Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861180 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
çok güzel izah etmişsin..
ciddi soruyorum .
ne yapmak lazım sence ,
misal Bogdan'ı biraz daha 1 numara  mı oynatalım acaba , takımın direksiyonu sende arakadaş . mı diyelim. goudelock skor lideri bogdan oyun lideri mi olsa düzelme olabilir acaba.
bence büyük sorun yok bunu da belirteyim. dünkü maç için yorumda bulunmak istemiyorum. sezon başından bu yana en silik en korkak oynadığımız oyundu işin açıkcası.
ama daha güzel bir oyun için ricky ve bogdan da verim almak için ne yapmak lazım . bir organizatör mü alalım ki öyle oyuncu bulmak kolay değil yada kendi içimizde çözelim

Abi bu iş kolay iş değil. Hiç birimiz koçtan iyi bilecek değiliz ama sorduğun için yazayım naçizane benim fikrim, öncelikle Goudelock'ın eline topu bu kadar vermemek olur. 25 sayılık katkı alacağımıza 10 sayılık 15 sayılık katkı alalım. Daha az topla oynasın. Ritim bulması için topu eline alması gerekmiyor ama Bogdanovic için aynı şeyi söylemek zor. Çok sıradan bir görünüm aldı bizim oyun planında. Bu bağlamda Bogdan'ı daha çok 1 oynatmak çözüm olabilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda Hickman da, kendini alıştığı yerde -2 numarada- bulmuş olur böylece. Yani sadece Goudelock'ın yıldızlaştığı bir sistemdense, Goudelock'ın biraz törpülendiği Bogdan ve Hickman'nın işin içine dahil edildiği bir düzeni tercih ederim ben.

Diğer parçalara bakarsak, Can x faktör olmaya çok müsait bir adam. İstikrarlı bir performans beklersek hataya düşeriz ama arada çıkıp bir top çalma, bir savunma, bir üçlük vs oyunun dengesini değiştirebilecek bir oyuncu. Geldiğinden beri Ömer Onan rolünde kullanılmasını bekliyorum bu yüzden açıkçası. Kenardan gelsin, süresini maç içinde kendi belirlesin. Top getirmek gibi yapmadığı şeylerle yıpratmayalım Can'ı bence değerli parça.

Kısların rollerini oturtursak uzunlar da rahatlar gibi geliyor. Gerçi Oğuz dışında formda isim yok gibi ama mutlaka daha iyi olacaklardır sezon içinde diye umuyorum.

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Fenerbahçe taraftarı çok sabırsız. Asla ve asla hiç bir başarısızlığı kabul etmiyor. "Peki bu anormal mi?" diyebilirsiniz.
Hayır anormal değil ama unutmamamız gereken bir şey var. Dünyada hiç bir takım yenilmez veya zaman zaman ağır hezimetler almaz diye bir kural yok. Önemli olan bu istenmeyen sonuçlar serisinin uzun ve sürekli olmamasıdır. Geçen yılı bir kenara koyarsak, Obradoviç faktörünü bu yıl göreceğiz. Henüz Euroleague'de 3.maçımızı oynamışız ve bir kötü sonuçla kıyamet koptu.

Hiç unutmam, Mahmoud Abdul Rauf Fenerbahçe'ye gelip yaşanan hüsranın ardından ülkemizden giderken söylediği sözü "Fenerbahçe camiası benden üçlük değil dörtlük atmamı bekledi!..."

Biz istiyoruz ki, aldığımız tüm oyuncular insanüstü başarı versin. Ve hemen versin...

Yok böyle bir dünya. Ya biraz sabırlı olacağız, ya da bu işlerle hiç zaman kaybetmeyeceğiz. Zira sağlığımıza zarar.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
söylediği yanlış değil ama bu, bu maçın ardından söylenecek birşey değil bence. bu maçın bahanesi bu olamaz. Savunma yapmakla kulüp şampiyonluğu sayıları arasında ne bağlantı vaR?

