Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 859688 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Pasör uzun olmadan o topları yönlendirmezsin abi. Ya da çok elit bir pasörün olacak. Top-16'da o sorunu Oğuz ile çözdük. Ama Oğuz'un oyunda başka defoları olduğu için onu da bu seride sürekli kullanamıyoruz.

Valla Utkan, o pozisyonlarda top hep uzuna gitti; uzun da sadece tutup, yandakine uzatti.  Hicbirinde maalesef efektif bir hucum yapamadik.  O sorun nasil cozulur bilmem ama benim nacizane tespit ettigim temel hucum sorunlarindan biri oydu.  Belki arkadaki oyuncular perde ile diger sutor oyuncumuzu cikarabilir vs.  Bilemiyorum acikcasi... 

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Yer: İzmir
  • Andrew Goudelock
Valla Utkan, o pozisyonlarda top hep uzuna gitti; uzun da sadece tutup, yandakine uzatti.  Hicbirinde maalesef efektif bir hucum yapamadik.  O sorun nasil cozulur bilmem ama benim nacizane tespit ettigim temel hucum sorunlarindan biri oydu.  Belki arkadaki oyuncular perde ile diger sutor oyuncumuzu cikarabilir vs.  Bilemiyorum acikcasi... 
İşte orada pas alan uzunun pasör olması lazım ki diğer taraftaki oyuncuları görebilsin. Bogdan öbür taraftan çıktığı zaman da aynı sıkıntı oluyor.

Çare  onların risk aldığı guard pozisyondan oyuncularımızın cezalandırması. Öbür türlü bu sistemi yıkmakta sıkıntı yaşarsın.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
İşte orada pas alan uzunun pasör olması lazım ki diğer taraftaki oyuncuları görebilsin. Bogdan öbür taraftan çıktığı zaman da aynı sıkıntı oluyor.

Çare  onların risk aldığı guard pozisyondan oyuncularımızın cezalandırması. Öbür türlü bu sistemi yıkmakta sıkıntı yaşarsın.

Evet, haklisin ama pasor uzunumuz yok diye Goudelock'i tamamen devre disi birakamayiz.  Cunku Goudelock'a giden hemen her topta o etkili iki sikistirma geliyor ve bir nevi bizim icin zaman kaybi teskil ediyor.  Ya Goudelock'a hic atmayacaksin; ya da o uzunun atacagi pas icin bir formul bulacaksin.  Ikinci paragrafi anlamadim zira, eger yanlis hatirlamiyorsam, Goudelock'a cogunlukla uzun geldi yardima.  Diger kisa pozisyonlari zaten bire bir savunuluyordu.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Genel kani ilk maçtan daha zor bir mac olacağı yönünde fakat bu maçı nispeten daha rahat kazanacağımızı düşünüyorum.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Zisis in sakat sakat oynadığını bilmiyordum. Maç esnasinda Pargo ya kolay geçildi hep, açıkçası savunma bakımından iyi gününde değildi.
Yine de kritik anlarda sayılar buldu. Mac başında skor sıkıntısı yaşanırken sakin kalıp ilk sayimizi kazandırmıştı.
Sahadayken de oyuncularla konuşup motive ediyor hep, Kenan a da yardımcı oluyormuş. İstatistik kağıdında yok bunlar ama önemli şeyler.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
Hedef f4 e gitmek şartıyla elimizdeki son mac dersek tamamdır...

Çevrimdışı Andrew Goudelock

• Üye
  • Andrew Goudelock
Evet, haklisin ama pasor uzunumuz yok diye Goudelock'i tamamen devre disi birakamayiz.  Cunku Goudelock'a giden hemen her topta o etkili iki sikistirma geliyor ve bir nevi bizim icin zaman kaybi teskil ediyor.  Ya Goudelock'a hic atmayacaksin; ya da o uzunun atacagi pas icin bir formul bulacaksin.  Ikinci paragrafi anlamadim zira, eger yanlis hatirlamiyorsam, Goudelock'a cogunlukla uzun geldi yardima.  Diger kisa pozisyonlari zaten bire bir savunuluyordu.
Şimdi genel olarak Gou ya da Bogdan nın üzerine ikili sıkıştırma geldiğinde onların savunması topu bizim guardlarımıza doğru yönlendirmeye çalışıyor. Gou ikili oyun sonra topu uzuna verse bile diğer 3 oyuncu topu uzundan guardımıza gidecek şekilde yardıma geliyor. Bu nokta da eğer guardlar bunu cezalandırırsa bu riski alamazlar.

