Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 428361 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Ynt: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE
« Yanıtla #705 : 25 Aralık 2015, 00:20:41 »
Obradovic: "Bu karşılaşmada olan bazı şeyler için farklı kişilerin analiz yapması lazım. Herkes kendi işini iyi yapmalı. Buradaki hakem kararlarına iyi bakılmalı. Bize çalınmayan, Anadolu Efes'e çalınan kararlar var."

Koç çok haklı. 2 senedir ligde ve kupada Efes maçlarında hakemler tarafından doğranıyoruz. Başta Erşan Kartal haysiyetsizi Efes yalakalığında Fatih Söylemezoğlu'nun yokluğunu aratmıyor. Fatih abisinin izinden gidiyor. 2009 yılında yine Efes lehine taraflı maç yönettiği için 5 maç ceza almış.

« Son Düzenleme: 25 Aralık 2015, 00:21:06 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
« Yanıtla #706 : 25 Aralık 2015, 00:24:11 »
Maç ile ilgili birkaç şey söylemem gerekirse: Udoh ve Kalinic bu seneki en kötü oyununu oynadılar. Hatta Kalinic tahammül sınırlarını zorladı. Bogdanovic faul problemine girmeseydi her şeye rağmen kazanabilirdik bence maçı.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı iloturo

• Üye
  • Yer: KADIKÖY
« Yanıtla #707 : 25 Aralık 2015, 00:45:17 »
Kaliniç ismi ilk çıktığında da hoşuma gitmemişti. Geldiği günden bu yana da bir türlü ısınamadım bu adama.

Çevrimdışı illegal

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #708 : 25 Aralık 2015, 01:25:01 »
Hakemlerimizin Türk sporundaki bu eyyamcılık problemini aşabileceğine dair hiç umudum yok vallahi. Ama artık acilen birilerinin hakemlere şunları söylemesi gerek:

1 Verdiğiniz bir karara itiraz edildi diye akabindeki pozisyonlarda itiraz edenin lehine ya da rakibinin aleyhine ucuz düdükler çalmayın.

2 Taraflardan birinin aleyhine hatalı bir karar verdiniz diye güya eşitliği sağlamak adına diğerinin aleyhine de bilerek hatalı kararlar vermeyin.

3 Maçları bir belgeselci gözüyle yönetin. Yani bir takım diğerine göre çok güçlüyse zayıf olanı korumak namına saçma sapan vicdan muhasebelerine girmeyin. (Buna Türkiye'de özellikle biz Fenerbahçe olarak bütün branşlarda maruz kalıyoruz)

4 Güç itibariyle birbirine yakın takımların maçlarını yönetirken skorun da birbirine yakın olması gerekir mantığıyla hareket etmeyin.

5 "Ev sahibi takım kollanır" mantığını derhal terk edin.

6 Kuralları uygularken skora ve kalan süreye göre etmeyin. Bir müsabakanın birinci dakikasında çaldığınız bir düdüğü sonuncu dakikasında da çalabilin.

Bunlar sadece aklıma gelenler. Başka varsa sizler de ekleyin. Ayrıca bunları bu maç özelinde ya da sadece basketbol için yazmadım. Bunlar Türkiye'de herhangi bir branşın herhangi bir müsabakasında defalarca karşımıza çıkan durumlar. Çok ciddi söylüyorum genç oyuncuymuş, taraftarmış, yöneticiymiş hikaye... Türk sporunun en büyük problemi hakem sorunudur bence.

Hakemlerimize bol bol belgesel izlemelerini, izlerken de gördükleri şeylerin bir takım insanlar tarafından hiç müdahale edilmeden kayda alındığını göz önünde bulundurmalarını tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
« Yanıtla #709 : 25 Aralık 2015, 01:35:33 »
Takımın billurlari sağolsun.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #710 : 25 Aralık 2015, 06:00:57 »
Ligde şampiyon olmak istiyorsak, normal sezonu Galatasaray'ın üstünde bitirmemiz gerekiyor. Bunun anahtarı da bu tip maçları kazanmak. Keza 2 tane ekstra mağlbiyet aldık. O yüzden bu maç önemli, sakatlık olmasın tarzı yorumlar çok sağlıklı gelmiyor bana.

Bu sene Galatasaraydan bişey olmaz..

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #711 : 25 Aralık 2015, 06:36:06 »
abi bize mirsad gibi gerektiinde çirkefleşecek adam lazım. ve yerli olacak bu

Mirsad ın agresifleştiğini, sertleştiğini biliyorum ama çirkefleştiğini hiç görmedim, hatırlamıyorum.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
« Yanıtla #712 : 25 Aralık 2015, 07:58:36 »
Kalinic transfer edildiğinde gayet memnundum.Çünkü son yıllarda eksiğimiz olan sert 3 numara açığı kapanacaktı.Genel olarak savunmada iyi olsa da dün savunmada da rezildi,gerçi böyle birkaç maçı daha oldu,tuttuğu adam skor üretsin o savunmacı kimliği tamamen yok oluyor.Acaba Kalinic'n lig lisansını iptal edip Hickman'a lig lisansı çıkartıp 3 numarayı Datome-Bogdan ve geçen sene olduğu gibi zaman zaman Melih ile götürsek mi diyorum.Sanki daha iyi olur.Ceza şutlarını halen sokamıyor.Dün Antic'in önemi anlaşılmıştır diye düşünüyorum.Bu tür maçlarda Barış(nasıl olacak bilmiyorum),Melih maksimum katkı vermeli.Dün Obradovic'i eleştireceğim nokta rotasyonda sadece 3 uzun kullanırken Ömer'i oynatmaması.Efes son 2 yıldır bizim maçlarda hakemle yürüyor.Kendileride euroelague'de 2 maçı kaybedeceklerini biliyorlar.Fatih ve Erşan efendi yok orada.

