Gönderen Konu: Fenerbahçe | Genel Haberler  (Okunma sayısı 1270672 defa)

0 Üye ve 36 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Okan Y.

  • Üye
  • Yaş: 40
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1672
  • Cinsiyet: Bay
    • KendoKamae
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #105 : 03 Ocak 2014, 00:18:56 »
Koç Sırp basınına uzunca bir röportaj vermiş, ilk kısmını dün yayınlamışlar. 2. kısmı da gelecek yakında. Önemli olan soru ve cevapları çevireyim şuraya;

- 30 milyon insan Fenerbahçe için alkış tutuyor. Bu nasıl bir duygu?

- Ben bu insanların kaybolan güvenlerini geri getirme fikri ile geldim ve büyük ölçüde başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Euroleague'de her maçı dolu salon önünde öynadık. İnsanların size güvenmesi ve yanınızda olması önemlidir, bu müthiş bir duygu.

- Pankartlardan görüldüğü kadar insanlar sizi tanrı olarak görüyor. Bunun getirdiği bir yük var mı?

- Hep aynı şekilde çalışmaya devam ederim. Yük ve baskı bu işin ayrılmaz parçaları. Her sabah uyandıktan sonra kendi hatalarımı ve takım için daha iyi neler yapabileceğimi düşünürüm. Saha içindeyken tribünden pek haberim olmuyor çünkü oraya konsantre oluyorum, oyuncularımı gösteriyorum. Maçlarda her bir taraftarın çok önemli yükümlülükleri var.

- Fenerbahçe'yi kariyerinizdeki diğer takımlarla karşılaştırabilir misiniz? Özel olan ne?

- Fenerbahçe'yi çalıştığım diğer kulüplerden ayıran şey bir spor kulübü olması. Bir sürü spor branşı var, taraftarlar Aziz Yıldırım'ı çok seviyor.  Basketbol şubesinin ana sponsoru Ülker. Birlikte daha iyi nerelere gelebileceğimizi oturup konuşuyoruz, bunları düşünebiliyoruz. Tabii her şeyi yapmak zaman alan bir iş, kolay gerçekleşmiyor.

- Avrupa Şampiyonası döneminde her şey yolunda gitti mi?

- Kariyerimde ilk kez önemli oyuncularımdan eksik şekilde çalıştım. 6 hafta, 42 iş günü, 50 antrenman ve 12 maç. Sadece 4 kez birlikte çalışabildik. Rakiplerimizden Galatasaray'ı yenerek kupa şampiyonluğu ile başladık.

- Kulüpten ne kadar memnunsunuz?

- Temmuz ayında imzaladım. Kulüp organizasyonu, insanlar ve sair her şeyden memnunum.

- Süre ne kadar? Zeljko Obradovic sadece yerel şampiyonluklarla değil Avrupa kupalarıyla da ilişkilidir.

- Bu yüzden bu tercihi yaptım. Benimle aynı emelleri olan oyuncu grubu ve bir kulüp var, Euroleague'i kazanmak.

- Bu seneki hedefleriniz neler?

- Gideceğimiz yeri bilemeyiz ama hedeflerimiz her alanda büyük. Bazen güzel hayaller kurarım ama gerçekçi bir insanım. Nokta nokta düşünüyoruz. Önümüzdeki hedef Top8. Sonra Türkiye Kupası, sonra Türkiye Ligi.

- Final Four için kimleri rakip olarak görüyorsunuz?

- Top16 grubumuz güçlü ve korkutucu. Olympiakos son 2 yılın şampiyonu. Panathinaikos ve Milan'ın Avrupa şampiyonlukları var. Efes ve Malaga'nın F4 başarıları var. Bir tek Fenerbahçe'nin yok (gülüyor). CSKA, Barcelona, Maccabi ve Kuban da çok güçlü ekipler. Şimdiden bir şey söylemek mümkün değil.

- Türkiye Ligi hakkında bir kaç şey konuşalım. Uzun zaman birlikte çalıştığınız Dimitris Itoudis şimdi Banvit'in başında.

- Çok güçlü bir lig. Euroleague'e göre bir fark var, her maçta bir yabancıyı dışarıda bırakmak zorunda kalıyorum. Sahada 2 Türk oyuncunun olması gerekiyor. Dimitris çok büyük bir iş yapıyor.

