Gönderen Konu: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası  (Okunma sayısı 130582 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hmetin

  • Ziyaretçi
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #585 : 15 Eylül 2014, 01:26:21 »
Bizim milli takımda beni şaşırtmamış :)
Dogusum ABD,İspanya,Sırbistan,Fransa,Turkiye bir analiz yap da okuyalım.Ne diyorsun Bjelica,Bogdanovic misal Teo gelseydi ne fark ederdi gibi

hmetin

  • Ziyaretçi
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #586 : 15 Eylül 2014, 02:24:19 »
Hüseyin abim ABD'yi değerlendirecek bir şey yok aslında.Tamamen çaylaklardan kurulu bir kadroyla gelseler bile her turnuvada favoriler bence.Diğer ülkelerle arasında çok ciddi atletizm ve kalite farkı var.Bunun üzerine biraz şutörlük ekleyince büyük fark yaratıyorlar.

İspanya için evindeki turnuva hayal kırıklığı oldu.Bende dahil nerdeyse çoğu kişi ABD ile final oynayacaklarını düşünüyordu.Hatta İspanya şampiyon olur diyenler bile vardı.Ama bence onlar takımlarında çok fazla egolu yıldız olmasının sıkıntısını yaşadılar.Tabi birde bu seviyeler için yetersiz koçları diğer sebep.Rubio'ya gereğinden çok daha fazla kredi verdi.Calderon ve Llull gibi ondan çok daha fazla katkı verebilecek oyuncuları rotasyonda geriye attı.

Sırplar içinde rüya gibi bir turnuva oldu.Fransa İspanyayı eleyerek Sırplara finali hediye etti diyebiliriz.Özellikle ilk tur gruplarından sonra ciddi vites attılar.Her ne kadar Teo ön plana çıksada bence o takımın kilit ismi Bjelicaydı.Her zamanki gibi müthişti.Bogdan da gayet iyi turnuva geçirdi.Benim ufak tefek şüphelerim vardı üst seviyelerde bocalayabilir diye ama daha 22 yaşında olmasına rağmen 15 yıllık tecrübe gibi her kırılma anında pozitif katkı verdi.Bojan'dan sonra bize ilaç gibi gelecek.Solomon'dan sonra yıllardır bu tarz winner bir oyuncumuz olmamıştı.

Fransa bence beklentilerin üstüne çıktı.Tony Parker yokken onlardan kimse yarı finali beklemiyordu ki bu yarı final İspanyayı eleyerek geldi.Eğer ABD birine yenilecekse bence bu sadece tam kadro Fransaya olur.Onlar atletizm olarak Amerikaya en yakın takım zaten.Fransanın geleneksel sorunu alan savunmasına karşı şutu atacak kısayı bulamamalarıdır fakat bu turnuva Batum'un inanılmaz yüzdesini bir kenara bırakırsak Edwin Jackson ve Evan Fournier gibi 2 şutörü takıma adapte ettiler.İspanyanın devri bitip Fransanın devri başlıyor artık Avrupa Basketbolunda.

Kısaca özetlemek gerekirse bu şekilde Hüseyin abi.Ama biz alttan gelen altın jenerasyonumuzu üst tarafa iyi bir şekilde adapte edebilirsek gelecekte çok büyük başarılar bizi bekliyor.Çünkü ABD hariç üst seviyede her takım her takımı yenebilir,pek fark yok takımlar arasında.Ben Eurobasket 2019da bir final hatta şampiyonluk bekliyorum
Dogusum sagol deg. icin mumkunse senden Bayan-Erkek Basket ve Voleybol takımları icin de deg. okumak isterim.Ozellikle bu Winnicki kimdir?Nasıl oynatır.Kadroda avantaj,dezavantaj vb
Ben bizden cok umitli degilim.Dunya Gencler Samp. bakmıstım TBF sitesinde oyuncuların nerdeyse tamamı Gaziosmanpasa dogumlu idi.Cedi Makedonya,Kenan yine oralardan,Emir Bosna-Slovenya bu oyuncular Turkiye'de degil de misal Sırbistan'da yasıyor olsa umudum olurdu.Ama hic umudum yok.Cunku cok rahat paraya,sohrete kavusuyorlar ve kendi meslektasları gibi istisnalar haric calısmayı sevmiyorlar.Yani o kadar devsirme ve Balkan kokenli oyuncumuza ragmen ben umutlu degilim.28.5 trilyonu aldıktan sonra bir daha Turk Milli Takımını goremedik.Bu turnuvada da basarıdan ziyade en azından mucadele eden bir takım vardı denildi.Zaten hicbir zaman basarısız oldugumuzu kabul etmiyoruz ya da medya basarısısız demiyor ki daha ciddi onlemler alınmaya calısılsın.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Takımlar Özelinde Dünya Şampiyonası
« Yanıtla #587 : 15 Eylül 2014, 02:46:44 »
Takımlar Özelinde Dünya Şampiyonası

15 gün süren Dünya Şampiyonası sona ererken, ABD arka arkaya 2. kez şampiyon oldu.

İlk tur gruplarında Ukrayna, Türkiye, Finlandiya, Dominik Cumhuriyeti ve Yeni Zelanda karşısında zorlanmadan gruptan lider çıkan ABD, eleme maçlarında ise sırasıyla Meksika, Slovenye ve Litvanya'yı mağlup etti ve finale çıktı. Finalde ise Sırbistan karşısında özellikle ilk yarı da oldukça yüzdeli bir dış şut ile oynayan ABD şampiyonluğa ulaştı..

Turnuva boyunca Davis ve Faried ile pota altını hükmeden ABD, ortalama 104.6 sayıyla oynarken, rakiplerine her maç ortalama 33.4 sayı fark attı.

Gümüş madalya kazanan Sırbistan ise turnuvaya kötü başlamıştı.. Zorlu A Grubunda bulunan Sırbistan, grupta İspanya, Fransa ve Brezilya'ya mağlup oldu ve grubu 4. bitirdi. Eleme maçlarından itibaren çok farklı bir görüntü çizen Sırbistan, özellikle 3 yıldızı Teodosic, Bjelica ve Bogdanovic ile birlikte vites yükseltti. İlk olarak Yunanistan'ı mağlup eden Sırbistan, çeyrek finalde Brezilya ve yarı finalde Fransa'yı mağlup etti ve finale çıktı. Sırbistan, finalde ABD karşısında sadece 5 dakika varlık gösterebilirken, maçı 37 sayı farkla kaybetti ve gümüş madalya da kaldı.

