Lebron kompleksi neler söyletiyor insanlara. Böyle bok bir kadro içinde yancıdan bahsediyorsun hocam. Al çok övülen Durant'i, Curry'i tek başına bom bok bir kadroya koy bakalım ne bok yiyorlar görelim. Durant yanında Westbrook varken ne yapmış mesela?
Gelmiş geçmiş çok büyük ihtimalle en büyük oyunculardan birisi itin götüne sokuluyor 
Bugün gelmiş geçmiş ilk 5 deseler çoğu kimse taraflı tarafsız Lebron'u direkt koyar ilk 5'e. Koymayanlar da kompleksi olanlar olur ancak.
Bir kompleksim yok. Olmayacak kadar da NBA tarihiyle içli dışlı olduğumu biliyorum. NBA'i sadece kendi izlediğim devirleri kriter olarak değerlendirmiyorum. Wilt ve Russell'ın karşılıklı oynadığı maçlardan ikisi dahil, Lew Alcindor (Kareem)'in çaylak yılı maçlarından bazılarına kadar, hatırı sayılır miktarını izlediğim, bu ülkenin en zengin eski maç koleksiyonuna sahip kişilerinden birisi olduğumu zannediyorum. Sadece Michael Jordan'ın Bulls formasıyla oynadığı maçlardan 450 tane full maça sahibim. 1981 Kasım'ında North Carolina formasıyla çıktığı ilk kolej maçından, 1984 March Madnes'de Indiana Üniversitesine kaybettikleri son kolej maçına kadar 20 civarı NCAA maçı bile var majestelerinin. Eski maçları izlemesini de, saklamasını da severim.
Bunları niye yazıyorum: Hiçbir oyuncuya kompleksim yok. Basketbolu güzelleştiren, NBA'e değer katan ve onu yükselten bütün oyuncuları seviyorum. Golden State taraftarıyım ama bütün NBA takımlarını seviyorum, NBA'i, NBA'de oynanan basketbolu çok seviyorum. Fenerbahçe mi, NBA mi desen, kolay karar veremeyecek kadar çok seviyorum NBA'i...
Ama benim ALTIN BEŞİMDE LeBron yok. Evet, 3-1 geriden gelip aldıkları 2016 finalinden sonra, onu ALTIN BEŞE alanları da yadırgamam. Benim de bazen onu bu listeye dahil etmeyi düşündüğüm anlar oluyor. Ama bunun için Duncan'ı çıkarmam, Larry Bird'ü ise onun pozisyonuna kaydırmam gerekiyor ki, saf bir small-forveti olmayan farklı beş çıkıyor ortaya. Gerçi Larry small-forvet pozisyonu kadar power-forvet olarak da kusursuzdur. Zaten kolejde bu pozisyonda oynuyordu. Her iki pozisyondan da girebilir GOLD BEŞ'e. Ama NBA kariyerini small-forvet olarak yaptığı için, 3 numara pozisyonundan girmesi daha mantıklı.
Benim esas ALTIN ve GÜMÜŞ BEŞ'im şunlar:
ALTIN:
PG: Magic Johnson
SG: Michael Jordan
SF: Larry Bird
PF: Tim Duncan
C: Kareem Abdül-Jabbar
GÜMÜŞ:
PG: Isiah Thomas
SG: Kobe Bryant
SF: LeBron James
PF: Charles Barkley
C: Shaquillie O'Neal
Aslında Shaq yerine Wilt'i yazabilirdim ama sebebini geçmişte çeşitli platformlarda uzun uzadıya izah ettiğim ve şu an çok zamanım olmadığı için yeniden yazmayacağım. Şu kadarını diyeyim; modern basketbolun miladı olarak 1969'da Kareem'in lige girisini alıyorum. Yani takvimdeki 0 (sıfır) yılı gibi, modern NBA'i başlattığım sembolik bir milat... 70'lerin öncesindeki isimleri aldık mı, içinden çıkılmaz sonuçlar oluşuyor.
-Magic Johnson - Michaell Jordan - LeBron James - Larry Bird - Kareem Abdül-Jabbar
Fakat ne Duncan'ı, ne Larry'i LeBron için kesmeye elim varmaz ve bunları LeBron'un önüne koymak, kimse için bir kompleks değildir. Tabii LeBron'u buna değer görenleri eskisi kadar yadırgamıyorum artık; dediğim gibi 2016 şampiyonluğu -skandal NBA kararlarının da payı olmakla birlikte- LeBron'u gözümde daha değerli kıldığı gerçek. Dolayısıyla onu ALTIN BEŞ'e aldı diye eleştiride bulunmam.
Ama Duncan'ın ve Larry Bird'ün basketbolunu hâlâ LeBron'un basketboluna değişmem ve bu üçünden birisi etrafında bir takım kurmak gerekse, LeBron'dan önceki seçeneklerimin ilki Bird, o değilse Duncan olur.
Jordan-Magic ve Kareem ise zaten tartışılmazlarımdır. Gelmiş geçmiş en iyi oyuncu olarak Jordan diyorum ama içimden Kareem demek de çok fazla gelen bir sestir. Fakat kısaların görsel ve estetik etkisi maalesef onları öne çıkarıyor. Hani en iyi kim? tartışmalarında Jordan ile birisi kıyaslanacak ise bu kişi ne Kobe, ne Lebron'dur. Kareem Abdül-Jabbar'dır.
Eğer basketbolu biraz daha ciddiye alsaydı, Jordan'la kıyaslanacak bu isim Shaquillie O'Neal olurdu. Ama kapasitesinin altında bir kariyeri oldu.