Gönderen Konu: Fenerbahçe Grundig Bayan Voleybol Lig Maçları (2014/15)  (Okunma sayısı 234282 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ynt: BVL 17. Hafta Fenerbahçe Grundig - Vakıfbank 15.02.2015 [14.00]
« Yanıtla #1425 : 16 Şubat 2015, 11:56:24 »
lo bianco ile cl macları farklı olur...
ama ligde lo bianco'suz finallerde ne olacak bakalım..

Çevrimdışı Süleyman Özgül

• Üye
« Yanıtla #1426 : 16 Şubat 2015, 12:04:19 »
bakın teknik yorum yapmayacağım
bu maçın benim için en güzel tarafı
Süleyman dedemin '' guidetti '' diye bağırışlarının tv başında tüm türkiye nin duymasıdır :) 8)
Kendisini fenomen yapıcam twiitterda :)
Bağırdık ta ne oldu,kıçımıza baka baka eve geldik.Hiç olmazsa Shelia servis atarken çizgi hakemlerinin kulaklarını epey çınlattık.Onlar da Sehelia servis atarken bu uyarılarımızı dikkate alıp bir kez de çizgi kaldırdılar ama karşı tribünün üst tarafının tezahüratları çoğu zaman bizim bağırmalarımızın duyulmasını engelledi.Ülen bu yaştan sonra bizi reklam ettin her yerde zaten,bırak yakamı artık.

Fenerbahçe büyüklüğü ne şampiyonluk büyüklüğü,ne kupa büyüklüğüdür.
Onun  büyüklüğü başka büyüklüktür işte.
Adı konamaz.

Çevrimdışı CemiL

• Üye
  • Yer: Adana
« Yanıtla #1427 : 16 Şubat 2015, 13:01:39 »
abbonun yerinde olsam bundan sonraki lig maclarina leo-kim-bosetti ile cikarim

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aman aman Rufat bu sefer de Polen illallah ettirir bizi şu topu da öldür demekten dilimizde tüy biter.Montano kesilmez yaw

Kim Bosetti Montano 3'lüsü ile devam etsin pasör değişsin Ezgi oynasın daha iyi.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1428 : 16 Şubat 2015, 13:17:41 »
Maçla ilgili teknik taktik konuşulacak hiç bir şey yok bence. Ne Gui ne de Abondanzanın taktiği maçı getirmedi.
Son sayılarda yaptığımız amatörce hatalarla gitti maç. Çok rahat 3-1 alabileceğimiz bir maçtı.
Bir de bizim oyuncuların yüzünde çok fazla bir konsantrasyon ve hırs görmedim ben. Çok rahat bir ruh hali ile oynadılar. Kaybetsek de önemli değil havasındalardı. Avrupada böyle olmayacağını umuyorum.
Buna hiç katılmıyorum. Ben tam tersine çok istekli, bu yüzden de çok gergin bir takım gördüm dün. Özellikle de izledim maç boyunca yüz ifadelerini ve hareketlerini. O gerginlik de bir sürü saçma hataya neden oldu. Mental olarak daha iyi bir duruma gelmemiz şart. Vakıfbank'ın en büyük avantajı iyi anlarında da kötü anlarında da hep mental olarak güçlü kalmaları.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1429 : 16 Şubat 2015, 13:32:58 »
bende özlem ile aynı fikirdeyim ..
AMa İlhan ın demek istediği rahatlamanın sebebi bence ''rencide ettiğimiz'' ilk set olabilir.
ayrıca maçın 2nci setinde guidetti bile bile hakemden kırmızı kart gördü ve kendi takımının reaksiyon vermesini sağladı, yoksa biz oyunumuz ile çok güzel uyutmuştuk Vakıfbankı..
gui bu yüzden çok iyi koç , kazanmak için her türlü reçete var herifte.
ayrıca şunu unutmayalım , Sheila ve Gözde rezalet hücum ettiler ve biz bu maçı 3*2 kaybettik...
Vakıfbank çok iyi savunması olan yaptığı savunmadan güç alan ve rakipleri de yaptığı iyi savunma ile mental olarak güçsüz bırakan bir takım , biz daha düzgün hücum edebilseydik onları çok rahat yenerdik...
pasların smaçörlere gidiş zamanları çok hatalı , murat da bahsetmiş çok kötü tercihler yaptı elif , iyi serviş atması dışında gram faydası olmadı..
şu maçta Lo Bianco olsaydı ve 3 yabanı smaçörümüz de sahada olsaydı bir bu maçı 3-0 hadi 3*1 kazanırdık...
doğru hücum etmek doğru zamanda doğru smaçörepası vermek  ve doğru poziyonda hücum ettirmek takımı bir pasör için çok önemli.:
Montano elif ile oynarken çok sıradan bir çapraz gibi oynuyor, çünkü Efli kendisine kötü poaslar atıyor. MOntano çok güçlü ama teknik oyuncu değil zaten fark edin gözü kapalı vuruyor toplara , o kadar iyi sıçrıyor ve yükseliyor ki kendisine bu kkonuda güveniyor ama eLif'in attığı paslar Montano için uygun değil , Lo ile oynarken Montano çok farklı bir görüntü sergiliyor .. umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.

