Zeljko Obradovic: “Bazı şeyleri değiştirmemiz lazım”
Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş Antrenörü Zeljko Obradovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında şöyle konuştu:
“Öncelikle bu galibiyetten dolayı Laboral Kutxa'yı tebrik etmek istiyorum. Baştan sona çok iyi oynadılar. Laboral çok hızlıydı ve savunmada da onlara birçok hızlı hücum sayısına izin verecek şekilde oynadık ve bu da maçı kaybettiğimiz nokta oldu. İlk yarıda 10, maç sonunda da toplamda 16 kez top kaybı yaptık. Bu tip maçlarda top kayıpları yapabilirsiniz ancak bunları yapış şeklimizi anlamak güçtü. Her top kaybımızda geçiş hücumlarında kolay sayılar buldular.
Şimdi son hafta neler olacağına bakacağız, hala grupta lider olma şansımız var. Bu maça Pazartesi günü hazırlanmaya başladık ve oyuncularıma bu maça kadar yaptıklarımızın anlamsız olduğunu, bu akşam kazanmak için elimizden gelenin en iyisini yapmamız gerektiğini söyledim ve bu da doğru çıktı. Bazı şeyleri değiştirmemiz lazım; enerjisiz, hücumda yavaş ve savunmaya da yardım etmeden oynadık. Eğer önemli oyuncularım ilerleyen maçlarda da böyle oynarlarsa bizi zor zamanlar bekliyor demektir.”
Nemanja Bjelica: “Şimdi bu maçı unutmalıyız”
Oyuncumuz Nemanja Bjelica ise "Bu maçı, üstelik böyle büyük farkla kaybetmeyi beklemiyorduk ancak Laboral çok iyi bir takım. Play-off turu için ciddi şansları var ve bunu da kanıtladılar. Laboral'i tebrik ediyor ve bundan sonrası için de başarılar diliyorum.
Böyle bir maçı, üstelik farklı kaybetmek kötü ancak bazen bu tip sonuçların günün sonunda ayaklarınızı yere basmanızı sağlaması da olumsuz değil. Şimdi bu maçı unutmalı ve Türkiye Basketbol Ligi'nde oynayacağımız maça hazırlanmalıyız. Ardından da Top 16'daki Anadolu Efes karşılaşmasına bakacağız” diye konuştu.