İzledin mi Scandicci maçını, bakamadım ben, durumlar nasıl
Bende izleyemedim. İstatistikten anlaşılan Scandicci'nin en büyük silahını(blok) pasifize etmişler. Bunda temel etken Scandicci servislerinin etkisiz olması veya etkisizleştirilmesi. Bu sayede Wolosz oyunu hızlandırarak Scandicci bloklarını pazara göndermiş.
Bunun yanında Imoco iyi servis atarak rakibin hücum temposunu aşağıya çekmiş. Devamında ise durağan ve adresi belli Scandicci hücumları... Doğal olarakta rakibin en büyük silahının el değiştirmesi.
Sonuç olarak Imoco teknik ekibi dersine bir hayli iyi çalışmış. Aynı stratejiyi Eczacıbaşı'na karşı uygulayabilirler mi ? Buna cevabım göreceli olurdu.
Kim(Meliha),Larson... Kusursuz servis atmazlarsa bu oyuncuların olduğu bir manşet hattını kolay kolay zincirleme hataya zorlayamazlar. Bu durum Eczacıbaşı'nın oyunu hızlandırabileceği ve rakip bloğu dağıtabileceği anlamına gelebilir ama gelmemeli. Neden mi? Çünkü Eczacıbaşı alınacak olan manşetin kalitesine göre oyunu hızlandıracak bir pasöre sahip değil. Komple oyunculara sahipler ve iyi manşet getirseler bile rakip bloğu yanıltamıyorlar. Bu nokta Eczacıbaşı'nın zayıf karnı.Bakalım bunu ne derece tolore edebilecekler. (aldıkları yenilgiler bu konuda ki en büyük yardımcıları olacak)