Sırbistan turnuva da ortalama 82.6 sayı atarken, potasında ortalama 80.0 sayı gördü.

Turnuvayı bronz madalya ile tamamlayan Fransa ise belki de çeyrek finalde yaptığı sürprizle turnuvaya damgasını vurdu. İlk tur gruplarında 3 galibiyetle grubu 3. tamamlayan Fransa, 2. turda Hırvatistan'ı zor da olsa mağlup etti. Çeyrek finalde ev sahibi Fransa karşısında kendisine hiç şans tanılmasa da Fransa bir mucizeye imza attı ve yarı finale yükseldi. Yarı finalde Sırbistan karşısında ilk 3 çeyrek çok kötü bir performans sergileyen Fransa, son çeyrekte önemli bir dönüşe imza atsa da mağlup oldu ve finale çıkamadı. Üçüncülük maçında bütün maç geriden gelen Fransa, Diaw'ın son periyottaki etkili oyunu sayesinde rakibini 95-92 mağlup etti ve turnuvayı bronz madalya ile kapattı.

Fransa turnuva boyunca ortalama 76.3 sayı atarken, 74.3 sayı yedi.

Turnuvaya sürpriz Kalnietis sakatlığıyla gelen Litvanya ise buna rağmen başarılı bir turnuva geçirdi. Grupta Avustralya yenilse de Slovenya'yı mağlup ettiği için grubu lider tamamlayan Litvanya, 2. tur da Yeni Zelanda'yı ve çeyrek finalde Türkiye'yi mağlup etti. Yarı finalde ABD karşısında sadece ilk yarı oyunda kalabilen Litvanya, üçüncülük maçında ise Fransa'ya mağlup oldu.

Litvanya turnuva boyunca ortalama 77.0 sayı atarken potasında 72.6 sayı gördü.

Turnuvaya kendi evinde şampiyonluk hedefiyle gelen İspanya ise hezimete uğradı. İlk tur gruplarını ve Senegal'i şov yaparak geçen İspanya, çeyrek final de Fransa karşısında sürpriz bir yenilgi aldı ve kendi evinde madalya bile alamadan turnuvaya veda etti.

Turnuvaya çeyrek finalde veda eden milli takımımız ise grupta Yeni Zelanda, Finlandiya ve Dominik maçlarını kazanırken, ABD ve Ukrayna'ya mağlup oldu ve grubu 2. tamamladı. 2. turda Avustralya'yı Emir Preldzic'ın inanılmaz basketleriyle mağlup eden takımımız çeyrek finalde ise Litvanya'yı mağlup edemedi ve turnuvaya veda etti.

Takımımız turnuva da 4 galibiyet 3 yenilgi alırken, ortalama 70.1 sayı atıp, 72.7 sayı yedi.



Turnuvada bir maçta en çok sayı atan takım final maçında 129 sayı atan ABD olurken, aynı ABD'de Slovenye maçında aldığı 54 ribauntla bir maçta en çok ribaunt alan takım oldu.

Turnuvada bir maçta en çok asist yapan takım Mısır maçında 35 asist yapan Brezilya olurken, en çok top çalan takım ise Finlandiya maçında 18 top çalan ABD oldu. Aynı maçta 31 top kaybı yapan Finlandiya aynı zaman bir maçta en çok top kaybı yapan takım oldu.

Senegal maçında 13 blokla ile oynayan İspanya bir maçta en çok blok yapan takım olurken, Finlandiya karşısında 45 tane serbest atış kullanan Milli takımımızı bir maçta en çok faul atışı kullanan takım oldu. Slovenya karşısında 73 tane ikilik atış deneyen ABD bir maçta en çok ikilik atan takım olurken, Mısır karşısında 40 tane ikilik atış sokan Brezilya bu konuda lider oldu. Filipinler karşısında 38 üçlük deneye Arjantin bir maçta en çok üçlük deneyen takım olurken, Arjantin aynı zamanda Filipinler maçında 15 üçlük sokarak bir maçta en çok üçlük sokan takım oldu.

Meksika maçında %100 faul atışı isabetiyle oynayan ABD bir maçta en yüzdeli faul atan takım olurken, Mısır maçında %85.1 ikilik isabet ile oynayan Brezilya en yüzdeli ikilik atışla oynayan takım oldu. Kore maçında %57.1 üçlük isabetiyle oynayan Avustralya ise en yüzdeli üçlük atışla oynayan takım oldu.

İşte turnuvaların enleri;

Sayı

1- ABD 129 sayı (Sırbistan maçında)
2- Brezilya 128 sayı (Mısır maçında)
3- ABD 119 sayı (Slovenya maçında)

Ribaunt

1- ABD 54 ribaunt (Slovenya maçında)
2- Fransa 50 ribaunt (İspanya maçında)
3- ABD 50 ribaunt (Litvanya maçında)

Hücum Ribauntu

1- Angola 24 hücum ribauntu (Meksika maçında)
2- ABD 24 hücum ribauntu (Slovenya maçında)
3- Angola 21 hücum ribauntu (Avustralya maçında)

Asist

1- Brezilya 35 asist (Mısır maçında)
2- Fransa 31 asist (Mısır maçında)
3- ABD 28 asist (Dominik C. maçında)

Top Çalma

1- ABD 18 top çalma (Finlandiya maçında)
2- Brezilya 17 top çalma (İran maçında)
3- ABD 17 top çalma (Türkiye maçında)

Top Kaybı

1- Finlandiya 31 top kaybı (ABD maçında)
2- Türkiye 28 top kaybı (ABD maçında)
3- Dominik C. 26 top kaybı (ABD maçında)

Blok

1- İspanya 13 blok (Senegal)
2- Yunanistan 8 blok (Filipinler maçında)
3- Yunanistan 8 blok (Arjantin maçında)



En Çok Faul Atışı Deneyen

1- Türkiye 45 faul atışı (Finlandiya maçında)
2- Litvanya 42 faul atışı (ABD maçında)
3- Hırvatistan 34 faul atışı (Porto Riko maçında)

En Çok Faul Atışı Sokan

1- Litvanya 32 faul atışı (ABD maçında)
2- Türkiye 29 faul atışı (Finlandiya maçında)
3- Hırvatistan 26 faul atışı (Porto Riko maçında)

En Yüzdeli Faul Atışı Sokan

1- ABD %100 (5-5) faul yüzdesiyle (Meksika maçında)
2- Yunanistan %93.8 (15-16) faul yüzdesiyle (Arjantin maçında)
3- Meksika %92.9 (13-14) faul yüzdesiyle (Angola maçında)



