İlaveten: Bende NBA konusunda bu ülkede en güvendiğim iki üç isimden birisi olan sevgili Kemal Erdem'in yeni sezon görüşlerini merak ediyorum. 
Estağfurullah abi, mahçup ediyorsun bizi..
Abi, eğer Durant yerine James olsaydı ben de açıkçası bir iç savaş olur mu diye tereddüt ederdim ama Warriors'ın en büyük şansı inanılmaz karakterli bir takım. Hatırlarsın yıllar önce Stephen Curry henüz bu kadar övgü almıyorken, biz seninle baya bir Curry güzellemesi yapardık. Benim ki biraz iddialı olacak belki ama NBA tarihinin en farklı süper yıldızı. Bu kadar özel, bu kadar fantastik bir oyuncu olacaksın ama bu kadar yıl tek bir takım arkadaşınla herhangi bir çatışmaya girmeyeceksin. Tek bir sorununla gündemi meşgul etmeyeceksin. Medya önünde birilerine laf çakmayacaksın. Benim Wade'i ne kadar sevdiğimi Hakan abi iyi bilir. Laf söyletmeyen bir adamımdır o derece hayranlıkla izledim kendisini. Ama Wade arıza bir karakterdir aslında. Egosu yüksek, yeri geldiğinde koçuna posta koyup, basına da açık açık konuşan, şovunu da yapan biridir. LeBron desen iyi oyuncudur, büyük oyuncudur, özel oyuncudur ama koçları kendi belirler, kadroyu kendi belirler. Elbette yıldız oyuncunun bazı konularda ayrıcalıkları olur ama büyük oyuncu olmak kadro kimyasını iyi kurmak demek olsaydı, yukarıda yine Hakan abinin bahsettiği üzere Michael Jordan ve Isiah Thomas'a yöneticilik bazında paspas muamelesi yapılmazdı.
Cousins'ın önümüzdeki yaz büyük kontrat peşinde olduğunu hesaba katarsak o da kendini dizginler diye tahmin ediyorum. Arıza çıkartacağını pek sanmam ki eğer beklenen uyumu gösterirse o zaman vay NBA'in haline...
Biz yine şanslıyız ki, Warriors gibi bir takımı izledik diyeceğiz.
Bu arada küçük bir detay olarak görülebilir ama benim için önemli bir detay. Dwane Casey, Pistons'tan yıllık 7 milyon dolar alacak. Steve Kerr ise Warriors'tan yıllık 5 milyon dolar alacak. Yapılan kontratlar bu şekilde. Bu bile aslında Warriors'ta nasıl bir havanın olduğunu gösterir. Biz ne koçlar gördük para için 40 takla atan, diğer koçlarla sidik yarıştıran...
Benim asıl şüphelerim Rockets konusunda. Carmelo bugün Pistons, Hornets, Magic, Kings ve hatta Mavericks gibi bir takıma gitseydi kariyeri açısından beklemediği kadar 'değerli' bir seviyeye gelebilirdi. Bahsi geçen takımları playoff'lara taşıyan oyuncu olarak lanse edilmesi muhtemeldi. Ki bu takımlar Melo'ya yıllardır hissedemediği liderliği hissettirebilirlerdi. Cousins için bile taşıdığım iyi duyguları Melo için nedense taşıyamıyorum. D'Antoni konusu bir yana sanki bir yerde yine bir şekilde arıza çıkartacakmış gibi duruyor. Kadrodaki oyuncu karakteri de çok kırılgan. Paul'ün işler biraz kötü gittiğinde sapıtma ihtimali çok yüksek. Olan yine garibim Harden'a olacak gibi duruyor.
Lakers konusunda Umut'a sabır dileyecektim ama kendisi zaten üyeliğini askıya almış