Gönderen Konu: Fenerbahçe Ülker Türkiye Kupası (2014-2015 Sezonu)  (Okunma sayısı 93025 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
yalnız bence şöyle de bir durum var ki koç da yeterli süre vermiyor bence.

oğuz'un kızmasını anlamıyorum da ben melihin yerinde olsam baya bozulurdum. Şöyle ince bir çizgi var ki oyuncuyu fazla zorlayınca da bir noktadan sonra ister istemez korkudan ne yapacağını bilemez hale geliyor. (semihin kimseyi taktığını da düşünmüyorum bu arada,çok kendi halinde duruyor) Yani bu adamların doğruları var mı diye konuşursak eğer, doğru oluşabilmesi için ilk önce biraz daha süre bulmaları gerekmez mi ? Hele melih art arda 3-5 maç oynamadığını göz önünde bulundurursak maç esnasında hata yapması gayet normal. Maç ile antreman bir değil neticede.

Melih-Serhat-Kenan-Semih hepsinden çok minimum faydalanıyoruz.

Edit: Şu takımda sinan güler olsa ondan da yararlanamayız bence.

son dedigine katılıyorum...obra yerlilere karsı bence daha onyargılı...

Çevrimdışı akarship

• Üye
  • Yer: Mersin-İskenderun
Hoca bence de yerlilere karşı çok daha fazla tahammülsüz.

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
  • Yer: İstanbul
yalnız bence şöyle de bir durum var ki koç da yeterli süre vermiyor bence.

oğuz'un kızmasını anlamıyorum da ben melihin yerinde olsam baya bozulurdum. Şöyle ince bir çizgi var ki oyuncuyu fazla zorlayınca da bir noktadan sonra ister istemez korkudan ne yapacağını bilemez hale geliyor. (semihin kimseyi taktığını da düşünmüyorum bu arada,çok kendi halinde duruyor) Yani bu adamların doğruları var mı diye konuşursak eğer, doğru oluşabilmesi için ilk önce biraz daha süre bulmaları gerekmez mi ? Hele melih art arda 3-5 maç oynamadığını göz önünde bulundurursak maç esnasında hata yapması gayet normal. Maç ile antreman bir değil neticede.

Melih-Serhat-Kenan-Semih hepsinden çok minimum faydalanıyoruz.

Edit: Şu takımda sinan güler olsa ondan da yararlanamayız bence.

Şimdi koç bu oyunculara senenin başından beri sopa gösteriyor. Mart ayına geldik sezonun en kritik ve yoğun olduğumuz dönemleri burası. Koç sopa göstermese melih savunmada gayret göstermez hucümda da en doğru pozisyonu kovalamazdı.

Oğuz hucümda verimli oluyor ama p&r de halen ağır kalıyor. Semih malesef yerini ve oyuncusunu kaybediyor maç içinde tepe p&r de ne kısa çıkıyor ne de uzunda kalıyor ve haklı olarak koç semihe müthiş kızıyor.

Serhatı göremiyoruz ??? Bende melihin daha fazlasını hakkettiğini düşünüyorum. Koç sopa göstermese bizim yerliler özellikle melih ve oğuz bir üst seviyeye gelemezlerdi lakin belli noktadan sonra bu oyuncular sopa karşısında olmuyor olmayacak düşüncesine kapılabilirler ki önce melih sonra da oğuz (özellikle) söylenmeye başladılar royal maçında.

Yol ayrımı yakın bence bizim yerliler koç bu tavrını sürdürecek belli ki ya pes etmeyip bir seviye üstüne çıkacaklar ya da teslim bayrağını çekeceklerdir.

Esas soru koçun bu oyunculardan beklentisi tam olarak nedir ??
Drew bogdanı bojanı zorlayıp kendi potansiyellerini aşmalarını isteyebiliyor koç aynı şekilde yerlilerden de gou veselj etkisi mi bekliyor ???

Oyuncuların refleksleri bence koçun tercihinin doğru ya da zorlama( yanlış demiyorum) olduğunu gösterecektir.
Geçen sene semihi gördük , oğuzun ne hımbıl hallerine de şahidiz keza geçen sene melihin aldığı önemli rolleri de bence bizim yerlilerin sınırı bu gibi ve bu şartlarda pek de o sınırı aşabilecekleri mümkün gözükmüyor.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı tiyofencenk

• Üye
Hoca bence de yerlilere karşı çok daha fazla tahammülsüz.
Mr. kenan sipahi hariç gibi sanki , kenanın yaptığı doğrularda koçun tepkileri de çok daha olumlu oluyor.
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Mr. kenan sipahi hariç gibi sanki , kenanın yaptığı doğrularda koçun tepkileri de çok daha olumlu oluyor.
evet kenanı ayrı tutuyor...