En Çok İkilik Atış Deneyen

1- ABD 73 ikilik atış (Slovenya maçında)
2- ABD 61 ikilik atış (Ukrayna maçında)
3- Meksika 57 ikilik atış (ABD maçında)

En Çok İkilik Atış Sokan

1- Brezilya 40 ikilik atış (Mısır maçında)
2- ABD 38 ikilik atış (Dominik C. maçında)
3- ABD 37 ikilik atış (Finlandiya maçında)

En Yüzdeli İkilik Atışı Sokan

1- Brezilya %85.1 (40-47) ikilik yüzdesiyle (Mısır maçında)
2- Fransa %77.5 (31-40) ikilik yüzdesiyle (Mısır maçında)
3- İspanya %75.0 (27-36) ikilik yüzdesiyle (Senegal maçında)



En Çok Üçlük Atış Deneyen

1- Arjantin 38 üçlük atış (Filipinler maçında)
2- Mısır 34 üçlük atış (Brezilya maçında)
3- Senegal 34 üçlük atış (Filipinler maçında)

En Çok Üçlük Atış Sokan

1- Arjantin 15 üçlük isabet (Arjantin maçında)
2- Finlandiya 15 üçlük isabet (Türkiye maçında)
3- Fransa 15 üçlük isabet (Sırbistan maçında)

En Yüzdeli Üçlük Atış Sokan

1- Avustralya %57.1 (8-14) üçlük yüzdesiyle (Kore maçında)
2- Avustralya %56.0 (14-25) üçlük yüzdesiyle (Angola maçında) 
3- Litvanya %55.0 (11-20) üçlük yüzdesiyle (Meksika maçında)




Genel İstatistik Liderleri

Turnuvanın en skorer takımı 104.6 sayı ortalamasıyla tabii ki ABD olurken, onu 83.0 ortalamasıyla İspanya ve 82.6 ortalamasıyla Sırbistan takip etti.

ABD, 44.8 ribaunt ortalamasıyla turnuvanın en çok ribaunt çeken takımı olurken, Angola ise 16.6 hücum ribauntu ortalamasıyla turnuva lideri oldu. ABD, asist ortalamasında da 20.4 ile lider olurken, top çalma da 12.1 ortalama ile turnuvayı lider tamamladı.

Top kaybı ortalaması en yüksek olan takım 19.2 top kaybı ile İran olurken, Arjantin 9.2 ortalamasıyla en az top kaybı yapan takım oldu. Turnuvayı galibiyet alamadan bitiren Kore ise 6.6 blok ortalamasıyla bu konuda lider oldu.

Maç başına en çok faul atışı deneyen takım 22.4 ile Porto Riko olurken, aynı zamanda 16.8 ile maç başına en çok faul atışı isabetinde bulunan takım oldu. Faul atışı çizgisinden %79.6 ile oynayan Filipinler ise en yüzdeli oynayan takım oldu.

Maç başına en çok ikilik atış deneyen takım 55.3 ile ABD olurken, aynı zamanda 31.6 ile maç başına en çok ikilik atış isabetinde bulunan takım oldu. Fransa ise ikilik atışlarda %58.8 yüzdesiyle en yüzdeli oynayan takım oldu.

Maç başına en çok üçlük atış deneyen takım 27.7 ile Arjantin olurken, aynı zamanda 10.5 ile maç başına en çok üçlük atış isabetinde bulunan takım oldu. Avustralya ise üçlük atışlarda %47.9 yüzdesiyle en yüzdeli oynayan takım oldu.

Sayı Liderleri

1- ABD 104.6 sayı
2- İspanya 83.0 sayı
3- Sırbistan 82.6 sayı

Ribaunt Liderleri

1- ABD 44.8 ribaunt
2- Angola 40.4 ribaunt
3- Yeni Zelanda 39.7 ribaunt

Hücum Ribauntu Liderleri

1- Angola 16.6 hücum ribauntu
2- Yeni Zelanda 15.2 hücum ribauntu
3- ABD 15.0 hücum ribauntu

Asist Liderleri

1- ABD 20.4 asist
2- İspanya 18.0 asist
3- Yunanistan 17.7 asist

Top Çalma Liderleri

1- ABD 12.1 top çalma
2- İran 9.6 top çalma
3- Senegal 8.8 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- İran 19.2 top kaybı
2- Dominik C. 18.0 top kaybı
3- Senegal 16.7 top kaybı

Blok Liderleri

1- Kore 6.6 blok
2- İspanya 5.9 blok
3- ABD 5.6 blok



En Çok Faul Atışı Deneyen

1- Porto Riko 22.4 faul atışı
2- Türkiye 22.3 faul atışı
3- Sırbistan 22.2 faul atışı

En Çok Faul Atışı Sokan

1- Porto Riko 16.8 faul atışı
2- İspanya 16.4 faul atışı
3- Hırvatistan 16.3 faul atışı

En Yüzdeli Faul Atan

1- Filipinler %79.6 (74-93)
2- Litvanya %77.0 (144-187)
3- İspanya %76.2 (115-151)



En Çok İkilik Atış Deneyen

1- ABD 55.3 ikilik atış
2- Angola 46.4 ikilik atış
3- Brezilya 45.7 ikilik atış

En Çok İkilik Atış Sokan

1- ABD 31.6 ikilik atış
2- Brezilya 24.6 ikilik atış
3- İspanya 23.0 ikilik atış

En Yüzdeli İkilik Atan

1- Fransa &58.8 (183-311)
2- İspanya %58.8 (161-274)
3- Slovenya %58.7 (149-254)



En Çok Üçlük Atış Deneyen

1- Arjantin 27.7 üçlük atış
2- Filippinler 26.4 üçlük atış
3- Slovenya 26.3 üçlük atış

En Çok Üçlük Atış Sokan

1- Arjantin 10.5 üçlük atış
2- Porto Riko 9.6 üçlük atış
3- Slovenya 9.3 üçlük atış

En Yüzdeli Üçlük Atan

1- Avustralya %47.9 (45-94)
2- ABD %40.1 (77-192)
3- Porto Riko %39.3 (48-122) 


DerinNba-Utkan
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı kenz

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 45
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 8107
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #588 : 15 Eylül 2014, 04:11:30 »
Bir takımdan sekiz oyuncunun çift hanelere ulaştığı başka bir final maçı oldu mu?