Ancak bugün KendoKamae abi doğru bir şey yazmış. Maccabi bu savunma da aldığı riskler yüzünden bizim içeride bu kadar dominat olmamıza engel olamıyor.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Fenerbahçe Ülker Euroleague (2014-2015 Sezonu)
« Yanıtla #5797 : 16 Nisan 2015, 02:22:33 »
Kemal burayi cok ihmal ettin.  Herkesin takimi kiyasiya elestirdigi, en kotu zamanlarda, gece gunduz demeden takimi ve Hoca'yi savundun.  Bence biraz da sefasini surmelisin. 

Besim, ihmal etmek değil, kırıcı olmamak için fazla yazmıyorum.

Ancak Final Four yaparsak, ki yapacağımıza inanıyorum, Utkan'a da söyledim ben o GS maçı dahil olmak üzere yazılanları tek tek hatırlatacağım. Bizde zaman zaman takımı ve koçu eleştirdik. Zaman zaman umutsuzluğa kapıldığımız anlar oldu. Ama hiçbir zaman olmadık ithamlarda bulunmadık.

Zoc'a Mahmuti muamelesi yapıldığını, Zoric'e eleştiri sınırlarını aşarak tipinden tutun da başka türlü hakaretler yağdırıldığını, Kenan'a olmadık laflar söylendiğini, takıma karaktersiz dendiğini unutmadık, unutmamız da mümkün değil.

Ben bu kadar sövdüğüm takımın başarısıyla gururlanmazdım, hele bazı oyuncular için övgünün kralını hiç yapmazdım, biraz susardım.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
Ben derim

Aklıma deplasmanda aldığımız iki maötan sonra 2-4 kaybettiğimiz efes serisi geldi.
Aslında bence cevap şu, kendi oyunumuzu oynayabilirsek kaybetsek bile turu geçeriz.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Bu sezon sahamızdaki son Euroleague maçımız olsun inşallah :)

Şeytanın avukatlığını yapayım. :D

Seriyi 3-1 kaybetmemiz durumunda da evimizdeki son Euroleague maçı olacak.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
David pick dün twitterda şöyle yazmış
"Yarın maçın anahtarı Vesely yi tutmak ,onun hücum ribaund etkinligini azaltmak "
Bakalım bugün nasıl bir maç olacak...

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • KendoKamae
Maccabi ilk maç dış şutları riske etmektense içeride birebir kalmasına izin verdi Fenerbahçe'nin. Vesely, Bjelica, Zoric 'in 46 Sayı 23 Ribaunt ve toplam 55 PIR istatistik vermesiyle Fenerbahçe bu tercihi cezalandırmış oldu

Şimdi tam bir satranca dönecek iş. Çünkü Guy Goodess ilk maçın acısıyla hemen Vesely ve Bjelica üzerine yüklenecek. Obradovic'in bir maçın son saniyesinde bile rakibin ne yapacağını satır satır anlatıp ona göre oyun çizebildiğini düşünürsek bu maç için de Obradovic'in farklı bir şeyler ortaya koyacağıını düşünebiliriz.

Maccabi de keza daha geçen sene de ispatladığı üzere, maç bazında iyi reaksiyon verebilen bir takım. Onların  Top 8 in herhangi bir maçında kolay yenilebileceklerini düşünmek hayalcilik olur.

Nihayetinde bu takım Final 4 yapsa da yapmasa da bu sene camianın ve taraftarın en büyük mutluluğu olmuştur. Dün yazdığım gibi, halen daha oyuncu bazında birşeyler söylemenin, sezon başıyla aynı nağmeleri okumanın fazla bir anlamı yok.Ha dilediğini yapmakta özgür herkes ama bir daha ne zaman göreceğinden emin olamadığın şu günlerin tadını çıkarmak lazım
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Aforoz etmek ne demek besim ?
Bizim gibi cahilleri aydinlatirmisin

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Teknik analizda yetersizsin kardeşimkl kusura bakma
öngörün dahi yok

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano