Barcelona'nın eksiklerine ve Abrines'in sakatlanmasına rağmen başabaş mücadele düzeyi yüksek güzel bir maç oldu. Böylesi bir maçı deplasmanda kazanmak çok önemliydi bunu başarıp iyi bir mesaj vermiş olduk.
Euroleague gecenin kayde değer olayı olarak bizim Barcelona'nın yenilmezlik ünvanını elinden almamızı göstermiş.
İstatistikleri şöyle bir koyalım;

İstatistiklere bakınca rating olarak Vesely ve Bogdan çok öne çıkıyor, Goudelock'un 3 top çalması, Bogdan'ın 23 sayı üretmesi, Vesely'nin 10 ribaundu ve 16 sayısı, Kenan'ın 5 asisti göze çarpan önemli rakamlar. 13/21 isabetle %61 gibi düşük bir serbest atış yüzdemiz olduğunu da es geçmeyelim.
Bunlar dışında Hickman'ın istatistiklere yansımayan savunma gayreti çok önemliydi, Bjelica'nın maç sonunda sazı eline alıp önce Vesely'ye yaptığı asistler sonrasında da maçı kazandıran sayısı çok önemliydi.
Bununla ilgili maç sonu açıklamasında Bjelica şöyle demiş;
"I am very happy with this win; you don't win in Barcelona every day. It was a great game, really balanced, in which both teams had chances to win. The final play was not designed for me, but I got some space, got the ball at the right time and just had to score the ball."
yani;
"Bu galibiyetten çok mutluyum; her gün Barcelona'da kazanamazsınız. Gerçekten dengeli, iki takımında kazanmak için fırsatlar elde ettiği büyük bir maçtı. Son oyun benim için çizilmemişti, fakat bir boşluk buldum, topu doğru zamanda aldım ve sadece basket yapmam gerekti"
Bunu okuyana kadar ben de sizler gibi Obradovic'in ne kadar süper bir set çizdiğini düşünüyordum, demek ki her zaman her şey planlandığı gibi olmak zorunda değil ki bu imkansız zaten. Oyun aklı yüksek oyunculara sahip olmanın avantajını sıkça gördük bu maçta, gerçek oyun kurucumuz yok diye hayıflanıyoruz belki ama 17 asist yapmışız dün gece 5'i Kenan'dan 12'si 8 farklı oyuncudan gelmiş, oyuna girip de asist yapmayan oyuncularımız sadece Zoric.
Biraz daha maç genelinden bahsedecek olursak Bogdanovic dönem dönem çok ciddi sorumluluk aldı ve takımı iyi yönlendirdi, katkısı yadsınamazdı ancak Bjelica ile birlikte maç sonunda yaptığı bloklarla, sahaya koyduğu azim ve mücadele ile Vesely'nin çok ciddi bir emeği var. Normal sürenin sonunda Bogdan'ın topu elinden kaçırması Vesely'nin tiplemeye çalışması ve Bjelica'nın sayıyı bulması belkide maçın en önemli anıydı.
Bu arada son zamanlar Kenan'ın asist yapmadığı konusundaki eleştirilere 5 asist ile cevap vermesi, ağır eleştiriler alan Hickman'ın savunma kısmındaki öneminin artık kabullenilmeye başlanması maç sonucundan bağımsız genel anlamda önemli kazanımlardı.
Sonuç olarak geçen senenin aksine başta düşük performans sergileyerek çoğu kesimden ağır eleştiriler alan takımımız grubu ikinci olarak bitirdi ve asıl önemli olan Top16'ya güzel bir ivme yakalayarak giriyor olacağız. Takımın eksik Barcelona karşısında zorlanması biraz düşündürdü belki ama Top16 öncesi yapılacak takviyeler ve takımın performansının daha da üstüne koymasıyla (bence halen tam randımanla oynamıyoruz) F8'de yer bulacağımızı düşünüyorum.
Not: Maç sonunda Lig TV'de 41. dakika denilen programı izleme gafletinde bulundum, yorumcu paşalar pek bir üzgündü spiker kız ne sorduysa geçiştirmeye çalıştılar, böyle yapacaklarsa konuşmasınlar gitsin ağlasınlar, kız Obradovic'i soruyor, neyini yorumliyim tarzı cevap veriyor herifler, adam gibi yorum yapmicaksan git evinde otur o zaman bizim de vaktimizi çalma. Bize maçın önemli pozisyonlarının tekrarı yeterdi zaten, saçma sapan GS galibiyetlerinde methiye düzerken iyi, Fenerbahçe Barcelona'yı deplasmanda yenerken auwww!