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Oyuncular Özelinde Dünya Şampiyonası
« Yanıtla #589 : 15 Eylül 2014, 04:31:45 »
Oyuncular Özelinde Dünya Şampiyonası

Dünya Şampiyonası geride kalırken bir çok oyuncu performanslarıyla turnuvaya damgasını vurdu.

Turnuvanın MVP'si final maçında harika bir performans ortaya koyan Kyrie Irving olurken, Irving aynı zamanda turnuvanın ilk beşine seçildi. Irving ile beraber ABD'den seçilen bir diğer oyuncu Kenneth Faried olurken, Sırbistan'dan Milos Teodosic, Fransa'dan Nicolas Batum ve İspanya'dan Pau Gasol da ilk beşe seçildi.

Takım takım gidersek şampiyon ABD'de iki pota altı oyuncusu Kenneth Faried ve Anthony Davis dominant oyunlarıyla turnuvaya damga vururken, kısalarda Irving ile Harden oldukça iyi bir turnuva geçirdi. ABD'de tüm kadro da en bekleneni veremeyen oyuncu Derrick Rose oldu.

Finalist Sırbistan'da ise eleme turlarıyla beraber bir çok oyuncu sınıf atlarken, özellikle Milos Teodosic, Bogdan Bogdanovic ve Nemanja Bjelica performanslarıyla dikkat çekti.

Bronz madalya kazanan Fransa'da Nicolas Batum ve Boris Diaw beklenen katkıyı fazlasıyla verirken, Thomas Heurtel ise eleme maçlarında ki performansıyla dikkat çekti.

Litvanya da Kalnietis'ın yokluğunda Seibutis ve Pocius iyi bir turnuva geçirirken, Valanciunas pota altındaki etkili oyunuyla takımını yarı finale kadar taşıdı.

İspanya'da Pau Gasol son turnuvasında etkili bir performans ortaya koyarken, Hırvatistan'da Bojan, Meksika'da Ayon, Filipinler de Blatche ve İran'da Haddadi bireysel performanslarıyla dikkat çekti.

Bizde ise takım oyunu içerisinde özellikle Emir'ın lider oyunu dikkat çekerken, Sinan, Ömer ve Oğuz'da iyi bir turnuva geçirdi.

Turnuvada bir maçta en çok sayı atan oyuncu Avustralya maçında 38 sayıyla oynayan Angolalı Yanick Moreira olurken, yarı final maçında 35 sayıyla oynayan Nicolas Batum'un performansı da unutulmazların arasına girdi. Turnuvada bir maçta en çok ribaunt alan oyuncu Ukrayna maçında 20 ribaunt alan milli basketbolcumuz Ömer Aşık olurken, bir maçta en çok hücum ribauntu alan oyuncu ise Avustralya maçında 10 hücum ribauntu alan Angolalı Yanick Moreira oldu.

Turnuva bir maçta en çok asist yapan oyuncu Filipinler maçında 14 asist yapan Senegalli Xane Dalmedia olurken, bir maçta en çok top çalan ise Sırbistan maçında 7 top çalan Rick Rubio oldu.

Bir maçta en çok top kaybı yapan oyuncu 7 top kaybı yapan Andray Blatche olurken, bir maçta en çok blok yapan oyuncu ise Anthony Davis oldu.

Bir maçta en çok faul atışı kullanan oyuncu Porto Riko maçında 17 faul atışı kullanan Bojan Bogdanovic olurken, aynı maçta 14 faul atışı isabetiyle oynayan Bojan bir maçta en çok faul sokan oyuncu oldu. Brezilya maçında 10 da 10 faul atışıyla oynayan Milos Teodosic ile ABD maçında maçında 10 da 10 isabetle oynayan Adas Juskevicius bir maçta en yüzdeli faul atan oyuncular oldu.

Bir maçta en çok ikilik atış kullanan oyuncu Avustralya maçında 24 ikilik atış deneyen Angolalı Yanick Moreira olurken, aynı maçta 17 ikilik atış isabetiyle oynayan Moreira bir maçta en çok ikilik atış sokan oyuncu oldu. Sırbistan maçında 10 da 10 ikilik atışla oynayan Hamed Haddadi bir maçta en yüzdeli ikilik atış ile oynayan oyuncu oldu.

Bir maçta en çok üçlük atış kullanan oyuncu Sırbistan maçında 12 üçlük atış deneyen Nicolas Batum olurken, aynı Batum aynı maçta bulduğu 8 üçlük isabetiyle bir maçta en çok üçlük sokan oyuncu oldu. Final maçında 6 da 6 üçlük ile oynayan Kyrie Irving bir maçta en yüzdeli üçlük atan oyuncu oldu.

İşte turnuvaların enleri;

Sayı

1- Yanick Moreira (Angola) 38 sayıyla Avustralya maçında
2- Nicolas Batum (Fransa) 35 sayıyla Sırbistan maçında
3- Pau Gasol (İspanya) 33 sayıyla İran maçında

Ribaunt

1- Ömer Aşık (Türkiye) 20 ribaunt Ukrayna maçında
2- Andray Blatche (Filipinler) 15 ribaunt Arjantin maçında
3- Hamed Haddadi (İran) 15 ribaunt İspanya maçında

Hücum Ribauntu

1- Yanick Moreira (Angola) 10 hücum ribauntu Avustralya maçında
2- Hamed Haddadi (İran) 9 hücum ribauntu Fransa maçında
3- Ömer Aşık (Türkiye) 8 hücum ribauntu Ukrayna maçında

Asist

1- Xane Dalmedia (Senegal) 14 asist Filipinler maçında
2- Raul Neto (Brezilya) 10 asist Mısır maçında
3- Nikos Zizis (Yunanistan) 10 asist Hırvatistan maçında

Top Çalma

1- Ricky Rubio (İspanya) 7 top çalma Sırbistan maçında
2- DeMarcus Cousins (ABD) 6 top çalma Dominik C. maçında
3- Stephen Curry (ABD) 5 top çalma Türkiye maçında

Top Kaybı

1- Andray Blatche (Filipinler) 7 top kaybı Hırvatistan maçında
2- Francisco Garcia (Dominik C.) 7 top kaybı Finlandiya maçında
3- Hamed Haddadi (İran) 7 top kaybı İspanya maçında

Blok

1- Anthony Davis (ABD) 5 blok Dominik C. maçında
2- Anthony Davis (ABD) 4 blok Meksika maçında
3- Marc Gasol (İspanya) 3 blok Senegal maçında



