sezon basında da yazmıstım.
anna werblisnka bence her takımda olmaıs gereken ozel bir oyuncu...savunma ve hucumda belli bir duzeyde oynayan bir oyuncu...
seneye keske bir yabancı daha alacak olsak da werblisnka'yı alsak...maliyetide cok olmaz..
zaten bizim takıma seneye bir yabancı smacor+bir yerli pasor takviyesi yetecek gibi...kadro korunmalı diyorum..hic ama hic bozmaya gerek yok...
kim + miha + werblisnka + bosetti (cok top oldurmese de savunamsı ve kritik yerlerde sayı alması onemli) + harmotto + yabancı pasor (skroupa-iyi bir yerili pasor bulursak bizi her yerde tasıyacak yabancıya gerek yok)
yani bir tek skroupa degisirse degisir...yerli pasor gelince zaten ligde de harmotto daha cok kadro yapar..2. yabacnı orta o yuzden gereksiz olur...
kim ve miha'nın oldugu takıma cok ama cok ust duzey bir smacor daha gerekmeyebilir..
bosetti tarzı biri daha iyi gider...werblinska tam o ayarda bence...hucumu daha iyi, savunması biraz daha kotu...ama duzeyi ve tecrubesi belli...
Bosetti'nin hücumda aksadığı durumlarda , sistemin yıpranmaması açısından o mevkide savunma ve manşeti vasat altı olmayan , hücumu ise 3 setlik bir maçta min hatayla en az 10 sayı kazandırabilecek bir oyuncu tipine ihtiyacımız var.
Maliyeti fazla olmayacak oyuncular(en azından bir Kosheleva ve Zhu Ting kadar olmayacak) içerisinde Anna Baranska tam isabet olur. Kim'in çaprazı için Bosetti+Baranska ile birbirini tamamlayan parçalara sahip olmanın yanısıra sistem içerisinde de, alternatif yaratma açısından daha esnek bir kadro yapısı yakalanmış olunur.
Sırp orta Stevanovic'i uzun zamandır takımda görmek istiyorum. Hücumda hem üçten hemde ikiden verimli şekilde kullanılabilecek bir oyucu. Blok konusunda seviye atlatır. Lider özelliği var. Harmotto'da olan istikrar sorunu Stevanovic'te çok daha az.
Pasör mevkiinde ise Skorupa'nın hantallığı ve Kim ile uyumsuzluğu rahatsız edici. Bence Kim Fenerbahçe'de ki en zorlu sezonunu yaşıyor. Buna rağmen yine de takımın skor lideri.
Zaten öyle bir oyuncu ki , takımına kazandırdığı puanlardan daha çok ,"rakibinin moralini bozma-umudunu kırma puanı"gibi mental güçlülük özellikleri çok daha önemli.