Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 861027 defa)

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
Ynt: Rakibimiz Maccabi
« Yanıtla #5535 : 11 Nisan 2015, 14:15:18 »
Takım kadrolarının tecrübe kıyaslamasında çok önümüzde olmasalar da kültür bakımından epey önümüzdeler. Fakat koçlar açısından düşünüldüğünde bize yaklaşabilecek az takım var zaten.

Epey Maccabi maçı izledim sayılır bu sene. Çok düzenli, makina gibi bir takım diyemeyiz fakat bu derece atlet ve Amerikalı yoğunluğu fazla bir kadrodan da bunu beklemek zor zaten. Atletizmle yaptıkları primi, organize savunma görünce dağınıklığa kayarak, dezavantaja çeviriyorlar. Dolayısıyla bizim parkede olacak beşin uzunlarının, Bjelica-Vesely olma ihtimali kuvvetli, yaklaşık 30dk. Benim canımı sıkan konu Sofo değil kesinlikle, zira ona karşı zaten koç ne yapılacağını çoktan belirlemiştir. Beni düşündüren Devin Smith de dahil hemen, tamamı dengesi kısalardan oluşan rakibin, bu oyuncularının nasıl katkı vereceği.

Smith konusunda da kendimce değineyim. Aynen James Gist'in durumu gibi bu oyuncunun durumu bence. Belirli bir sistemi olan takımda, düzgün belirlenmiş rolüyle sivriliyor ancak kendisi hiçbir zaman star değildi, hiçbir zaman da olmayacak. "Bizde böyle değildi" deniyor da bizde de böyleydi aslında. Kendisinden lider olması istendi, yapamadı. Bir gün 30 attı, diğer gün çember dövdü. Her iş elinden gelen, tamamlayıcı bir oyuncu kendisi ve bir takımın skor lideri olabilir ama asla bir skorer değildir. Çok abartmaya gerek yok bana kalırsa.
bende sofo, smithten çok diğer ayarsızlardan tırsıyorum alexander, linhart, landesberg, randle, pargo, özellikle tyus
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 14:16:23 Gönderen: lancelot »

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #5536 : 11 Nisan 2015, 14:15:25 »
Takım kadrolarının tecrübe kıyaslamasında çok önümüzde olmasalar da kültür bakımından epey önümüzdeler. Fakat koçlar açısından düşünüldüğünde bize yaklaşabilecek az takım var zaten.

Epey Maccabi maçı izledim sayılır bu sene. Çok düzenli, makina gibi bir takım diyemeyiz fakat bu derece atlet ve Amerikalı yoğunluğu fazla bir kadrodan da bunu beklemek zor zaten. Atletizmle yaptıkları primi, organize savunma görünce dağınıklığa kayarak, dezavantaja çeviriyorlar. Dolayısıyla bizim parkede olacak beşin uzunlarının, Bjelica-Vesely olma ihtimali kuvvetli, yaklaşık 30dk. Benim canımı sıkan konu Sofo değil kesinlikle, zira ona karşı zaten koç ne yapılacağını çoktan belirlemiştir. Beni düşündüren Devin Smith de dahil hemen, tamamı dengesi kısalardan oluşan rakibin, bu oyuncularının nasıl katkı vereceği.

Smith konusunda da kendimce değineyim. Aynen James Gist'in durumu gibi bu oyuncunun durumu bence. Belirli bir sistemi olan takımda, düzgün belirlenmiş rolüyle sivriliyor ancak kendisi hiçbir zaman star değildi, hiçbir zaman da olmayacak. "Bizde böyle değildi" deniyor da bizde de böyleydi aslında. Kendisinden lider olması istendi, yapamadı. Bir gün 30 attı, diğer gün çember dövdü. Her iş elinden gelen, tamamlayıcı bir oyuncu kendisi ve bir takımın skor lideri olabilir ama asla bir skorer değildir. Çok abartmaya gerek yok bana kalırsa.