Sampiyonluk sayilari ile ilgili ise denecek fazla bir sey yok: kagit uzerine bakip, dogrulugu teyit edilecek olgular.  Sikinti, bu olgularin ne sekilde yorumlanacaginda.  Hoca'nin bakis acisi ile senin bakis acin ve yorumun arasinda fark var.  Bir ihtimal, orada bizim degil de Panathinaikos acisindan bakmis olabilir.  Bu kadar gucsuz hale gelen bir takimin olusu bile is yapiyor ve bunun sebebi de basketbol kulturu demek istemis olabilir.  Zaten Avrupa kupalarinda son 24 seneye bakinca, en buyuk gercekliklerden biri, cok guc kaybeden ekollerin yine de ciddi basarilara imza atabilmesi.  Fenerbahce ve Panathinaikos...  Iki takimi da calistirip, buralarda hakim olan dinamikleri en iyi deneyimleyen Obradovic.  Sanirim, buna kimsenin itirazi olmaz.  O yuzden, ben Hoca'nin yorumuna katilmaya meyilliyim.  Kusura bakma, Okan.  Ote yandan, Hoca'nin dun mac ici performansi zayif kaldi mi?  Dun mac icinde, hem oyuncu hem de hoca performanslarinin hepsi zayifti. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Böyle bir şey olmaz ama eğer olur da Zeljko Obradovic giderse yerine Georgios Bartzokas gelir.

Plaza gelmiyor muydu en son?  Ne oldu da iptal edildi?  Ucak parasi cok mu tuttugu icin mi yakindaki birine yoneldik? 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Sacmasapan konusmus,kimse kusura bakmasın.34 degil 144 defa sampiyon olsun.Fenerbahce ile Panathinakos isimlerini bile yanyana koymam.Benim takım savasır,her topa atlar demis.Gecen senede seyrettik.Bo dısında atlayanı gormedik.Tamam Bo kotu oyun kurucuydu,sutu yoktu.4 kisi 5 kisiyi savunuyordu.Ama kotu mucadele etmiyordu,her topa atlıyordu.Belki de ondan baska yorulan olmuyordu.FB Efes gibi,Ulker,Tofas gibi takımlara karsı mucadele ediyordu.Son 10 senede de ezici bir ustunlugu vardı.Kathein suphesi ile kaybedilen sampiyonluk dahil ambargo koymustu.Ligin sadece 2 takımlı oynandıgı bir ligde oynamıyordu.

Bu oyuncuları ben sectim diyor.Sen sec hocam zaten biz seni 1 numara oldugun icin getirdik.Ve bugun de imzalansın 5 yıl uzat.Ama artık bize biraz Basketbol seyrettir Hocam gecen seneki final macı eziklerle oynamdıgımız seri 3-3 e gelecek seri degildi hocam,en kotu 4-2 kazanmalıydık.Getirdiklerinin farkındayız.Cogu oyuncu Obra varsa gelirim dedi ve geldi.Ama hocam oyuncuları seciyorsan dogru oyuncuları sec gozunu seveyim.17 yasında kalıplı bir gencin Zoric'i potaya goturme potansiyeli var.Zoric,Sekulic,Jackson,Kleiza,Hickman hocam bizim hata yapma luksumuz yok.Benim oyuncum her topa atlar,benim takımlarım savasır diyorsun hocam ama realitede goremiyoruz.Devamlı pes eden,kırılgan,90 yiyen takımlar gorduk.Terini akıtan bir Bo bir de herseye ragmen Zoric vardı.Teo,Calathes mi istiyorsun alınamıyor mu?Gerardini ile NBA den bize uyacak oyuncu gelsin.

