Gönderen Konu: NBA  (Okunma sayısı 651065 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fb_balkay

  • Üye
  • Yaş: 32
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1244
  • Cinsiyet: Bay
    • twitter.com/paulgeorge__13
Ynt: NBA Regular Season
« Yanıtla #990 : 20 Eylül 2014, 20:49:06 »
Blatche, 5 ay için 2 MD kazanacakmış.
sağlam para
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: NBA Regular Season
« Yanıtla #991 : 24 Eylül 2014, 12:50:41 »
Rondo'nun Durumu Belirsiz
http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/3590-rondonun-durumu-belirsiz

Charlie Villanueva Mavericks'te
http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/3591-charlie-villanueva-maverickste

Beasley'nin Yeni Adresi Memphis
http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/3592-beasleynin-yeni-adresi-memphis

Çaylak Raporu (2014-15)

Yeni sezonla ilgili en merak edilen konuların başında çaylakların göstereceği performans geliyor.

2014 Draftı'nda bir çok yıldız adayı bulunurken, bir çok oyuncunun göstereceği performans, takımlarının ilerki yıllardaki kaderini belirleyecek.

ABD’nin gözde değerlendirme sitelerinden biri olan Bleacherreport bu noktada çaylaklar üzerinden bir analiz yaparken, yeni yıldız adayların ligde gelişim gösterirken hangi yıldız oyuncuyu örnek alması gerektirdiğini değerlendirdi.

İşte o liste ;

10- Elfrid Payton (PG-Orlando Magic) : John Wall

Orlando Magic'in 20 yaşındaki guardı Elfrid Payton'ın, üstün atletizmi, savunma iç güdüsü ve oyun kurma yeteneği oldukça dikkat çekici.

Genç guardın çok iyi yanlarının yanında en önemli eksikliği ise şutu. Payton, Kolejde üç sayı çizgisinin arkasından 14-54 ile attı. Şimdilerde Wizards'ın en önemli yıldızı olan John Wall'da lige onun gibi girmişti. Bir çok üstün yeteneğine rağmen dış şutlarda büyük zaaf yaşayan John Wall, NBA'deki ilk 3 yılında sadece 49 üçlük atışta isabet bulabildi. Yıldız guard geçtiğimiz yıl ise bu konuda büyük bir gelişim gösterirken, tek bir sezonda 108 üçlük atışında isabet buldu.

Payton’ın da ligde yıldız olabilmesi için hücumda Wall’ın geçirdiği evrimi geçirmesi gerekiyor.

9-  Noah Vonleh (PF-Charlotte Hornets) : Al Jefferson

Noah Vonleh, ilk bakışta daha güçlü bir Chris Bosh gibi gözükse de bu doğru bir fikir değil.

Pozisyonuna göre güçlü bir oyuncu olan Vonleh'in, aynı zamanda savunma bilgisi çok yüksek. Blok sezgisi çok iyi olan Noah'ın, hücumda iyi bir post oyunu ve hızlı bir şekilde pickden devrilme gibi silahları olsa da, kolejde çoğu rakibi karşısında daha çok gücünü kullandı. Bu nokta da ligde mümkün oldukça güçlenip, bu noktadan devam etmeli.

Aynı Al Jefferson gibi.

Tabii bu noktada Jefferson seviyesine çıkabilmesi için, ayak oyunlarını, zamanlamasını ve karar verme mekaniğini geliştirmesi gerekiyor.

8- Nik Stauskas (SG-Sacramento Kings) : Stephen Curry&Klay Thompson

Sacramento Kings'in çaylak şutörü Nik Stauskas gelişime oldukça açık ve çok yönlü bir oyuncu.

Stuaskas'ı izleyenler Thompson'ın şutör guardlığını oyuncuda görebilirken, Curry'nin oyun kurma yeteneklerini de görebilir. Bu noktada geçtiğimiz sezon NBA'de en çok üçlük atan oyuncular sıralamasında ilk iki sırada yer alan Curry ve Thompson, Stauskas'ın ana örnek oyuncuları olacak.