bu maçın galibi süleyman dedemdir :)

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1430 : 16 Şubat 2015, 13:35:36 »
Buna hiç katılmıyorum. Ben tam tersine çok istekli, bu yüzden de çok gergin bir takım gördüm dün. Özellikle de izledim maç boyunca yüz ifadelerini ve hareketlerini. O gerginlik de bir sürü saçma hataya neden oldu. Mental olarak daha iyi bir duruma gelmemiz şart. Vakıfbank'ın en büyük avantajı iyi anlarında da kötü anlarında da hep mental olarak güçlü kalmaları.

Ben de farklı gördüm. Kim de dahi o hoplayan zıplayan takımı havaya sokan sinerji yoktu. Hakeme itirazlarımız dahi rahattı. Adamların tek topa takım olarak nasıl itiraz ettiklerini gördük. Bosettinin maç boyu yüz ifadesi neredeyse sabitti. Özellike 4.sette başlarda 2-3 sayı öndeyken 2-3 sayı yenik duruma düştük ve 7.sayıdan yanlışım yoksa 21.sayıya kadar üst üste 2 sayı alamadık. Vurdukları, plase yaptıkları, son anda dokundukları her top sayı oldu. Tek sayı aldığımız bölüm Vasilevanın dışarı vurduğu toplardı. Bunu ben hırsla açıklayamam.
Yoksa Abonun taktiği, Gui'nin taktiği vs bence maçın  anahtarı değildi. Kritik yerlerde Naz-Rasiç ikili oyunları (burada orta oyuncuları ne kadar etkili kullandığı bir kez daha görüldü Nazın) ve bizim basit hatalarımız ile gitti maç.
Başka da dediğim gibi ben hiç bir analize şu maç özelinde giremiyorum. Tek söyleyebileceğim blok yerleşimindeki ağır kalışımız. Buna biraz daha çalışmamız lazım.
« Son Düzenleme: 16 Şubat 2015, 13:36:24 Gönderen: iloturo »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #1431 : 16 Şubat 2015, 13:42:00 »
bende özlem ile aynı fikirdeyim ..
AMa İlhan ın demek istediği rahatlamanın sebebi bence ''rencide ettiğimiz'' ilk set olabilir.
ayrıca maçın 2nci setinde guidetti bile bile hakemden kırmızı kart gördü ve kendi takımının reaksiyon vermesini sağladı, yoksa biz oyunumuz ile çok güzel uyutmuştuk Vakıfbankı..
ayrıca şunu unutmayalım , Sheila ve Gözde rezalet hücum ettiler ve biz bu maçı 3*2 kaybettik...
Vakıfbank çok iyi savunması olan yaptığı savunmadan güç alan ve rakipleri de yaptığı iyi savunma ile mental olarak güçsüz bırakan bir takım , biz daha düzgün hücum edebilseydik onları çok rahat yenerdik...
pasların smaçörlere gidiş zamanları çok hatalı , murat da bahsetmiş çok kötü tercihler yaptı elif , iyi serviş atması dışında gram faydası olmadı..
şu maçta Lo Bianco olsaydı ve 3 yabanı smaçörümüz de sahada olsaydı bir bu maçı 3-0 hadi 3*1 kazanırdık...
doğru hücum etmek doğru zamanda doğru smaçörepası vermek  ve doğru poziyonda hücum ettirmek takımı bir pasör için çok önemli.:
Montano elif ile oynarken çok sıradan bir çapraz gibi oynuyor, çünkü Efli kendisine kötü poaslar atıyor. MOntano çok güçlü ama teknik oyuncu değil zaten fark edin gözü kapalı vuruyor toplara , o kadar iyi sıçrıyor ve yükseliyor ki kendisine bu kkonuda güveniyor ama eLif'in attığı paslar Montano için uygun değil , Lo ile oynarken Montano çok farklı bir görüntü sergiliyor .. umarım aradaki farkı anlatabilmişimdir.