Gecen sene o kadar rezil ve ustune basa basa FB forması giyseler 3 galibiyetten fazla alamayacak Pana'dan fark yedik.Bu sene yine o rezil Pana'dan fark yedik.34 degil 134 olsun rezil durumda bir takım var.Bu mactan sonra aradaki fark kulturdu falan olmuyor hocam, Karsıyaka'ya Cumhurbaskanlıgı kaybettik.Yılda bir oynayacakları mac bize geldi dedim.Ama herkesin yılda bir oynadıgı mac bize denk geliyorsa demek ki biraz kendimize de bakmak zorundayız.Nerede bu Bramos Real de mi,CSKA da mı,Barca da mı adam 10 tane 3'luk atmıs.Dia dedigin adam 35 yasına gelmis.İlk isabetli sutunu bize atıyor ve daha basında 6 asist yapıyor.FB ile Pana'yı hele bu Pana ile kıyaslaman olmamıs hoca, artık dedigini yap Hocam bu takımı oynat.Savasan takım diyorsun biz de gorelim.Sadece Bo ve Zoric'ten ter aktıgını gormeyelim.Hepsinden ter aktıgını,her topa atladıklarını biz de gorelim hocam su macın ardından bu acıklama olmamıs.Acıklama guzel gozukse de gecen sene de savasan bir takım gormedik.5 yıl imzala ama bir takım kur.

Huseyin Hoca, yapma Allah'ini seversen.  Panathinaikos Avrupa Basketbolu'nun en buyuk kuluplerinden biridir.  Bizim o seviyeye gelmemiz icin daha onumuzde uzun bir yol var.  Simdi bana yine, salon, para vesaire deme lutfen, rica ediyorum :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
Takımın kırılgan olması yukarılarda değinildiği gibi bence de asıl sorun. Fakat sorunun çözümünü oyuncu transferine bağlamak kolaycılık olur. Öyle ki koç değişikliği bile oyuncu transferi yolundan daha mantıklı duruyor bu sorunun çözülmesi özelinde.

Bogdanovic transferi yapıldığında hemen herkes kritik dakikalarda mental olarak nasıl yukarılarda kaldığını, nasıl pes etmediğinden bahsetti haklı olarak. Keza Hickman da (ki ben kendisinin transferinden memnun olmamış biri olarak söylüyorum) mental olarak güçlü bir oyuncuydu.

Peki dün gece bu adamlar nerelerdeydi? Bu adamların savaşması için önce takımı sahiplenmeleri gerekiyor. Bu da rollerini kabullenmeden olacak iş değil. Yani önümüzde 3 aşama var. Önce bu adamlar rollerini kabullenecek. Sonra takımı sahiplenecek ve son olarak takım için savaşacaklar. Olay ''Savaşçı 3 alayım, savaşsın, her topa atlasın'' durumu değil yani. Bizdeki sıkıntı henüz ilk aşamada. Biz bu oyunculara rollerini benimsetemedik henüz. Bu da doğrudan koçun tercihleriyle alakalı. Bogdanovic'e set şutörü muamelesi yaparsak daha çok ''Bu adam Partizan'da atıyordu yeaa.'' çekeriz maalesef. Hickman'a topu getir dedikçe daha çok küfrederiz. Rollerdeki oturmamışlık açık. Rollerdeki oturmamışlık aynı zamanda bizdeki Gist ile Pao'daki Gist arasındaki, bizdeki Batiste ile Pao'daki Batiste arasındaki farkın da sebebidir bana göre.

Rolleri oturtursak elimizdeki oyuncu grubunun takımı sahiplenmemesi için hiç bir sebep yok. İşte o zaman hepimizin ''kaybetse de savaşan bir takım'' görme arzusu yerine gelir diye düşünüyorum.

İlk paragraf için bir not düşeyim yanlış anlaşılmasın. Koç gitsin demiyorum. Sadece bahsettiğim sorunun çözümünde koçu göndermenin transferden daha makul bir yol olduğunu söylüyorum.

