Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 375220 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mordecai

• Üye
  • Yer: Feneryolu
  • I need to get therapy
Evet diyorum ne olacak ? İtirazın varsa adam gibi söylersin.
Bazıları nedir ? ?  ?
Cesur ol isim ver korkma düzgün izah ettikten sonra fikrinden dolayı kimseye burda dokunulmaz

Edit 1 : giriş itibari ile sert bi cümle olmuş kusura bakılmasın :( ama yazdıklarımın arkasındayım 8)
Edit 2 : sisley volley ( serkan)  adına da gönül rahatlığı ile yazıyorum.
yeni olduğum için bu forumda kim ona en iyi dedi bilmiyorum ben kendi arkadaş çevremi kastettim.
Neden en iyi size göre? Başkalarının yapamadığı neyi yaptı da en iyisi oldu

Çevrimdışı Sisley Volley TV

• Üye
Ben cevap vereyim. Cem abi en iyisi demiyor en iyilerden birisi diyor.

En basinda "baskalari" derken ?
Caprara,Bonitta,Karpol,Ze,Hugh,Ping gibi antrenorleri kastettiniz sanirim.

Suphesiz ki cok kariyerli ve basarili antrenorler. Ama Guidetti'nin yeri bende ayri. Herseyden once takimindaki her oyuncudan maksimum verim alabiliyor. Mental anlamda ust duzeyde arti isini cok seven fazlasiyla caliskan biri. Mesela Almanya milli takimi. CL sampiyonlugu icin bir takim kursaniz , Furst harici hangi oyuncusunu alirsiniz ?
O Almanya takimi son iki Avrupa Sampiyonasinda da final oynadi. Ilkinde ev sahibi Sirbistan'a kilpayi kaybetti.

Simdi benim icin en onemli noktayi soyleyeyim. Bu adam tipki Stoychev gibi cag kapatip çag acti.
Bundan birkac yil once bu bransin lideri , en buyugu bizdik. Engellenemez bir yukselisimiz vardi. Cig gibi buyuyorduk. Ama bu adam her defansinda ayagimiza ayak bagi oldu ve nihayetinde bu ulkeye CL yi getiren ilk antrenor oldu , sonrasinda namaglup bitirdigimiz normal sezonda maalesef bizi eledi. En nihayetinde bizi altedip kendi hegamonyasini kurdu. Bir Turk takimiyla 2 CL kupasi kazandi. Son Dunya,Avrupa,Lig,Kupa ve Super Kupa Sampiyonluklarini elde etti. 73 mac kaybetmedi.

Iste tum bu nedenlerden dolayi benim icin en iyisi Guidetti. Aksini iddia edenler olacaktir , saygi duyuyorum. Ama ben sunu iddia ediyorum ,
Bu adam tipki Stoychev gibi bir cagi kapatip baska bir cag acti.

Umarim layik oldugumuz tahtimiza tekrar otururuz ama unutmayalim ki en buyuk rakibimiz hep Guidetti olacak.

Çevrimdışı Mordecai

• Üye
  • I need to get therapy
Belçika'nın 3. olduğu turnuvada 2.olmak çok büyük başarı değil. Karpol ezerek 1. olan Rusya için dediklerine bakın. Avrupa'da şu anda voleybol çok geride. Gui oyuncudan max. performans alıyor doğru. Kendi takımlarında çok iyi işler yapıyor ama oyuncusuna seviye artırmıyor takımı iyi yönetiyor o yüzden dünya çapında başarısı yok. Bahar gözde polen sürekli gözleri Gui'de o dese de yapsak, oyuncuyu bireysel olarak geliştirmiyor zeka katmıyor ,takımını yönetiyor sadece.Bahar Gözde milli takımda en kötü performans gösteren oyuncularımız. Kozuch kulüp takımında çok kötü ama milli takımda süper oynuyor çünkü Gui taktiği veriyor. İlk aldığı CL kupasında en büyük 2. favoriydi.Takım donakaldı o fark kapanırken elimizle verdik kupayı. Geçen sene kadrosu açık ara en iyisi.Seda sakatlanmasaydı bizi elemesine imkan yoktu.73 maç olayı da tamamen rakiplerinin güçsüzlüğüyle alakalı. Hem CL hem de lig kalitesi eskiye göre çok azaldı .bu yıl geçsinler bizi görelim. Kadro olarak gerideler bizden bakalım ne kadar verim alacak oyuncularından.Dün , maçta göremedim zekasını Gui'nin.Taktik olarak en iyisi olabilir sadece o kadar, oyuncuya kattıkları açısından zayıf
Ahlaksız da biri o yüzden koç demeye dilim varmıyor, taktikçi tabiri daha iyi
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 14:35:26 Gönderen: Mordecai »