bu maçın galibi süleyman dedemdir :)

Cem
Vakıf eski vakıf değil. Ne gözde, ne gizem, ne bahar eski performanslarında değiller. hatta güldeniz bile değil. İyi yaptıkları tek şey geri alan savunmaları ve inanılmaz şekilde dublaja girmeleri. İtalyan takımlarının genlerinde vardır bu. Hatırla Bergamo'ya kaybettiğimiz maçta merlo ne toplarını çıkarmıştı gamova'nın. Gui de bu sistemi Vakıf'a oturttu. Allah aşkına Vasileva sene başında hangi Fenerlinin kadro yapılanmasında olurdu. Sheila'yı çok severim, hayranıyımdır ve dünyanın en önemli çaprazlarından birisidir ama Montano varken keşke Sheila gelseydi diye içimden geçirmedim hiç. Robin desen aklıma dahi gelmez. E geriye bir tek naz-rasiç kalıyor. Vakıf şu an sadece sistemi ile götürüyor. Yoksa dediğin gibi çok rahat alırdık şu maçı.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1432 : 16 Şubat 2015, 13:44:06 »
Cem
Vakıf eski vakıf değil. Ne gözde, ne gizem, ne bahar eski performanslarında değiller. hatta güldeniz bile değil. İyi yaptıkları tek şey geri alan savunmaları ve inanılmaz şekilde dublaja girmeleri. İtalyan takımlarının genlerinde vardır bu. Hatırla Bergamo'ya kaybettiğimiz maçta merlo ne toplarını çıkarmıştı gamova'nın. Gui de bu sistemi Vakıf'a oturttu. Allah aşkına Vasileva sene başında hangi Fenerlinin kadro yapılanmasında olurdu. Sheila'yı çok severim, hayranıyımdır ve dünyanın en önemli çaprazlarından birisidir ama Montano varken keşke Sheila gelseydi diye içimden geçirmedim hiç. Robin desen aklıma dahi gelmez. E geriye bir tek naz-rasiç kalıyor. Vakıf şu an sadece sistemi ile götürüyor. Yoksa dediğin gibi çok rahat alırdık şu maçı.
Aynı fikirdeyim...
tek iyi oynayan oyuncuları hücum anlamında Naz&RAsiç harici tamamen mücadele ve savunma ile götürüyorlar.
bizde iyi servis ve iyi hücum ile bu işi götürebiliriz
ama Elif gibi pasörü olan takım iyi hücum etmesi için çok etkenin bir araya gelmesi lazım :(

Çevrimdışı cihatc

• Üye
  • Yer: Bursa
« Yanıtla #1433 : 16 Şubat 2015, 14:04:38 »

