Takım kadrolarının tecrübe kıyaslamasında çok önümüzde olmasalar da kültür bakımından epey önümüzdeler. Fakat koçlar açısından düşünüldüğünde bize yaklaşabilecek az takım var zaten.
Epey Maccabi maçı izledim sayılır bu sene. Çok düzenli, makina gibi bir takım diyemeyiz fakat bu derece atlet ve Amerikalı yoğunluğu fazla bir kadrodan da bunu beklemek zor zaten. Atletizmle yaptıkları primi, organize savunma görünce dağınıklığa kayarak, dezavantaja çeviriyorlar. Dolayısıyla bizim parkede olacak beşin uzunlarının, Bjelica-Vesely olma ihtimali kuvvetli, yaklaşık 30dk. Benim canımı sıkan konu Sofo değil kesinlikle, zira ona karşı zaten koç ne yapılacağını çoktan belirlemiştir. Beni düşündüren Devin Smith de dahil hemen, tamamı dengesi kısalardan oluşan rakibin, bu oyuncularının nasıl katkı vereceği.
Smith konusunda da kendimce değineyim. Aynen James Gist'in durumu gibi bu oyuncunun durumu bence. Belirli bir sistemi olan takımda, düzgün belirlenmiş rolüyle sivriliyor ancak kendisi hiçbir zaman star değildi, hiçbir zaman da olmayacak. "Bizde böyle değildi" deniyor da bizde de böyleydi aslında. Kendisinden lider olması istendi, yapamadı. Bir gün 30 attı, diğer gün çember dövdü. Her iş elinden gelen, tamamlayıcı bir oyuncu kendisi ve bir takımın skor lideri olabilir ama asla bir skorer değildir. Çok abartmaya gerek yok bana kalırsa.