@Hakan Yaman abi bir Bayern analizi rica edeyim. Bu seneki makina gerçekten terminator modundaydı. Keşke PSG ile finali oynasalardı demedim değil.
Sezon başından beri sosyal medyada defalarca yazdım: Kompany ofansta takıma müthiş bir level atlatmış olsa da, savunma ayarları için çok yetersiz ve bunun bedeli Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinden itibaren ödenir. Bu sebeple ekibine iyi bir savunma hocası eklemesi gerekir, duran top savunması konusunda vasatın bile altındayız, diye... Ama çok yazdım. Bir de Kimmich - Pavlovic ve alternatif Goretzka merkez orta sahası bu düzey için yetersiz. Topla oynama becerisi yüksek, iki yönlü birisi lazım oraya diye defalarca yazdım.
Elendiğimiz son maça çekirdek... Musiala sakatlık dönüşü hâlâ buraları oynamak için çok güçsüzdü. Pavlovic zaten yetersiz. Stanisic ise her iki maçın en kötüsüydü ve Kompany'nin Stanisic ısrarı felaket oldu. Laimer de fazla yetenekli değildir ama önemli maçlarda herseyini ortaya koyar.
Olise ve Diaz çok fazla zorladı, basit oynamaları için uyarmak gerekiyordu. Onların şov peşinde olmak yerine hücumda Kane'i araması lazımdı ama Kane'i hiç topla buluşturamadılar. Aramadılar bile.
Velhasıl bu savunma ve bu merkez orta saha ile buraya kadarmış. Kompany de açıkçası olayı okuyamadı. Atarak yarı finale kadar gelirsin. Buradan ötesinde kolay gol yemeyeceksin. Aksi takdirde iki ters hakem kararı belini büker, oturursun.