Şok şok şok, olaylar olaylar..
İhtiyarlar gençler birbirlerine girdiler, S.Ö yıllardır evindeki koltuğundan daha çok zaman geçirdiği Burhan Felek'teki koltuğunun altına zula ettiği emanetleri çıkartınca ortalık savaş alanına döndü : ))
Bu kadar abartılacak bir şey yok aslında. Ama bana garip gelmeyen şey Süleyman abilere ters geliyor.
Onların uzaktan bu tip mevzulara ayaklanıp el kol yapması da gençlerin sinirini bozuyor. Sonra karşılıklı bir gereksiz müdahale ve saygısızlık ortamı oluyor.
Maç sırasında Çiğdem abla da iki tarafa giderek ortamın daha fazla gerilmemesi için konuşmak zorunda hissetti.
Bu arada maç çıkışı arkadaşlar ile konuşmuştuk. Sonrasında federasyondan bir görevli ile de konuştum, hakem uyarı anonsu yapılan bir durum oluşturmadıkça bu tip tezahüratlar için para cezası verilmiyormuş. Futbol maçlarında da voleybolda da "Beşiktaş sen bizim köpeğimizsin" diye bağırmaya para cezası verilebileceğini zannetmiyorum ama Süleyman abiler öyle düşünmedikleri için kulübün bütçesine zarar vermemek adına şubeyi kollamak zorunda hissediyorlar. Ya da gerçekten bu tip tezahürata bulundukları ortamlarda herhangi bir şekilde tahammül edemiyorlar. Belki ben umursamıyorum ama onlar farklı hassasiyet çerçevesinde bakıyorlar.
Futbolda geçen hafta maç boyu mehter yapılarak cimbombomun köpeğine şampiyon Fener yazacağız diye bağırıldı, herhangi bir ceza gelmedi.
Mesela geçen basketbolda Ergin Ataman doping yapsana tezahüratı için küçük düşürücü tezahürat kılıfıyla bir anons yapıldı, para cezası geldi. Buna anons yapılması çok absürd bir durum ama milyon dolarları senelerdir saçmasapan harcayan bir şube için altı üstü birkaç bin lira ceza gelecek olması hiç umurumda olmaz. Onun sahaya çıktığı her maç bu şekilde bağırılsın isterim.
Yasakçı zihniyet fazla sıkıntı yaratıyor, herkesin dengesi bozuluyor.