Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 863816 defa)

0 Üye ve 20 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
bakın dostlar.
hiç ligtv ye veya ntvspor veya diğer medya organlarına kızmayın..
fenerbahçe taraftarı kendi takımına hak ettiği değeri vermiyor ki onlar versin..
ilk alınan kötü sonuçta sıçıp sıvamayı biliyoruz ama yapılan iyi şeyler hiç görülmüyor.
misal ''yediğimiz düşülk sayı yanıltıcı rakipler gününde değildi '' diyen bir sürü insan gördüm.
o yüzden çok kızmamak lazım.
euroleague de her maç zor. rakibi küçümsemek gibi bir hata hayatta yapmayız. Top 16 da evimizde henüz galibiyetimiz yok , çok zor maçlar da oynasak 2 tane kayıp bizim hanemizde yazıyor bunu + ye çevirip ilk galibiyetimizi almamız lazım.
Laboral Örtel den sonra çok ilginç atan bir takım oldu. disiplinsiz gibi duruyorlar ama 2 tane oyun kurucuları çok tehlikeli adamlar.
baştan işi sıkı tutmak lazım ama öyle bu maç farklık maç olmaz. cska bile zorlandı Laboral ile oynarken..
sayı atma anlamında ve oyunu hızlandırma anlamında çok tehlikeli bir takım.
emin değilim ama tempoyu ciddi anlamda düşüreceğimiz ve oyunu öldüreceğimiz bir maç olacaktır.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem abi çok düzgün açıklamış kısaca şu demek ; takımın hucümda veya savunmada saha içine doğru yerleşmesi demek..

Maç hakkında da bir şeyler diyecek olursam ; koyar geçeriz kafalar rahat olsun.
zaferim güzel izah ettin ama tabi burda şu da önemli..
misal hücumda ''spacing '' dediğimiz doğru yerleşim kadar o yerleşimi yapan oyuncu karakteri de çok önemli.
Gou sahada iken topu eline alsa da almasada rakibin savunmadeki yerleşimini mahvediyor. Perdesiz adam geçiyor takım o yüzden çok rahat '' isolation'' dediğimiz oyunu da oynayabiliyor ama son maçlarda fark ettiysek Gou mutlaka yanına Perde istiyor. uzundan gelen perde sonrası o kadar rahat pozsiyon buluyoruz ki, özellikle Gou ya perdeye gelen uzun içeriye devrildiği zaman pası alıyorsa boş adamı mutlaka buşuyor. çünkü Gou üzerine genelde 2 li bazı maçlarda 3 lü sıkıştırmalar getiriliyor ve bizim rahat hucum etmemizi sağlıyor bu durum. kendisine getirilen sıkıştırmalarda ( cska maçında zorlanmış ve 3 tane böyle top kaybetmişti) uzuna pası verdiği an itibari ile bütün kozlar bizim elimize geçiyor.
hem lig maçlarında hemde avrupa kupası maçlarında Gou dan devrilen uzuna giden pas sonrası Uzun oyuncunun da boş adamı görmesi ile bulunan bir sürü sayımız var. bu bazen uzun oyuncunun içeri devrilirken 3 sayı çizgisinde dipte bekleyen kısayı görmesi ile oluyor bazen de uzun dan uzuna giden paslar şeklinde oluyor. gou oğuz veysel - Gou semih - köşedeki 3 sayı atacak kısa - gou zoriç kısa - veya son maçta gördüğümüz gibi gou Oğuz bjelica - şeklinde oluyor. son hücum ile ilgili 2 kelime etmek istiyorum. misal o hücum ederken Malaga aslında savunma anlamında güzel spacing yapmıştı bizim diğer 3 oyuncumuz ( oğuz harici ) 3 sayı çizgisi dışında bekliyordu ve malaga 3 sayılılık yememek için çok iyi alan kapatmıştı ama Bjelica reis sağ çizgiden içeri penetre edince heriflerin savunma spacingine tecavüz etmiş oldu :)
Keza ligde geçen hafta oynadığımız Telekom mücadelesinde Gou ya giden 2li sıkıştırma sonrası yine Bjelica boş alana doğru hareket etmiş ve smaç ile sayı bulmuştu.
yani işin özeti Goudelock hataları da tabiki var ama çok ve çok değerli bir oyuncu , maşallah devamlı çıkartıyor ve gölgesinde serinleiyor bizleri , hücum etmese bile rakip takıma verdiği korku ve onların gou için almış oldukları önlen sebebi ile savunma spacing diye birşey kalmıyor adamlarda.
Bogdan kardeşim 3 4 hafta önce eurolegua sitesinde verdiği röportajda'' gou ile oynamak büyük keyif, ona giden extra sıkıştırmalar sayesinde biz daha rahat hücum ediyoruz '' gibisinden birşeyler söylemiştir.
« Son Düzenleme: 04 Şubat 2015, 13:02:09 Gönderen: Cem Ağrak »

