Futbol takımı cidden umurumda değil
Bu sene de şampiyon olamaz ve Şampiyonlar Ligine katılamazlar ise önümüzdeki sezon salon sporlarını sevenler için çok tatsız gelişmeler yaşanabilir. Ki bunun yaşanması da büyük olasılık... Yani ne olursa olsun, biraz umursamak, senin o bitip tükenmez pozitif enerjinden oraya da akıtmak lazım.

Hoş, bana kalsa 6 şubeyi kapatır ve Futbol, Obradovic ve Kadın Voleybol şubelerinden oluşan üç dalda yarışa devam ederim. Kulüp hiç küçülmeden bu üçüyle üst seviye yarışa devam edebilir. Ama mesela en büyük yüklerden birisi olan kürek ve yelkeni kapatamaz. Çünkü sporcu sayısı çok fazla olan bu branşların kongredeki "oy" potansiyelleri de yüksek. Bu radikal kararı alabilmesi için başkanlıktan ayrılmayı göze alması lazım. Yeni gelen de kürek ve yelken gibi şubelere "rağmen" zor gelir. Kısacası, kabak basketbol ile voleybolun başında patlar. Kadın basketbolu denilen, daha doğrusu "basketbol" olduğu iddia edilen ama benim bütün çabalarıma rağmen basketboldan başka her şeye benzettiğim ama bir türlü "basketbol" diyemediğim -huyum kurusun, elimden başkası gelmiyor- o şube mühim değil de... Zaten erkek voleybolu -kişisel olarak çok sevmeme rağmen- astarı yüzünden pahalı. 50 kişiden fazla taraftarın izlemediği öksüz ve kimsesiz bir branş... Türkiye çapında erkek voleybol takımını merak ve takip eden herkesi toplasan 300 kişi etmez. 300 kişi içinde bir kaç milyon dolar harcamak kötü...
Velhasıl, futbol takımı bu sene başarısız olursa, önümüzdeki yaz radikal değişim kaçınılmaz ve biz bu tür şeyleri daha çok tartışacağız. Hangisi kapansın, hangisi açık kalsın.
Bu arada, UEFA'nın yeni yönetimi "futbolun gelirleri futbol dışı sporlara harcanmasın" tavsiyesini kesin karara dönüştürme sürecinde geri adım atar mı? O da çok mühim olacak. Özellikle mali durumu -biz gibi- tam sınırda olan kulüpler için...