Estağfurullah, üstadlığım söz konusu değil, hele de mevzu voleybol ise.
Birincisi Avrupa Şampiyonluğu'nun kolay elde edilebilir bir şey olduğu düşünülüyor. Ben o saflarda değilim. Milli takım özelinde de Olimpiyat altınına olan yaklaşım gibi. Mevzuya yüksek perdeden girilmesi zaten oluru varsa da önüne set çekiyor işin. Lüzumsuz baskı yaratıyorsun. Imocu'yu süpürdüğümüz sene kimsenin umudu var mıydı? Varsa da öyle kolay olacağını tahmin eden olmuş muydu? Çıktılar, kaybedecekleri bir şey de yoktu, üzerlerinde baskı olmadan oynadılar, dağıttılar geldiler. Bir sonraki turda baskıyı hissettiler, sonuç malum, hepimiz biliyoruz.
İkincisi de Ana'ya kadar pasör sorunun var, orta oyuncu sorunun var. Var oğlu var.
Sadece burası için yazmıyorum. Türk spor kamuoyunun her zaman göz ardı ettiği şey insan psikolojisi. Örneğin ABD'YE 3-2 kaybedilen U20 Dünya şampiyonası. Finale kadar izleyen takip eden olmadı. Kızlar güle oynaya çıktılar finale. Finali TRT'den yayınladılar. Demem o ki finale kadar yüzüne bakmadığın 18-19 yaşında kızlardan final maçında ülkece başarı beklersen sonucu 2-0'dan 3-2 mağlubiyet olur.
Avrupa şampiyonluğu bu branşta kolay elde edilir bir şey. Kadın basketbolda da öyle şu anda. Doğru işleri yaparsan gerekli bütçeleri verirsen, bana göre kolay. Bana göre erkek basketbolda F4 oynamak da kolay. Bizim kızlar ise olimpiyatta hiçbir zaman altın alamaz. Madalya bile almaları mucizelere bağlı. Görünen köyün kılavuz istemediğine inanıyorum ben. Kadroya baktığında, bu kadronun senelerdir yaptıklarına baktığında, netice belli gibi. Biz ise hoca öğütüyoruz.
Pana sonuncuyken Avrupa şampiyonu oldu, Efes de en dipten çıkıp üç senede üç kere Avrupa şampiyonu olacaktı ki pandemiye takıldı, Vakıf kaç sene tüm Avrupa'yı domine etti, bizim iki senedir kadın basket finallerinde ortalama attığımız fark 50 filan... Görüldüğü üzere, tuğla tuğla üste koymak bir aldatma bazen.
Bu kadar güçlü bir üçlün var. Ama sadece o kadar, başka hiçbir şeyin de yok. Başarı gelmez. Ama atıyorum şu an esamesi okunmayan THY, Imoco'dan üç, senden iki, Vakıf'tan iki oyuncu alsa seneye şampiyon olur, biz de yapı yahut bu oyuncular genç diye konuşup dururuz.
Arkadaşlar para var. Kıyamet gibi paralar harcanıyor, daha da var. Ama eksikler kapanmıyor. Kapansa bu takım üç amatör branşta da aynı sene Avrupa şampiyonu olacak. Bunu istiyorum, bunu görüyorum. Ama yapılmıyor, isyanım buna.
Biz Fenerbahçeyiz, büyük düşünelim. Üç branşta gelecek üç oyuncuyla Fenerbahçe Avrupa şampiyonu olabilir, bi senede üç Avrupa kupası getirebilir. Avrupa'daki en iyi oyuncu basketbolda bizde. F4 yapar mıyız filan diyoruz.
Vizyonsuzluk bu işte. Yönetimin vizyonsuzluğu. Mesulü hoca değil bunlar.