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
  • Yer: İstanbul
İnşallah bu hafta kazanıp Malaga'nın da Novgorot galibiyeti üzerimizdeki stresi biraz azaltacaktır..Ben İspanyol takımlarından her zaman çekinirim ve full konsantre oynamalıyız..Laboral bence Heurtel sonrası daha dirençli gözüküyor..Zayıf gözükdükleri boyalı alanı iyi kullanmak lazım..

CSKA, OLY, Barcelona gibi F4 takımlarına karşı maçın son düdüğüne kadar mücadelenin içinde kalmak takımın katettiği seviyeyi görmek açısından güzel..İnşallah sakatlık yaşamadan Madrid yürüyüşümüz zaferle sonuçlanır..

Çevrimdışı truth126

• Üye
  • Yer: İstanbul - Başakşehir
    • truthuntold126
Cem abi eleştirmesinler demiyoruz eğer bu insanlar orada basketbolu bildikleri için oturuyorlarsa Fenerbahce ülker olarak basketbol adına yaptığımız doğru işleri söylemeliler. Adamları dinleyince A takımı müthiş savunma yapıyor inanılmaz diyorlar EL de şuan bizden 45 sayı daha fazla yemiş bu değişebilir tamam önemli değil ama belirtmiyorlar B takımına gelince deplasmanda kevgire dönüyor bütün zorluklara rağmen çok iyi niyetli mücadele ediyorlar.

Çevrimdışı truth126

• Üye
    • truthuntold126
Laboral maçı için bence de zor geçecek umarım aynı savunma sertliğini koruruz bazı oyuncularından gelecek düzen dışı ama çok can yakan sayıları iyi savunursak kazasız belasız yolumuza devam ederiz. Gerçekten izlediğim maçlarda dengeli takım görüntüsü verdi Laboral ters eşleşmeleri kullanmaya çalışan içeriye indirerek oynamaya çalışan iç dış dengesini korumaya çalışan bir takım.

Çevrimdışı truth126

• Üye
    • truthuntold126
Vallaha Gou konusunda takımın üzerine çok çalıştığı belli oluyor. Gaziantep maçında dikkat ettiğim noktalardan biriydi perde çağırdı adam ilen gelen her ikili sıkıştırmada uzun bulmaya çalıştı neredeyse bazen zamanlama konusunda hata yapsa da Obradovic in bunun üzerinde durduğu belli oluyor.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem abi eleştirmesinler demiyoruz eğer bu insanlar orada basketbolu bildikleri için oturuyorlarsa Fenerbahce ülker olarak basketbol adına yaptığımız doğru işleri söylemeliler. Adamları dinleyince A takımı müthiş savunma yapıyor inanılmaz diyorlar EL de şuan bizden 45 sayı daha fazla yemiş bu değişebilir tamam önemli değil ama belirtmiyorlar B takımına gelince deplasmanda kevgire dönüyor bütün zorluklara rağmen çok iyi niyetli mücadele ediyorlar.
bu konuda kesinlikle haklısın kardeşim. algıda seçicilik yapılıyor.. ne taraftan baktıkları önemli.
misal Efes in de en az bizim kadar bütçesi var hatta 9 tane yabancısı var ama hiç bahsedilmiyor hep bizim bütçemiz yüksek iyi sonuçlar alınması lazım vs vs deniyor.
işte bende diyorum ki sosyal media çok önemli, bizim bazı mal taraftarlarımız aptalca laflar edip bu heriflere tweet atıyorlar. ee adamlarda diyordur ''ulan kendi taraftarları böyle yapıyorsa bizde yürüyelim gitsin ''
ben eleştirmeyelim demiyorum yanlış anlaşılmasın. misal kaybettiğimiz 2 tane maçı da ben mutlu olarak izledim ama sonuçlar bize hiç yakışmadı. ne olursa olsun sonuç olarak bizim o maçları almamız gerekiyordu...

