Değerli Pistons fanı Kemal abi’den,Weaver’ın yaptığı bu saçma hamleleri analiz etmesini istiyorum. 
Detroit’i en kötü şehir diyen Lyles’ı almamız,Cory Joseph’a 40 dakika süre verecek fetiş hocamız sayesinde yine kanser olacağımız ve Olynyk’ı overpaid yapan bu yönetime birkaç söyleyecek şeyin vardır Kemal abi 
Olynyk'e verilen kontratın 'overpaid' sınıfına girdiğini düşünmüyorum. Mevcut pazar şartlarında ederini aldığını söylemek mümkün. Sonuçta 4-5 oynatabileceğin, dış şutu olan ve sana esneklik sağlayacak bir oyuncu.
Joseph'a zaten çok fazla bir para bağlanmadı. Sonuçta yıllık 5 milyon dolardan 2 yıllık kontrat verildi. Playoff tecrübesi olan, rotasyon içinde aldığı sürelerden şikayet etmeyen ve koçun da güvendiği bir isim. Bu tip oyuncuların soyunma odasındaki görevi daha önemli. Birilerinin de oyuncular ve koç arasında köprü görevi görmesi lazım.
Trey Lyles tarzı hamleler zaten 'ya tutarsa' mantığıyla yapılıyor. Tutmazsa, kontratı zaten ahım şahım değil, salıyorsun. Ben, onun draft dönemini hatırlıyorum. Beğendiğim bir oyuncuydu, hatta birçok kişinin beklenti içinde olduğu bir isimdi. Ama beklenen gelişimi gösteremedi.
Trey'in Detroit şehri için söylediği sözlere takılmamak lazım, Amerika şartlarında yanlış bir şey söylemedi. Şehir, gerek ekonomik gerek suç oranı anlamında dip durumdaydı. Aslında bu bağlamda şunu söylemekte fayda var. Troy Weaver, gül bahçesinde yöneticilik yapmıyor. Heat, Bucks, Celtics, Lakers, Spurs, Mavericks vs vs gibi organizasyonlara oyuncu çekerken sunabileceğin tonla argüman var. Senin elinde şu an böyle bir imkan yok. Bucks 'şampiyon' etkiketiyle hareket ediyor. Takımın yıldızı da belli, bir şekilde düşük kontrata bağlıyorsun birini. Keza Lakers ve Clippers için şampiyonluk mevzusuna da gerek yok. Los Angeles'a getiriyorsun oyuncuyu. Tıpkı bir zamanlar, henüz ABD'de büyük kriz patlamamışken, ikinci Bad Boys döneminde Pistons'ın herkesi bağladığı gibi şimdi de aynısını rakiplerin yapıyor. Dönemsel şeyler bunlar, elbet o devran dönüyor NBA'de.
Pistons, sonuç olarak bir geçiş döneminde. Ben açıkçası bu sezon mutlak playoff beklemiyorum. Gerekirse bir sezon daha yatış olabilir. Zaten sezonun ilk 20 maçlık dönemi, takımın sonunu nasıl planlayacağı konusunda ipucu verir.