Bizim şu takımda çok iş yapabilirdi ama ilk geldiğinde de takım garip bir kimyaya sahipti. iki tane genç Sloven, pg Marques green...yalnız efsane bir Badalona maçı vardı, sonrasında pek bir halt oynamadı denebilir

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #5537 : 11 Nisan 2015, 14:20:14 »
Bizim şu takımda çok iş yapabilirdi ama ilk geldiğinde de takım garip bir kimyaya sahipti. iki tane genç Sloven, pg Marques green...yalnız efsane bir Badalona maçı vardı, sonrasında pek bir halt oynamadı denebilir
Abi şu takımda olsa, kesin iş yapardı ama dediğim gibi, ne bekleneceği önemli. Kendisini severim, buradayken de çok hakkı yenmiştir. Ama karşısında titrenecek oyuncu da değil bana kalırsa.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
« Yanıtla #5538 : 11 Nisan 2015, 14:46:36 »
Abi şu takımda olsa, kesin iş yapardı ama dediğim gibi, ne bekleneceği önemli. Kendisini severim, buradayken de çok hakkı yenmiştir. Ama karşısında titrenecek oyuncu da değil bana kalırsa.

Aynen

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
2den 4e herkesi savunabiliyor Smith.. Cok iş görürdü valla.
İzledigim kadarıyla boyalı alan savunması kötü maccabinin. Ordan cok ekmek yeriz.

Sofonun cok oynayacagını da sanmıyorum, randle + tyus ek olrak Smith oynarlar daha cok.
Tyus bizi en cok zorlayacak adam

hücum ribaundlarında cok etkili olabiliriz.
« Son Düzenleme: 11 Nisan 2015, 15:12:26 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Ereng.

• Üye
  • Yer: Kayseri
Sofo üzerine kurulacaksa onların oyun planı sanki bizim işimize gelir gibi . Çok çabuk oyundan düşürebiliriz savunma kısmında . 

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Smith'i 4 oynatamazlar bizim 4'lere karşı yalnız. Ayrıca çabukluklarına karşılık verebiliriz onların ama bayağı da bir "oversized" takım Maccabi. Bakalım ya, Obrakadabra...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Rakibe cok ciddi ofansif ribaund veriyorlar umut..

son maclarda biraz toplasalar da rakibe en cok hücum ribaundu veren takım maccabi.

Çevrimdışı ktt

• Üye
  • Yer: istanbul
    • @keremtat
Biletler tamam 406 no bu mactada tribün yapalım artık sakin izleyecek bizim bölüme gelmesin ))

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
3-1 alırız bence seriyi, takıma ve koça güvenim tam.

Sezon başında EL de en az F8 yapmamız gerektiğini ifade ediyordum, bunu çok rahat başardık, F4 artık kapımızın dibinde. 2 sene de geldiğimiz nokta gerçekten inanılmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Obradovic gelmeden EL maçlarını tamamını izlemeden maçın ortasında kapatıyorduk, bu sene gururlanacağımız çok güzel galibiyetler aldık, saygınlığımız tavan yapmış durumda. F4 yaparız, EL kazanırız falan umrumda değil, koç kalsın başımızda senelerce, bitmesin bu rüya :)

Çevrimdışı guraygun

• Üye
  • Yer: şırnak
fenerbahce bu sene çok yol aldı. bence çok daha önemli bir şey var. (elbet bu sene gidebildiği yere kadar gitmesi ki f4 çok da zor değil).  BU BAŞARIYI GELENEK HALİNE GETİRMEK. mesela olmypiakos adamların koçu değişse de takım krize de girse takım küçülse de en azından f8e kalıyorlar.  öyle yada böyle bir şekilde çeyrek final f4 hatta şampiyon bile oluyorlar .  her sene f8e kim kalacak diye düşündüğümüzde herkes Olympiakos-panathinaikos-R. madrid- barcelona-Macabbi-CSKA direk yazıyor. kalan takımlar da o senenin en iyi çıkış yapan takımı olarak adlandırılıyor genelde. İşte inşallah bizde bu yazılan takımların arasına girer bizim f8e kalmamız 'çıkış' olarak adlandırılmaz.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Bence 3-0 geçeceğiz bu seriyi...orada ilk maçta bitecek...