Keske bilseydim de, yazinin ilk bolumunu okumayip, sadece ikinci kismini okusaydim.  Bu takim daha kac mac yapti?  Bogdanovic veya kim olursa olsun, sezon basindaki maclarin anlami bu rolleri oturtmaya calismak degil midir?  Partizan bambaska bir takim, Fenerbahce bambaska.  Bu sene gelen binbir tane oyuncu ile daha da baska bir takim oldu.  Bogdanovic'in bizim kadro yapisi dahilinde ustlenmesi gereken bir rol var.  Bunu kotarirsa kotarir; kotarmazsa da degisiklik yapilir. 

Çevrimdışı Besim

• Üye
Fenerbahçe taraftarı çok sabırsız. Asla ve asla hiç bir başarısızlığı kabul etmiyor. "Peki bu anormal mi?" diyebilirsiniz.
Hayır anormal değil ama unutmamamız gereken bir şey var. Dünyada hiç bir takım yenilmez veya zaman zaman ağır hezimetler almaz diye bir kural yok. Önemli olan bu istenmeyen sonuçlar serisinin uzun ve sürekli olmamasıdır. Geçen yılı bir kenara koyarsak, Obradoviç faktörünü bu yıl göreceğiz. Henüz Euroleague'de 3.maçımızı oynamışız ve bir kötü sonuçla kıyamet koptu.

Hiç unutmam, Mahmoud Abdul Rauf Fenerbahçe'ye gelip yaşanan hüsranın ardından ülkemizden giderken söylediği sözü "Fenerbahçe camiası benden üçlük değil dörtlük atmamı bekledi!..."

Biz istiyoruz ki, aldığımız tüm oyuncular insanüstü başarı versin. Ve hemen versin...

Yok böyle bir dünya. Ya biraz sabırlı olacağız, ya da bu işlerle hiç zaman kaybetmeyeceğiz. Zira sağlığımıza zarar.

Iste tecrube konusuyor; bilgelik boyle bir sey... 

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Keske bilseydim de, yazinin ilk bolumunu okumayip, sadece ikinci kismini okusaydim.  Bu takim daha kac mac yapti?  Bogdanovic veya kim olursa olsun, sezon basindaki maclarin anlami bu rolleri oturtmaya calismak degil midir?  Partizan bambaska bir takim, Fenerbahce bambaska.  Bu sene gelen binbir tane oyuncu ile daha da baska bir takim oldu.  Bogdanovic'in bizim kadro yapisi dahilinde ustlenmesi gereken bir rol var.  Bunu kotarirsa kotarir; kotarmazsa da degisiklik yapilir. 

Nereye itiraz ettiğinizi gerçekten anlamadım. Biraz daha açarsanız cevaplayabilirim.

Çevrimdışı Besim

• Üye
Sanirim, burada okudugumuz ve tespit ettigimiz problemleri tek bir ana cati altinda toplamak gerekse, bu catiyi olusturan politik terim MODUS VIVENDI olurdu.  Obradovic ve olusturdugu takim hususunda ciddi bir uyuşmazlık var taraftar arasinda.   Bu baglamda, MODUS VIVENDI bir uyusmazligin varligini kabul ederek, onun cozumunu ileri bir tarihe birakmak suretiyle, mevcut durumla yetinme manasina gelen bir anlasmadir.  Bizim ihtiyacimiz olan da budur.  Sabirsizlik icinde olan taraftarlar sunu anlamali ki, Obradovic gibi bir ismin oldugu yerde, beklemeye de ve risk almaya da deger. 