Stauskas'ın bu noktada iki oyuncudan da öğrenebileceği şeyler var. Stauaskas, Curry'nin ikili oyun oynaması, pickten hızlı çıkması gibi özelliklerini kendisinde geliştirmesi lazım. Aynı zamanda Thompson'ın topsuz oyundaki başarısını kendisinde geliştirmesi lazım.

7- Julius Randle (PF-LA Lakers) : Paul Millsap

Bir çok kişi tarafından Lamar Odom ve Zach Randolph'a benzetilen Julius Randle, çabukluk, beceri ve gücün eşsiz bir karışımı.

Ancak bu noktada Lakers taraftarı olsaydım Randle'den bir de dış şut isterdim.

Belki önemli bir üç sayı atıcı olması için bir kaç yıl gerekebilir ama o arada kesinlikle Millsap'ın oyununu izlemesi gerekiyor. Kariyerinde Hawks'a gelinceye kadar hiç bir sezonda 40 dan fazla üçlük atış denemeyen Millsap, geçtiğimiz sezon geldiği Hawks'da ise 212 üçlük atış denerken %35.8 isabetle oynadı. Millsap sadece şutunu geliştirmek ile kalmadı. Aynı zamanda asist istatistiğini 3.1 e kadar çıkardı.

Bu nokta belki Randle tarz olarak hiç Millsap gibi olmayacak ama oyunun eksik olan iki alanını aynı Millsap gibi geliştirebilir.

6- Marcus Smart (G-Boston Celtics) : Dwyane Wade

Gerçekten bir combo guard olmak kolay değildir. Hem takımını skor olarak taşımalı hemde oyun içerisinde hücumun dağıtıcısı olmanız gerekir.

Bu noktada Celtics'ın çaylak guardı Marcus Smart'ın gerçekten tehlikeli bir combo guard olma şansı var. Ancak öncelikle orta mesafeden daha etkili olmalı. Bu konuda kendisine örnek alması gereken kişi tabii ki Heat'in süper yıldızı Dwyane Wade.

3 NBA Şampiyonluğu kazanan Wade, bir çok mükemmel yeteneğinin yanında kendisini değerli kalan özelliklerinden birisi de oldukça tehlikeli bir jump-shooter olması.

Smart'ın bu konuda göstereceği gelişim oyunu açısında çok önemli olacaktır.

5-  Dante Exum (G-Utah Jazz) : Monta Ellis

Draftın önemli süper yıldız adaylarından biri olan Dante Exum, yaz liginde gösterdiki ligin önemli combo guardlarından birisi olması için çalışması gerekiyor. Hem 1 numarada hemde 2 numarada oynayabilen Exum'un, bu yüzden her ikisinde de neler yapabileceğini bilmesi gerekiyor.

Exum, guard olarak daha çok Michael Carter-Williams ile Russell Westbrook'a benzese de Ellis gibi 2. guard olarak oynamayı öğrenebilir. Kariyerinin önemli bir noktasında Ellis, daha mantıklı şut kullanmayı ve sık sık potaya saldırmayı öğrenmişti. Bu noktada Ellis'in Exum'a verebileceği en büyük tavsiye; klasik bir 2 numara olmaktan ise 2 gibi oynamayı bilmek olacaktır.

Exum'un bu felsefeyi kabullenmesi oyunu gereği pek fazla zor olmayacaktır.

4- Aaron Gordon (PF-Orlando Magic) : Kawhi Leonard

Aaron Gordon hücumdaki üstün atletizm ve enerjisi bir yana, top hakimiyeti ve jump shoot konusundaki zaafı onun gelişimi hakkında büyük bir soru işareti.

Özellikle vasat denebilecek kadar zayıf bir ball-handingi (top hakimiyeti) olan Gordon'ın, tüm NBA'de bu konuda gelişme konusunda örnek alabileceği kişi ise son NBA Finali MVP'si Kawhi Leonard.

Spurs'e ilk katıldığında savunması ve atletizmiyle iyi bir görev adamı olacağı düşünülen Leonard, sadece bununla yetinmedi. Oyunun sıkıntılı yanlarından biri olan top hakimiyetini ve dolasıyla dribllingini zaman içersinde çok geliştiren Leonard hayliyle oyununa bir çok çeşitlilik kattı.