Çok doğru. İzlerken ben de aynı şeyi düşündüm. Bu hoca ve bu takım gerginlikten, çirkeflikten, çirkinlikten besleniyor. Geçmişte de çok örneği oldu. Ne zaman maç aleyhlerine gelişse ya hakeme, ya rakip hocaya, ya rakip taraftara çirkeflik yapar, ihtar alır, kart görür, ama o şartlarda hem rakip oyundan soğur, hem de kendi takımı hırslanır ve oyunu yine lehlerine çevirirler.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1434 : 16 Şubat 2015, 14:13:59 »
Çok doğru. İzlerken ben de aynı şeyi düşündüm. Bu hoca ve bu takım gerginlikten, çirkeflikten, çirkinlikten besleniyor. Geçmişte de çok örneği oldu. Ne zaman maç aleyhlerine gelişse ya hakeme, ya rakip hocaya, ya rakip taraftara çirkeflik yapar, ihtar alır, kart görür, ama o şartlarda hem rakip oyundan soğur, hem de kendi takımı hırslanır ve oyunu yine lehlerine çevirirler.
aynen öyle .. sonuca bakmak lazım... belli dönemlerde bizim de yapmamız laızm
Brezilya erkek milli takım hocası Bernandinho erkeklerde en iyilerdendir. ve çirkefin kraldır. Gui onun yanında saf temiz kalır.
ama adam kazanıyorum kardeşim diyor . kazanmak bazen herşeyden önemli...
ki dünkü pozisyonda bence gui haklıydı orada çift pas yoktu :)

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1435 : 16 Şubat 2015, 15:17:14 »
Cirkef mirkef, adam sonucta isi biliyor.  Bunu Obradovic de yapti (Bernardinho veya Guidetti kadar siklikla olmasa da).  Pragmatik, kazanma hirsini her seyin onune koyan Hocalar bunu yapar.  Hosuma gidiyor mu?  Kesinlikle hayir ama oyunun bir parcasi oldugunu da kabul etmek lazim.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1436 : 16 Şubat 2015, 15:18:37 »
Cirkef mirkef, adam sonucta isi biliyor.  Bunu Obradovic de yapti (Bernardinho veya Guidetti kadar siklikla olmasa da).  Pragmatik, kazanma hirsini her seyin onune koyan Hocalar bunu yapar.  Hosuma gidiyor mu?  Kesinlikle hayir ama oyunun bir parcasi oldugunu da kabul etmek lazim.
ya sen rakip olarak hoşuna gitmiyor ? sanane veya banane zaten vakıfbank ın hocasının tavvrı..
gui bizde olsa ve bunları yapsa herifin heykelini dikeriz.
haksız mıyım ?
evet besim bey izahat bekliyorum

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1437 : 16 Şubat 2015, 16:53:16 »
@iloturo, Bosetti kendi yaptigi hatalarda kendine o kadar kizdi ki. Kendi kafasina kahretsin der gibi vurdu hatta bir tanesinde. Kim de pek cok pozisyonda hakeme itiraz etti. Hatta baska forumlarda Kim Gozde gibi fazla itiraz ediyor diye sacmalayanlar bile oldu. Demek istedigim o gerginlik ruhsuzluk, istememek degildi. Cok istemekti belki ya da isler yolunda gitmeyince moral olarak cökmek.. Vakifbank oyunculari en kötu zamanda bile nasilsa ceviririz gozuyle bakiyor. Hem hirslilar hem de rahatlar.

Çevrimdışı ozlemct

• Üye
« Yanıtla #1438 : 16 Şubat 2015, 16:55:38 »
Ayrica Guidetti'nin o hareketi kasitli yaptigina katiliyorum. Boyle zamanlarda ortada buyuk bir haksizlik varmis gibi yapip takimi gaza getiriyor. Adam çakal. Kirmiziyi yedikten sonra en ufak itiraz etmedi. Etse ihrac edilecegini biliyor. Yapabilecegini butun sınırları zorlayarak yapiyor. Cok sinir bozucu ama cok iyi bir koc yapacak bir sey yok.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1439 : 16 Şubat 2015, 17:29:35 »
ya sen rakip olarak hoşuna gitmiyor ? sanane veya banane zaten vakıfbank ın hocasının tavvrı..
gui bizde olsa ve bunları yapsa herifin heykelini dikeriz.
haksız mıyım ?
evet besim bey izahat bekliyorum

Katiliyorum zaten :)  Fenerbahce taraftarlarinda icten ice bir Guidetti fetisizmi var.  O duydugumuz nefretin icinde, hepimizde Guidetti'ye karsi degisik hissiyatlar da var.  Bunu kabul edelim :)