Gasol bu saatten sonra kimseyi savunamaz.Adam oyunda olduğunda rakipler coşuyor.Howard ve McGee atletizmleri ile sorun oluşturuyordu ve rakipleri yıpratıyordu.Hücumda belki daha faydalı olabilir ama NBA’de o ayaklarla işi zor.
Davis işi cidden sakat.Ben Davis’i uzun süre 5 oynatmam çünkü ciddi ciddi ACL kadar ciddi bir sakatlık yaşayabilir.
————————————————-
Memphis ile devam edeyim.Bence doğru oyuncu seçip,doğru parçaları bulma konusunda en iyi takımlardan biri Memphis.Ja evet bir yıldız olacak ama takımın sanki hem marka değerini hem de potansiyelini yükseltecek bir tane daha oyuncu lazım.Kuminga,Green,Cunnnigham,Suggs,Mobley’den birini aslında kapsalar hem o rekabetçi hem de zevkli takımlardan biri olabilir.Bence böyle devam ederlerse poor man’s Denver olacaklar.Doğru hamleler yapmaları şart.J.J sakatlanmasaydı ve Brandon Clarke daha iyi kullanılır ise ben bir patlama bekliyorum Memphis’ten.Sorunları ise bir tane daha yıldız oyuncu.(Beal tam istedikleri parça bence)
GSW ise Klay olsaydı muhtemelen Batı finallerinin en büyük 3 adayından biri olurdu.Curry muhtemelen kariyerinin en iyi sezonunu geçiriyor ama takımın içi cidden boş.Draymond Green pas dolaşımının merkezi olduğunda değerli ama bitirici rolde olduğunda cidden topu bomba gibi fırlatıyor.Oubre sezona felaket girdi ama şimdi biraz toparladı.Yani 4.parçanın böyle biri olması kabul edilebilir ama Klay olmayınca ve rolü artınca saçmalıyor haliyle.
James Wiseman ise bu draftın en potansiyelli ismi olabilir ve bence çok doğru işliyorlar.Kolej tecrübesi yok ve basketbolu cidden NBA’de öğreniyor.Geleceğe çok iyi bir yatırım.Ben bu sene bir şey beklemiyorum GSW’den.
Dallas ise Donlas oldu iyice.Doncic Mavericks bile diyebiliriz.Evet bir oyuncunun böyle muazzam performans sergilemesi çok güzel ve heyecan verici ama Doncic’şn her pasını ne şekilde olursa olsun potaya sallamaları,Doncic’e sınırsız özgürlük vermeleri onları pek ileriye götürmez.Josh Richardson zaten overpaid bir rol oyuncusuydu ve bu sezonda pek isteneni veremiyor.Porzi ise 1 var 3 yok 4 var 2 yok 10 var sezon sonuna kadar yok

Ya ciddi hamle yapacaklar ve Doncic’in yanına bir yıldız daha gelecek ya da PO bile yapamayacak bir takım olmaya devam edecekler.Doncic ise bu kadar fiziksel zorlamanın sonunda aşili yırtar zaten.Bu yaşta bu kadar fiziksel yıpranma onun için hiç iyi değil.Ciddi oyun değişiklikleri ve hamleler olmadıkça Doncic’in istatistik kastığı,içi boş TD’lerine devam ettiği takım olmaya devam ederler.
... buradan devam ederim Batı’ya