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
3-1 alırız bence seriyi, takıma ve koça güvenim tam.

Sezon başında EL de en az F8 yapmamız gerektiğini ifade ediyordum, bunu çok rahat başardık, F4 artık kapımızın dibinde. 2 sene de geldiğimiz nokta gerçekten inanılmaz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum, Obradovic gelmeden EL maçlarını tamamını izlemeden maçın ortasında kapatıyorduk, bu sene gururlanacağımız çok güzel galibiyetler aldık, saygınlığımız tavan yapmış durumda. F4 yaparız, EL kazanırız falan umrumda değil, koç kalsın başımızda senelerce, bitmesin bu rüya :)
Abi kesinlikle Katılıyorum bu seri için de düşüncem şu Maccabi kulüp ekolü ve buraları oynamayı bilmek açısından bir adım önde ama biz hem ana rotasyonumuzla ve Obra faktörüyle 2 adım öndeyiz 😎 bir de o tam form tutmuş olan bal dudağımız olsa düşünmeden derdim Alın çerezinizi evde izlerken ve rahat rahat sadece keyfini Çıkarın 

Çevrimdışı Bukefalos

• Üye
  • RWB0 & SC30
Ben bu ekol olma işine o kadar katılmıyorum acıkcası
Yani madrid barcelona cskanın yaptıkları bu değil en azından.
Madridi 3 sene öncesine kadar hatırlayan var mı ?
Adamlar döktüler parayı aldılar oyuncuları ekol oldular :)

toplasan 1-2 takım vardır böyle. Maccabi en iyi örnek olur bana göre

ne kadar ekmek o kadar köfte. Tabi bütcenizi nasıl kullandıgınızla da alakalı.
Gidip zoric kleiza gibi adamlardan 2-3 tane daha alırsanız; bjelicayı gönderip Gisti alırsanız, buralarda olamazsınız.

Bu kadar basit bence.
« Son Düzenleme: 12 Nisan 2015, 02:42:43 Gönderen: Bukefalos »

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
Ben bu ekol olma işine o kadar katılmıyorum acıkcası
Yani madrid barcelona cskanın yaptıkları bu değil en azından.
Madridi 3 sene öncesine kadar hatırlayan var mı ?
Adamlar döktüler parayı aldılar oyuncuları ekol oldular :)

toplasan 1-2 takım vardır böyle. Maccabi en iyi örnek olur bana göre

ne kadar ekmek o kadar köfte. Tabi bütcenizi nasıl kullandıgınızla da alakalı.
Gidip zoric kleiza gibi adamlardan 2-3 tane daha alırsanız, bjelicayı gönderip Gisti alırsanız, buralarda olamazsınız.

Bu kadar basit bence.
Bütçesiz kaliteli oyunculara sahip olmadan tabiki sadece Ekol Top8de dolandırır durur Pana gibi.. He şu açıdan bakarsak eğer katılırım mesela çok abartı bi bütçemiz olmasa da çok kaliteli oyuncularımız var transferlerimiz çok iyi tuttu çünkü hepsi çok akıllıca yandık Ekol yok Tecrübe yok diyebilecek son takımız çünkü Başımızda ekolün tecrübenin Kralı var 😎 o yüzden zaten özellikle belirttim onlar belki kulüp tecrübesiolarak bir adım öndeler ama biz de kaliteli oyuncara sahip Obradovic ekolü tecrübesi Faktörü sayesinde 2 adım öndeyiz diye