Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 741795 defa)

0 Üye ve 12 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: NBA
« Yanıtla #2505 : 17 Mart 2019, 12:22:54 »
Hakan hocam seni kastetmedim. Yazdığın beşe de hayır demem. Larry Bird sonuçta yazdığın isim ama ben Larry bird yerine Lebron yazardım.
Jordan ise kıyas konusunda terazinin bir kefesinde olacak bir isim değildir. O ayrı bir köşede ve tartışmasız tüm zamanların en iyisi.
Ben de NBA'i şu zamandır takip ederim, şunları yaptım bunları yaptım CV'mi açıklama gereği duymuyorum.
Beni gerekirse hiç bir şey bilmeyen birisi olarak görebilir insanlar sorun değil.
Bu arada bir pivot ile forveti kıyaslamak bana Oscar töreninde en iyi film kategorisinde dram ile animasyonu kıyaslamak gibi geliyor. Ayrı sınıflar, ayrı yapımlar. Shaq ile Lebron kıyaslaması o nedenle doğru değil bence.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2506 : 17 Mart 2019, 12:27:03 »
Shaq ile Lebron kıyaslaması o nedenle doğru değil bence.

Haklısın. O cümleyi sildim zaten. :)

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #2507 : 17 Mart 2019, 12:30:51 »
İlaveten: LeBron için GOLD BEŞ'imden birisine kıymam gerekirse, bu isim Larry Bird değil, maalesef Duncan olur. Gerçi bunu yazmıştım değil mi? :)

CV yazma konusuna gelince... Hakikaten amacım, objektif baktığımı ve NBA'e değer katan bütün oyunculara sevgi duyduğumu anlatmak içindi. Yani ego olarak algılanırsa üzülürüm cidden.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2508 : 17 Mart 2019, 12:38:32 »
İlaveten: LeBron için GOLD BEŞ'imden birisine kıymam gerekirse, bu isim Larry Bird değil, maalesef Duncan olur. Gerçi bunu yazmıştım değil mi? :)

CV yazma konusuna gelince... Hakikaten amacım, objektif baktığımı ve NBA'e değer katan bütün oyunculara sevgi duyduğumu anlatmak içindi. Yani ego olarak algılanırsa üzülürüm cidden.

Yok hayır seni yüz yüze olmasa da uzun zamandır takip ederim ve keyifle okurum. Ben öyle düşünmedim sadece kendim yazma gereği duymadım demek istedim.
Zaten NBA'e olan ilgim bence kalitenin ve heyecanın azalmasından ötürü eskisi kadar değil ve açıkçası eskisi kadar da takip etmiyorum ben.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • Winner
    • KE_Billz
« Yanıtla #2509 : 18 Mart 2019, 10:50:57 »
Toronto Raptors'ı bu sezon 3. kez yendik ve normal sezonda süpürdük. 2008-09 sezonundan beri ilk kez Raptors'ı normal sezonda süpürmüş olduk böylece.

Teşekkürler Sir Dwane Casey.

Geçtiğimiz günlerde bir istatistik vardı, Pistons son 16 maçın 13'ünü kazanırken hücum verimliliğinde NBA'in zirvesinde yer almış. Bu bizim için inanılmaz şaşırtıcı ve hayret verici bir olaydı. Reggie Jackson'la çok paralel bir durum bu. Kafası az biraz düzgün işlediği zaman takım bir anda seviye atlıyor.

Aslında daha şaşırtıcı bir durum var. Allah nazardan saklasın desek yeridir. Griffin uzun yıllar sonra ilk kez 80 maçı görecek gibi duruyor. Şu ana kadar 69 maçın 66'sında oynadı. Oynamadığı maçlarda dinlendirme kararı vardı. Bu Griffin için de önemli bir eşik olabilir. Ki ben kendisini epey sert eleştiren biriydim, Hakan abi iyi bilir. Ancak hakkını da vereyim, oyununu bambaşka bir seviyeye çıkardı. Bu konu da Hakan abiye topu atacağız elbette.

İlhan abiye söylemek istediğim şey ise;
Mutluluk Detroit'te olmaktır..
« Son Düzenleme: 18 Mart 2019, 10:51:12 Gönderen: Bogdan Bogdanovic »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2510 : 18 Mart 2019, 11:03:33 »
Toronto Raptors'ı bu sezon 3. kez yendik ve normal sezonda süpürdük. 2008-09 sezonundan beri ilk kez Raptors'ı normal sezonda süpürmüş olduk böylece.

Teşekkürler Sir Dwane Casey.

Geçtiğimiz günlerde bir istatistik vardı, Pistons son 16 maçın 13'ünü kazanırken hücum verimliliğinde NBA'in zirvesinde yer almış. Bu bizim için inanılmaz şaşırtıcı ve hayret verici bir olaydı. Reggie Jackson'la çok paralel bir durum bu. Kafası az biraz düzgün işlediği zaman takım bir anda seviye atlıyor.

Aslında daha şaşırtıcı bir durum var. Allah nazardan saklasın desek yeridir. Griffin uzun yıllar sonra ilk kez 80 maçı görecek gibi duruyor. Şu ana kadar 69 maçın 66'sında oynadı. Oynamadığı maçlarda dinlendirme kararı vardı. Bu Griffin için de önemli bir eşik olabilir. Ki ben kendisini epey sert eleştiren biriydim, Hakan abi iyi bilir. Ancak hakkını da vereyim, oyununu bambaşka bir seviyeye çıkardı. Bu konu da Hakan abiye topu atacağız elbette.

İlhan abiye söylemek istediğim şey ise;
Mutluluk Detroit'te olmaktır..