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi bu iş kolay iş değil. Hiç birimiz koçtan iyi bilecek değiliz ama sorduğun için yazayım naçizane benim fikrim, öncelikle Goudelock'ın eline topu bu kadar vermemek olur. 25 sayılık katkı alacağımıza 10 sayılık 15 sayılık katkı alalım. Daha az topla oynasın. Ritim bulması için topu eline alması gerekmiyor ama Bogdanovic için aynı şeyi söylemek zor. Çok sıradan bir görünüm aldı bizim oyun planında. Bu bağlamda Bogdan'ı daha çok 1 oynatmak çözüm olabilir diye düşünüyorum. Aynı zamanda Hickman da, kendini alıştığı yerde -2 numarada- bulmuş olur böylece. Yani sadece Goudelock'ın yıldızlaştığı bir sistemdense, Goudelock'ın biraz törpülendiği Bogdan ve Hickman'nın işin içine dahil edildiği bir düzeni tercih ederim ben.

Diğer parçalara bakarsak, Can x faktör olmaya çok müsait bir adam. İstikrarlı bir performans beklersek hataya düşeriz ama arada çıkıp bir top çalma, bir savunma, bir üçlük vs oyunun dengesini değiştirebilecek bir oyuncu. Geldiğinden beri Ömer Onan rolünde kullanılmasını bekliyorum bu yüzden açıkçası. Kenardan gelsin, süresini maç içinde kendi belirlesin. Top getirmek gibi yapmadığı şeylerle yıpratmayalım Can'ı bence değerli parça.

Kısların rollerini oturtursak uzunlar da rahatlar gibi geliyor. Gerçi Oğuz dışında formda isim yok gibi ama mutlaka daha iyi olacaklardır sezon içinde diye umuyorum.
Teşekkür ettim kardeşim.
mevcut durumda en mantıklı olan bu gibi duruyor.

Çevrimdışı omerozkan90

• Üye
  • Yer: izmir
  • legends never dies
açıkçası iyi bir oyun kurucu takviyesiyle f4 yapabileceğimize inananlardan biriydim ama panathinaikos maçı sağolsun o umudu bırakmadı bende.kadro mühendisliğinde sıkıntı olduğu çok açık.iyi bir organizatör,dış adam savunmacısı,pota altında sert bir uzun yok bu takımda. hickman'ın yarı sahaya top taşımak dışında bir şey başka rolü yokmuş gibi,kenan bu seviye için hala yeterli değil. bogdanovic,goudelock,melih gibi çok iyi şutörler var ama bu oyuncular içinden çok iyi savunmacı diyebileceğimiz biri yok.pota altında oğuz zoric gibi hücum gücü yüksek oyuncular var ama pota altı sertliğini semihe bırakmak büyük kumardı haliyle üç pivotumuzda ikinci yarı oyuna dahil olmadı. takımda rollerin oturmadığı gerçek aynı rol için elimizde 4 tane oscarlık adam var ama yardımcı oyuncu ödülü alacak oyuncu yok.belki dış adam savunmasında özellikle dünkü maçta slaughter gibi oyuncuların durdurulması için serhat ve can değerlendirilebilir ama koç bunu fazla kullanmıyor. hickman ve bogdanovic'in henüz bu takıma girebildiklerini söylemek çok zor.kadro planlanırken her özellikten bir oyuncu kadroya katmak yerine bazı şeyleri çok iyi yapan oyuncuları tercih ettik bu durumda rollerin paylaşılmasını oldukça zorlaştırıyor.

maç sonu konuşmasında koç basketbol kültürüne değinmiş haklı da ama ne olursa olsun şu kadro maç içinde 30 sayı fark yiyecek pozisyona düşmemeliydi.hadi 30 sayı fark oldu diyelim en azından bu kadar karaktersiz bir oyun izlememeliydik büyük bir hayal kırıklığı oldu.koçla ilgili yapılan eleştirilere kısmen katılmakla birlikte şu an obradovic gitse yerine kimi getirirsiniz diye sorulsa gider obradovic'i getirirdim.

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Bu arada dün dikkatimden kaçtı; oyuncuları savunma yapmıyor diye eleştirirken, perşembeden perşembeye Polonya-Trabzon-Atina'da üç maç yapıldı..Oyuncular muhtemelen evlerinde 1 gece uyudular ve bu 7 günün 4'ü uçaklarda geçti...Dünkü savunmadaki fiziksel çöküşü biraz da buna bağlıyorum...

