Gönderen Konu: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler  (Okunma sayısı 1416985 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
Ynt: Fenerbahçe | Basketbol Genel Haberler
« Yanıtla #5115 : 24 Mart 2025, 20:49:59 »
Retro forma çıkarmışız yarın Paris maçında giyecekmişiz ben beğendim baya
normalde direkt efes rengi ne gerek vardı derdim ama benim de baya hoşuma gitti. numara fontlarını bi düzeltebilsek şahane olacak.

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #5116 : 24 Mart 2025, 21:17:09 »
1990-91 sezonunda lig şampiyonu olunan sezonun formasının modernize edilmiş hali. Ben bayıldım açıkcası. O zaman ki lacivertte bu tonda
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #5117 : 25 Mart 2025, 15:56:57 »
euroleague 25. yılında açıklanan tarihin en iyi 25 oyuncusu listesine bizde forma giyen 5 oyuncu bogdan, sloukas, saras, de colo ve batiste de seçilmiş.

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #5118 : 26 Mart 2025, 14:15:59 »
Normal sezon, yılın koçu anketine Splitter'i seçtim. EL deki ilk sezonunda kendine has karaktere sahip, mütevazi ama tam bir "gıcık" takım yarattığını düşünüyorum.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı sinanyucel

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya/Alanya
    • sinanycl
« Yanıtla #5119 : 26 Mart 2025, 21:54:43 »
Normal sezon, yılın koçu anketine Splitter'i seçtim. EL deki ilk sezonunda kendine has karaktere sahip, mütevazi ama tam bir "gıcık" takım yarattığını düşünüyorum.

Paris bence ilk 15 maçın ekmeğini yiyiyo. İlk 15 maç 11 galibiyet yaptıktan sonraki 16 maçın 10 unu kaybettiler. İlk yarıdaki müthis galibiyet yüzdeleri olmasa muhtemelen şuan 13-14.olurlardı.

Ama kesinlikle izlemesi keyifli oynaması sinir bozucu bi takım.
« Son Düzenleme: 26 Mart 2025, 21:55:00 Gönderen: sinanyucel »
Yıkılmayan son kale Fenerbahçe...

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #5120 : 26 Mart 2025, 22:03:34 »
geçen sezon açık ara ergindi sırf lider bitirdi diye gariban mateoya verdiler. eskiden şampiyona verirlerdi şimdi erkene çekip lidere veriyorlar. o yüzden bartzokas ya da saras kazanır sürpriz olmazsa.

benim oyum gordon herbert’a. laso’nun geçen sezon yapamadığı kadroyla çok ciddi bi adım attı bayern. oynattığı oyunla da beraber değerli koç.

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #5121 : 27 Mart 2025, 18:02:38 »
NBA'in Avrupa'da kuracağı yeni lige davet etmeyi düşündüğü ilk 4 takım belli oldu.

🔸 Fenerbahçe
🔸 Real Madrid
🔸 Barcelona
🔸 ASVEL

(The Athletic)

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan

Çevrimiçi efeovic

• Üye
    • @efeerolus
« Yanıtla #5123 : 27 Mart 2025, 22:48:36 »
NBA Komisyoneri Adam Silver, Avrupa'da kurulacak yeni NBA ligini resmi olarak duyurdu:

"Sıradaki adımı atmak için hazırız. FIBA ortaklığında Avrupa'da yeni bir lig için seçeneklerimizi araştırıyoruz.

İlk düşüncemiz, 12'si kalıcı ve 4'ü senelik değişken olmak üzere 16 takımlı bir lig olması.

Tabii bu sadece ön görüşmeler sonucunda ortaya çıkan bir düşünce, değişiklikler olabilir."

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #5124 : 27 Mart 2025, 23:59:53 »
nba europe adı altında devam etsin euroleague, bu iş huzur içinde çözülsün.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
« Yanıtla #5125 : Bugün, 07:20:17 »
nba europe adı altında devam etsin euroleague, bu iş huzur içinde çözülsün.

Pek olasi degil, NBA deki takim sahipleri kurulacak yeni takimlardan hisse alacaklar, yada direk kurup sahibi olacaklar. Konusulan bu.
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #5126 : Bugün, 09:52:58 »
Pek olasi degil, NBA deki takim sahipleri kurulacak yeni takimlardan hisse alacaklar, yada direk kurup sahibi olacaklar. Konusulan bu.

kime izletecekler o ligi?

Çevrimdışı friend-chip

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: İzmir
  • Kitap okumuyorsanız tartışmayalım..!
    • i_dnmz
« Yanıtla #5127 : Bugün, 11:14:08 »
NBA 'e oyuncu hazırlamak isteyen takımlar gitsin oynasın. Pilot lig kurulumunda ne işi var Fener'in Real'in. O lige uyan takımlar Asvel, Paris gibi takımlar. Evrildikleri oyun karakteri bunu yansıtıyor zaten. Avrupa basketbolu, NBA ile taban tabana zıtlıklar içeriyor. Coaching, mücadele şekli, set düzenleri ve yoğunlukları, bir sürü etken daha sayılabilir.

Alıştım ben, huyum suyum oldu benim Avrupa basketbolu. Savunma görmeden, basketbol izlediğimi anlayamıyorum. Belki de yaş gittikçe bu konuda muhafazakarlaşıyorum. Ama birilerinin arka bahçesi olma fikri beni rahatsız ediyor. Yeni nesil için belki de bu olması gerekir, ama bizim gibi onlarca yıldır bu sporu takip edenler için "yıkım" olmasa da küslük yaratabilir.
PG Baldwin / SG Guduric / SF Colson / PF Hayes / C Melli
PG Mrsic / SG Bogdanović / SF Datome / PF Mirsad / C Vesely
PG Parker / SG Ginóbili / SF Kukoč / PF Nowitzki / C Sabonis

Çevrimdışı pikenrol

• Üye
« Yanıtla #5128 : Bugün, 19:55:36 »
londra, paris, berlin gibi şehirlerde takım kurup, mevcut avrupa kulüplerinden ayrı bir lig kurma fikri hayalden öte geçmez. kim izleyecek o ligi? hiçkimse izlemez. boş salona oynanır maçlar.

avrupa’da işler taraftarlık üzerinden dönüyor. insanlar spora olan sevgisinden değil, takım aşkından gidiyor tribüne. suni takımları kimseye izletemezsin avrupa’da, mümkün değil.

sırplar, yunanlılar, türkler, ispanyollar olmadan basketbol olmaz avrupa’da. fransa olmadan olur, almanya olmadan olur, hatta italya olmadan olur ama sırp, yunan, türk ve ispanyollar olmadan olmaz, mümkün değil.

adam silver dün 12 sabit, 4 değişken takımdan oluşan, 16 takımlı lig düşündüklerini söylemiş galiba. 12 sayısı, cska hariç a lisans sahibi takım sayısı euroleague’deki.

nba europe > basketball champions league > yerel ligler, şeklinde bir yapılanmadan bahsediliyor.

euroleague takımlarının nba markası altında, fiba kontrolünde devam etmesi en gerçekçi senaryo herkes için. zira suni takımlardan oluşacak bir ligin ekonomi yaratabilmesi mümkün değil. kimse izlemez, sirk olur.