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Bende Gui nin çağ atlatan bir koç olduğunu düşünmüyorum. Adamın başarılarını saymışsınız ama Ze nin ki onunkini 4 e katlar 5 e böler. Ki ze benim bildiğim dünya arenasında en fazla boy gestermiş bir koçtur. Avrupa da Gui kadar kalmadı bile. Şöyle söyleyeyim. Gui Gözde den başka hangi oyuncusunu geliştirdi. Yada madem bu kadar iyiydi Almanya neden şampiyon olamadı. İyi oyuncularla birlikte takım dinamiğini oturtursan tabiki başarı gelir ama bu ikisini bir arada yapmak lazım. Lakin kötü oyunculardan iyi bir takım oluşturmak o ayrı bir beceridir. Ben ikincisini tercih ederim kıstaslarda genel olarak. Bu bağlamda bakarsak elindeki o çok da iyi olmayan kadro ile cl de ikinci olup lig şampiyonluğu alan Jean De Brand benim için çok ama çok iyi koçtur. Hatta Gui den bile..
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

• Üye
Mordecai ,

Belcika'nin 3. oldugu turnuva demissin. Onceki turnuvaya bakalim. Almanya yine Avrupa ikincisi. Ucuncu de Turkiye. Rusya ilk dortte yok. Buna da "Turkiye'nin 3. olduğu , Rusya'nin ilk 4 e giremedigi turnuvada 2.olmak çok büyük başarı değil" mi diyeceksin ?

Turkiye kac kere ve en son ne zaman Avrupa ikincisi olmus onada bakmak lazim.

Bir diger nokta ise Gozde. Bir sehir efsanesi dolanir durur. Gozde Milli Takimda iyi degil diye. Bence bu durum dusunce uretiminden daha cok uretilmis dusuncelere itibar edilmesinden kaynaklaniyor. Son Avrupa Sampiyonasinda hangi oyuncu iyiydi ?

Bugun Turk Milli Takimi Olimpiyatlarda mucadele etmisse bunda en buyuk pay Gozde'nindir. Ankara'daki Olimpiyat elemelerini hatirlayalim.

Anlasilan size gore Guidetti'nin Dunya capinda basarisi yok. Keza Almanya'yi Avrupa veya Olimpiyat Sampiyonu yapmazsa olmayacakta.

Biran aklima Ahmet Cakar'in "Shaq adamsa Miami'yi sampiyon yapar" lafini getirdiniz , keza Fenerbahce'nin CL 'de ceyrek final yaptigi sezonda , Hincal Uluc'un "Avrupa'da futbol olmus,bitmis,gerilemis" sozlerini getirdigi gibi.

Herneyse ... Burada Guidetti ve Gozde'yi savunarak ne kadar antipatik gozuktugumun farkindayim. O yuzden uzatmayacagim. Zaten ifade ediyorum "Guidetti su su su nedenlerden dolayi en iyisi veya en iyiler arasinda degil" diyenlere herzaman saygi duyuyorum. Ama bunu lutfen mantikli argumanlarla yapalim diyorum ve bu konuyu kendi adima kapatiyorum.

Çevrimdışı Mordecai

• Üye
  • I need to get therapy
2 kere final kaybedince başarılı mı oluyorsun looser mı oluyorsun 1. olan değişmişken. Geçen Usic'e elendiler ya var mı ötesi. 2012 Cannes maçı rezalet zaten.
ankara elemelerinde kahraman neriman'dır benim düşüncem
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 15:32:28 Gönderen: Mordecai »

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Ben de Guidetti yi beğenmiyorum, 6 yıldır takımının başında 1 Türkiye ligi ve 1 Türkiye kupası var. Elinde sınırsız imkanlarla bir çok iyi oyuncuyu toplamasına rağmen üstelik. Başka takımda olsa çoktan kovulurdu.

Şampiyonlar ligi şampiyonluğunun ilki çok büyük şans ve belki 10 maç oynasak 9 u nu bizim kazanacağımız maçı kazanarak aldığı da unutulmasın.

Ayrıca Karpol un Hıncal Uluç yerine konmasını da hiç olmamış sayıyorum.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
Elif emre kaya fatih vb birsürü sporcu bu  formayı giydikten sonra herkes çok rahat giyer

kolaylıkla formayı giyebilir diyorsun da hocam elif, kaya ve emre nin durumu naz la aynı değil. onlar bizde oynayıp, zor zamanda gemiyi muhtelif sebeplerden terk ederek gittikten sonra bizi yok saymadılar. bize sallamadılar. ayrıca zikrettiğin isimlerin FB forması giymesi, yapılan işin doğruluğuna delalet etmez. delil olmaz.

seninle oyuncuları tercih noktasında ayrılıyoruz. ben yetenekle beraber karakter diyorum. onun içindir ki, sizden voleybol bilgim çok daha az olmasına rağmen başta guidetti, naz, neslihan, gözde vb lerinin değil bizim formamızı giymesini FB yi ağızlarına almaları bana zül geliyor. isterlerse uzay takımı olsunlar. galaksiler arası şampiyonlukları olsun. fark etmez.

sen nazın geri dönmesini istediğin için onun hakkında yumuşak geçiş yapıyorsun. bizim gibi naz karşıtları da dönmesini istemiyoruz. sert geçiş yapıyoruz.

hocam hulasa bu işin özü rahmetli İslam Çupinin sözüyle özetleniyor;

''FENERBAHÇE'yi bırakanlar hep kaybetmişlerdir...... "
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

• Üye
Mordecai ,

Size konuyla cok alakasiz bir soru sormak istiyorum.