Magic'in çaylak forveti Gordon da sadece atletizmiyle hatırlanan bir oyuncu olmak istemiyorsa bu konuda Leonard'ı örnek alması gerekir.

3- Joel Embiid (C-Philadelphia Sixers) : Tim Duncan

Son dönemde NCAA'den gelen uzunlar arasından en potansiyelli oyunculardan biri olan Joel Embiid sakatlığı sebebiyle bu sezon forma giyemeyecek.

Sağlıklı bir şekilde geri dönerse önümüzdeki yılların en önemli pivotlarından birisi olması beklenen Embiid'in diğer genç pivotlara göre en büyük farkı ise çok daha iyi bir post oyunu olması. Güçlü fiziğinin yanında ayak oyunlarında da iyi olan Embiid'in bu konuda örnek alması gereken kişi tabii ki Spurs'ün efsane ismi Tim Duncan.

Kısaları kıskandıracak kadar iyi bir oyun zekası bulunan Duncan, zaman içerisinde atletizm özelliklerini yaşlandıkça kaybetse de, oyun içersindeki yeteneklerini asla kaybetmedi. Bu noktada Embiid eğer efsane bir oyuncu olmak istiyorsa özellikle zamanlama, açıyı ayarlama ve ayak oyunları gibi Duncan'ın uzmanlık alanı olan şeyler konusunda kendini geliştirmek zorunda.

Attığı tweetlere bakarsak bu konuda şimdiden çalışmaya başladı.

2- Jabari Parker (SF-Milwaukee Bucks) : Kevin Durant

Draftın 2 numarası ola Parker, bir çok kişi tarafından Carmelo ve Pierce'a benzetilse de örnek alması gerektiği kişi başka bir süper yıldız.

Bucks'ın takımı üzerine kurmayı planladığı Parker, muhtemelen hiçbir zaman Durant'in seviyesine çıkamayacak ama onun gelişimi için Durant'in bazı iyi alışkanlarını benimsemesi gerekiyor. Parker'da tıpkı Durant gibi NBA'e oldukça iyi bir birebiri olan skorer olarak geliyor. Parker, kolejde 40 dakika ortalamalarda 1.5 asist ortalamayla oynadı ancak o oyunu gereği çektiği ilgi sayesinde takım arkadaşlarının yüksek skor bulmasına sağlayabiliyor.

Bu konuda tartışmasız ligin en bencil olmayan süper starı Kevin Durant'i örnek alırsa, skorerliğinin yanına bir de dağıtıcı bir rolde ekleyebilir.

1- Andrew Wiggins (SF-Minnesota Timberwolves) : Paul George

Andrew Wiggins, kolej kariyeri boyunca yeni LeBron James diye lanse edilse de onun için en iyi rol model Indiana Pacers'ın süper starı Paul George.

Bu yaz ABD Milli Takımı'nda kötü bir sakatlık geçiren ve sezonu şimdiden kapatan George, belki pozisyonunda James ve Leonard'ın gerisinden gelse de, bu ligin oyunun her iki tarafını oynayan en iyi oyuncuları arasında başı çekiyor.

Hücumda Pacers'ın en önemli yıldızı olan George aynı zamanda savunmada enerjisi ve savunma bilgisiyle Pacers'ın lideri. George'un bu başarısını, NBA'de 2013-2014 sezonunda hem top kullanımı, hemde savunma ratinginde ilk 10'da olan tek oyuncu olmasından görebiliyoruz. Wolves'ın yeni lideri Wiggins, şuan için zor gibi gözükse de aynı George gibi oyunun her iki alanında takımının lideri olabilir. Kansas’ta bunu bize zaman zaman gösterdi. Hücum kadar savunmada da lider olabileceğini kanıtladı.

Wiggins, George gibi savunmada tutarlı ve agresif olup, hücumda da çok amaçlı bir oyuncu olabilir.

