Gönderen Konu: Fenerbahçe Bayan Voleybol Acıbadem Voleybol Ligi Maçları (2013 - 2014)  (Okunma sayısı 375339 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sener_nureddin

• Üye
  • Yer: bursa
ARMANIN GURURU SARI MELEKLER! Geleneksel terbiyeye yeni halka ekledik. tebrikler takima. artik rahatlikla voleybol kadinlarda Fb nin geriye dondugunu soyleyebiliriz. darisi Tr kupasi ve cev cup ve lig kupasina :))
HER ZAMAN VE DAİMA FENERBAHÇE

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Bülent

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @blntdgn84
6 sayıdan verdiğimiz set yüzünden gereğinden fazla uzayan bir maç oldu.
Kim'in vasatı aşamadığı, Merve ve Elif'in kötü olduğu bir günde bloklar ve zaman zaman servisteki kalitemiz ve tabi Aneta'nın iyi oyunu bize maçı getirdi.

Ayrıca taraf olduğum için bana öyle geliyor olabilir ama çift vuruş kararı kural kitabında bir tek bize çalınan bir hata olarak geçiyor herhalde.
Bizden birisinin(erkek ya da bayan takımı fark etmiyor) ortadaki her pasa sorgusuz sualsiz çalınıyor.
Benzer pozisyonda rakip fark etmeksizin devam ediliyor.
...

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
yalnız 21 blok abartı olmuş be

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
6 sayıdan verdiğimiz set yüzünden gereğinden fazla uzayan bir maç oldu.
Kim'in vasatı aşamadığı, Merve ve Elif'in kötü olduğu bir günde bloklar ve zaman zaman servisteki kalitemiz ve tabi Aneta'nın iyi oyunu bize maçı getirdi.

Ayrıca taraf olduğum için bana öyle geliyor olabilir ama çift vuruş kararı kural kitabında bir tek bize çalınan bir hata olarak geçiyor herhalde.
Bizden birisinin(erkek ya da bayan takımı fark etmiyor) ortadaki her pasa sorgusuz sualsiz çalınıyor.
Benzer pozisyonda rakip fark etmeksizin devam ediliyor.

doğru tespit; bugün lo bianco da en az iki kez yaptı bunu ama ne hikmetse hakem devam dedi

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Tebrikler meleklerim. Aneta maçın yıldızıydı. Blok diyorum ve susuyorum:))
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı Zihinbaz13

• Üye
  • Atam İzindeyiz. Biz de Fenerbahçeliyiz...
Bir parantez de taraftar için açmak lazım. Süperlerdi gerçekten. Korktuğumuz olmadı. Maç boyunca hiç susmadan takımı desteklediler. Kocaman bir alkış da onlara..
Kim Yeon Koung,Fe Garay,Eda Erdem

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
Darısı hafta içi erkeklerde...