- Takımın neredeyse yarısı Sırpça konuşuyor. Geri kalanlara da öğretmeyi düşünüyor musunuz?

- Tabii ki hayır. İngilizce konuşuyoruz. (kahkahalar)

- Partizan'a karşı 2 kez oynadınız. Neler hissettiniz ve Bogdan Bogdanovic hakkında neler düşünüyorsunuz?

- Partizan yetenekli gençler için büyük bir fırsat sunuyor. Sakatlıklar var, başka sıkıntılar var ama mücadele ediyorlar. Bogdanovic müthiş becelerileri olan ve Milosavlijevic ve Kinsey gibi müthiş arzu-fedakarlık gösteren bir oyuncu. Lauvergne'yi de bunların içine katabiliriz. Bogdanovic ve arkadaşları iyi işler çıkarıyor.

- Bojan Bogdanovic ve Nemanja Bjelica'nın oyunundan ne kadar memnunsunuz? Geliştirebilecekleri noktaları var mı?

- Bojan 24 yaşında. Eskisiden daha fazla katkı yapmak adına gerekli iyileştirmeleri yapacağız. Çok iyiler ama daha da iyi olabilirler. Bireysel eğitim de çok önemli. Ben oyuncularıma "şu dönemin hayatanızın en güzel dönemi olduğunun farkında değilsiniz" diyorum. Bir gün basketbolu bıraktıklarında ne dediğimi çok iyi anlayacaklar.

- Bogdanovic NBA yolunu mu tutacak yoksa Fenerbahçe'de mi kalacak?

- Gelecek için böyle bir planı var. Yazın oturup kendisiyle konuştuğumuzda mantıklı bir şey istediğini söyledim ama ona bir soru sordum: "Burada oynamak mı istiyorsun yoksa orada oturmak mı?" Bu sezon müthiş bir şekilde gelişti ve Avrupa'nın en iyi oyuncularından birisi oldu. Gelecek sezon için ne olur bilemiyorum ama o benim yerimi ve kulübünü biliyor.

- İstanbul hakkında kısa bir izlenim alabilir miyiz?

- Geçmişte defalarca geldim. 1992'den dolayı kendime bağlı görüyorum (gülüyor). Bazı arkadaşlarım bana şehri gezdirmişti, Oktay Mahmuti bunlardan birisidir. Kulüpteki personelden de çok memnunun. Çalıştığımız ortam harika. Şehrin nüfusu 18 milyon. Tek sorun trafik. Benim olayım rutin: günde iki antrenman, seyahatlar ve maçlar. Bazen akşamları yemek için dışarı çıkıyorum. Ana genel olarak dinamik bir şehirde sakin bir hayat yaşıyorum.

- 1992'ye geri dönelim. O dönem takımın 2 ana oyuncusu Danilovic ve Djordjevic'in arası iyi değildi. Bu olayın takımın kimyasını bozmamasının nasıl önüne geçtiniz?

- Oyuncular ve antrenörler halkın önünde önemli figürler olduklarını unutmamalılar, bunu iyi anlamalılar. Oyuncular arasında bireysel bir problem varsa ben hep onları konuşmak için çağırırım. Bir oyuncu takım arkadaşı hakkında bana konuştuğu zaman onu durdururum ve kendisine "hemen kendisini arayıp çağıralım" derim. Durumu kontrol etmek gerekir. Takım atmosferi sayılardan önemlidir. İş olumsuz tarafa doğru büyürse tepki gösteririm. Kulüp ve takım her zaman önemlidir.

- Koçluk felsefenizi formüle eder misiniz?

- Basketbol değişen bir oyun. Oyuncular her zaman farklı ama her zaman sahada hızlı düşünmeniz gerekiyor. Bir sürü şeyi aynı anda düşünüp karar verebilmelisiniz. Özveri mottolarımdan birisidir. Hepimiz taraftarlarımızın memnun olacağı bir oyun oynamak istiyoruz, aynı zamanda oynadığımız oyundan kendimizin de memnun olması gerekiyor. Yaratıcılık, işe bağlılık, iyi organizasyon, eğitim ve takım oyunu. Bunlar benim maddelerim.

- Ve hayat mottonuz?

