Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 741850 defa)

0 Üye ve 13 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: NBA
« Yanıtla #2520 : 03 Nisan 2019, 16:40:02 »
Batı Konferansı'nda play-off'a kalmayı garantileyen Oklahoma City Thunder, konuk ettiği Los Angeles Lakers'ı 119-103'lük skorla yenerek sezonun 45. galibiyetini aldı.

Thunder'da 20 sayı, 21 asist ve 20 ribauntluk performansıyla galibiyette başrolü oynayan Westbrook, NBA'de üç istatistikte 20 barajına 51 yıl sonra ulaşarak adını tarihe yazdırdı. Westbrook'un tarihi başarısını NBA'de daha önce sadece Wilt Chamberlain, 1968 yılında Pistons'a karşı 22 sayı, 25 ribaunt ve 21 asistlik performansıyla gerçekleştirmişti.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #2521 : 03 Nisan 2019, 19:07:14 »
Batı Konferansı'nda play-off'a kalmayı garantileyen Oklahoma City Thunder, konuk ettiği Los Angeles Lakers'ı 119-103'lük skorla yenerek sezonun 45. galibiyetini aldı.

Thunder'da 20 sayı, 21 asist ve 20 ribauntluk performansıyla galibiyette başrolü oynayan Westbrook, NBA'de üç istatistikte 20 barajına 51 yıl sonra ulaşarak adını tarihe yazdırdı. Westbrook'un tarihi başarısını NBA'de daha önce sadece Wilt Chamberlain, 1968 yılında Pistons'a karşı 22 sayı, 25 ribaunt ve 21 asistlik performansıyla gerçekleştirmişti.

Koç, kenara alacak oldu. 20. ribauntu almak için oyundan çıkmak istemedi. 40 saniye kala da isteğine erdi. Maçın daha ilk periyotunda 10 asiste ulaşmıştı.

Bu arada, tam şu saniye, S Sport'ta maçın tekrar yayını başladı.

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #2522 : 03 Nisan 2019, 21:24:16 »
Birgün bunu başaracağına hep inandım.

Wilt'in oynadığı dönemi hiçbir zaman ciddiye almadığım için bunu başaran yegâne oyuncudur benim gözümde. Bir daha gerçekleşirse yine Westbrook yapar bunu. Belki çok denk gelirse Nikola Jokic ismini de görebiliriz.

Son ribauntu almak için sahada kalmak istemesi kadar doğal bir olay da olamaz. Ben olsam ben de çıkmazdım, bir daha yıllarca denk gelmeyebilir çünkü.

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #2523 : 03 Nisan 2019, 21:51:56 »
Birgün bunu başaracağına hep inandım.

Wilt'in oynadığı dönemi hiçbir zaman ciddiye almadığım için bunu başaran yegâne oyuncudur benim gözümde. Bir daha gerçekleşirse yine Westbrook yapar bunu. Belki çok denk gelirse Nikola Jokic ismini de görebiliriz.

Son ribauntu almak için sahada kalmak istemesi kadar doğal bir olay da olamaz. Ben olsam ben de çıkmazdım, bir daha yıllarca denk gelmeyebilir çünkü.

Valla bunu başardığı maç da pek ciddiye alınacak bir maç değildi. All-star maçında bile rakip daha ciddi geriye koşar.

Wilt'in oynadığı dönemin sorunu, basketbolun mücadele tarafı değildi. 2:16'lık Wilt, bütün diğer pivotların iki boy üstündeydi. Ona en yakın olanı da 2:08'lik Russell'dı.

Dolayısı ile dün Lakers'ın sıfır savunma ve sıfır mücadele basketbolunda, böyle bir istatistik yapmayı kafaya koyan her iyi basketbolcu yeterli süre alması durumunda bu istatistiğe erişemese bile yaklaşırdı.

Ayrıca günümüz basketbolunda oyun daha hızlı, daha tempolu ve daha çok top kullanmaya dönük olduğu için 90'larda mümkün olmadığı kadar ribaunt almak ve asist yapmak da mümkün. Yani basketbol açısından bu tür istatistiklere ulaşmak eski senelerin önemli bir bölümüne göre daha kolay...

(Ne tesadüftür ki, 1960'lı yılların, yani Wilt ve Oscar'ın ortalığı istatistik manyağı yaptığı basketbol, tıpkı günümüz basketbolu gibi her fırsatta koşmaya ve topu bir an önce rakip çembere atmaya dayanan bir basketbol... Şampiyonlukları domine eden Celtics istisna... Set oyunları filan 1970'li yıllarda olgunlaşıyor.)

