Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 234282 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: BVL 17. Hafta Fenerbahçe Grundig - Vakıfbank 15.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1410 : 15 Şubat 2015, 18:12:29 »
Abi vakifa yenilmekten bikmadiniz mi? Ben biktim artik su takimdan nefret ediyorum nefret.. Gayette ligi takan insanlar var su takim sadece CL icin kurulmadi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rufat, duygularimin esiri oldugum zaman mantikli dusunemem.  Hicbiri onemi olmayan bir mac icin de o kadar kendimi yormam.  Kendimi yoracagim mac, Sampiyonlar Ligi ceyrek final maclari veya Turkiye Ligi'ndeki final maclaridir.  Su anda, tam tersine, Vakifbank'tan daha iyi bir takim goruyorum ve bundan memnuniyet duyuyorum.  Bunun da otesinde seneye bunu nasil bir tik ileriye tasiriz, onun derdindeyim.  Bauer, Merve yerine, cok iyi bir orta ile Turk libero almali. 

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
    • ErdenayGuler
« Yanıtla #1411 : 15 Şubat 2015, 18:30:20 »
Bir maçtan fazlasını kaybettik. CL CL diyenler var, ne CLsi Allah aşkına? Ligi almadıktan sonra, CLyi alsam ne yazar? Veya ligi alıp CLyi almasam ne yazar? Vakıfbank maalesef çok çok büyük bir takım, çok winner takım. Sorunumuz psikolojik ve mental. Takım Vakıfa kaybetmeyi artık alışkanlık haline getirdi. Hep geri dönüşleri veriyoruz, hemde maçları veriyoruz abuk sabuk bir şekilde bunlara karşı. Leo gelsin yine birşey değişmez, bizim takımın sorunu mental, kritik anlarda çok büyük hatalar yapıyoruz. Bir Vakıfbanka bakıyorum, hep maç sonlarında, set sonlarında kritik müdaheleler yapıyorlar, ne olursa olsun oyundan düşmüyorlar. Herşeyi geçtim, birinci seti 25-16 kazanan bir takım nasıl olurda maçı kaybeder? Setler arasında bu kadar dalgalanma normalmi? Dikkat ediyorum, Vakıfla oynadığımız her 5.set e kötü başlıyoruz, sonrada telafı etmeye çalışıyoruz. Neden bir türlü anlayamıyorum. Bizi iyi takımız, kadrolara, takımların önceki maçlarına bakınca dünyanın en iyi takımlarından biriyiz hatta birincisiyiz, ancak, bizim Vakıfa yenilmemiz adet haline geldi ve bu her maça da yansıyor. Bİz çok formda olalım, Vakıf yine formsuz olsun yine garip bir şekilde maçı alıyorlar. Bu durumu düzeltmek çok zor, bu maçı alsaydık belki, ama maçı alamadık, dramatik bir şekilde kaybettik. Biz dünyadaki her takımı yenebilecek güçteyiz, ama takım Vakıf maçlarına çıkınca saçma sapan hatalar yapıyor. Bu nasıl açıklanır bilemiyorum amma galiba bu Vakıf ın psikoloji üstünlüğünden ileri geliyor.

Şunu bir kez daha yazayım, CLyi kazanıp, ligi kazanmadıktan sonra bu takım benim için net başarısızdır. Takımın ilerdeki 3 kupayı da alması lazım, tabii önümüzde Vakıf varsa bu nasıl olacak bilemiyorum.

Bu kulübün voleybol şubesinde yıllardır Avrupa'da başarılı olma mantalitesiyle kadro kuruluyor. Maçın getirdiği bir sinir stres durumu var, buna eyvallah. Sakinleşip konuşmak daha mantıklı.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1412 : 15 Şubat 2015, 18:39:50 »
Abi cok dogru konusuyorsun, bu macin bir onemi yok eyvallah ta ama bana su takima yenilmek koyuyor hemde cok pis koyuyor.

Rufat, seni anliyorum ama biraz da mantigini dinlemeye calis.  Hedef maclari kaybedersek, o zaman uzulelim beraber.  Insallah, son gulen biz olacagiz.  Gecen sene ve oncesinde kaybettigimiz tum maclarda kadro olarak cok ama cok zayiftik.  Bu sene ise ilk yarida da cok kotu bir takimdik bence.  Bu mac icin ise naza boncugu diyelim.  Giderek oyun olarak daha yukariya cikiyoruz.  Arada bu tur maglubiyetlerde hayir vardir.  Ders cikardigimiz surece kazanan biz olacagiz. 