gurol1967

• Ziyaretçi
Tebrikler Sarı Melekler.
Maçın normal skoru 20 sayılara ulaştırmadığımız 3 set gibi 3-0 olmalıydı.
İlbank maçından sonra biraz oyun olarak düşüş var gibiydi ama ona rağmen
Sözde CL takımı gsd'yi 3 set'te ezerek yendik,1 set aşırı rehavetin getirdiği
konsantrasyon kaybı ve arka arkaya giden sayılardan fark kapanınca panik düğmesine
basılmasından 6 sayıdan seti hediye ettik.Hoca 2.molayı da hemen almalıydı.Neyse.
Maçın yıldızı tartışmasız Aneta Havlickova'ydı.% 61 hücumla 20 + 3 blok +2 servis 25 sayı.
Her kritik anda rakip direnç göstermeye başladığında dirençlerini kırdı.Bravo.22 Verimlilik puanı.
Kim fazla etkili olamadı dediğimiz maçta bile 20 sayı yapmış.
% 39 ile 15,4 blok,1 servis toplam 20 sayı.
Manşeti de 27/6 hataya rağmen % 63 (41).Yalnız ben bu rakamları bir türlü anlayamıyorum.
6 direkt hata yapılmış bu oranlar çok iyi.İstatistikçimiz ya kendi ya Hocanın direktifi ile böyle tutuyor.
Manşet ölçüleri farklı bize göre sanırım.
Diğer Smaçörümüz Garay ise maalesef orta oyuncumuz Eda'nın bile gerisinde kalmış.
21/6.% 29 hücum.1 blok + 3 servis 10 sayı ile oynamış.
Manşeti ise 13/1.% 54(31)
Orta oyuncularımız başarılıydı.Eda 8 blok ile muhteşemdi.Buna 10/5 % 50 hücumunu da
ekleyerek 13 sayı ile oynadı.Gökçen de Eda gibi asıl görevleri ''Blokör''lüğü çok iyi yaptılar.
5 blok'ta ondan geldi.
Takımın hücum yüzdesi % 43.İyidir.Manşet yüzdesi ise 64/8.% 58(38).Bu rakam kötü değil.
Kim ve Garay'ın manşet yüzdelerini vermiştim Merve'nin ise 24/1.% 54(38)
Merve özellikle dublajlarda iyiydi.
Pasör Elif çok iniş çıkışlı oynadı.Kötü pası iyi manşet gelmesine bağlı ama bu maçta hatası
fazlaydı.Zaman zaman zor topları da özellikle Aneta'dan iyi bitirtti.
Bloklarda ezdik demiştik maç sırasında.Bu görülüyor.
21-6 gibi korkunç bir fark var.Blok manyağı yapmak buna deniyor galiba.  :)
Servis'te de direkt sayılarda 7-4 üstünüz.Servis hatası 12-10.
gsd için söylenecek fazla bir şey yok.Asla bize rakip olabilecek bir takım değil.
Neriman % 43 hücum ile 17+1 blok +1 servis 19 sayı ile takımının en skorer ismi olmuş.
Hücum yüzdeleri % 30.Manşet yüzdeleri 81/14.% 43(20) felaket bir rakam.
Taraftar desteği çok iyiydi.
Maçın yorumcusu eski Milli takım Antrenörümüz Reşat Yazıcıoğulları maalesef Burcu Hakyemez'i
aratmadı.Hep gsd ağırlıklı onlar ne yapıyor,ne yapmalı şeklinde yorumları maçı.

http://fenervoleybol.blogspot.com.tr/2014/03/sar-meleklerden-klasik-terbiye.html
« Son Düzenleme: 08 Mart 2014, 20:32:37 Gönderen: gurol1967 »

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
  • Yer: Istanbul
Maçtaydım. FB - GS derbisine göre oldukça az küfür vardı , küfrün tamamen yok edilmesi çok saf bir düşünce zaten.
Herkesin yazdıklarından çok farklı bir şey yazmayacağım her şey açık. Ama ikinci seti neden kaybettik derseniz bir gözlemimi anlatayım.
İkinci set sanırım 17 18 19 o civarlar 11e karşı öndeyiz. Gökçen servis attı neyse ordan sayıyla döndük. Gökçen bir daha servise gelicek seri olmuş malum. Hoca Elif'e döndü. Girmek ister misin dedi. Elif de güldü kafa salladı evet gibisinden. Hoca da çocuğu sevindirir gibi gir madem tavrıyla oyuna soktu. Elif bu takımın en iyi servis atan oyuncularından ama bu tam anlamıyla laubaliliktir. Nilay-Seda iki hücumdan sıfır sayıyla da dönünce set kaybedilmesi kaçınılmaz oldu. Disiplin tüm başarıların başlangıcıdır unutmamak lazım.

Ek olarak Kim son set müthiş oynadı blok servis ve hücum anlamında ama maç 3 sette tamamlansa Kim'in FB tarihindeki en düşük yüzde olabilirdi. Aneta görmek istediğimiz PÇ gibi oynadı bu arada. Kim'le beraber iyi oynadıkları bir gün silip süpürürler rakibi

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
Ek 2: Neriman'ın da son set beraber performanı çıkarsanız en az Aneta kadar yüzdeyle oynamıştır. Bugün smaçör oynadı Garay nasıl takımına ruh katıyorsa Neriman da öyle valla. Neriman'ı keşke alabilseydik zamanında. Umarım bu sezon gelir.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
  • Yer: Adana
Güzel, 3-1 olsun bizim olsun.
Puan kaybı olmadı, bir ara korktum çünkü 6 fark bile fayda etmedi 2.sette ama 3.set 7 farkı bulunca iş bitti.