Not: Yazı birebir çeviri olmamakla birlikte zaman zaman kişisel yorum katılmıştır.

http://www.derinnba.com/index.php/nba/haberler/item/3593-%C3%A7aylak-raporu-2014-15


DerinNba-Utkan

Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: NBA Regular Season
« Yanıtla #992 : 25 Eylül 2014, 15:45:00 »
Bledsoe Suns'ta Kaldı

Eric Bledsoe ile Phoenix Suns sonunda anlaştı..

Bütün yaz boyunca bir türlü Suns ile anlaşamayan sınırlı serbest Eric Bledsoe sonunda takımıyla anlaştı..

Bugün Suns yönetimiyle görüşen Eric Bledsoe, Suns ile 5 yıl için 70 MD ye anlaştı.

Geçtiğimiz sezon başında takasla takıma gelen Bledsoe 43 maçta ortalama 32.9 dakika süre alırken, 17.7 sayı-5.5 asist-4.7 ribaunt ortalama tutturdu



Wolves Rubio ile Uzatmak İstiyor

Minnesota Timberwolves, İspanyol guardı Ricky Rubio'nun kontratını uzatmak için harekete geçti.

Önümüzdeki yaz serbest kalacak olan Rubio ile şimdiden uzatmak isteyen Wolves yönetimi, Rubio'ya 4 yıl için 42 MD önermeye hazırlanıyor..

Öte yandan önümüzdeki yaz Knicks, Lakers gibi takımların salary capı açık olacağı için Rubio'nun menajerinin maximum kontrat istediği iddia edildi. 



Thompson 11 MD İstiyor

Cleveland Cavaliers'ın power forveti Tristan Thompson, yeni kontratı için hedefi belirledi.

Önümüzdeki günlerde Cavs ile kontrat yenilemek için görüşecek olan Tristan Thompson, yıllık en az 11 milyon dolar alacak bir şekilde kontrat uzatmak istiyor..

Basına konuşan Thompson'ın menajeri, Derrick Favors'ın 4 yıl için 49 MD ve Larry Sanders'ın 4 yıl için 44 MD kontratlarını örnek gösterirken, oyuncusunun normal sezonda imzalamasa yazın sınırsız serbest olacağını belirtti.

2011 Draftında Cavs tarafından 4. sıradan seçilen 23 yaşındaki Thompson, geçtiğimiz sezon 82 maçta 31.6 dakika süre alırken, 11.7 sayı-9.2 ribaunt-0.9 asist ortalamaları tutturdu.



Ronnie Price Lakers'da

LA Lakers, guard rotasyonuna hamle yaptı..

Lakers GM Mitch Kupchak, bugün yaptığı açıklamada veteran guard Ronnie Price kadrolarına kattıklarını duyurdu.

Geçtiğimiz sezon 31 maçta Orlando Magic forması giyen Price, ortalama 12.2 dakika süre alırken, 2.4 sayı-2.1 asist-1.4 ribaunt ortalama tutturdu.


DerinNba
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.


Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
En İyi Çıkış Yapacak 10 Takım
« Yanıtla #994 : 28 Eylül 2014, 15:48:02 »
En İyi Çıkış Yapacak 10 Takım

Yeni sezon öncesi bir çok takım çıkış geçmeyi planlıyor.

Çıkış yapmayı isteyen takımların farklı farklı standartları hedefliyor. Geçtiğimiz sezon play-off yapamayan bazı takımlar yeni sezonda play-off hedeflerken, play-off yapan bazı takımlar ise yeni sezonda bir adım ilerisine geçmeyi istiyor.

NBA’ın önde gelen değerlendirme sitelerinden BleacherReport’ta bu konu hakkında bir değerlendirme yaparken, bu sezon geçtiğimiz sezona göre daha fazla galibiyet alacak olan 10 takımı belirledi.

Bende sizler için çevirdim.

10- Charlotte Hornets (4 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 43-39
2014-15 Sezonu Tahmini: 47-35


Yıllardır sürünen Charlotte Hornets(Bobcats), geçtiğimiz sezon Al Jefferson'ın takıma katılmasıyla birlikte beklenmedik bir çıkış yaptı.. Sezon öncesi play-off yapamaz denilen Hornets, Kemba Walker'ın gelişimi, Al Jefferson'ın dominant oyunu sayesinde 7. sıradan play-off yaptı.