En Çok Faul Atışı Deneyen

1- Bojan Bogdanovic (Hırvatistan) 17 faul atış Porto Riko maçında
2- Ömer Aşık (Türkiye) 16 faul atış Finlandiya maçında
3- Ante Tomic (Hırvatistan) 14 faul atış Senegal maçında

En Çok Faul Atışı Sokan

1- Bojan Bogdanovic (Hırvatistan) 14 faul atış isabeti Porto Riko maçında
2- Ante Tomic (Hırvatistan) 12 faul atış isabeti Senegal maçında
3- Jose Barea (Porto Riko) 11 faul atış isabeti Filipinler maçında

En Yüzdeli Faul Atışı Atan

1- Adas Juskevicius (Litvanya) %100 (10-10) faul yüzdesiyle ABD maçında
2- Milos Teodosic (Sırbistan) %100 (10-10) faul yüzdesiyle Brezilya maçında
3- Pau Gasol (İspanya) %100 (8-8) faul yüzdesiyle Sırbistan maçında



En Çok İkilik Atış Deneyen

1- Yanick Moreira (Angola) 24 ikilik atış Avustralya maçında
2- Andray Blatche (Filipinler) 20 ikilik atış Hırvatistan maçında
3- Gustavo Ayon (Meksika) 19 ikilik atış ABD maçında

En Çok İkilik Atış Sokan

1- Yanick Moreira (Angola) 17 ikilik atış isabeti Avustralya maçında
2- Pau Gasol (İspanya) 12 ikilik atış isabeti İran maçında
3- Gustavo Ayon (Meksika) 11 ikilik atış isabeti ABD maçında

En Yüzdeli İkilik Atış Atan

1- Hamed Haddadi (İran) %100 (10-10) ikilik yüzdesiyle Sırbistan maçında
2- Gustavo Ayon (Meksika) %100 (9-9) ikilik yüzdesiyle Slovenya maçında
3- Pau Gasol (İspanya) %100 (8-8) ikilik yüzdesiyle Senegal maçında



En Çok Üçlük Atış Deneyen

1- Nicolas Batum (Fransa) 12 üçlük atış Sırbistan maçında
2- Mouhammad Faye (Senegal) 12 üçlük atış Filipinler maçında
3- Chris Goulding (Avustralya) 12  üçlük atış Angola maçında

En Çok Üçlük Atış Sokan 

1- Nicolas Batum (Fransa) 8 üçlük isabet Sırbistan maçında
2- Stephen Curry (ABD) 6 üçlük isabet Meksika maçında
3- Kyrie Irving (ABD) 6 üçlük isabet Sırbistan maçında

En Yüzdeli Üçlük Atış Atan

1- Kyrie Irving (ABD) %100 (6-6) üçlük yüzdesiyle Sırbistan maçında
2- Zoran Dragic (Slovenya) %100 (4-4) üçlük yüzdesiyle Meksika maçında
3- Jonas Maciulis (Litvanya) %100 (4-4) üçlük yüzdesiyle Meksika maçında




Turnuvanın Genel Liderleri

Turnuvanın sayı kralı 22.0 sayı ortalama ile oynayan JJ Barea olurken, onu 21.8 sayı ortalamaları ile Andray Blatche ve Bojan Bogdanovic takip etti.

Andray Blatche 13.8 ribaunt ortalamasıyla ribaunt kralı olurken, 5.0 hücum ribauntu ortalamasıyla oynayan Hamed Haddadi ise bu alanda lider oldu.

Asist lideri 5.8 ortalamasıyla Petteri Koponen olurken, en çok top çalan oyuncu ise 3.6 top çalma ortalamasıyla Ricky Rubio oldu.

Top kaybı ortalaması en yüksek olan oyuncu 5.0 ortalamasıyla Andray Blatche olurken, 2.6 blok ortalamasıyla oynayan Kore li Jonghyun Lee lider oldu.

Turnuvanın efficiency ortalaması en yüksek oyuncu 22.4 ile Andray Blatche olurken, 5 defa double-double yapan Andray Blatche bu alanda da lider oldu.

Gorgui Dieng maç başına 36.3 dakika oynayarak bu alanda lider oldu.

Turnuva da 93.3 faul yüzdesiyle oynayan Porto Riko lu David Huertas bu konuda lider olurken, %69.6 ikilik yüzdesiyle oynayan Jonas Valanciunas ise en yüzdeli ikilik atış yüzdesiyle oynayan oyuncu oldu. 3 sayılık atışlarda %64.3 ile oynayan Francisco Garcia bu konuda lider oldu.

Sayı Liderler

1- JJ Barea (Porto Riko) 22.0 sayı
2- Andray Blatche (Filipinler) 21.8 sayı
3- Bojan Bogdanovic (Hırvatistan) 21.8 sayı

Ribaunt Liderleri

1- Andray Blatche (Filipinler) 13.8 ribaunt
2- Hamed Haddadi (İran) 11.4 ribaunt
3- Gorgui Dieng (Senegal) 10.7 ribaunt

Asist Liderleri

1- Petteri Koponen (Finlandiya) 5.8 asist
2- Xane Dalmeida (Senegal) 5.3 asist
3- Ricky Rubio (İspanya) 5.1 asist

Top Çalma Liderleri

1- Ricky Rubio (İspanya) 3.6 top çalma
2- Mahdi Kamrani (İran) 2.6 top çalma
3- James Harden (ABD) 2.1 top çalma

Top Kaybı Liderleri

1- Andray Blatche (Filipinler) 5.0 top kaybı
2- Samad Bahrami (İran) 4.6 top kaybı
3- Hamed Haddadi (İran) 4.4 top kaybı

Blok Liderleri

1- Jonghyun Lee (Kore) 2.6 blok
2- Pau Gasol (İspanya) 2.3 blok
3- Anthony Davis (ABD) 2.1 blok

Efficiency Liderleri

1- Andray Blatche (Filipinler) 22.4 efficiency
2- Pau Gasol (İspanya) 21.7 efficiency
3- Hamed Haddadi (İran) 20.2 effciency

Double-Double Liderleri

1- Andray Blatche (Filipinler) 5 double-double
2- Hamed Haddadi (İran) 3 double-double
3- Giannis Bourosis (Yunanistan) 3 double-double

Süre

1- Gorgui Dieng (Senegal) 36.3 dakika
2- Andray Blatche (Filipinler) 33.8 dakika
3- Bojan Bogdanovic (Hırvatistan) 33.5 dakika