Çevrimdışı kenz

• Yönetici
  • Üye
« Yanıtla #713 : 25 Aralık 2015, 08:52:19 »

Hickman hazırsa ligdeki rotasyon böyle olmalı:
dixon-kostas-berk
hickman-melih
bogdan
datome-barış
vesely-udoh-ömer

Çevrimiçi Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
« Yanıtla #714 : 25 Aralık 2015, 09:00:28 »
Önceki yorumları okumadım. Dolayısı ile (Basketbol bilgisine güvendiğim) bazı arkadaşların ne yorum yaptığını bilmiyorum. Fakat nacizane ben takımı beğendim. Hiç birisinin yüzünde maçı bırakmış, oynamak istemeyen bir görüntü yoktu. Herken (bazı hücumlarda yaptığı top kayıpları ile maçı kaybetmemize neden olan Udoh bile) elinden geldiğince bir şeyler yapmak için çabaladı. Ama olmadı, sağlık olsun. Bu tür yenilgiler her zaman olabilir. Önemli olan lig sonu.

Hepsinin emeğine sağlık.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #715 : 25 Aralık 2015, 09:41:41 »
korktuygum gibi oldu...tam son periyot maca hukmedecegiz...udoha'a veirlmeyen ve vesely'e caınan teknik faul maıc efese goturdu..

tabii basrolde tescilli efesli ersan kartal...sonra obraya yemedi teknik vermek..nasıl olsa macı 8-10 sayıya baglamıstı..

klup artık bu adamlara care bulmalı..nasıl olur bilmiyorum ama temizlenmeliler..

bizim hatamız kalinice cok sabır gostermek oldu..bence melih daha once denenmeliyidi bogdan faul problemi yasarken...hatta melih olmuyorsa barıs hersek...(eslesme durumuna gore savunmada)

ama obra tercih etmedi...neyse onemli degil..tek zararı bu isin bize sinirlerimizi hoplattı gene hakemler...

ayrıca hickman donunce bence hickman reis kadroya alınmalı..bunu da gorduk..kalinic 8. yabancı olmalı sanki..buyuk macları kaldıramıyor kalinic nedense...

ama hickman kadroya girse bile 7. yabancı oalrka belli ki antic'le oynamak lazım bu tip macları..

dixon-sloukas
bogdan
datome
antic
vesely-udoh

berk, melih, omer faruk ve barıs'tan ufak destekler alınmalı tabi...

neyse artık onumuze bakacagız...

ligin ilk yarısında umarım baska maglubiyet gelmez ve 11-4 ile bitiririz..o zaman gene lider oluruz tahminim..(liderligi efese verdiler alenen)

kalan maclar;
antep , giresun dep, usak dep..

usak haric sorun yasamayız...kaldı ki usak'ın bize gucunun yetecegini sanmıyorum ciddiye alırska macı...

bu 3 haftada (erteleme macları haric; zaten usak, efes ve banvit yener rakiplerini o maclarda)

usak-efes
banvit-karsıyaka
gs-bjk

bjk-banvit
royal-usak
ts-dacka
telekom-gs

dacka-efes
usak-fb

macları var...efes (3), dacka (4), usak (4), banvit (4) ve gs (4) 'nin en az 1 yenilgi alacagını dusunuyorum..

yani usak'ta bir kaza yasamazsak  herhalde efesle 11-4 ilk yarıyı bitiririz..2. yarı bunları 10 sayı ile yenmek lazım ama rahatlamak icin...

• Üye
« Yanıtla #716 : 25 Aralık 2015, 10:07:25 »
Hickman hazırsa ligdeki rotasyon böyle olmalı:
dixon-kostas-berk
hickman-melih
bogdan
datome-barış
vesely-udoh-ömer

macına gore olabilir bu rotasyon...ama bence antic olup hickman-antic degisebilir..

dixon-kostas-berk
bogdan-melih
datome
antic-barış
vesely-udoh-ömer

seklinde de olabilir...
yani hickman ve antic maca gore degisir..
sahsen kalinic yerine aynı pozisyonda bir yerli oyuncu olsaymıs iyiymis yani..iste begensek de begenmesek de 2-34 oynayabilen emir bu yuzden onemliydi bence yerli sayılabilse...

• Üye
« Yanıtla #717 : 25 Aralık 2015, 10:29:32 »
bu arada arkadaslar kimse bana shaa avantajı onemli degil demesin ligde..

ne yazık ki bu hakemler yuzunden saha avantajı elzem..en azından o elimizde olmalı..ligi ilk sırada bitirmeliyiz..

macları yabancı hakemler yonetse 8 bile girsek olur drim play-off lara...ama bu hakemlerle kesinlikle lgi liderliği gerekli..

Çevrimdışı Dentist

• Üye
  • Yer: Zonguldak
« Yanıtla #718 : 25 Aralık 2015, 10:49:09 »
Benim maçta dikkatimi çeken en olumsuz pozisyon şuydu;basket attığımız bir pozisyonda derrick brown toplam la coast to coast koşum neredeyse basket faul alıyordu,serbest atıştan iki sayı buldu,buna benzer bir iji pozisyonda da aynı şekilde geldiker ve savunmamızı dengesiz yakaladılar.

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #719 : 25 Aralık 2015, 12:03:17 »
Maç başlıklarını Hakan abi açsın bundan sonra :)
Ayhan abi başlığı açtığı zaman kaybedeceğimizi hissetmiştim :) :)