Gönderen Konu: Fenerbahçe | Kadın Voleybol CEV CL  (Okunma sayısı 67707 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
Ynt: Fenerbahçe | Kadın Voleybol CEV CL
« Yanıtla #945 : 21 Ekim 2024, 20:16:43 »
Türkiye ligini anlıyorum da bu kulvarda da favori olarak gösterilmeye başladık. Hiç hoşuma gitmiyor her ikisi de. Bize yarayan bir şey değil favori gösterilmek...
Türkler ve İtalyanlar haric takim yok. Türklerin de en iyisi biziz şu an. Geriye 2 italyan kalıyor ki bu da bizi otomatikman en büyük 3 favoriden birisi yapiyor. Garip olan bir şey yok burada.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
  • Yer: Macaristan
« Yanıtla #946 : 22 Ekim 2024, 01:18:56 »
Türkler ve İtalyanlar haric takim yok. Türklerin de en iyisi biziz şu an. Geriye 2 italyan kalıyor ki bu da bizi otomatikman en büyük 3 favoriden birisi yapiyor. Garip olan bir şey yok burada.

"En büyük favorisi" ibaresi sıkıntılı ağbi. Velev ki öyle, bunun dillendirilmesi bizim camiaya yaramıyor pek...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #947 : 06 Kasım 2024, 22:54:25 »
Sadece özete bakabildim. Vargas'sız 3-0 geçmişiz. Yine zorlanmadan son 8'e kalacağız, Türkiye liginin hali de ortada zaten. Bilmiyorum nasıl olacak. Sonra duvara tosluyoruz...

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #948 : 13 Kasım 2024, 21:42:31 »
13 ve 15'e karsi 2 set aldığımız takima set vermek uzereyiz.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #949 : 14 Kasım 2024, 15:58:22 »
Dün salonda izledim maçı. Maç ile ilgili denecek fazla bir şey yok, yedeklerle, hatta yedeklerin yedekleriyle oynadığımız sekanslar oldu.

Eski bir Doğu bloku ülkesi olmasına karşın voleybol Macaristan'da pek popüler bir spor değil. Hatta su topu, eskrim ve kürek branşları çok daha popüler diyebilirim voleybola oranla. Çok büyük bir salon olmamasına karşın tek boş yer yoktu dün akşam, hatta merdivenlere oturanları dahi gördüm. Bunda Vasas'ın bir önceki maçı deplasmanda 2-3 kazanmasının da tesiri vardı ama esas faktör Fenerbahçe'nin gelmesi idi. Gazete haberleri "Vasas'ın dünyanın en iyi takımlarından birini konuk ettiği maçta iğne atsanız yere düşmezdi... Vasas set almayı başardı..." gibi cümlelerle başlıyor. Salonda gözlemlediğim bir diğer husus ise Macaristan'ın dört bir köşesinden gelen voleybol okulu öğrencileri idi. Küçük takımlar, genç takımlar sırf bu maçı izlesin diye salona getirilmişti. Vargas gibi bir yıldızı izleyemediler ama Vasas'ın seti kazandığı anı görmenizi isterdim. Yıkıldı salon.

Biz de giydik çubuklumuzu, kel, göbekli ve gözlüklü halimizle, kendi çapımızda ufak bir tribüncülük yapmaya çalıştık olduğu kadar.

Normalde hamasetten falan hazzetmem, bilmiyorum yaşlandığım için midir, duygulanmadan edemiyor insan. Avrupa'nın bir yerlerinde, voleybolun popüler olmadığı bir köşesinde yedek takımla çıktığın maç gündem oluyor, kaybettiğin set konuşuluyor.

Geçen yıl Eczacıbaşı'nın da Vasas ile oynadığını, salonun dolmadığını hatırlatayım.

Budapeşte'de yaşamadığım için eve girmem gece 2'yi falan buldu. Değdi mi? Değdi... Gerçekten çok özlemişim Fenerbahçe'mi...

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #950 : 11 Aralık 2024, 21:24:52 »
Ya hadi Macaristan'daki maçta Vargas yoktu. Şimdi nedir bahane? Set sonu da aynı oldu. Görünen o ki özgüven ile kibir birbirine karıştırılmış.
Aslı'nın iki servisi var ki buram buram laubalilik kokuyor...

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #951 : 11 Aralık 2024, 21:36:13 »
Geçen sene Lavarini koç değil diyenler, şimdi de bu adama koç değil demeye başlarlar.

Neredeyse 3 senedir söylüyorum. KADRO KÖTÜ. KAD...RO...KÖ...TÜ... 20 yaşında üç tane kız topa vurmasını, manşet almasını öğrensin diye 10 sene beklemeyi makul görüyor bu yönetim de taraftar da. Bu takımın Avrupa'da bi yere gelmesine imkan yok orta oyuncu, pasör filan almadıkça.

Hoca getirip götürüp duruyorlar, takım aynı takım.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2024, 21:37:09 Gönderen: Maldonado »

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #952 : 11 Aralık 2024, 22:03:33 »
Gecen seneki hoca casustu. Sezon boyu melihayi oynatti, en kritik macta da melihayi oynattı. Sonra da bizi eleyen takima transfer oldu. Siktirolup gitmesi kadar doğal bir şey yoktu. Bu seneki ise bana göre yine doğru bir tercih degildi. 15 yil önce Bergamo döneminde bayan takimi çalıştırmis. Sonra da herhangi bir başarısı olmayan bir adam. Fenerbahce onun için bulunmaz bir nimetti. O da atladı zaten.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2024, 22:04:13 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #953 : 11 Aralık 2024, 22:24:11 »
Sezon boyu Ana sakattı da ondan. Ana, Meliha veya Zeliha. Hiç fark etmezdi. Takım kalitesinin alabileceği max kupayı aldı adam. Bu da alır muhtemelen. Sorun bunlarda değil.