Geçtiğimiz sezon bile oldukça iyi bir defans takımı olan Hornets, bu sezon bir adım daha ileri giderken, kadroya Pacers'ın yıldızı Lance Stephenson'ı kattı. Önümüzdeki sezon Hornets, defans istatistiklerinde ilk 5 te olması kimse için sürpriz olmayacak..

McRoberts gitse de drafttan Vonley gibi önemli bir potansiyeli seçme şansı elde eden Hornets, Doğu'da bu sezonda play-off yarışının içinde olacaktır.

9- Boston Celtics (5 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 25-57
2014-15 Sezonu Tahmini: 30-52


Big Three'nın dağılması ve Rondo'nun sezon başını kaçırmasıyla beraber uzun zaman sonra play-off dışında kalan Celtics, bu sezona ise daha potansiyelli giriyor.

Her ne kadar Rondo'nun takası konusunda sürekli takımın üzerinde bir kara bulut gibi bulunsa da geçtiğimiz sezona göre 2 ane potansiyelli çaylak ile sezona başlayacak olan Celtics bunun yanında Evan Turner, Marcus Thornton ve Tyler Zeller'i kadrosuna kattı.

Her ne kadar guard rotasyonu fazla da şişse de Celtics'ın bu sezon geçen seneye göre daha potansiyelli bir kadroya sahip olduğunu söylemek gerek..

Bunlara ek olarak takımın önemli isimlerinin kontrat senesinde olması performansları açısında dikkatli olacaktır.. Celtics belki dopğal bir play-off adayı değil ancak bu sezon geçtiğimiz sezonda göre daha fazla galibiyet alacağı kesin..

Daha fazlası için Rondo'nun durumu belli olması lazım.

8- Milwaukee Bucks (6 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 15-67
2014-15 Sezonu Tahmini: 21-61
 

Geçtiğimiz sezon 15 galibiyetle ligin en az galibiyet alan takımı olan Milwaukee Bucks, bu sezona ise çok daha potansiyelli bir kadroyla giriyor...

Drafttan Parker gibi önemli bir süper yıldız adayını seçen Bucks, bunun dışında sürekli büyüyen Giannis Antetokounmpo ve içeriyi karartabilen John Henson ile Larry Sanders'a güveniyor..

Ama şunu kabul etmek lazım ki Roma bir günde kurulmadı.. Bucks'ın aynı Roma gibi zamana ihtiyaçı var..

Bu sezon geçtiğimiz sezona göre daha fazla galibiyet alacaklardır ama o kadar..

7- Denver Nuggets

2013-14 Sezonda: 36-46
2014-15 Sezonu Tahmini: 42-42


George Karl sonrası göreve Brian Shaw'ı getiren Denver Nuggets geçtiğimiz sezon uzun bir aradan sonra play-off dışında kaldı..

Bunda Danilo Galinari, Nate Robinson, JaVale McGee ve JJ Hickson gibi önemli oyuncuların yaşadığı sakatlık etken olsa da, aynı zamanda Shaw'ın ilk baş antrenörlük deneyiminde bekleneni verememesi ve Denver'ın hücumda yaşadığı düşüş etkili oldu..

Bir önceki sezon ligin hücum istatistiklerinde 5. sırada yer alan Nuggets, geçtiğimiz sezon 16. sıraya düştü..

Ancak Galinari'nin dönüşü, takıma Afflalo gibi önemli bir skorerin katılması ve Faried'ın çok iyi bir Dünya Şampiyonası geçirdiğini düşünürsek bu sezon hücumda işler daha beklenildiği gibi gidecektir.

Nuggets, bu sezon daha fazla kazanacaktır ama bu play-off için yeter mi orası tartışılır.

6- Golden State Warriors (7 Galibiyet)

2013-14 Sezonda:51-31
2014-15 Sezonu Tahmini: 58-24


Mark Jackson ile hep bir noktaya kadar gelebilen Warriors, yeni sezona koç değişikliği ile giriyor..