- Her sabah mutlu uyanın ve hayatın tadını çıkarın.

- Aileniz sizinle birlikte İstanbul'da mı?

- Kızım Anja burada. Buraya gelme kararında benim herhangi bir etkim yok. Kendisi benden bir yıl önce geldi ve burada çalışıyor. Barcelona'da bir evimiz var. Oğlum Djordje Joventud'a dil okuluna gidiyor.

- Oğlunuz da basketbol hayranı mı?

- Tabii ki. NBA'i iyi bilir.

tek başına Türk spor basınını cebinden çıkarırsın Erdenay

Bakalım yarın kaç gazetede okuycaz bu röportajı?
Bizler bir gün daha Fenerbahçeli olarak yaşamak için hayata bağlanırız ve gerekirse o bir gün için bütün bir ömürü gözden çıkartırız.
A.Y.

Çevrimdışı badwachter

  • Üye
  • Yaş: 37
  • Yer: Balıkesir
  • İleti: 303
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #106 : 06 Ocak 2014, 12:55:51 »
Bu Hafta Aras arkadaşımızla ikincisini yapmış olduğumuz Hava Atışı Podcast' de Fenerbahce Ülker'in Euroleague,TBL durumlarını ve transfer'de önceliğin hangi mevkilerde olması gerektiğini tartıştık. İçerik olarak Euroleague 'deki temsilcilermiz ,TBL deki maçlar ve NBA de Phoneix Suns, Philadelphia 76ers, Oklahoma City Thunder ve Detroit Pistons ( Kemal hocamın kulaklarını da çınlattık :) )
http://www.havaatisi.com/hava-atisi-podcast-2.html
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 13:00:10 Gönderen: badwachter »

Çevrimdışı Özcan Özdemir

  • Üye
  • Yaş: 42
  • Yer: Kütahya- Nazilli
  • İleti: 1647
  • Cinsiyet: Bay
    • özcanözdemir43
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #107 : 06 Ocak 2014, 13:10:59 »
Güzel bir program olmuş Ender Bey. Tam olarak dinleyemedim kısım kısım dinledim, forvet mevkimizin Real Madrid ile eş olduğunu söylemişsiniz katılıyorum hatta daha da iyiyiz,dediğiniz gibi kısa pozisyonda ve pota altında sıkıntılıyız.
Fenerbahçe'linin dostu yine bir Fenerbahçe'lidir.

Çevrimdışı Ibrahim K.

  • Üye
  • Yer: Almanya
  • İleti: 128
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #108 : 06 Ocak 2014, 13:27:29 »
Baris Ermis, Royal Hali Gaziantep yolundaymis hatta imza atmasi an meselesi diyorlar.

Çevrimdışı badwachter

  • Üye
  • Yaş: 37
  • Yer: Balıkesir
  • İleti: 303
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #109 : 06 Ocak 2014, 13:50:09 »
Güzel bir program olmuş Ender Bey. Tam olarak dinleyemedim kısım kısım dinledim, forvet mevkimizin Real Madrid ile eş olduğunu söylemişsiniz katılıyorum hatta daha da iyiyiz,dediğiniz gibi kısa pozisyonda ve pota altında sıkıntılıyız.
Ufak makyajla oda 1 ve 5 numaralarda avrupanın CSKA ve Real ile birlikte kadro kalitesi olarak en üst düzey 3. takımı oluruz.

Çevrimdışı Gannicus

  • Üye
  • İleti: 7
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #110 : 06 Ocak 2014, 21:05:59 »
Aaron Jackson>FB diyorlar.. nasıl olur sizce gelirse?
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 21:16:48 Gönderen: Gannicus »

Çevrimdışı badwachter

  • Üye
  • Yaş: 37
  • Yer: Balıkesir
  • İleti: 303
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #111 : 06 Ocak 2014, 21:20:52 »
Aaron Jackson>FB diyorlar.. nasıl olur sizce gelirse?
Piyasa alabileceğin şuan için en üst düzey combo guard... iyi hamle olur ama podcast'imizde dediğim gibi öncelik 5 numara olmalı atletik :)

