benzer hataları yaptığına varım ancak tek pas yapmadan bitirilen hücumları hoş karşılamıyorum. (Dediğin gibi Hickman da yaptı 2 maçtır) Bu alışkanlığını geliştirmesi gerektiğini düşünüyorum. Öyle kesinlikle eleştirilmemesi gibi bir durumun olduğunu düşünmüyorum.

Umut'a katiliyorum.  Seninle yazistigimiz hususlar daha cok fikir alisverisi.  Husumet dolu bir tartisma degil.  O yuzden, yazdiklarinda katildigim bir suru yer var.  Senin degindigin hususlardan yola cikarak, biraz beyin firtinasi yaptik :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
Bugün biraz istatistik karıştırdım.

Goudelock'un 3 asist yapması çok büyük bir olay değil adamın Top16'da asist ortalaması 2 civarında zaten, EL normal sezonda 4-5 asistle oynadığı 3 maç var, ordaki ortalaması 2.26. Savunmada gelişimi bariz bir şey, bunun yanında normal sezonda 16.89 olan sayı ortalamasını, Top16'da daha üst seviye savunmalara karşı 17'ye çıkarmış.

Top16'da %45'le üçlük atıyor adam (geçen sene üçlükçümüz Bojan %20 isabet bulmuş top 16'da), bizim takımın 2 sayı isabet oranı %54, nerdeyse kafa kafaya. Goudlock birebir zorlayıp kaçırınca abarttı diyoruz ama istatistiksel olarak herifin sürekli üçlük denemesi bize hücum anlamında çok bir şey kaybettirmez, hatta kazandırır.

Yorumcular abuk sabuk konuşuyor, her birinin ayrı bir kompleksi var, mesela Efes'de Doğuş'a dünyanın en iyi savunma yapan en iyi enerji katan oyuncusu modunda davranıyorlar, komik bir durum. Bu saçmalıklara fazla kafa takmamak lazım "yav, he he!" diyip geçmek lazım :)

Yalniz Goudelock'in istatistik kagidina gecmeyen cok guzel paslari oluyor.  O pas da bostaki adama gectigi icin onun hanesine yazilmiyor ama direkt Goudelock'in bozdugu savunma dengesinden gelen atislar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Şu Bogdan, Goudelock olayından çok sıkıldım artık.. Bu takım 2-3-4 numaraların üzerine oyunu kurmuş durumda.. Sezon başı planlamada bu şekildeydi. Şuanda da öyle. İkili oyunları genelde forvetlerden oynamamız da bunun en önemli göstergesi..

Ana sistemden birinin bile çıkması tabiiki diğer oyuncuları çok etkiliyor. Bogdan yok iken topun dolaşması aksıyor. Yarın öbür gün Goudelock olmazsa  ise bitiricilik konusunda aksayacağız. Çünkü Bogdan düşündüğünüz kadar iyi bir birebirci değil. Aklıyla oynuyor ama hala yeteri  kadar bitirme kabiliyetine sahi değil. Özellikle penetre üzerinden kullandığı şutlarda..

Dün Goudelock maçın gizli kahramanlarından biridir. İkili oyunların hepsini neredeyse hatasız oynadı. Vesely'e verdiği basketfaul ile biten pozisyon, yine Vesely'e verdiği Vesely'nın Bogdan'ı gördüğü 3 üçlükle biten pozisyon hepsi Goudelock'un eseri..

Ona çok sert ve baskılı savunma yapılıyor. O bu şekilde oynayınca da o sert savunmayı cezalandırıyoruz. Sezon başına bakarsak ya da geçtiğimiz senelerdeki Goudelock'ı düşünürsek bu konuda çok önemli bir gelişim sarf ettiğini görüyoruz. Amerikalı oyuncuların zihniyetini bir günde değiştiremezsiniz.  Ben önümüzdeki yıllarda eğer Avrupa'da kalırsa çok ilginç bir skorer izleyeceğimizi düşünüyorum..

Utkan da guzel ozetlemis.  Katiliyorum her bir kelimesine... 

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
kolay maç diye bakmamak lazım,

en kolay geçmesini beklediğimiz maçı kendi sahamızda güç bela kazandık, akıllardan çıkarmamak lazım.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl
Durumunda bi değişiklik yoksa eğer kinsey sakatlığı yüzünden oynamayacak sanırım. Kinseysiz nizhny hem savunmada hem hucumda problem yasayacaktır. Kazasız belasız sıkıntısız stressiz bu maçı alıp oly deplasmanına liderlik mucadelesi için gitmeliyiz, gideceğiz de...
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
malaga efes
laboral cska
milano olimpiyakos
 haftanın diğer maçları pekçok sonuca gebe evsahibi takımların kazanması dileğiyle .
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
malaga efes
laboral cska
milano olimpiyakos
 haftanın diğer maçları pekçok sonuca gebe evsahibi takımların kazanması dileğiyle .

Bence Çok ortada değil Ama Laboral illa zorlayacaktır..Malaganın konsantrasyonu pek olmaz..Milano ise Allah esirgesin +15 falan verir maçı
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Yalniz Goudelock'in istatistik kagidina gecmeyen cok guzel paslari oluyor.  O pas da bostaki adama gectigi icin onun hanesine yazilmiyor ama direkt Goudelock'in bozdugu savunma dengesinden gelen atislar.
asiste asist yapıyor

Çevrimdışı lancelot

• Üye
malaga efes
laboral cska
milano olimpiyakos
hacket'e salacaklar spa'nın üstüne
malaga'nın tek atımlık kurşunu var bakalım kime denk gelecek efes olması muhtemel
laboral çok ayarsız takım az kalsın evimizde yeniliyorduk cska hücumda ritm bulamazsa kaybedebilir

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Kınsey yoksa şansımız oldukça yüksek.  Hiç bir maçtan önce kesin konuşmam ama bu maçla ilgili hissiyatım +10 üzeri bir fark olacağı şeklinde.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Denizi geçip derede boğulmayalım. Böyle maçlar çok tehlikelidir. Yoldaki küçük taşlar... Gaflet anında iki seksen uzatıverir.

Çevrimdışı esref

• Üye
  • Yer: İzmir
    • cavus7
Rehavet olmasın koçun da tepesi atmasın. Her türlü alacağımız bir maç şanssızlık, sakatlık olmaz inşallah.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
Nizhnyi ilk maçtaki gibi oyunda tutmamak lazım cska oyunda tuttu kaybediyorlardı biz tutmadık deplasmanda yirmiye yatırdık
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 18:34:08 Gönderen: lancelot »

Çevrimdışı CemiL

• Üye
  • Yer: Adana
Ciddiyeti elden bırakmadan her maç final havasında oynamalıyız en ufak bir küçümseme laubalilik Allah korusun tüm emekleri boşa çıkarır.Laboral maçını unutmadık burda
« Son Düzenleme: 01 Mart 2015, 18:42:03 Gönderen: CemiL »

Çevrimdışı fundamental

• Üye
  • Yer: İstanbul
Şu Bogdan, Goudelock olayından çok sıkıldım artık.. Bu takım 2-3-4 numaraların üzerine oyunu kurmuş durumda.. Sezon başı planlamada bu şekildeydi. Şuanda da öyle. İkili oyunları genelde forvetlerden oynamamız da bunun en önemli göstergesi..

Valla utkan guzel soylemis de ben tartismaktan cok sikilmadim. :) Nasil bir ima var onu da cozemedim. Neyse artik.