melihin agzına etsede seviyor...
oguz ve serhata o kadar kızmıyor...ozellikle oguza cok kızmıyor..
semihe tahammulu en az... :)

Çevrimdışı fundamental

• Üye

Kenan'a verdigi tepkilerde daha olumlu oluyor katiliyorum ancak kenan sahadayken de 2 hata yaptiginda cat diye kenara geliyor. Sezon basinda sure bulmadigi zamanlara nazaran suan kenan da daha iyi oynuyor. Ha nasil iyi oynuyor, sut cekiyor ok, drive ediyor ok ama bizim ondan bekledigimiz, milli takimda oldugu gibi oynamiyor. Oynayamiyor degil, oynamiyor. Bu ozguveni yeni yeni kazaniyor gibi geliyor bana ama bu sure daha iyi kullanilabilir miyidi ? Bence kenan gecen sezonu bir kenara birakirsak sezon basindan beri cok daha iyi bir yerde olabilirdi gibi geliyor bana. En azindan cedi osmani gorunce oyle dusunuyorum. Kimse simdi ooo cedi osman oo efes diye baslamasin rica ediyorum.

Bunlarin hepsi benim fikrim oldugu gibi, farkli dusunen benim gormedigim noktalari goren varsa dinlemek isterim. Simdi obraya iyice yuklenmisim gibi algilanmasin, ben hayatimda kimseyi yetistirmedim bilemem ama sanki her sey bizim yerliler icin daha iyi olabilirdi gibime geliyor.

Çevrimdışı gimme

• Üye
  • Yer: istanbul
Oğuz ile Obra arasında ne olduğunu tam göremedim ama Semih, Melih ve Serhat'in kısıtlı süre alması bence gayet normal bir durum .
-Semih savunmada sadece fiziği ile var ayrıca hücum da gereksiz zorluyor.
-Melih'in savunma çabası iyi ama savunma bundan daha fazlasını verecek kapasitesi yok bence.
-Serhat hucumda bol top kaybı ve savunmada adamını kaybediyor.

Ayrıca bu macta Hickmann da Obra'dan güzel bir fırça yedi , gecen sene  hocamız Nemanja'yi ite kaka soyunma odasına gönderdi o nedenle bence bir ayrım yok .

Çevrimdışı Okan Y.

• Üye
    • KendoKamae
Oğuz ile Obra arasında ne olduğunu tam göremedim ama Semih, Melih ve Serhat'in kısıtlı süre alması bence gayet normal bir durum .
-Semih savunmada sadece fiziği ile var ayrıca hücum da gereksiz zorluyor.
-Melih'in savunma çabası iyi ama savunma bundan daha fazlasını verecek kapasitesi yok bence.
-Serhat hucumda bol top kaybı ve savunmada adamını kaybediyor.

Ayrıca bu macta Hickmann da Obra'dan güzel bir fırça yedi , gecen sene  hocamız Nemanja'yi ite kaka soyunma odasına gönderdi o nedenle bence bir ayrım yok .

bunu yazıyordum tam

Ziisis'in maç esnasında yediği fırçanın haddi hesabı yok. Zisis neden bozulmuyor? Ayrıca ben daha Obranın hiçbir oyuncusunu hatasından ötürü kenara alıp sonra oynatmadığına şahit olmadım. Dün Melih ,Hickman bir araba fırça yediler ama tekrar oyuna girdiler.
Bunun yanısıra bu takımda en çok süre alan adamlar Bjelica, Vesely, Bogdan, Gou
Her antremandan sonra bazen 23:00a kadar salonda kalıp şut çalışanlar da bu adamlar

Yerli oyuncular fundamental olarak maalesef çok geriler, çoğunun dripling, spacing, savunmada sorunları var. Hırslı olmak, elinden geleni yapmak başka, EL seviyesinde Top8 seviyesinde, oyuncu olmak başka şey. Eğer Obradovic'in Fenerbahçe dışındaki işlerini de takip ederseniz (örneğin FIBA coaching seminerleri) orada şu cümleyi duyarsınız: Diamantidis'in oyunuyla ilgili basit bir ilerleme için üç sene uğraştığı. Hal böyle iken, yerlilerin şekil yapması, oldum sanması Obradovic'de sinir yapar ki yapıyor da
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
bunu yazıyordum tam

Ziisis'in maç esnasında yediği fırçanın haddi hesabı yok. Zisis neden bozulmuyor? Ayrıca ben daha Obranın hiçbir oyuncusunu hatasından ötürü kenara alıp sonra oynatmadığına şahit olmadım. Dün Melih ,Hickman bir araba fırça yediler ama tekrar oyuna girdiler.
Her antremandan sonra bazen 23:00a kadar salonda kalıp şut çalışanlar da bu adamlar

