Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 860258 defa)

0 Üye ve 8 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Bu arada Melih'in oyuna girer girmez yanılmıyorsam Vesely'e süper bir asisti vardı, güme gitmesin :)

Çevrimdışı finkployd

• Üye
  • Yer: Ankara
Valla Bjelica'nın dediklerinden yola çıkarak koç Goudelock'un dışarı çıkmasını Bjelica'nın switch'e izin vermemesini istemiş olabilir ancak Bjelica'nın adamı switch edip Goudelock'un üstünde kalınca Bjelica bunu iyi değerlendirmiş oluyor :)

Abi anladım da benim için o seti koç aynen olduğu gibi çizdi. Birçok kişi için de böyle, böyle de kalmalı :) Bjelica'nın bize bunu yapmaya hakkı yok. Ne olurdu ''Koç müthis bir set çizdi, ne olduğunu anlamadan potayla baş başa akşam yemeği yedim.'' deseydi.
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2014, 10:25:15 Gönderen: finkployd »

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Abi anladım da benim için o seti koç aynen olduğu gibi çizdi. Birçok kişi için de böyle, böyle de kalmalı :) Bjelica'nın bize bunu yapmaya hakkı yok. Nolurdu koç müthis bir set çizdi, ne olduğunu anlamadan potayla baş başa akşam yemeği yedim deseydi.

Ya koç Bjelica'ya çizsin çizmesin bana göre değişen bir şey yok, bu takımı Obradovic kurdu, galibiyette de mağlubiyette de en büyük pay koçun. Ayrıca son 5'i Obradovic oluşturdu, kenarda topu Emir'in oyuna sokması bile çok önemli bir etken böyle bir durumda, sınırlı sürede hızlı ve doğru karar vermek lazım çünkü, Emir yerine başka bir oyuncu inisiyatif almayıp topu Bjelica yerine Goudelock'a verse belki maç tekrar uzayacaktı :) Küçük detaylar belki bunlar ama etkileri büyük bence :)

Çevrimiçi sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
    • sinanycl

Maçın tamamı youtube a konmuş...
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimdışı iscilveger

• Üye
  • Yer: İstanbul
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #2104 : 12 Aralık 2014, 11:11:31 »
Uzun bir aradan sonra yeniden foruma yazıyorum. Öncelikle herkese yeniden merhaba. Bilmeden/istemeden kalbini kırdığım birisi olduysa özür dilerim. Benim de kimseye karşı herhangi bir kırgınlığım yok. Umarım seviyeli şekilde konuşmaya/tartışmaya devam edebiliriz.

Dün akşama farklı pencerelerden bakarsak ;

Barcelona bu sezon grup aşamasında kendi sahasında oynadığı maçlarda çok sayı yediği görülmekte ( Sırasıyla 43-37-38-42-42). Bu serinin son halkası olarak biz de dün 42 sayı gönderdik Katalanların çemberine.
Tomic'in grup aşamasında içerideki Pana ve Milano maçlarından sonra en fazla süre aldığı maç oldu. Yani Barcelona kendini yormadı, Baksana Tomic nerdeyse oynamadı görüşleri (Lig TV'de Murat Bey ile birlikte program yapan zat-ı muhteremin maç sonu değerlendirmesi bu şekildeydi) çöpe gitti.
Dün akşam Tomic grup aşamasındaki en çok top kaybı yaptığı maçı oynadı(3). Tomic Avrupa'nın üst düzey( kimilerine göre en iyisi) uzunlarından birisi olduğu için bu rakamların önemli olduğuna inanıyorum.
Huertas dün akşam aldığı dakika ve sayı alanlarında kariyerinin en yüksek rakamlarına ulaştı(41 Dakika ve 25 Sayı).Aynı zamanda bu sezon için deplasmandaki Milano maçından sonra en çok top kaybı yaptığı maçı oynadı.
Navarro-Oleson eksikliği önemli bir etmen olsa da Doellman ve Hezonja bu sezon en yüksek skor attığı 3. , DeShaun Thomas ise en yüksek sayı attığı maçı oynadı. Ayrıca Thomas ; Index, Asist, Top Çalma, Sayı ve Aldığı dakika kategorilerinde de kariyer rekorlarına imza attı.

