İdmanocağı iyi bir takım. Yabancıları kaliteli. Newcombe gayet iyi servis karşıladı bugün. Hücumlarda Newcombe ile Peterson ı beğendim. Wang ın servisleri gayet etkiliydi. Bloklarda ise sıkıntılı bir takım. Bir de oyunun son bölümünü iyi oynamayı bilmeyen bir ekip. Bu eksiklerini giderirlerse, sürpriz sonuçlara imza atabilirler.
Bizde, Ezgi gayet iyiydi. 1 smacı ve özellikle 2 plasesi görülmeye değerdi. Servisleri de kaliteliydi. Özgüvenli ve oyun aklı olan bir oyuncu. Elif ile değişmeli olarak oynamaları bence de isabetli, çünkü voleybolda pasörler basketboldaki 1 numaralardan ve futboldaki oyun kuruculardan farklı olarak çok çok daha fazla asistle yükümlüler, oyun içerisinde hangi hücum oyuncusunu kullanma hususunda süre geçtikçe konsantrasyon problemi yaşama ihtimalleri daha fazla, dolayısıyla pasörün pas kalitesinin düşmeye başladığı anlarda diğer pasörün taze kuvvet olarak oyuna girmesi en akılcı yol. Dicle bugün sadece bloklarıyla değil hücumlarıyla da öne çıktı. Kristin manşetlerde aksasa da hücumda iyiydi ve düzeleceğinin sinyallerini verdi. Merve önceki maçlara göre daha iyi, ama hala aklı saha dışında gibi, geçici bir durum gibi değerlendiriyorum ben. Montano henüz hazır değil, sakatlığının etkisi hissediliyor ama bir kaç pozisyonda hazır olursam çok canlar yakarım mesajını da veriyor. Bu arada, savunmadaki plojyonlarını da beğendim Montano nun, saç şekli de hoşuma gitti, içine kapanık görüntüsünden sıyrılmış ve arkadaşlarına uyum sağlamış enerjik bir görüntüsü vardı bugün. Pasörlerimiz de bir kaç pozisyonda kendisine yüksekten top atmanın önemli olduğunu anlamış gibi gözüktüler. Süperstarımız Kim maçın yine en iyisiydi, uçan kolombiyalı gibi dominant bir oyuncuyla aynı takımda olmak onun etkilemiş sanki, daha coşkulu, daha fazla zıplıyor, ilk sette 3 kişilik bloğun yanından bıraktığı plase çok güzeldi. Özetle, takımı hücum ve bloklarda beğendim. Takımın geliştirmesi gereken yön ise, arka alan savunması. Burada roller oturmamış, Merve-Kristin-Kim görev paylaşımında sıkıntılar yaşadılar, bir de arka çizginin önünde yani ortaya yakın bölgede bazen büyük boşluklar bıraktık. Bu problem, rollerin oturması ve oyuncuların birbirini daha iyi tanıması ve hareketlilik kazanması ile düzelecektir. Takım iyi yolda, güzel sinyaller veriyor, bu gelişim süreci istikrarlı bir hal aldığı takdirde de büyük hedeflerimiz için ümit doğuyor içimizde.