« Son Düzenleme: 03 Nisan 2019, 21:56:14 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Erdal Soner

• Üye
  • Yer: İzmir-İstanbul
« Yanıtla #2524 : 10 Nisan 2019, 10:49:08 »
Magic baba istifâ etmiş.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
« Yanıtla #2525 : 10 Nisan 2019, 14:49:30 »
Magic baba istifâ etmiş.
Lakers'a bir "Deus Ex Machina" lazım. O da olmayacağına göre, adam haklı. Sonuçta basketbol idarecisi bu, sirk değil.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2526 : 27 Nisan 2019, 00:29:55 »
Forum yokken gerçekleşen tarihi bir GSW skandalını daha yazmadan olmaz. Kendi sahalarında ikinci maçta 31 sayıdan yenildiler Clippers'a.

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2527 : 27 Nisan 2019, 03:50:40 »
Lillard'ın Oklahoma'yı bitirip seriye nokta koyduğu maçtaki efsane performansı:

https://youtube.com/watch?v=sGNvEawdU-E

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2528 : 29 Nisan 2019, 09:33:00 »
Forum yokken gerçekleşen tarihi bir GSW skandalını daha yazmadan olmaz. Kendi sahalarında ikinci maçta 31 sayıdan yenildiler Clippers'a.
gittiler deplasmanda tokatladılar ama :)
tarih şampiyonları yazar kaybedenleri değil bakalım bu sene kimi yazacak

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2529 : 30 Nisan 2019, 00:58:28 »
gittiler deplasmanda tokatladılar ama :)
tarih şampiyonları yazar kaybedenleri değil bakalım bu sene kimi yazacak

Deplasmanda tokatlamalarını yazmaz tarih, 31 sayıdan gelen galibiyeti yazar, 73 galibiyetli sezondaki 3-1'den kazanılan finali yazar koçum :)
Bu arada Houston ilk maçında hakemlerin yönetimi skandaldı. Paul'un ağzını burnunu kırıp parkeye yapıştırdılar orada bile üçlük faulü gözünün önünde vermedi eyyamcılar, sonra da iki tane teknik çaldılar. Bu takımı hiç sevmiyorum, hiç bir zamanda sevmeyeceğim. Durant yakışmıyor bu takıma.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2530 : 30 Nisan 2019, 11:21:43 »
Deplasmanda tokatlamalarını yazmaz tarih, 31 sayıdan gelen galibiyeti yazar, 73 galibiyetli sezondaki 3-1'den kazanılan finali yazar koçum :)
Bu arada Houston ilk maçında hakemlerin yönetimi skandaldı. Paul'un ağzını burnunu kırıp parkeye yapıştırdılar orada bile üçlük faulü gözünün önünde vermedi eyyamcılar, sonra da iki tane teknik çaldılar. Bu takımı hiç sevmiyorum, hiç bir zamanda sevmeyeceğim. Durant yakışmıyor bu takıma.
Tarih şampiyonları yazar ya
şimdi misal Golden State bu sene de şampiyon oldu diyelim
kim gidip Clippers maçını konuşacak Allah aşkına ?
herkes final serisini ve şampiyonu hatta mvp olan oyuncuyu konuşacak

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #2531 : 04 Mayıs 2019, 10:54:21 »
Portland - Denver serisinin 3. maçı efsane bir NBA klasiği oldu. Maç tam tamına DÖRT uzatmaya gitti. Jokic maç sonu çizgiden 2/2 atsa beşinci uzatma da olacaktı.

1953'ten bugüne dört uzatmalı PLAY-OFF maçı olmamış.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #2532 : 04 Mayıs 2019, 10:57:24 »
Jokic 65 dakika oynadı, rekor olabilir mi bilmiyorum

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #2533 : 09 Mayıs 2019, 23:42:17 »
Haberlere bakılırsa, Yılan serinin geri kalanında yok.

Report: Kevin Durant to Miss Rest of Series vs. Rockets, May Return in Western Conference Final

•Durant will miss the rest of the series against Houston with a mild strain on his right calf. He will be re-evaluated next week. (Adrian Wojnarowski, ESPN)

---

Boston'ın ilk maçı aldıktan sonra üst üste 4 maç tokatlanıp elenmesi onlar adına trajik bir kapanış oldu.

Kyrie hiç dönmese daha iyiydi, son 4 maçta %30 şut yüzdesiyle oynamış hödük :D

Çevrimdışı franz392

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #2534 : 12 Mayıs 2019, 18:41:47 »
Denver-Portland ve Toronto-Philadelphia serileri 7. maça kaldı ve bu gece 2 seri de sona eriyor. Hem de Denver-Portland maçı 22:30'da olacak (S Sport yayınlamıyor ama).