Yerli oyuncular fundamental olarak maalesef çok geriler, çoğunun dripling, spacing, savunmada sorunları var. Hırslı olmak, elinden geleni yapmak başka, EL seviyesinde Top8 seviyesinde, oyuncu olmak başka şey. Eğer Obradovic'in Fenerbahçe dışındaki işlerini de takip ederseniz (örneğin FIBA coaching seminerleri) orada şu cümleyi duyarsınız: Diamantidis'in oyunuyla ilgili basit bir ilerleme için üç sene uğraştığı. Hal böyle iken, yerlilerin şekil yapması, oldum sanması Obradovic'de sinir yapar ki yapıyor da

Macin icine etse de kizmadigi tek bir oyuncu var: Goudelock...  Buradan da hocanin dediklerini bire bir yerine getiren tek oyuncu oldugu sonucuna variyorum.  Hayirli ugurlu olsun!

Çevrimdışı akarship

• Üye
Onun yaptığı hatalarda da çok kızıyor hatta son maçta bir pozisyon sonrası oyun devam ederken kenarda bayağı bir trip yaptı, değişiklik için kenara gelirken de bastı kalayı :)

Çevrimdışı fundamental

• Üye
bunu yazıyordum tam

Saydigim 4 oyuncunun, ya bu oyuncu iyi de baslamisti aslinda dedigimiz maclarda bile kenara geldikten sonra birdaha girmedigi maclar hatirliyorum. Bilhassa kenan ve semih icin. Bogdan'in yoklugunu Melih degerlendiriyor iste abi oyle bir durum olusmasa,sanmiyorum melih bu kadar sure bulsun. Valla aslinda ben oguza semihe degil de kenan ve melihe uzuluyorum. Seviye konusunda hak veriyorum.

Çevrimdışı fundamental

• Üye
Onun yaptığı hatalarda da çok kızıyor hatta son maçta bir pozisyon sonrası oyun devam ederken kenarda bayağı bir trip yaptı, değişiklik için kenara gelirken de bastı kalayı :)

Ya da ben abartiyorum heralde bu macta anlasilan obra herkesi haslamis. Gormedim pozisyonu.

Çevrimdışı akarship

• Üye
Bu maç özelinde sonuna kadar haklıydı haşlamakta bence, tv karşısındaki beni bile haşlasa sesimi çıkarmazdım. :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra

O zaman Obradovic'e noter tasdikli bir ihtarname gondereyim. 

Çevrimdışı gimme

• Üye
  • Yer: istanbul
Kenan'a verdigi tepkilerde daha olumlu oluyor katiliyorum ancak kenan sahadayken de 2 hata yaptiginda cat diye kenara geliyor. Sezon basinda sure bulmadigi zamanlara nazaran suan kenan da daha iyi oynuyor. Ha nasil iyi oynuyor, sut cekiyor ok, drive ediyor ok ama bizim ondan bekledigimiz, milli takimda oldugu gibi oynamiyor. Oynayamiyor degil, oynamiyor. Bu ozguveni yeni yeni kazaniyor gibi geliyor bana ama bu sure daha iyi kullanilabilir miyidi ? Bence kenan gecen sezonu bir kenara birakirsak sezon basindan beri cok daha iyi bir yerde olabilirdi gibi geliyor bana. En azindan cedi osmani gorunce oyle dusunuyorum. Kimse simdi ooo cedi osman oo efes diye baslamasin rica ediyorum.

Bunlarin hepsi benim fikrim oldugu gibi, farkli dusunen benim gormedigim noktalari goren varsa dinlemek isterim. Simdi obraya iyice yuklenmisim gibi algilanmasin, ben hayatimda kimseyi yetistirmedim bilemem ama sanki her sey bizim yerliler icin daha iyi olabilirdi gibime geliyor.

Sizinle Kenan konusunda aynı fikirdeyim. Kenan her ne kadar ağır bir sakatlıktan çıkmış olsa da şu an bulunduğu seviyenin daha üzerinde olması gerekirdi fakat genel olarak bizim alt jenerasyondan gelen oyuncularımızda bir çekingenlik var , sorumluluk alma noktasında. Cedi , Kenan, ve Metecan aklıma gelenler... Yetenek olarak Avrupa'da o yaş gurbunda en iyi 10 oyuncu arasındalar bence ama isin mental tarafını hala çözebilmiş değıller.( Tabii, Metecan mental acıdan tam bir facia o nedenle belki onu ayrı tutmak lazım) . Bu mental eşiği aşabilen pek çok oyuncu var Avrupa'da. Benim aklıma ilk gelen isim Mario Hezonja (95). Bizim için iyi bir ornek diye düşünüyorum.