Olaya bizim açımızdan bakacak olursak;

Dümenin Bogdanovic'te olduğu dakikalarda büyük bir fark yarattığımıza inanıyorum. Şöyle ki saha da Gou-Bogdan-Ricky olduğunda rakipler dış alan savunmasında adeta şaşkına dönüyorlar. Hele ki Bjelica-Vesely'nin de dahil olduğu bir 5'te iç dış dengesi ve şut tehdidi maksimum seviyeye çıkıyor. Burada önemli olan kararları doğru verebilmek. Dün akşamın en güzel smaçlarından birisi Satorasnky'nin çaldığı topu gidip güzel bir şekilde bitirmesiydi. Bu topu Ricky çaldırdı. Koç bu top kaybından sonra Bogdan-Ricky ikilisi oyunda olduğu dönemelerde topu Bogdan'ın getirmesine ve seti Bogdan'ın kurmasına karar verdiği görüldü. Bunun dezavantajı ise Bogdan'ın savunma-hücumda sürekli oyunun içinde kalıp agresif olması ve aşırı derece yorulup hatalı kararlar vermesi ( Bknz. maç bitiminde 2.4 saniye varken şutu atması).
Ricky'de gözle görülür bir yükselme var. Top 16'ya doğru performansı iyice arttı. Şu anda eleştirmeye devam eden kişiler Ricky eğer boş şutları sokarsa onu sırtında taşırlar. Şu anda belki geçen yılki seviyesinde değil ama emin olun faydalı oluyor kanaatimce.
Gou öyle bir oyuncu ki; aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık.. Savunmada dün akşam erken faul almasının da etkisiyle iyice pasifleşti ve Hezonja kariyer gecesini oynadı neredeyse. Eğer savunması Kinsey seviyesinde olsa Avrupa'da oynayan mevcut oyuncular içerisinde açık ara en iyisi olurdu. Maç içinde bazı pozisyonlarda '' Keşke Teodosic-Bogdan-Ricky 3'lüsüne sahip olsaydık'' diyorum. Bazı pozisyonlarda ise ( hücumda) '' Biz hapşuralım sen çok yaşa'' diyesim geliyor. Ama böyle bir opsiyona sahip olmak büyük lüks, büyük güzellik..
Semih Erden konusunda her platformda inatla aynı şeyi söyledim '' Seyircili takımlarda inanılmaz oynayabilir, Kendisini ispatlamak için çok çalışacak''. Çok şükür ki yanılmıyorum. Ama Semih'ten fazla beklentiye girmek de doğru değil. Abartmamak gerek bu durumu.
Kenan Sipahi'ye çok inanıyorum. Çok güveniyorum. Büyük beklentim var ama Can Maxim'le olan pozisyonunda kolunu kırmasından bu yana hücum anlamında geriye gitti. Savunmada beklentiye cevap veriyor. Resmen yıpratıyor Mr.Sipahi. Ama ceza şutlarını standart şekilde sokmaya başlarsa Türkiye Basketbol'unun 15 yıllık guard ihtiyacı ortadan kalkacak.
Vesely-Bjelica-Bogdanovic için susma hakkımı kullanıyorum. Çok güzel adamlar. Çok şanslıyız.
Emir R. Preldzic . Bildiğim kadarıyla özel yaşamında sorunlar yaşıyor. Ve bildiğim kadarıyla bir kaç yıldır yazları dolu geçirmesinden dolayı Koç ona şu anda yüklenmiyor. Derseniz ki Bjelica ve Bogdan' da yazları hep dolu geçirdi onlar neden düşüşte değil ? Zaten Emir'in mental yapısı onlar kadar iyi/güçlü olsaydı şu anda Avrupa Basketbolu Yeni Bodiroga'sına kavuşmuştu.

Transfer hususunda ise ;

Savunma direnci ve asist özelliği olan fakat kritik anlarda eli bir tarafına kaçmayacak bir adam bizim ihtiyacımız olan. Huertel olmadı, Calates dönmedi, Diot reddetti haberlerini okumayan yok. Gündemde Rochestie olduğu konuşuluyor. Bir başka isim ile daha ilgileniyoruz. Bakalım. Ama Rochestie için sakatlık ve topu sevmesi hususlarında şüphelerim var.
Şahsen;
3 numaraya Claver'i çok istiyordum. Bogdan'ı geçen yıl olduğu gibi 1-2 rotasyonunda kullanmayı ve topa Bjelica-Bogdan-Emir'in yön vermesini bekliyordum. Ama kesin olarak guard alınacak diyorlar. Hayırlısı olur inşallah.

Bu arada takımda pozsiyon kavramı yok gibi geliyor bazen. Herkes, her pozsiyonda oynuyor yeri geldiğinde ( Özellikle kısa rotasyonu). Üst düzey takım olma yolunda önemli bir adım bana göre bu.

Ve son olarak ;

Zeljko Obradovic'in sözleşmesi zaman kaybedilmeden uzatılmazsa, bu memlekette büyük olaylar çıkar.

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
  • Yer: İstanbul
Başta Obradoviç reis olmak üzere tüm teknik ekibi ve oyuncularımızı kutluyorum..Hava atışıyla birlikte oyunun hiç bir anında geri adım atmadık..Oyuncular gerçekten iyi bir karakter koydular parkeye..Hala bir CSKA ve Real Madrid düzeyinde değiliz ama EL in en keyif verici basketbolunu oynayan ekiplerinden biriyiz..

Son top da Obra reisin çizdiği set kadar Emir'in tüm seçenekleri süzüp Bjelica ile topu buluşturması da bence  önemliydi..Hatta bir kaç kez seyrettiğimde Emir'in zaten özellikle Bjelica nın uygun anını kovaladığını gördüm..Burdan da Obra'nın Bjelica için çizilen setin güzelliğini görebiliyoruz..Bjelica açıklamasında mütavazilik yapmış.Bence Obra nın hakkı verilmeliydi güzel bir set di.

Gelelim benim gördüğüm aksayan taraflarımıza.. Dün özellikle ilk period da adeta Deshaun Thomas'a karşı oynadık..Boyalı alanda Bogdanoviç savunmada çok aksadı..İlk period 15 sayı bulması bizim 3 numara savunmamızdaki sıkıntıları ortaya koydu..Üst düzey bir PG bulamazsak bence iyi bir 3-3,5 alsak sanki daha iyi bir takım oluruz gibi gözüküyor..İkinci sorunumuz da düşük faul yüzdemiz..Dün yine %61,9 la atmışız..Barcelona bizim kadar çizgiye gelip %81,8 le değerlendirmiş..Rakip kadar atabilsek 5 sayılık bir fark yaratabilirdik..Özellikle F16 ve F8 de bu faul atışları çok önemli..İnşallah gerekli çalışmalarla bu yüzdeyi yükseltiriz..Özellikle kısaların kaçırdığı faul atışlarını kabul etmek de zorlanıyorum..

Bu sezon EL de ne derece alırız kestirmek güç ama keyif verici bir basketbol oynuyoruz..Tadını çıkarmak da fayda var..

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
  • Yer: Tampa,FL
@Solamnus

hocam bijelica o roportajda oyle demis ama molada obradovic cok net bir sekilde bijelica ya pick yapmasini ve agresif bir sekilde potaya gitmesini soyluyor. yani set tesadufen olmus bir oyun degil.

https://www.youtube.com/watch?v=tHHt08f1Eds&feature=youtu.be
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2014, 12:27:21 Gönderen: hercumerc »

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
 yalnız lütfen rica ediyorum bu durum kleizanın para muhabbetine dönmesin  ;D

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya

hocam bijelica o roportajda oyle demis ama molada obradovic cok net bir sekilde bijelica ya pick yapmasini ve agresif bir sekilde potaya gitmesini soyluyor. yani set tesadufen olmus bir oyun degil.