Sizce Aziz Yildirim ŞİKE yapmis midir ? Bence kesinlikle yapmamistir. Cevabinizi bekliyorum.

Anka ,
Karpol suphesiz buyuk bir antrenor. Cok oyuncu yetistirdi. Ama doneminde cok rezillik dondu. Dopingler , oyunculara neredeyse iskenceye varacak antrenman metodları,psikolojik baskilar.

Ruslar yaklasik 17 yildir CL'yi kazanamiyor. Bunda Karpolunda payi var.

Kendi acimdan ben bu adamin goruslerini degistirilemez/sorgulanamaz gormuyorum.

Çevrimdışı Mordecai

• Üye
  • I need to get therapy
Tabii ki şike yapmadı.
Kazan bu yıl alır CL'yi  ;D rusya kulüplerde başarısız ama son 2 dünya şampiyonu.
Şu anda ellerinde Kosheleva Goncharova gibi 2 yıldız var. Ortaları da kaç yıldır Gui ile çalışan Bahar'dan kaliteliler.
yabancı sınırı var ve milli oyuncular takımlara dağılmış durumda. Vasat rus oyuncu oynatmak zorundalar
Oyuncularını geliştirdiler sonuçta.Bu şampiyonada da oldukça iddialılar
« Son Düzenleme: 26 Ocak 2014, 16:27:25 Gönderen: Mordecai »

Çevrimdışı bg1976

• Üye
Elif emre kaya fatih vb birsürü sporcu bu  formayı giydikten sonra herkes çok rahat giyer

Doğru söylüyorsunuz , bu oyuncular döndüyse Naz da döner.

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Anka ,
Karpol suphesiz buyuk bir antrenor. Cok oyuncu yetistirdi. Ama doneminde cok rezillik dondu. Dopingler , oyunculara neredeyse iskenceye varacak antrenman metodları,psikolojik baskilar.

Ruslar yaklasik 17 yildir CL'yi kazanamiyor. Bunda Karpolunda payi var.

Kendi acimdan ben bu adamin goruslerini degistirilemez/sorgulanamaz gormuyorum.

Konu Karpol a gelmesin ama kıyas Hıncal Uluç olunca tekrardan olmamış varsayıyorum.

Doping olaylarını bilmediğim için yorum da yapmayacağım bu konudaki iddialara.

Karpol tüm dünya tarafından kabul görüyorken, bir takım başında 49 yıl kalıyorken onu yok saymakta/fikrini değersiz kabul etmekte  bence doğru olmaz.

Asıl konu olan Guidetti hakkındaki düşüncelerim de yukarıdaki gibidir. Dünyanın iyi antrenörleri arasında şimdilik yeri yok bence.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Ayrıca Gözde nin son yıllardaki artan performansı altında şimdilik bilinmeyen bir etken olup olmadığını da merak etmiyor değilim.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı Mordecai

• Üye
  • I need to get therapy
Gui neden italya'nın başına geçmedi. dünya arenasında kendisini kanıtlama fırsatı olurdu bir final yaparak hem de kendi evinde.

Çevrimdışı ErdemFB

• Üye
  • Yer: Samsun
Takımdan bu maçtaki beklenimin galibiyet yada mğlubiyetten çok Play-Off final serisinde Şampiyonluk şansımızın olup olmadığını göstermeleri olduğunu belirtmiştim.

Ve beklentimin üstünde oynadığımızı kesinlikle söyleyebilirim.Vakıfbank kazanmak için ne gerekiyosa yaptı aslında,mesela inanılmaz defans yaptılar oyunun büyük bölümünde,manşetimizi bozmak için çok çabalıdılar ama başaramdılar.İki sene sonra ilk defa belkide kendileri kadar iyi defans yapıp, kendileri kadar iyi manşet alan ve servis atan bi rakip vardı karşılarında bizim kadar iyi hücum edemedikleri için kaybettiler.

Glinka gerçekten çok büyük kayıp Vakıfbank için yerini doldurmakta çok zorlanıyolar. Costa belki Glinkadan daha iyi manşet alıp daha iyi defans yapıyo ama oyun ne zaman sıkışsa toplar hep Glinkaya gidiyodu Costa'dan bunu beklemek hayalcilik olur.

Fürst böyle oynamaya devam ederse Vakıf bu sene hücumda çok zorlanır geçen yıl ki performnsıyla belki de Dünyanın en iyi hücum eden ortasıydı bu sene çok uzak o görüntüden.

Brakocevic ve Fürstten yoksun Vakıfı yenmek çok zor değil belki ama kendi yapabileceklerimizi görmek açısndan çok güzel sinyaller verdi bu maç.

Son olarak KİM..Çok derin seviyorum bu kızı öyle böyle değil. :) Bayn voleybolunda en garanti şekile sayı alma metodu Kim'e arka orta hücumu yaptırmak olabilir.4 numara ve orta arasından yaptığı hücumlarda çok eğlenceli gerçekten.Elif'e de bravo çok güzel işliyo bu madeni.
"Kendim için bir söz veriyorum,burası benim evim olacak."