Bu arada, şu nerimanı niye tranfer etmedik ki?
Seda'dan çok ileri değil mi artık, tamam Seda'nın geçmişte bize çok hizmeti oldu ama Smaçör Programının yorumcusu Dünya bey'in bir lafı aklıma takıldı:
"Eski smaçörler yorulduklarında libero oluyorlar" mealinde bir yorumuydu.
Yani, Seda'dan en azından bir yedek libero olmaz mı acaba?

Ancak bence Dünya bey'in o programda efsanevi yorumu şuydu:

- Aslan: Seyircilerimiz, bayan volley maçlarına bizim maçlardan daha çok ilgi gösteriyorlar, seyircileri bizim maçlara da bekleriz..
- Dünya bey: Sizin gibi sakallıların maçlarına gelmektense güzel kızların maçlarını seyretmeye gidiyorlar.  :)
- Kahkalar
- Dünya bey: En temiz yüzlünüz İbrahim, o da kirli sakallı..  :D

Ha tabi bu arada molalarda su içerken diz çöken oyuncularımız da görülmeye başlandı, mesela Turgay.
Eğer sıhhi açıdan faydalı ise arkadaşlarına da anlatsın ve hatta biz de aynı yöntemi uygulayalım, o manada yani.

Sonuç olarak puan kaybetmeden GS'yı aynı sezon içinde bir daha yenmenin zevki başka tabi.  :)
« Son Düzenleme: 09 Mart 2014, 02:14:34 Gönderen: TitoSantana »

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
"Maçın yorumcusu eski Milli takım Antrenörümüz Reşat Yazıcıoğulları maalesef Burcu Hakyemez'i
aratmadı.Hep gsd ağırlıklı onlar ne yapıyor,ne yapmalı şeklinde yorumlardı maçı."

Evet ben de aynı kanaat de idim ki, yazmaktan vazgeçmiştim: Adam daha ilk sette GS'a taktik vermekten öte, GS'nın oyuncu yer değişiklikleri fayda etmeyince "Maalesef" kelimesini kullandı ve Sports TV'de onun yer aldığı programlara Raiting kazandırmamı engelledi.

Çevrimdışı TitoSantana

• Üye
Şu anda FBTV'de maçın tekrarı başladı.

Çevrimdışı UniqueFB

• Üye
Şu Neriman-Neslihan transferi muhabbetinde bir şeyde anlaşamadık. Benim gibi bu iki transferlerden birisini olmasını savunanların asıl derdi en düşük kaliteyle Bauer, olursa Fabiana veya Thaisa gibi yapılabilecek bir transferin ligde oynayabilecek olması. Yoksa sponsorlu Fenerbahçe Thaisa'yı da getirse yedek oturtucaz tüm sezon ki olimpiyat yolundaki hiçbir oyuncu böyle bir şeyi kabul etmez.

Ligde yabancı sınırı olmasa veya Gözde-Esra gibi yerli smaçör alternatifimiz olsa bu şeyler bu kadar konuşulmaz. ECZ Poljak ile oynuyor yerli PÇ var diye. Vakıf Fürst ile oynuyor Gözde'si var diye. Bizde ne yerli smaçör var ne yerli PÇ var. Bauer'in CEV kupasında oynadığı maçlarda verdiği katkı ortada.

Tüm olay bundan ibaret. Neslihan ve Neriman en az Aneta kadar PÇ oynar kimse kusura bakmasın. Gökçen yerine dünya çapında bir orta oyuncuyu da tüm sezon oynatabileceğiz. Bu hamle bizi birkaç tık yukarı çıkarır. Tüm söylediklerimiz bunlar.

Bana kalırsa Neriman en başta hırslı bir oyuncu. GS gibi Saori-Rabadzieva smaçörleri olan takımın tüm skor yükünü çekiyor. Bu sezon Vakıf ve ECZ maçlarını izlerseniz top class oynadığını görürsünüz. Bu maçta da iyiydi bence. Neriman'ı yabancı kısıtlaması olan bir ligde istememek mantık dışı bence.