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
« Yanıtla #1413 : 15 Şubat 2015, 18:42:23 »
Bir maçtan fazlasını kaybettik. CL CL diyenler var, ne CLsi Allah aşkına? Ligi almadıktan sonra, CLyi alsam ne yazar? Veya ligi alıp CLyi almasam ne yazar? Vakıfbank maalesef çok çok büyük bir takım, çok winner takım. Sorunumuz psikolojik ve mental. Takım Vakıfa kaybetmeyi artık alışkanlık haline getirdi. Hep geri dönüşleri veriyoruz, hemde maçları veriyoruz abuk sabuk bir şekilde bunlara karşı. Leo gelsin yine birşey değişmez, bizim takımın sorunu mental, kritik anlarda çok büyük hatalar yapıyoruz. Bir Vakıfbanka bakıyorum, hep maç sonlarında, set sonlarında kritik müdaheleler yapıyorlar, ne olursa olsun oyundan düşmüyorlar. Herşeyi geçtim, birinci seti 25-16 kazanan bir takım nasıl olurda maçı kaybeder? Setler arasında bu kadar dalgalanma normalmi? Dikkat ediyorum, Vakıfla oynadığımız her 5.set e kötü başlıyoruz, sonrada telafı etmeye çalışıyoruz. Neden bir türlü anlayamıyorum. Bizi iyi takımız, kadrolara, takımların önceki maçlarına bakınca dünyanın en iyi takımlarından biriyiz hatta birincisiyiz, ancak, bizim Vakıfa yenilmemiz adet haline geldi ve bu her maça da yansıyor. Bİz çok formda olalım, Vakıf yine formsuz olsun yine garip bir şekilde maçı alıyorlar. Bu durumu düzeltmek çok zor, bu maçı alsaydık belki, ama maçı alamadık, dramatik bir şekilde kaybettik. Biz dünyadaki her takımı yenebilecek güçteyiz, ama takım Vakıf maçlarına çıkınca saçma sapan hatalar yapıyor. Bu nasıl açıklanır bilemiyorum amma galiba bu Vakıf ın psikoloji üstünlüğünden ileri geliyor.

Şunu bir kez daha yazayım, CLyi kazanıp, ligi kazanmadıktan sonra bu takım benim için net başarısızdır. Takımın ilerdeki 3 kupayı da alması lazım, tabii önümüzde Vakıf varsa bu nasıl olacak bilemiyorum.
Sevgili Rufat ben her lig maçında vakıf'a kaybedeyim ama hep CL.yi kazanayım.Hiç ama hiç üzülmem,takmam,keşke hep olsa.Şu maçta anladım ki biz bu Vakıf'ı CL de La Bianco'lu kadroyla eler ve şampiyon oluruz,bana ne ligden,umurumda bile değil.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı Erdenay Güler

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İstanbul
    • ErdenayGuler
« Yanıtla #1414 : 15 Şubat 2015, 19:06:08 »
Bir soru sormak istiyorum. Vakifa yenilmekten bikmadiniz mi? Su karaktersiz ahlaksiz takima yenilmektek bikmadiniz mi? Sizi bilmiyorum sunlara mac verdikce Galatasaraya mac vermis kadar oluyorum. Unutmayalim 3 sene once Vakifa yari finalde elendik herkes isyan ediyordu

Yok Rufat, ben bayılıyorum Vakıf'a kaybetmeye, böyle can atıyorum maç günü gelse de yenilsek diyorum.

Muhabbeti Vakıf'a kaybetmeye çekmeye gerek yok. Mesele yukarıda kurduğun anlamsız CL-lig kıyası.

Çevrimdışı CemiL

• Üye
  • Yer: Adana
« Yanıtla #1415 : 15 Şubat 2015, 19:37:27 »
Bir kere bu sene CL ligini kazanıp ligi kaybetmeyi tereddütsüz isterim.İkincisi Vakıf bizi lig maçlarında yenebilir tamam biz daha iyi bir kadroyuz ama başta Naz faktörü ve liberoları Gizemgiller yabancı kısıtlaması olan ligimizde Vakıf'ın en büyük artısı.Kim Montano Bosetti gibi süper 3 silahımız var ama bunları oynatan veya oynatmaya çalışan ağır vasıta bir pasörümüz ve Merve gibi formsuz bir liberomuz var.Buna rağmen ufak tefek hatalarla rahat 3 puan alacağımız maçı elimizle gene bunlara verdik.Ligi'de bu sene alacağımızdan şüphem yok biraz daha dikkatli konsantre olursak pasör ve libero sıkıntımıza rağmen şampiyon oluruz.

Bugünkü maçtan son CL ligindeki olası Vakıf eşleşmesinden hiç korkmuyorum Lo gibi bir maestronun komutasında her iki maçta da vurur geçeriz.

Gizem Örge bu kız hasta Fenerli diye duyuyordum bizim maçları izleyip duruyordu bunu nasıl almadık da Vakıf'a kaptırdık hala anlamıyorum.Merve gerçekten bu sene formsuz iyi bir libero şart oğlu şart.

Çevrimdışı cihatc

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #1416 : 15 Şubat 2015, 21:30:12 »
Gizem Örge bu kız hasta Fenerli diye duyuyordum bizim maçları izleyip duruyordu bunu nasıl almadık da Vakıf'a kaptırdık hala anlamıyorum.Merve gerçekten bu sene formsuz iyi bir libero şart oğlu şart.
Vaktiyle Nilüfer'in maçlarında Kübra ve Gizem'i seyrederken bunların ikisini de biz almalıyız diye kendi kendime yırtındım durdum. Ama herkesin gördüğünü görecek bir menajerimiz veya şube sorumlumuz olmadığı için her ikisini de hiç ihtiyaçları olmadığı halde Vakıfbank kaptı.

