Kosheleva bizim takıma kesinlikle uymaz. Bizim bu sene yaşadığımız sorun hücumla ilgili değildi. Tamamen manşetle alakalı sorun yaşadık. Bosetti varken bile manşet sorunu yaşayan biz Kosheleva gelirse hücüm edebilir miyiz ondan bile şüpheliyim. Kosheleva gelecekse şu düzenlemeler yapılırsa ancak işe yarar;
1- Liberoya manşeti sağlam biri alınmalı ki o kişi, kesinlikle Gizem Karadayı karaktersizi değildir. Gizem'in manşeti Merve'den hallicedir. Ayça Naz veya Ceren Cihan alınıp Merve ile çift libero sisteminde oynamalılar. Böylece hem defansı hem manşeti kurtarmış oluruz.
2- Kosheleva gelecek ise ya Kim ya da Kosheleva'dan birisi kesinlikle manşet almamalı. Hangisi daha iyi manşet alıyorsa diğeri manşetsiz 4 numara oynamalı. Bunun olabilmesi için çapraza manşet alabilen birini koymamız gerekiyor. Bunu en iyi yapan kişi de Gözde'dir... Plase olarak da Meliha İsmailoğlu denenebilir. Ancak ben Gözde'yi tercih ederim. Çünkü Bosetti'nin çıkması ve Kosheleva'nın girmesi ile zaten sorunlu olan defansımız iyice dip yapacaktır. Bunu da Meliha değil Gözde tolere edebilir.
Edit: Kosheleva'yı epeydir seyretmiyorum. Eğer 2 numara hücumlarını düzeltmişse direk çapraza yerleştirilip smaçörlerimizde Kim + Gözde ikilisi oynayabilir. Ama Kim + Kosheleva kesinlikle olmaz.
3- Son yabancı hakkımız da orta oyuncudan yana kullanılmalı. Ayakları çabuk ve 3 numaradan iyi hücum edebilen bir orta olmalı. Fabiana gelir mi bilmiyorum ama gelmezse Arighetti, Akinradewo cuk diye oturacak isimler.
Bu 3 hamle yapılmatacak ise bu sezonu çok ararız Kosheleva ile...
Ilk yorumun sanirim. Onceki hosgeldin. Yorumlarina birkac eklemem yapmam gerekirse:
1) Kosheleva manseti ile bilinen bir oyuncu degil ama kotu manset alan bir oyuncu da degil. Daha once burada belirttik: bu tamamen yanlsi bir algi. Nereden, nasil cikti bilmiyorum.
2) Kim ve Kosheleva'nin oldugu takimda, pektabii Kim manset alir.
3) Bizdeki savunma sikintisi sadece arka plan savunmasi degil, ayni zamanda file ustu savunmasi idi. Blok tehdidi yaratamadik: uzun zamandir gormedigim kadar kotuyduk. Hicbir top blokta yumusamadi. Boyle olunca, zaten kotu olan arka plan savunmasi daha da dustu.
4) Bizim su anda nokta atisi yapacagimiz orta oyuncu Fabiana. Digerleri faydali olur ama onun kadar fark yaratmaz bence.
5) Gizem karakterinden ziyade oyunu ile ilgilenirsek, Merve'den cok daha iyi performans gosterecegi bariz. Alabiliyorsak, mutlaka almaliyiz.