Abi twitter'da baya asıp kesenler oldu, küfür edenler oldu.
Ben uzun zamandır foruma yazmıyordum eskisi gibi, bu sene derslerden falan dolayı. Okuyordum ama pek yazmıyordum. Besim abi, Cem abi beni bilirler. Emin abi(emindesouza) da beni gerçek hayatta görmüştür bir kaç kez. Ben sporcu asıp kesen bir adamım. Maçın stresleriyle anlık yorumlar yapabiliyorum. Mesela Kalinic'ten play off'a kadar hiç hazetmiyordum. Ama adam karakter koymaya başladı ve onu gerçekten sevmeye başladım. Hakkını verdim. Dün uzatmalarda hücümda kötü öynadı, ama ne maçı izlerken ne de foruma, facebook'a, twitter'a tek kötü birşey yazmadım. Çünkü adam elinden geleni yaptı, karakter koydu, savaştı mücadele etti. Tecrübesizliğin kurbanı oldu.
Aynı şey Vesely için de geçerli. Takımın buralara kadar gelmesinde çok büyük rolü var. Laboral maçında maçı kazanmamızın mimarlarından biriydi. Şimdi finalde 9 serbest atış kaçırmış, berbat oynamış diye bu adamı nasıl acımasızca eleştireyim. Adamın en az bizim kadar üzgün olduğu her halinden belliydi. Her molada onu gösteriyordu ve onu öyle görünce çıldırıyordum resmen. Bu takımın, herkesin, her oyuncunun, şu takımın buralara gelmesinde 1 gram bile payı olan herkesin canı sağolsun. Öyle hisler yaşattılar ki bana, gerçekten tarif etmek mümkün değil. Geri dönerken beni resmen ağlattılar, hem üzgünüm hem de gururluyum. Lokasyonumdan da belli Azerbaycanlıyım, Baküde oturuyorum ama gelecek sene inşallah üniversite için Türkiye'ye taşınıyorum. Şu takımı elime gelen her fırsatta, her imkanda destekleyeceğim inşallah. Şu takım herşeyin en güzelini hakediyor. Ne kadar hakkım varsa helal olsun.
Eyvallah kardeşim benim. Hepimiz Fenerbahçeliyiz, hepimiz aşağı yukarı aynı hislere boğulduk. Aynı acıyı, üzüntüyü ve gururu yüreğimizde hissettik. Bütün söylediklerine imzamı atarım.
Dedim ya, açıklama getiremediğim nokta aslında sakatlığı geçeli belli bir süre olmasına rağmen (yani serbest atışlara çalışıp düzeltebilecek yeterli zamanı varken) bunu 1/10 atacak kadar kötü seviyelerde maça başlamış olması. Bir önceki lig maçında da sanırım yine çok kötü atmıştı Vesely. Yani biliyordu serbest atışların üstüne gitmesi gerektiğini. Ama gitmemiş. Rakip de bunu çok iyi kullandı. O kozu vermiş oldu rakibe.
Ha belki de ilk olması sebebiyle finalin psikolojisini kaldıramadı. Belki bununla alakalı bir durum da olabilir. Ama gerek Avrupa Şampiyonasında, gerek NBA'de, gerekse bizde geçen sene F4 oynayarak önemli tecrübeler sahibi olmuş bir oyuncunun bu kadar elinin ayağının titremesi söz konusu olabilir mi? Bence hayır.. Bana kalırsa burada Vesely'nin ihmali var.
Her neyse, her birinin canı sağolsun. Bu oyuncular olmasa bu finali göremeyecektik. Hangi birini tu kaka ilan etsek, hakkına girmiş oluruz. Vesely belki bunların en başında gelenlerden.
Sana da üniversite hayatında sonsuz başarılar dilerim kardeşim, şimdiden Türkiye'ye hoşgeldin diyelim