En Yüzdeli Faul Atanlar

1- David Huertas (Porto Riko) %93.3 (14-15)
2- JJ Barea (Porto Riko) %87.5 (28-32)
3- Jim Alapag (Filipinler) &86.7 (13-15)

En Yüzdeli İkilik Atanlar

1- Jonas Valanciunas (Litvanya) %69.6 (48-69)
2- Pau Gasol (İspanya) %68.9 (51-74)
3- Goran Dragic (Slovenya) %67.3 (35-52)

En Yüzdeli Üçlük Atanlar

1- Francisco Garcia (Dominik C.) %64.3 (18-28)
2- Kyrie Irving (ABD) %60.9 (14-23)
3- Shawn Huff (Finlandiya) %58.7 (10-17)


DerinNba-Utkan
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Andrew Goudelock

  • Üye
  • Yaş: 29
  • Yer: İzmir
  • İleti: 2543
  • Cinsiyet: Bay
  • Andrew Goudelock
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #590 : 15 Eylül 2014, 04:37:04 »
Bir takımdan sekiz oyuncunun çift hanelere ulaştığı başka bir final maçı oldu mu?
abi biraz baktım ama bulamadım. En azından 2002-2006 ve 2010 da yok..

Bir ihtimal ABD'nın 137 sayıyla kazandığı 1994 şampiyonasında olabilir.
Ve, Madrid’e ulaşırlarsa… Benchlerinde Avrupa’da hiçbir takımda olmayan bir avantaja sahip olacaklar.

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #591 : 15 Eylül 2014, 07:10:58 »
Bir takımdan sekiz oyuncunun çift hanelere ulaştığı başka bir final maçı oldu mu?


Evet, var hocam. Şu final maçında da Amerika'dan 8 oyuncu çift hanelere ulaşmıştı:

Son periyot bütün odaklanmam 1994 senesinde Shaqullie O'Neal, Alonzo Mourning, Reggie Miller, Joe Dumars, Kevin Johnson, Dominique Wilkins gibi efsanelerden oluşan 2 numaralı Dream Team'in finalde 137 sayı üreterek 46 fark yaptığı rekoru kırabilirler mi sorusu etrafında oldu.  O final maçını da Dailymotion hesabıma yüklemiştim. İzlemek isteyen olursa:

1994 - Amerika - Rusya (Final)


 

Çevrimdışı Bukefalos

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1175
  • Cinsiyet: Bay
  • RWB0 & SC30
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #592 : 15 Eylül 2014, 12:50:23 »
Hakan abi sen bilirsin,
Bu 92'deki takım rakiplere ortalama kac sayı fark atmıstı ?

utkan yazmıs bu takım 32 sayı atmıs ortalama..

edit.. arastırmadan sormusum, 43müş
vay arkadas :)
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2014, 12:51:52 Gönderen: Bukefalos »
Ver Lester'e, yaz deftere

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #593 : 15 Eylül 2014, 13:01:20 »
1992'deki gerçek Dream Team maç başına ortalama ya 41, ya 42 ya 43 fark atmıştı. Ama 40'dan fazla... 94'deki takım ise 40'ın biraz altında kalmıştı; 38 ya da 39... 1996'da finalde Obradovic'in Yugoslavya'sını yenen 3 numaralı Dream Team ise maç başına ortalama 32 fark atmıştı.

Fakat şöyle bir fark var: 1992'deki Michael Jordan, Larry Bird, Magic Johnson, Charles Barkley, Scottie Pippen, John Stockton, Karl Malone, Drexler, Patrick ve Robinson'lı İLK ve GERÇEK "Dream Team" bütün bu farkları, kadrodaki bir çok oyuncu çok iyi savunmacı olmasına rağmen savunma yapmaya ihtiyaç duymadan yapmıştı. O takımın 5 hazırlık maçı dahil, oynadığı 13 maçın hepsi arşivimin en kıymetli köşesindedir. Mola almadan turnuva bitiren, maç günleri sabah golf partisi düzenleyen ve buna rağmen mesela bir golf maçının ardından çıktıkları yarı finalde Sabonis'in Litvanya'sına 50 küsur sayı fark atan bir ekip...
« Son Düzenleme: 15 Eylül 2014, 13:05:42 Gönderen: Hakan Yaman »

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
En İyi 10 Hareket (FIBA 2014)
« Yanıtla #594 : 16 Eylül 2014, 12:10:27 »
Aslında Emir'in şutu ve Rodrigez-Fernandez alley-oop'u dışında kalan hareketlerin hepsini Amerika maçlarından seçebilirlerdi. Ama malûm, denge gözetmek gerekiyor.

İşte, turnuvanın FIBA tarafından seçilen en iyi 10 hareketi;


Top 10 Plays - 2014 FIBA Basketball World Cup

Çevrimdışı Semazen

  • Üye
  • Yaş: 61
  • Yer: Antalya-Alanya
  • İleti: 1648
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: En İyi 10 Hareket (FIBA 2014)
« Yanıtla #595 : 16 Eylül 2014, 12:30:00 »
Aslında Emir'in şutu ve Rodrigez-Fernandez alley-oop'u dışında kalan hareketlerin hepsini Amerika maçlarından seçebilirlerdi. Ama malûm, denge gözetmek gerekiyor.
...

Fransa'nın top çevirerek bulduğu üçlük te haketmiş bana göre :)

Bir de Amerika'yı turnuvalara almamaları gerek bundan sonra. Ya da ne bileyim, alt lig oyuncularla katılmalarına izin vermeliler!  Hayır yani, Dünya şampiyonaları için bu dünyada fazla iyiler.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2014, 13:06:16 Gönderen: Semazen »
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı tiyofencenk

  • Üye
  • Yaş: 37
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 858
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #596 : 16 Eylül 2014, 13:04:46 »
Her milli takım kadrolarında belli sayıda NBA oyuncusu bulundurma hakkı olsa yada  8)
Koydum Sevinçleri önüme, baktım hepsi Fenerbahçem

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Murat Murathanoğlu: Yok Artık Tiyatro
« Yanıtla #597 : 16 Eylül 2014, 13:50:07 »
Murat Murathanoğlu duygularıma tek kelimeyle tercüman olmuş. MUHTEŞEM BİR YAZI:

LeBron James, Kevin Durant, Russell Westbrook, Carmelo Anthony, Chris Paul, Dwight Howard, Kevin Love, Dwyane Wade, Paul George, Kawhi Leonard, Chris Bosh, LaMarcus Aldridge, Rajon Rando, Andre Igoudala, John Wall, Mike Conley, Blake Griffin ve Zach Randolph. Bunlar ABD Milli takım kadrosunda olsalar kimsenin tartışmayacağı isimler diye düşünüyorum.