Koçluk görevine takımın iki yıldızı Stephen Curry ile Klay Thompson’ın oyununu geliştirebileceği için Steve Kerr’i getirdi.

Steve Kerr’ın hücumu daha iyi bir noktaya getirilmesi beklenirken, Jackson’ın kullanamadığı benchi de daha iyi bir şekilde kullanacaktır..

Bu nokta da Livingston ve Barbosa gibi hamleler oldukça önemli..

2-3 sezondur sezon genelinde bir türlü sağlam kalamayan Warriors, bu sezon bunu da başarırsa büyük bir patlama yapabilir.

5- Detroit Pistons (8 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 29-53
2014-15 Sezonu Tahmini: 37-45


Geçtiğimiz yıllarda koçlarından çok çeken Detroit Pistons, bu sezona ise sonunda iyi bir koçla giriyor..

Magic ile 2008'de finale çıkan Stan Van Gundy'ı göreve getiren Pistons, takımın potansiyelinin sahaya yansımasını bekliyor..

Daha önce Howard la çalışan ve ona kariyerinin en iyi zamanlarını yaşatan Van Gundy'nın aynı etkiyi genç pivot Andre Drummond üzerinde yapması beklenirken, Josh Smith'i de asıl pozisyonu olan power forvete çekmesi bekleniyor..

Bununla beraber geçtiğimiz sezon 3 sayı çizgisinin arkasından büyük sıkıntı çeken Pistons, takıma bu nokta da hamleler yaptığını belirtmek lazım..

Her ne kadar Van Gundy'ın elinde sistemine göre bir kadro olmasa da Pistons'ın bu sezon daha fazla kazanacağı aşikar..

4- LA Lakers (8 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 27-55
2014-15 Sezonu Tahmini: 35-47


Geçtiğimiz sezon uzun zaman sonra play-off dışında kalan LA Lakers yeni sezona ise daha ümitli giriyor..

Yazın her ne kadar beklenen Carmelo hamlesi gelmese de geçtiğimiz yıl neredeyse hiç katkı veremeyen Kobe Byrant sonunda takıma geri dönüyor..

Bununla beraber kadroya Boozer ve Lin'i katan Lakers, aynı zamanda Nick Young ve çaylak oyuncusu Julius Randle'den çok şey bekliyor..

Geçtiğimiz Mike D'Antoni ile savunmada büyük sıkıntı çeken Lakers göreve Byron Scott'ı getirirken, bu sezon savunmada daha iyi olması bekleniyor..

Tüm bu iyi şeylere rağmen Lakers'ın elindeki kadro ile sezon içerisinde sürpriz bir takas olmaz ise play-off yapma şansı bulunmuyor.

3- Chicago Bulls (10 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 48-34
2014-15 Sezonu Tahmini: 58-24


2 yıl önce Rose sağlıyken Doğu'nun en önemli iki takımından biri olan Bulls, bu sezon aynı patlamayı yapmaya hazırlanıyor..

Rose her ne kadar şampiyona da hazır gözükmese de NBA ayrı bir şekilde hazırlandığı söyleniyor..

Bulls bu yanında kadroya önemli eklemelerde bulundu. Yıllardır takımda çok eleştirilen Boozer'i gönderen Bulls yerine Pau Gasol'u alırken, ayrıca Avrupa'nın parlayan yıldızı Nikola Mirotic'i kadrosuna kattı..

2 sezondur benchten beklediği katkıyı alamayan Bulls, bu sezon benche de önemli hamleler yaparken, drafttın önemli skorerlerinden Doug McDermott'u da kadrosuna kattı..

Güç dengelerinin çok değiştiği Doğu'da Bulls şu kadrosuyla Doğu'nun en iyi 2-3 takımından biri..

En azından Rose tekrardan sakatlanmadığı sürece..

2- New Orleans Pelicans (11 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 34-48
2014-15 Sezonu Tahmini: 45-37


2 sezondur patlamayı bekleyen Pelicans için zaman geldi artık..

Her geçen gün inanılmaz bir oyuncu olan Anthony Davis süper yıldız basamaklarını hızlıca atlarken, sırada takımını da bir üst noktaya çekmesi var.