Maç tekrar videosun 1:29:48 saniyesinde de duyulduğu gibi, yorumcular Obradoviç'in çizdiği sette topun Bjelica'ya geleceğini ve onun oynayacağını söylüyor ve dedikleri gibi Bjelica bitiriyor.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
@Solamnus

Valla hocam ben Bjelica'nın EL sitesine söylediğini aktardım, maçın tekrarından incelemek lazım tabi, maç esnasında ben de sizin gibi düşünmüşdüm :) Maç esnasında koçun ısrarla Bjelica dediğini ben de duydum ama arada tam ne demiş bilmiyorum :)

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
Valla hocam ben Bjelica'nın EL sitesine söylediğini aktardım, maçın tekrarından incelemek lazım tabi, maç esnasında ben de sizin gibi düşünmüşdüm :) Maç esnasında koçun ısrarla Bjelica dediğini ben de duydum ama arada tam ne demiş bilmiyorum :)

Bu linkde sesi net anlasiliyor diyor ki

+ OK. Drew go get pick for Bogdan. After that you will take pick from Bjelica. they will switch so Nemania you pick your own player. your own player over here. through (?) take the ball... 4 seconds.  open everybody... Melih you come over here... you go over there..........(Burda emir biseyler diyor yine bjelica'ya) when ever you pass the ball be aggressive.... penetration...

bazi kelimleri kacirmis yada yanlis anlamis olabilirim ama genel hatlariyla tamda sahada oynanan seti anlatiyor.

not: bir daha dinledim de... belki son aggressive penetration derken Goudelock a soylemis olabilir. yani pas bjelica gidecekti o da goudelock'a pass verecekti.  Goudelock penetre edecekti. bir daha dinleyonce bu daha mantikli geldi simdi :)

« Son Düzenleme: 12 Aralık 2014, 14:31:07 Gönderen: hercumerc »

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
@hercumerc

Obradoviç Emir 'e şunu diyor ''
Lan yavlak bütün maç ortalarda gözükmedin bu pası Bjelica'ya veremezsen bu tahtası sana sokarım ''  :)

ve çok güzel bir asist yapmış oldu :) 8)

Çevrimdışı hercumerc

• Üye
cem abi oyle de cevrilebilir galiba :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi

Bu linkde sesi net anlasiliyor diyor ki

+ OK. Drew go get pick for Bogdan. After that you will take pick from Bjelica. they will switch so Nemania you pick your own player. your own player over here. through (?) take the ball... 4 seconds.  open everybody... Melih you come over here... you go over there..........(Burda emir biseyler diyor yine bjelica'ya) when ever you pass the ball be aggressive.... penetration...

bazi kelimleri kacirmis yada yanlis anlamis olabilirim ama genel hatlariyla tamda sahada oynanan seti anlatiyor.

not: bir daha dinledim de... belki son aggressive penetration derken Goudelock a soylemis olabilir. yani pas bjelica gidecekti o da goudelock'a pass verecekti.  Goudelock penetre edecekti. bir daha dinleyonce bu daha mantikli geldi simdi :)

yahu hoca bunun çok yapıyor çok da yaptı ama insan cidden hayret ediyor. Allah nazarlarsan saklasın.
molada konuştuğu şeylerin 1 e 1 oynanmış olması muazzam hatta ben They ll swith kısmında dağıldım..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
cem abi oyle de cevrilebilir galiba :)
çevirini twitterda kullandım kardeşim bilgin olsun . senin adresi bulamadım o yüzden via yapamadım. emek hırsızlığı gibi algılama lütfen.