Gönderen Konu: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 446153 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
Ynt: Fenerbahçe / Türkiye Ligi / 2015-16 Sezonu - ŞAMPİYON FENERBAHÇE
« Yanıtla #2550 : 31 Mayıs 2016, 23:13:30 »
Abi, bence şöyle bir hata yapıyorsun. Yorulmasalar işimiz zordu evet ama, yorulmalarının sebebi bir kişi eksik yani daha dar rotasyonla oynamaları. Dar rotasyon maç sonunda eksi yazar (oyun 15 dk durmazsa) ama maç devam ederken çok oynayan oyuncunun maça ısınmasını sağlar. Yani eğer sezon boyu yorulmayacak genişlikte bir kadroyla oynasalardı herhangi bir maçta bu kadar verimli oynayamazlardı belki de.

Neyse, sonunda bu serinin kırılmasına çok sevindim. Yalnız Vesely'nin isteksizliği ve Bogdan'ın formsuzluğu başımıza iş açmaz umarım Efes serisinde.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Benim rotasyonu spesifik ve dar biçimde tanımlamamın sebebi, aslında oyuna giren oyuncu sayısında büyük fark olmaması.  8'e 7 idi sanırım bu maçta (Berk'i sayma).  Bu açıdan, pozisyon bazlı analizde rakip uzunlarının yorulması ve oyuna etkisi barizdi diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #2551 : 31 Mayıs 2016, 23:14:34 »
Besim, görüntülerin linki var mı ? Tamam dan sonra nasıl provoke ye gelmiş, anlamadım. Para ihtiyacı da ayrı bi güzel olmuş gerçi.

Yok ama bire bir olanların çevirisi bu.  Ergin işte, makul bir şey beklememek lazım :)

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #2552 : 31 Mayıs 2016, 23:14:50 »
Bu sene efesi hep eksik yendik..ilk el maçında sloukas ve antic yoktu galiba..2.el maçı ve lig maçında da vesely yoktu.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı nuevitas

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2553 : 31 Mayıs 2016, 23:18:09 »
Bu sene efesi hep eksik yendik..ilk el maçında sloukas ve antic yoktu galiba..2.el maçı ve lig maçında da vesely yoktu.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elde efesin kadrosu daha eksikti burda eksik olan hakemlerde katılcak kadrolarına

Çevrimdışı Kutay

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • kutay_erkan
« Yanıtla #2554 : 31 Mayıs 2016, 23:22:01 »
Benim rotasyonu spesifik ve dar biçimde tanımlamamın sebebi, aslında oyuna giren oyuncu sayısında büyük fark olmaması.  8'e 7 idi sanırım bu maçta (Berk'i sayma).  Bu açıdan, pozisyon bazlı analizde rakip uzunlarının yorulması ve oyuna etkisi barizdi diye düşünüyorum.
Evet, bizim yabancıları rotasyon yaptığımız gerçeği de var ama 8'e 7 genelde. Onların uzunlarda kümülatif yorgunluk da var ama açıkçası çok umrumda değil Dorsey'i alırken nasıl bi adam olduğunu biliyorlardı. James ve Green şanssızlık oldu onlara.

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı emindesouza

• Üye
  • Yer: Azerbaycan , Bakü
« Yanıtla #2555 : 31 Mayıs 2016, 23:31:58 »
cem abi bu konu kapansın artık demişti, kusura bakmayın gelişme olduğu için yazıyorum.

tüküren herifin ifadesini alıp serbest bırakmışlar.

hukuk cezasını verir demiştiniz , tecavüz edenler bile serbest bırakılıyor, hukuki yaptırımı yok.

Benim en çok zoruma giden Fenerbahce taraftar profilinin değişmesi.

tamam holiganizm kötü birşey ama hakkedene de hakkettiği gibi davranmak lazım.

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #2556 : 31 Mayıs 2016, 23:33:51 »
Evet, bizim yabancıları rotasyon yaptığımız gerçeği de var ama 8'e 7 genelde. Onların uzunlarda kümülatif yorgunluk da var ama açıkçası çok umrumda değil Dorsey'i alırken nasıl bi adam olduğunu biliyorlardı. James ve Green şanssızlık oldu onlara.

Katılıyorum.  Zaten ayıp değil bu.  Farklar bu gibi noktalarda ortaya çıkıyor. 

Çevrimdışı guadalajara

• Üye
  • Yer: karabük
« Yanıtla #2557 : 31 Mayıs 2016, 23:40:12 »
Tek uzunla real'i geçtik. Açıkçası bizim oyuncular o kadarda iplemiyor gs ı. Aynı şekilde salondaki kitle de. Real maçlarındaki iştah olacaktı içerde 40 a yatırırlardı.
aziz İSTİFA!!!