Gordon Hayward, Lance Stephenson, Eric Gordon, Chandler Parsons, David Lee, David West, Tyson Chandler, Joe Johnson, DeAndre Jordon, Paul Millsap, Brook Lopez, Eric Bledsoe, Roy Hibbert, Damian Lillard, Josh Smith, Kyle Lowry, Ty Lawson, ve Monta Ellis gibi seçildikleri takdirde belki “Niye var? Onun yerine şunlar olmalı” diye tartışmalara yol açacak ancak 2014 Dünya Kupası’ndaki görüntüye benzer bir görüntüyü olumsuz etkilemeyecek (Tabii takım olgusuna inanır ve egoları bir kenara bıraktıkları takdirde.Ancak bunu DeMarcus Cousins bile yapabiliyorsa herkes yapabilir diye düşünüyorum).

Tabii bir de NBA’in toyları var. Kim mi? Greg Monroe,  Bradley Beal,  Jrue Holiday, Michael Carter-Williams, Andrew Wiggins, Jabari Parker,akla ilk gelen isimlerden bazıları.

2014 FIBA Dünya Kupası’nı güle oynaya kazanan ABD Milli takımının kadrosunda bulunan oyuncular dışında yaklaşık 50 oyuncu var bu listelerde. Tabii “ağabey” tarifine uyacak Kobe Bryant, Kevin Durant, (Kevin Garnett demek istiyor -Hakan Yaman) Paul Pierce, Vince Carter, Ray Allen,  Chauncey Billups, Tim Duncan gibi yaşayan ve oynayan efsanelere girmiyoruz bile. Bu isimleri niye sıraladık? 2014 Dünya Kupası’nı seyrederken, özellikle de ABD’nin maçları (Maçlar Harlem Globetrotters şovları niteliğinde olup kimin kazandığı çok erken belli olduğu için)bizi düşünmeye, geri gitmeye, hatta bazı söylenen ve yazılanları hatırladığımızda kafamızı sallamaya sevk etti. Biraz geri gidersek;

1992 Barcelona Olimpiyatları; Rüya Takım ve dünya NBA’in nasıl bir lig olduğunu ilk kez kendi kahramanlarıyla mukayese etme şansını yakalıyor. Tüm dünya basketbol tarihinin en muhteşem takımının şovunu izliyor. 1994 Toronto ve ikinci rüya da rakipler için kabus oluyor. 1996 Atlanta ve ortalama 31.8 sayı fark atarak Olimpiyat altınını kazanan üçüncü NBA Milli takımı. 1988 Atina’da ise tılsım bozuluyor ve NBA’de ki lokavt yüzünden ABD Dünya Şampiyonası’na CBA, Avrupa ve NCAA’lerde oynayan oyuncularla katılıyor ve üçüncü oluyor. 2000 Sidney Olimpiyatları’nda namağlup NBA/ABD takımı altını kazanıyor ancak ecel terleri döktüğü maçlar oluyor. 2002 Indiana Dünya Şampiyonası ve sakatlıklarından dolayı oynayamayan Ray Allen, Jason Kidd’in yanı sıra oynamayı istemeyen Kobe Bryant, Shaquille O’Neal, Kevin Garnett gibi  NBA’in o zamanki en önemli yıldızlarından yoksun ABD takımı hüsrana uğruyor. 2004 Atina Olimpiyatları’nda ABD üçüncü oluyor ve daha da kötüsü artık toplama, sponsorların belirlediği, yaz tatilini yarıda kesip hiç bir hazırlık yapmadan gelerek başarılı olamayacağını anlayan bir ABD gerçekleri görüyor. Jerry Colangelo Milli takımların başına getiriliyor ve bir planla, hazırlık döneminin hakkını vererek, Milli takıma gönül verecek ve zaman ayıracak oyunculardan kurulu takımlarla yola devam edeceklerini açıklıyor. 2006’da takım Yunanistan’a yarı finalde yeniliyor, bronz madalyayla yetiniyor  ve oyuncular kadar teknik heyetin de bu işe kafa yorması gerektiği ortaya çıkıyor. Takımın koçu Mike Krzyzewski Yunanistan mağlubiyeti sonrası “Şu da iyi şutörmüş” veya “Şu da iyi oyuncuymuş” gibi açıklamalarla kendisinin ve teknik ekibinin rakiplere nasıl saygısız yaklaştığını ve hazırlıksız olduğunu belgelemiş oluyor. Bu hatadan dönen coach K ve teknik ekibi ABD Milli takımıyla o günden bu yana art arda 35 maç kazanarak (doğrusu "45 resmi maç"- Hakan Yaman) Dünya Şampiyonaları ve Olimpiyatlara altın madalya konusunda namağlup şampiyonluklarla ambargo koyuyor.

Bu kısa özeti yazmamın sebebi, tam bu sıralarda iki Türk oyuncu Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu NBA’de Türk fırtınası estiriyorlar. Memo 2004 yılında Detroit Pistons ile NBA şampiyonluğu yaşıyor ve 2006-2007 sezonunda ise All-Star seçiliyor. Bunu başaran başka Türk oyuncu bugüne kadar olmuyor. Hido ise 2000-2001 sezonunda NBA’in En İyi Çaylak ikinci beşine seçildikten sonra 2007-2008 sezonunda da NBA’in En Çok Gelişme Kaydenden Oyuncusu seçiliyor. Ancak iş Milli takıma geldiğinde ikisi de “istenmeyen adamlar” ilan ediliyor.

Bu kez “meyve veren ağaç taşlanır” misali ilk olarak NBA hedef alınıyor. ABD Milli takımının “işi ciddiye almamasını” fırsat bilenler NBA için gerçek basketbol değil, NBA bir tiyatro, NBA şov ligi, Amerikalılar basketbolu bilmiyor gibi Memo ve Hido’nun başarılarını aşağıya çekecek, onların alın terleriyle elde ettiklerini küçük düşürecek açıklamalar, yazılar ve görüşlerle bu 2 dünya yıldızını en verimli çağlarında ya Milli takımdan uzak tutuyor, ya da geldiklerinde onların başarılarını veya “apoletlerini” zedeleyecek, yok sayacak ortamları ve zorlukları yaratıyorlardı. Maalesef basının, medyanın hatta TBF’de çalışan bazılarının da bu oyuna ortak olduğu acı bir gerçek.