Çevrimdışı truth126

• Üye
    • truthuntold126
Abi bizim o mal taraftarların hiç değişeceğini sanmıyorum final four gitsek bu bütçeyle neden şampiyon olamadık diye yine eleştirirler. Algıda seçiciliğe gelirsek resmen göz göre göre ateş ediyorlar bize. En basitinden Zisis konusunda oldu. Bir zat  Zisis için savunma yapamıyor gelirse Kenan'ın süresi ne olacak derken Maric gerekli hamleydi takıma çok şey verir Heurtel muazzam hamle der. Kanal değiştirirsin yine biri çıkar Zisis Kenan'ın şut sokan hali der falan filan. Neyse abi umarım Laboral maçını kazanarak yolumuza devam ederiz başarısızlığımızı isteyenler fırsat vermeden

Çevrimdışı daredevil

• Üye
  • Yer: Muğla
basketbol u bilen ve uzun süredir takip eden taraftar sayımızın azlıgına veriyorum ben bu tepkileri. bicok yorum yazan twit atan taraftar obra geldikten ve futbol takımından soguduktan sonra takip etmeye baslayan insan oldugu için bizim nerelerden nerelere geldiğimizi bilen insalar olmadıgı için daha önceleri her macını kazanıp heryıl f4 oynadıgımızı fln sanıyorlar ve suan ki oyun ve sonuclar onları kesmiyor suan. ben futbolu da basketboluda assagı yukarı esit düzeylerde takip ettiğim için o sadece futbolu takip eden seyirci profilinin basketbola da bakmaya baslayınca nasıl bir bocalama içine girdiklerini yakın cevremden cok iyi görebiliyorum. en buyuk sıkıntı bilgi olmadan fikir olması bence ama yıllar gectikce düzelecegini gelişecegini düşünüyorum
Obra reis varsa gerisi teferruattır..
Sen kal gerisi farketmez..

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir

Mac öncesi uğur getirsin ülker arena ziyareti...

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #3835 : 05 Şubat 2015, 21:35:17 »
Eski Fenerli Devin Smith Galatasaray'ı parçalıyor şu an, 24 sayı son 2 dakika kaldı. Ayrıca her hücumda doğru kararı verdi, doğru hücumları oynattı. Savunmada zaten açık vermiyor. Teneke bağlayıp gönderdik adamı.
« Son Düzenleme: 05 Şubat 2015, 21:36:55 Gönderen: Kutay »
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı esref

• Üye
    • cavus7
« Yanıtla #3836 : 05 Şubat 2015, 21:44:10 »
Ben bu kadar candan ciğerden bir maç anlatımı görmedim. Bravo İsmet Badem ile Murat Murathanoğlu'na.

Çevrimdışı Undisclosed Desires

• Üye
  • Yer: İstanbul-İzmir
« Yanıtla #3837 : 05 Şubat 2015, 23:28:08 »
Devin Smith inanılmazdı bu sene çok parlıyor.

Çevrimdışı serkan330

• Üye
  • Yer: Gebze / İstanbul
    • serkancelik
« Yanıtla #3838 : 06 Şubat 2015, 10:34:58 »
hakemler lige top 16 inanılmaz etki yapıyor
dün akşam gs  maçında olanlar olunca basına düştü . ama bizim oly ve cska maçları efesin cska maçı dünkü oly cska maçı galibi hakem belirledi

Çevrimdışı ObiCanKimobi

• Üye
    • @ObiCanKimobi
Maşallah Allah bağışlasın :)