Çevrimdışı Emreisking

• Üye
  • Yer: istanbul
« Yanıtla #2558 : 31 Mayıs 2016, 23:54:04 »
Bu ergin nasıl bir insan vallahi çözemedim 30 saniye kala maç bitti niye itiraz ediyorsun tahrik ediyorsun diyor obraya bir sonraki pozisyon gidip hakeme itirazda bulunuyor vallahi pes

Çevrimdışı göktürk77

• Üye
  • Yer: ötüken ormanından
« Yanıtla #2559 : 31 Mayıs 2016, 23:56:49 »
Gerginin triplerine kanmamak gerek maç sonu yenilğinin acısıyla sacmalayan birisi; cok degil gecen sene kendisini sikecegimizi idda eden ruh hastası adam nasıl bir hayal dünyasında yaşıyorsa bırakın o hayal dünyasında yaşasın pembiş mutlu bir şekilde. Aklınca ayar vermeye çalışmış ama kendisi ayar yeyince şirazeyi hepten kaybetmiş.Koyduk geçtik elhamdüllilah. Karşı taraf istediği şekilde aglasın dursun takılmamak gerek  seyircili oynasaydık da durum bu olacaktı seyircisizde.O yüzden ergini adamdan sayıp ciddiye almak başlı başına hata zaten bırakın zıravalayıp dursun kenarında

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2560 : 01 Haziran 2016, 00:10:30 »
Vesely, bogdan, datome, ve hatta udoh. Böyle oynarlarsa süpürür bizi efes.
abi hatta udoh mu ? ya ciddi msin ? el insaf daha ne yapsın ..
cidden udoh daha ne yapsın şu maçta..
efes süpürge makinası ile sadece kendi evinin önünü süpürür

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2561 : 01 Haziran 2016, 00:12:23 »
ya galarasaray dar rotasyon ile oynuyor da sanki biz çok geniş rotasyon ile oynuyoruz..
onlar yoruluyor da biz yorulmuyoruz..
bizimkiler insan değil mi makine mı
6 yabancı dixon + melih .. arada 1 oyuncu rotasyon farkı var
bazen çok garip yorumlar yapılıyor anlamak cidden zor

Çevrimdışı Besim

• Üye
« Yanıtla #2562 : 01 Haziran 2016, 00:30:09 »
ya galarasaray dar rotasyon ile oynuyor da sanki biz çok geniş rotasyon ile oynuyoruz..
onlar yoruluyor da biz yorulmuyoruz..
bizimkiler insan değil mi makine mı
6 yabancı dixon + melih .. arada 1 oyuncu rotasyon farkı var
bazen çok garip yorumlar yapılıyor anlamak cidden zor

İzah ettik, Cem.  Okumamışsın.  Sınıfta kaldın :)

Çevrimdışı Saras

• Üye
« Yanıtla #2563 : 01 Haziran 2016, 00:49:33 »
Gerçi, 3. maçı da ben rakibin yorulması ile kazanacağımızı düşünüyordum ama Galatasaray taraftarı devreye girip, 15 dakika dinlenme şansını yakaladılar.  Bu maça gelince...  Yorulmasalar, işimiz yine zordu.  Salt adamların evlerinde ekstra efor sarfetmesinden değil, biz de normal oyunumuzu bir türlü kuramadık.  Kurduğumuz dakikalardaki tablo belli. 

Bu arada, rotasyon farkı derken biraz açmak lazım.  Bence içeride Udoh, Vesely son çeyreğe kadar iyi işler yapamasalar da fiziki mücadelede rakibin uzunları bayağı yoruldu.  Yoksa, giren çıkan oyuncudan ziyade en çok farkı yaratan buydu.

abi bu arada bu cevabı verdiğim yorumunda "evinde" yazdığını görmemişim. şimdi farkettim ki abartı değil, haklısın. :)

Çevrimdışı Ahmet A.

• Üye
  • Yer: ripcity
    • @ozundeiyicocuk_
« Yanıtla #2564 : 01 Haziran 2016, 01:24:04 »
aziz yildirim , hidayet'e harun erdenay'a baski yapsin su herif defolsun gitsin ya da dixon melih falan gitmesin onun koc oldugu takima.

Zaten Ergin'in sözleşmesi bu yaz bitiyor, federasyon ya milli takım yada galatasaray arasında bir tercih yapmasını isteyecek.

Bakmayın Ergin kurnaz bir adam, Eurolegue değişen formatı ve rakiplerin ayırdığı bütçeleri biliyor ve bu kadroyla Euroleague'de rezil olacağının da farkında, eğer büyük bir sponsorluk anlaşması olmazsa milli takımı tercih edecektir ve bu tercihini de açıklarken milli takım sevgisinin ağır bastığını vatan millet sakarya diye bir açıklama bekliyorum.

İşlerine gelmeyince bu milli takım milliyetçiliklerini terim ile bu çok iyi yapıyorlar, ülkeyi en çok onlar seviyor ama aldıkları maaşı ve primleri turnuva şampiyonları hocalar almıyor.