Ben Detroit'i severim. Billups, Prince, Hamilton ve Wallace x2'lik kadrolarını inanılmaz severdim. Rüya takımı Lakers'ı ezmişlerdi. Sonraki sene SA'ya kaybettiklerinde de çok üzülmüştüm. NBA'in eski takımları Chicago, LA, Boston bunlar şu anda nadas döneminde ne yazıkki. Devir diğer takımlara dönmüş durumda.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #2511 : 18 Mart 2019, 12:19:19 »
Griffin'in atletizmi senelerdir onun bir yönünün gözden kaçmasına sebep olmuştu: Oyun bilgisi ve saha görüşü... Ne yazık ki, atletizm ve görsel değeri çok yüksek hareketler, Griffin'in bir uçan sıçrayan şov oyuncusu zannedilmesine sebep oldu. Bir diğer sıkıntısı da şu idi: Sürekliliği olmaması... Cam adam gibi... (Mesela Alonzo Mourning'de böyleydi. MVP adayı olduğu sezonlar dahil, tam sezon geçirmişliği olmuyordu. Böbrek rahatsızlığı öncesinden bahsediyorum. İşte, bu sürekliliğin olmayışı, onu gelmiş geçmiş en iyiler listesinde biraz daha arkalara itmiştir.)

Griffin'in Pistons macerası, onun için yukarıda "olumsuzluk" diye saydığım iki unsurun ortadan kalktığı süreç oldu:

1. Artık sürekliliği olan bir oyuncu.
2. Basketbol IQ'sunun ne kadar yüksek olduğunu cömertçe sergilemeye başladı.

Kesinlikle gerçek bir süper-star.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2512 : 18 Mart 2019, 12:25:41 »
Valla ben kimsenin fanı değilim, o sebeple de kimseye kompleks besleyecek durumum da yok. LeBron'u sevmiyorum çünkü NBA zoruyla üretilmiş yıldızlar silsilesinin başıdır bana göre. Yaptığı stepslerin görmezden gelinmesi, yenilince yılıp ağlamaya başlaması, The Decision diye adlandırılan yancılık kararı gibi bir çok unsur sayabilirim. O kumaş LeBron'da yok bence, bu kadar basit. 2016 finalleri NBA tarihinin en kara lekelerinden birisidir. Draymond'a verilen cezadan bir tut skandal hakem kararlarına kadar Golden State dominasyonu kurulurken araya bir kahramanlık anısı sıkıştırmak için tezgahlanmış bir oyundur. İsteyen, o finaller nezdinde LeBron'u ilahlaştırabilir, beni bağlamaz. Bana göre tarihin en büyük balonlarından birisidir.

Çok basit bir soru: Majesteleri ilk şampiyonluğunu alana kadar o kemik kıran ortamda, kuyruğu sıkıştırıp kaçmadan kaç sene savaştı?

Bu kadar...
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2513 : 18 Mart 2019, 13:39:31 »
Lebron nba tarihinin en büyük yıldızlarından birisidir, çok büyük ihtimalle cabbar'in rekorunu da kıracak. Insanların bir kendisine anlattığı masallar var bir de aynada görülen gerçekler. Aradaki farkı anlamak bazen zorlasabiliyor.
Neyse umut hocam, senle anlaşmak zor :)

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #2514 : 18 Mart 2019, 23:38:43 »
Kusura bakma abi, anlaşmak zorunda değiliz. Yine kusura bakma ama benim kendime masal anlatmama yol açacak kadar önem teşkil etmiyor kendisi. Hak ettiğini de buluyor bu arada. Aynen Lakers gibi.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2515 : 19 Mart 2019, 00:54:00 »
Lebronu tartışmak komik bişiy. Hayatta hiç bir işim gücüm yok kalkıp tüm zamanların en iyilerinden birisini tartışmak öncelik sıramın 1000000.sırasında falan gelir. Bu tip tartışmalar içi boş, Sen de kusura bakma.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2516 : 26 Mart 2019, 07:32:12 »
Toronto-Charlotte maçının efsane sonu:

https://youtube.com/watch?v=5xvxWEx0sK8

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2517 : 26 Mart 2019, 21:37:30 »
Kariyerinin en iyi sezonunu geçiren Nurkic'in maalesef bacağı kırıldı, ne kadar sürede iyileşeceği belli değil ancak işin daha da kötüsü nasıl döneceği belli değil. Portland son yıllarda olduğu gibi istikrarlı bir şekilde gidiyordu ve bana kalırsa konferans finalini zorlayacaklardı. Bu sakatlıklan sonra ilk turu geçmeleri bile zor, yalnız Portland da bu sakatlık konusunda hep çok şanssız.

https://youtube.com/watch?v=iaIe-2IrxU8
« Son Düzenleme: 26 Mart 2019, 21:37:41 Gönderen: franz392 »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2518 : 28 Mart 2019, 15:15:42 »
Bir kaç gün önce gerçekleşmişti ama ilgi çekici bir skor olduğu için belirteyim dedim

Brooklyn Nets belleklerden silinmeyecek bir geri dönüş gerçekleştirdi ve 25 sayı geride başladığı (103-78) dördüncü çeyrekte 45-18'lik skorla maçı çevirdi ve Sacramento Kings'i 123-121 yendi. NBA tarihinde daha önce son çeyreğe 25 sayı ve üzerinde yenik başlayan üç takım maçı çevirebilmişti.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • 1899
« Yanıtla #2519 : 28 Mart 2019, 21:58:16 »
Buna benzer bir de Lakers'ın var yakın tarihte. 27 sayıdan mı ne gelmişlerdi, Hakan abi daha iyi hatırlıyordur sanırım.