Çevrimdışı Gannicus

  • Üye
  • İleti: 7
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #112 : 06 Ocak 2014, 21:24:54 »
Piyasa alabileceğin şuan için en üst düzey combo guard... iyi hamle olur ama podcast'imizde dediğim gibi öncelik 5 numara olmalı atletik :)
Abi tamam 5 numarada lazım katılıyorum da oğuz ve ilkan dönecek elde adam var en azından oğuz size'ı ile ve hücumda yaptıkları ile bi katkı verebilir.. ilkanın nasıl döneceği muamma ama kabul.. ama iyileşecek bi guardımız yok şuan kenan çok büyük potansiyel tamam ama fizik ve tecrübe eksiği çooook falza.. o yüzden graud transferi>uzun transferi hoca:)
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 21:25:36 Gönderen: Gannicus »

Çevrimdışı fb_balkay

  • Üye
  • Yaş: 32
  • Yer: İstanbul
  • İleti: 1244
  • Cinsiyet: Bay
    • twitter.com/paulgeorge__13
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #113 : 06 Ocak 2014, 21:39:04 »
Abi tamam 5 numarada lazım katılıyorum da oğuz ve ilkan dönecek elde adam var en azından oğuz size'ı ile ve hücumda yaptıkları ile bi katkı verebilir.. ilkanın nasıl döneceği muamma ama kabul.. ama iyileşecek bi guardımız yok şuan kenan çok büyük potansiyel tamam ama fizik ve tecrübe eksiği çooook falza.. o yüzden graud transferi>uzun transferi hoca:)
jackson'ı yazan kim abi
Aşkınla olduk derbeder
Senin sevgin bir ömre bedel
Fenerbahçeli olmanın
Gururu bizlere yeter

Çevrimdışı Gannicus

  • Üye
  • İleti: 7
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #114 : 06 Ocak 2014, 21:52:21 »
jackson'ı yazan kim abi
bugün birkaç kişiden duydum.. ama zor bence deli paralardan bahsediyolar çok zor bu durumda. bakalım ne olacak.

Kalathi kai faul

  • Ziyaretçi
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #115 : 06 Ocak 2014, 22:07:09 »
Samimi söylüyorum. Kenan , Jackson'dan iyi oyuncu.
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2014, 22:07:41 Gönderen: Kalathi kai faul »

Çevrimdışı Gannicus

  • Üye
  • İleti: 7
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #116 : 06 Ocak 2014, 22:41:24 »
Samimi söylüyorum. Kenan , Jackson'dan iyi oyuncu.
Kenan daha çok genç potansiyel olarak tamam ama fizik olrak çok eksik ve tecrübesi 0..

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #117 : 06 Ocak 2014, 22:51:33 »
Aaron Jackson denildi mi aklıma ilk olarak 2012-13 sezonunun Top-10 listesine 9 numaradan giren hareketler zinciri gelir. O hareketi nasıl ilk üçe koymazlar, halen aklım almıyor.


Season Top 10 Plays

Çevrimdışı Gannicus

  • Üye
  • İleti: 7
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #118 : 06 Ocak 2014, 23:03:57 »
Aaron Jackson denildi mi aklıma ilk olarak 2012-13 sezonunun Top-10 listesine 9 numaradan giren hareketler zinciri gelir. O hareketi nasıl ilk üçe koymazlar, halen aklım almıyor.


Season Top 10 Plays

bende bu videoyu ilk gördüğümde drew gordon ve aaron jaccksona büyük ayıp edilmiş dedim. özelliklede 3 numarayı izleyince:)

Çevrimdışı Hakan Yaman

  • Yönetici
  • Üye
  • Yaş: 48
  • Yer: Antalya
  • İleti: 8494
  • Cinsiyet: Bay
Ynt: Fenerbahçe / Genel Haberler
« Yanıtla #119 : 06 Ocak 2014, 23:23:58 »
"3 numaranın bu listede ne işi var?" Benim ilk tepkim de böyleydi ama dikkatlice inceleyince Sinan'ın verdiği ilk pas çok zor, iğne deliğinden geçirmiş topu ve koşmaya devam etmiş, Kerem'de çok akıllı davranıp bu koşuyu ödüllendirmiş. Dikkatlice inceleyince nefis bir fast-break olduğu anlaşılıyor. Ama ilk bakışta bir albenisi yok. Ne yalan söyliyeyim, bana da öyle gelmişti.