Neyse 5 sene sonra filan anlaşılır herhalde.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #954 : 11 Aralık 2024, 22:35:00 »
Sezon boyu sakat falan degildi. İyileştiği anda da oynatmadı kizi. Sampiyolar liginde de saglikliydi. Ligde de eğer play off finalinde oynamasaydi ligi de alamazdik.
« Son Düzenleme: 11 Aralık 2024, 22:35:09 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı ertugrul_solomon

• Üye
  • Yer: İstanbul
« Yanıtla #955 : 11 Aralık 2024, 22:58:05 »
İyi bir yabancı pasör ve yabancı orta alınmaz ise CL imkansız. Ligi Arina gelince bir şekilde alırız.

Çevrimdışı Ertan Ürkmez

• Üye
« Yanıtla #956 : 11 Aralık 2024, 23:34:11 »
İyi bir yabancı pasör ve yabancı orta alınmaz ise CL imkansız. Ligi Arina gelince bir şekilde alırız.

Ben ligden de emin olamıyorum. Servisi güçlü bir takımız. Giden-gelen fark etmiyor, bir türlü oturtamadı blok-defans kurgusunu. Ya da ona uygun bir kadromuz yok ki bana bu ikincisi daha mantıklı gibi geliyor. Servisi tutturamadığın gün yoksun, karşındakiler de affetmiyor yarı final seviyesinde. Son üç sezon ortada. Imocu'nun anasını ağlattın, döndün Vakıf'ı da mahvettin, ama rövanşında servisi tutturamadın, sonuç malum. Gitti üç tane final, altın setlerle. Daha önce de yazdım, henüz 18'inde - 19'unda olan iki yıldız adayı kıza süper yıldız muamelesi yapıldı. Onlardan Gabi gibi otuzuna gelmiş tecrübeli bir yıldızdan beklenen performans talep edildi. Ama reel karşılığı yok bu beklentinin. Kaldıramadılar altın setin psikolojisini ki bundan daha doğal bir şey yok. O seviyelerin getirdiği baskı hususunda manidar bir örnek milli takımın pasörü Elif.  Olimpiyat yarı finalinde yaptıkları ortada. Bir anda olmuyor bu işler.

Ben bir sonraki yılın yapılanmasına şimdiden gidildiği takdirde takip edilen yolu yanlış bulmuyorum  bazı arkadaşlar gibi.
Madem girdik bu yola, sabredeceğiz. Tek eleştirdiğim şey, üst perdeden verdikleri demeçlerle yaptıkları doğru işleri dahi baltalamaları, kendi ayaklarına sıkmaları. Şu kadro yapısıyla ve mentalle Vakıf bile bizden daha favori bence Avrupa'da. Sakatlıklar falan yaşanmazsa Imoco bir şekilde götürür gibi. Bu kızlar ileride başka formalarla canımıza okurlarsa çok yazık olur. En azından ikişer yıl daha bizimleler ve en azından bu iki yılı heba etmememiz gerekiyor. Fahr mı gerekiyor, gidip alacaksın onu, ya da muadilini. Bir sürü iş adamı var, çok zor da değil. Yeter ki istensin.

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #957 : 12 Aralık 2024, 09:11:39 »
Sezon boyu sakat falan degildi. İyileştiği anda da oynatmadı kizi. Sampiyolar liginde de saglikliydi. Ligde de eğer play off finalinde oynamasaydi ligi de alamazdik.

Oynuyor bu sene işte, bakalım nereye kadar gidecek takım.

Çevrimiçi iloturo

• Üye
« Yanıtla #958 : 12 Aralık 2024, 09:59:28 »
Oynuyor bu sene işte, bakalım nereye kadar gidecek takım.
Oynuyor da herkesin bildiği üzere pasor ve orta sıkıntılı. Geçen sene milanoya kaybederken neredeyse 0 blokla mac bitirdik. Değişen yine bir şey yok. Danesi bostayken bizimkiler dusunmedi bile. Pasor de 10 tane isim çıktı gittik yine buna. Elenirsek de yine ana, arina demenin anlamı yok. Diğer her pozisyon kusursuz da ana ve arina da mı sorun?
« Son Düzenleme: 12 Aralık 2024, 09:59:43 Gönderen: iloturo »

Çevrimdışı Maldonado

• Üye
« Yanıtla #959 : 12 Aralık 2024, 10:31:00 »
Oynuyor da herkesin bildiği üzere pasor ve orta sıkıntılı. Geçen sene milanoya kaybederken neredeyse 0 blokla mac bitirdik. Değişen yine bir şey yok. Danesi bostayken bizimkiler dusunmedi bile. Pasor de 10 tane isim çıktı gittik yine buna. Elenirsek de yine ana, arina demenin anlamı yok. Diğer her pozisyon kusursuz da ana ve arina da mı sorun?

Yani işte ben de onu diyorum. Kulüp herhalde bu oyuncular süperstarlara dönüşecek ve hiçbir şey yapmadan bu üçlü ile her kupayı alacağız zannediyor. Sürekli hoca gönderip duruyor. Fakat bu oyuncular o seviyede değiller, olabilirler mi, onu da sanmam. Kadronun upgrade olması lazım. Hoca gönderip getirerek bir şey çözülmeyecek.

Ayrıca Ana ve Arina'dan en az birinin doğru düzgün manşet almayı da öğrenmesi lazım. Muhteşem servis atmayınca bu üçlü her maçta yine zorluyor bizi. Bu da ayrı bir problem. Voleyboldan açıkçası anlamıyorum, yıllardır da takip etmiyordum. Fakat hiçbir şey bilmeden bir maç izlediğimde anladığım şey bu.