2006’dan bu yana uzun süre geçti. Mehmet Okur belindeki kronik sakatlık ve aşil tendonunun kopmasının ardından çok genç yaşta basketbolu bıraktı. Hidayet Türkoğlu da son bir kaç yıldır yaşını da hesaba katarsak eski alıştığımız görüntüsünden çok uzak. NBA 2006’dan bu yana kendi hatalarından ve vurdum duymazlığından kaynaklanan nedenlerle kaybettiği prestiji fazlasıyla geri almış durumda. Altın madalyaları koyacak yer bulmakta zorlanıyorlar. 2014 Dünya Şampiyonasında bile yazımın başındaki listeleri anımsayarak veya tekrar göz atarak rahatlıkla söyleyebileceğimiz “en iyi takımları” değil hatta belki “en iyi ikinci takımları değil” bir takımla en yaşlı oyuncusunun 28 yaşında olduğunun da altını çizerek (8 oyuncusu 25 yaş veya altında) tüm dünyaya şov yaptı ve çok ama çok rahat bir şekilde altını bir kez daha aldı gitti. Colangelo’nun 5’er yıllık Milli takımı planlarında önümüzdeki yıllar kırmızı-beyaz-mavi formayı giyecek önemli oyuncular 2014 ekibinde de vardı. Ancak unutulmaması gerekir ki ABD yani NBA çok daha güçlü bir takımla da gelebilirdi. Bu oyuncuların bazıları da önümüzdeki yıllar çok daha güçlü ABD/NBA takımlarında yer bulamayacaktır.

ABD Dünya basketbolunda NBA yıldızlarıyla zirvede. Hatta şimdi NBA yıldızlarını yasaklama gibi konular gündeme geliyor. Ancak ABD Milli takımlar yönetiminin işin ciddiyetine varamadığı yaklaşık bir 7-8 yıllık dönem bizim bugüne kadar yetiştirdiğimiz en önemli iki yıldızımızın en verimli dönemlerine denk geliyor. Bu dönemde NBA yerden yere vuruluyor, Memo ve Hido “şımardı”, “havaya girdi”, “ukala”, “takım havasını bozuyor”, “Bu basketbol onlara sert geldi” gibi saçma sapan, yalan dolan tariflerle Milli takıma yapabilecekleri katkıların ancak cuzi bir kısmını yapabiliyor. Sonuç olarak da 2001 yılında start alan 12 Dev Adam efsanesi tam 2010 yılına kadar madalyasız uzun bir uykuya giriyor. İşte ABD Milli takımını 2014 Dünya Şampiyonasında izlerken, ve fark açıldıkça oyun Harlem Globetrotters gösteri maçına döndükçe konsantrasyonum kayboldukça ve geçmişe gittikçe aklıma bunlar geldi. O dönemde Memo ve Hido’yu taşlamak için birbiriyle yarışan herkese sadece “yazıklar olsun” derken NBA’e dil uzatanlara haddini bilmeyen veya basketbolu bilmeyen birisi demekle son noktayı koyuyorum. Tiyatro mu? Yok artık LeBron. Veya Yok atık Kyrie. Veya Yok Artk Harden. Veya Yok Artık Faried. Veya Yok Artık Davis. Veya Yok Artık Klay. Veya Yok Artık…..

http://www.nbagunlukleri.com/yok-artik-tiyatro-murat-murathanoglu.html
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2014, 15:13:29 Gönderen: Hakan Yaman »

hmetin

  • Ziyaretçi
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #598 : 16 Eylül 2014, 19:36:10 »
Murat Murathanoglu'nun yazdılarında katılmadıgım yerler var.Mehmet Okur cogu zaman Milli Takım'a katılmak istemedi.Dogan Hakyemez her sene cagırdıklarını,tedavisi varsa yaptıralım dediklerini ama cogu zaman daha fazla tatil yapmak icin gelmedigini soyledi.Hidayet Turkoglu ise artan tepkilerden dolayı geri dondu.Pau Gasol'suz İspanya ve Tony Parker'sız Fransa'yı yenip final oynarken ceyrek finale cıktıklarında "Buyuklerimiz bizi gorsun" diyerek en gencinin altında bilmemne marka araba olan takımın odul yonetmeligini ve turnuvanın bitmesini bile bekleyemediler.Sonucta 28.5 trilyonu cebe indirdikten sonra da bir daha Milli Takımı parkelerde goremedik.Ustune de 8.'lik vs basarı diye yutturulmaya calısılıyor.

Hidayet 79 dogumlu ve su anda 35 yasında ust duzey perf. gosterebilecek yasta ustelik 36-39 yasında inanılmaz perf. veren oyuncular da var ama Hidayet 4-5 yıldır perf. vermiyor.Bugun 38 lik Ginobili,Duncan 36'lık Nowitzki yine 37 lik Dallas'ın guardi adı simdi aklıma gelmedi isimlerin verdigi perf. ortada, elestiri olmustur olmamıstır bilmem ama Mehmet Okur ve Hidayet Milli Takım'da oynamaya bana gore can atan isimler degildi.

Ayrıca NBA bana gore sov ile oyun'un karısımı sonucta sov her zaman var.Saf bir basketbol oynanmıyor.Hatalı yurumelere musade edilmesi,alan savunmasının yıllarca serbest atısla cezalandırılması,yıldızlara tanınan ayrıcalık ve calınan inanılmaz fauller vs gibi farklılıkları var.Avrupa'nın onunde olabilirler.Nerdeyse tamamı Afrikalı ve siyah ırk olan oyuncuların oynadıgı ve ustune teknolojinin kullanıldıgı ve daha 17-18 yasında genclerin bile draft edilip Avrupa'nın somuruldugu yerde onde olmalarında bir anormallik yok.

Murat Murathanoglu biraz da ben NBA gordum aynı odada kalmam diye anlatılan Mirsad vb oyuncuların da hatalarını ve isteklerini-isteksizliklerini de gormeye calısıp degerlendirme yapsaymıs daha saglıklı olurmus.
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2014, 19:36:56 Gönderen: hmetin »

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: 2014 FIBA Dünya Erkekler Basketbol Şampiyonası
« Yanıtla #599 : 16 Eylül 2014, 20:14:51 »
Olayların bütün sorumlusu Doğan Hakyemez'dir. Her soyunma odasında yaşanabilecek tartışmaları kendi koltuğunu kurtarabilmek için canlı yayında ifşa eden, yani oyuncuları satan...
« Son Düzenleme: 16 Eylül 2014, 20:19:03 Gönderen: Hakan Yaman »