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
koçun maç sonu açıklaması maçın kendisinden daha fena

Koç çıkış yapmış falan deniyor, bana da bayağı bayağı durumu kabullenmiş gibi geldi. Hele şu son cümle, bir facia. Bunu, biz aramızda konuşurken makro hedeflere ulaşma noktasında söyleyebiliriz ama Fenerbahçe basket takımının koçu kaybedilen maçın ardından bunu söylememeli. Obradovic  olsa da söylememeli, Kulenovic olsa da, Kemal Erdem olsa da

“First of all, I want to congratulate Panathinaikos for their outstanding game and especially the amazing shooting percentages. This is basketball and if you want to win, you have to put the ball in the basket! Our defense was a real catastrophe and we didn’t take advantage of the 14 more possessions we had. Panathinaikos scored 59 points in the first half, because our defensive plans didn’t work. We are in the beginning of a big effort, but we have a lot of ups and downs. The coach has to take the responsibility and protect his team and every single player. It is my responsibility because I selected these players and I have to work with them. You know my philosophy and you know that I always had fighting teams. The key point is to fight for every ball. I will try to change some things, but to be honest I feel shame for the image of Fenerbahce Ulker in front of this crowd. I also feel shame because our fans set a new tickets’ record this season and we disappointed them. Maybe it is a matter of tradition. Fenerbahce Ulker has won six national championships and Panathinaikos has 34, so it is a big difference between the two clubs and that was a factor tonight.

Vallaha Okan şöyle sakin kafa ile düşününce bu açıklamaların mantıklı bir izahatını bulamıyorum.
cidden eğer bu açıklamayı yapmasını gerektirecek bir soru sorulmadan bu izahatı yapmışsa büyük ayıp etmiş. Obra ile ilgili fikirlerimi belirtmeye gerek yok ama ama Fenerbahçe'nin koçu bu açıklamayı yapmamalı. en azından bize lanse edildiği şekilde yapmamalı
onun söylediği şeyleri taraftar olarak bizler biliyoruz zaten ve bizimle beraber çalışmasının istememizin de sebebi bu mevzu ...
vallaha bu açıklama hiç hoş değil. neresinden bakarsan hiç mantıklı ve kabul edilebilir değil
cidden ne anlatmak istedi veya niye böyle bir şey açıklama gereği duydu merak ediyorum .

bir basit örnek vereyim .
Arsenal'e 5*1 yenildiğimiz maçtan sonra Daum böyle bir açıklama yapsaydı Aziz Başkan net kovardı onu kimse de ya başkan niye kovdun diyemezdi. demezdi ..
vallaha canım şimdi dünkü maçın skorundan daha çok sıkıldı.
bizim anladığımız şekilde konuşmuştur diye düşünmek istemiyorum
çok can sıkıcı...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
Dünkü maçta tepeden yediğimiz her turnike sonrası Obra'nın yüz ifadesine ve vücut diline bakın; hiç iyi şeyler değildi...Bunlardan bir şey olmayacak der gibiydi..O ruh halinin ardından bu açıklamalar da pek şaşırtıcı değil Cem   

Çevrimdışı muhendis40

• Üye
  • Yer: İstanbul-Sakarya
Futbolda Manchester City neyse basketbolda da bizde oyuz.Hep yüksek hedefler , bütçeler , hayaller ama sonuç hayal kırıklığı.Ancak başka yerde aldığının yarısını zor alacak adamları zengin ediyoruz.Sorun kültürümüz yokmuş.Pana 34 kere biz 6 kere ligde şampiyon olmuş.Önümüzde daha 28 şampiyonluk farkı var ancak kapatırız biz belki Final Four göremesek bile çocuklarımız belki görür.