Bu maça özel konuşuyorum. Merve hiç de kötü oynamadı. Hatta çok zor toplar çıkardı. Ama genel anlamda yeterli mi derseniz, tabi ki hayır.

Çevrimdışı cihatc

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #1417 : 15 Şubat 2015, 21:32:57 »
Bugün Vakıf'a maçı kazandıran 3 faktör vardı :
- Rasiç
- Kendi basit hatalarımız
- Guidetti'nin servis taktiği

Farkettiyseniz servisleri hep Kim'in üzerine attılar ve onu hücumdan düşürdüler. Setlerin çoğunda Kim servis karşıladı, Bosetti hücum yaptı. Guidetti'nin "servisi Kim'e at, Bosetti'ye blok yap" taktiği maalesef çoğu zaman işe yaradı.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1418 : 15 Şubat 2015, 22:31:16 »
Kim çoğu pozisyonda Merve'yi kapadı ve onun yerine manşet aldı. Sadece Guidetti'nin taktiği değil, cin fikirli Abbondanza'nın taktiğinin de etkisi var. Abbondanza gerçekten kafası karışık bir adam. Oyunu doğru dürüst izlemiyor, çok hızlı fikir değiştiriyor ve sakinliğini koruyamıyor.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1419 : 15 Şubat 2015, 23:56:37 »
Maçla ilgili teknik taktik konuşulacak hiç bir şey yok bence. Ne Gui ne de Abondanzanın taktiği maçı getirmedi.
Son sayılarda yaptığımız amatörce hatalarla gitti maç. Çok rahat 3-1 alabileceğimiz bir maçtı.
Bir de bizim oyuncuların yüzünde çok fazla bir konsantrasyon ve hırs görmedim ben. Çok rahat bir ruh hali ile oynadılar. Kaybetsek de önemli değil havasındalardı. Avrupada böyle olmayacağını umuyorum.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
BVL 18. Hafta İlbank - Fenerbahçe Grundig 22.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1420 : 16 Şubat 2015, 09:49:24 »

Ligde 18. hafta maçında Ankara deplasmanındayız;

22 Şubat 2015 Pazar

14.00 İlbank - Fenerbahçe Grundig

Fenerbahçe ligde 1 maçı eksik 3. sırada; İlbank ise 10 sırada.

İlk yarıda oynanan maçı 3-0 kazanmıştık.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #1421 : 16 Şubat 2015, 10:24:46 »
Bugün Vakıf'a maçı kazandıran 3 faktör vardı :
- Rasiç
- Kendi basit hatalarımız
- Guidetti'nin servis taktiği

Farkettiyseniz servisleri hep Kim'in üzerine attılar ve onu hücumdan düşürdüler. Setlerin çoğunda Kim servis karşıladı, Bosetti hücum yaptı. Guidetti'nin "servisi Kim'e at, Bosetti'ye blok yap" taktiği maalesef çoğu zaman işe yaradı.

Abi bu bize sökecek bir taktik değildi..Bizim yeteneksiz pasörümüz yüzünden tuttu bu taktik..

Montano 2 de..Kim 1 numarada Bosetti 4 numarada..

Manşet alıyoruz Pas Bosettiye gidiyor..Blok da Bosettinin üzerinde biz 3 lü hücum turundayız..Neden Bosetti ye atıyor...

Böyle yaparsan yenilirsin..Kimse kusura bakmasın Ne Koç nede Kim suçlu..

Montano da hata yaptı ama aldığı 2 toptan 1 i sayı oldu en sonlarda..

Bosettiyi de Montano yu da ELİF bitirdi..Biraz akıllı olsa 3-0 bile biterdi o maç..

Hadi ilk aylarda Monti formsuzdu atmadın şimdi neden atmazsın yahu..Resmen bezdirdi bizi Bizi Vakıf yenmedi biz kendi kendimizi yenmeyi başardık dün..Ezgi oynasa 3-1 almıştık maçı
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 10:26:27 Gönderen: murat kaya »
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
« Yanıtla #1422 : 16 Şubat 2015, 10:32:01 »

Kadınlar Voleybol Ligi - Fenerbahçe Grundig 2-3 Vakıfbank - 15.02.2015
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
Ynt: BVL 18. Hafta İlbank - Fenerbahçe Grundig 22.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1423 : 16 Şubat 2015, 10:59:19 »
Halledilir,sıkıntı yok.
Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1424 : 16 Şubat 2015, 11:43:51 »
bakın teknik yorum yapmayacağım
bu maçın benim için en güzel tarafı
Süleyman dedemin '' guidetti '' diye bağırışlarının tv başında tüm türkiye nin duymasıdır :) 8)
Kendisini fenomen yapıcam twiitterda :)