Davis'e yardımcı olması için geçtiğimiz sezon Ömer Aşık takıma katılırken, bu takasta Anderson'da takımda kaldı..

Geçtiğimiz sezon defans sıralamasında 25. sırada yer alan Pelicans'ın Ömer ile beraber daha yukarıya çıkması bekleniyor..

Elinde Holiday, Gordon ve Evans gibi önemli kısa yıldızları bulunan Pelicans, geçen sene bu üçlüden çok yararlanamasa da bu sezon katkı bekliyor..

Özellikle kontrat senesinde olan Gordon'un patlama yapabileceği söyleniyor..

45 galibiyet belki Pelicans'ı play-offa taşımayacak ama onlar bir üst basamak için artık hazırlar..

1- Cleveland Cavaliers (29 Galibiyet)

2013-14 Sezonda: 33-49
2014-15 Sezonu Tahmini: 62-20


Bu yaz döneminin kadro olarak en büyük değişimini tabii ki Cavs yaşadı..

LeBron James evine geri dönerken üstüne bir de takasla Kevin Love gibi ligin en önemli 2-3 power forvetinden birisi takıma katıldı..

Cavs, bununla beraber takıma Shawn Marion, Mike Miller gibi önemli veteran oyuncuları kadroya katarken, son yaptığı takaslarla da cap'ın de açık yarattı..

Tabii bir de bunla ek olarak takımın genç point guardı Kyrie Irving, Dünya Şampiyonasında MVP olarak sezona geliyor..

Tüm mükemmel haberlere rağmen Cavs, için sezon bu kadar mükemmel geçmeye bilir.. Sonuçta yeni bir takım olan Cavs, aynı Heat'ın ilk sezonunda olduğu gibi sıkıntı çekebilir. Bunun yanında çaylak koç David Blatt'ın göstereceği performans ta merak konusu..

Yine de geçtiğimiz sezona göre en çok kazanan takım olacakları aşikar..

Not: Yazı birebir çeviri olmamakla birlikte zaman zaman kişisel yorum katılmıştır.


DeriNba-Utkan
« Son Düzenleme: 28 Eylül 2014, 15:48:15 Gönderen: Utkan Şahin »
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Detroit Pistons Takip Başlığı
« Yanıtla #995 : 02 Ekim 2014, 17:58:48 »
Çok yakında, İngilizce ve İspanyolca yazılarımla Pistons bloglarında olacağım, benden duyun istedim :/

Çevrimdışı akarship

  • Üye
  • Yaş: 56
  • Yer: Mersin-İskenderun
  • İleti: 2165
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Detroit Pistons Takip Başlığı
« Yanıtla #996 : 02 Ekim 2014, 19:04:09 »
Çok yakında, İngilizce ve İspanyolca yazılarımla Pistons bloglarında olacağım, benden duyun istedim :/

İspanyolca olması güzel Kemal :)

Çevrimdışı Umut

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 43
  • Yer: Berlin
  • İleti: 3618
  • Cinsiyet: Bay
  • Обрадовић: беспрекорна командант
Ynt: Detroit Pistons Takip Başlığı
« Yanıtla #997 : 03 Ekim 2014, 18:53:49 »
badboys "final countdown" intro


Bu da burada bulunsun. 8)
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: Detroit Pistons Takip Başlığı
« Yanıtla #998 : 03 Ekim 2014, 19:02:53 »
Kanka görüyorsun değil mi, şu kardeşinin değerini Madrid'den Detroit'e kadar, yabancılar biliyor ..

İspanyolca olması güzel Kemal :)

Benim İspanyolcam yok tabii, onu İspanyol arkadaşlar çevirecek, ben ingilizce yazacağım :F

Çevrimdışı Umut

  • Genel Moderatör
  • Üye
  • Yaş: 43
  • Yer: Berlin
  • İleti: 3618
  • Cinsiyet: Bay
  • Обрадовић: беспрекорна командант
Ynt: Detroit Pistons Takip Başlığı
« Yanıtla #999 : 03 Ekim 2014, 19:58:03 »
Benim tanıdığım kankam gerekirse İspanyolca da yazar. Zaten uluslararası bir otorite olduğunu her akl-ı selim kişi kabul etmiştir.
Kara deryalarda bir FENERsin!


Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: NBA Regular Season
« Yanıtla #1001 : 08 Ekim 2014, 11:08:22 »
NBA Preseason

Wolves:90 Pacers:103
Magic:108 Heat:101
Bulls:109 Pistons:111

http://www.derinnba.com/index.php/nba/machaberleri/item/3625-pistons-bullsu-devirdi

Rockets:111 Mavericks:108
Blazers:73 Jazz:92
Warriors:112 Clippers:94
Raptors:106 Kings:113

http://www.derinnba.com/index.php/nba/machaberleri/item/3626-texas-derbisi-rockets%C4%B1n

Çevrimdışı Bogdan Bogdanovic

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: Belgrad/Sırbistan
  • İleti: 4482
  • Cinsiyet: Bay
  • Winner
    • KE_Billz
Ynt: NBA Regular Season
« Yanıtla #1002 : 08 Ekim 2014, 11:25:56 »
Brandon Jennings Makes 50-footer Look Easy

Çevrimdışı mgul

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: Dünya
  • İleti: 376
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Los Angeles Lakers Takip Başlığı
« Yanıtla #1003 : 12 Ekim 2014, 20:10:43 »
Kobe Dönüş Yaptı

Preseason'da ilk maçına çıkan Los Angeles Lakers, yıldız oyuncusu Kobe Bryant'ın dönüş gecesinde, Denver Nuggets'ı 98-95 mağlup etti.

Hazırlık döneminde Lakers 1-0 olurken, Nuggets 0-1 oldu.

Kobe Bryant 21 dakika süre alırken, 5-12 şut, 3-4 serbest atış isabetiyle 13 sayı-5 asist-2 ribauntla maçı tamamladı. Steve Nash 11 sayı-5 asist yaparken, Wesley Johnson 9 sayı-2 ribaunt, Carlos Boozer 6 sayı-4 ribaunt-3 asist, Jordan Hill 10 sayı-11 ribaunt, benchten gelen Ed Davis 12 sayı, Jeremy Lin 10 asist ve Jordan Clarkson 14 sayı-5 ribunt yaptı.

Performansı merak konusu olan çaylak oyuncu Julius Randle, benchten gelerek 27 dakika süre alırken, 5-9 şut isabetiyle 10 sayı-8 ribaunt yaptı.

Nuggets'da Ty Lawson 14 sayı-6 asist yaparken, Timofey Mozgov 13 sayı-3 ribaunt, Arron Afflalo 10 sayı, Kenneth Faried 6 sayı, benchten gelen Erick Green 10 sayı ve Quincy Miller 10 sayı yaptı.

Çaylak oyuncu Gary Harris, 19 dakika süre alırken, 3-5 şut isabetiyle 11 sayı ve Jusuf Nurkic 2 sayı-9 ribaunt-3 asist yaptı.

Salon: Valley View Casino Center
Hakemler: Bill Kennedy, Bennie Adams, Scott Twardoski
Taraftar: 10,108

Kaynak:http://www.derinnba.com/index.php/nba/machaberleri/item/3624-kobe-d%C3%B6n%C3%BC%C5%9F-yapt%C4%B1
« Son Düzenleme: 12 Ekim 2014, 20:11:30 Gönderen: mgul »
"My name is Zeljko Obradovic and I'm very happy with this."


Çevrimdışı mgul

  • Üye
  • Yaş: 30
  • Yer: Dünya
  • İleti: 376
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Los Angeles Lakers Takip Başlığı
« Yanıtla #1004 : 12 Ekim 2014, 20:17:58 »
Los Angeles Lakers NBA Preseason 2.maçında Golden State Warriors'a 120-105 yenildi.

Kobe Bryant 22 dakikada 15 sayı 2 ribaund 3 asist
Julius Randle 18 dakikada 12 sayı 7 ribaund 2 asist yaptı.

"My name is Zeljko Obradovic and I'm very happy with this."