Tamamen icten kendi dusuncemi yazmak istedim.Ben kendimi bildim bileli FB taraftarayım.Dusturum Basit FB yi satanı ben de satarım.Ben taraftarım maddi hicbir kazancım yok.Sevinme,kızma,uzulme hakkım bence var.
Ekpe Udoh arkadas 29 yasında bize geldi.Bize gelene kadar da NBA de havlu sallayan,sakatlıklardan kurtulamamıs,Hido nun da,Yoneticilerin de dedigi gibi kenarda bekleyen biriydi.Adamı 30 yasında yıldız yaptık.Devamlı demecler, FB yi cok seviyorum,İstanbula asıgım,omur boyu burda kalmak isterim vs
Sonra ne yaptı.Cekti gitti.Ne icin NBA de 2 pivotun arkasında 3. pivot olmak icin ha durust olsaydı tek istegim NBA kapak atmak,para onemli degil,oynamaktan yoruluyorum.Yedek beklemeyi ozledim falan dese sorun olmazdı.Sen alay eder gibi Fb ye asıgım deyip sonra yarı fiyatına 3. pivot olmak icin basip gidiyorsun.Eminim burada yazanlardan da evde cok saydıran vardır.Ayrıca benim avatarlarım da Udoh bosuna koymadık.Ama sen boyle dalga gecer gibi cekip gidersen tepki de son derece dogaldır.Umarım takımı da kendi de bireysel olarak berbat bir sezon gecirirler.Asla da bir daha FB forması ile gormek istemem.
Kalinic de 2. ye benzer acıklamaları yapıyor.Hangi Sırp 2 ay bedavaya calısırmıs.Bırak 2 ay 1500 sene calıssalar senin 1 senede kazandıgını kazanamazlar.Adamlara Dunya buy out veriyorsun.Deli paralar veriyorsun.Dunyanın en guzel tesisinde en guzel sehrinde oynuyorsun.Maasın 2 katına cıkıyor.Bir de boyle acıklamalar yapıyorlar.
Cogu takım ya anlasma yapıyor ya ozel ucak kiralıyor onlar da bos durmuyorlar.Aaron Jackson'un dedidigi dogrudur yanlıstır bilemem.Ama CSKA yeni anlasma teklif etseydi,Efes butceyi kısmayıp iyi para verseydi Jackson EL de devam ediyordu.Biraz da bu oyuncuların yetisme tarzı ile ilgili diye dusunuyorum.Bir oyuncu icin Popovic bana esrarı bırakmazsan seni oynatmam dedi diye roportaj verdi.Bazılarına o yasantılarını bırakmak da zor geliyor olabilir.
Bjelica Avrupa'nın Kralıydı.Avrupa'da Kral olmak yerine NBA de vasat olmayı tercih etti.Acıkcası sporcu olsam 1 sene icin bende NBA de ynamak isterdim.Butun sehirlerini gezip ustelik mac atmosferinde gezmek icin bazıları hep orada olmak isteyebilir.Sen takımımı seviyorum,Avrupa'da oynamak istiyorum dersen taraftar da tepki gosterir.Senin o hakkın varsa taraftarın da var.
Ne yapıyor Bjelica sıradan,vasat bir oyuncu oldu.Ama rol oyuncusu olmaya alıstım diye kapagı attık kalabildigim kadar kalayım diyor.NBA de Er Meydanı Play Off derler.Ginobili,Parker,Nowitzki dısında Play Off da oynayan kim var?Hepsi 82 mac oynayıp Play Off u TV den izliyor.Ben iddiasız olmayı kabul edemem.4-5 Kupa kazanmak varken isterse 20G alalım hem bol bol gezeriz bana uymaz.Bojan Bogdanovic NBA in en kotu 2-3 takımından Nets de oynadı.Bogdan da en kotu takımlarından birine Kings'e gitti.Bundan sonra ne yaptıkları beni zerre ilgilendirmiyor.Umarım hicbiri ile de bir daha yollarımız kesismez.
Sergio Llull'a da helal olsun.Karakterli adam NBA beni alacaksa 12M buy out oder diye madde koyduruyor.Llull NBA e gitse bile kimse tepki gostermez.Adam klubunu ihya etmeyi dusunuyor.
Ayrıca NBA Avrupa'yı oldurmeye calısıyor.Ama bana gore bazı noktalarda Avrupa'nın tırnagı etmez.Sonsuza kadar da etmez.NBA de para var.Ama kalite tartısılır.Charles Barkley 4 takımın oldugu,herkesin oynadıgı berbat bir lig demisti.Koc kalitesi dusuk bir Obra bir Trinchieri ayarında koc bence yok.Sacmasapan kurallar var.Adam bariz yuruyor devam, adam savunmacı yere dustukten sonra ona temas etmeye yırtınıyor 3 atıs,dakika bası mola, sadece Defence Defence diyen hicbir zaman Avrupa seviyesine cıkamayacak bir seyirci,kim hangi draftı alırsa alsın belli takımların Lakers,Celtics,Spurs son yıllarda da GSW,Clv. var.Ayrıca bir oyuncu 1 sene oynasa ve 1 daha kenarda yatsa bile 7 yıl 100 luk kontratı kaptıysa o parayı pasa pasa odeyecegin bir sistem misal Omer Asık yıllardır birsey oynadıgı yok ama kontratı var.Yani bana Avrupa Basketbolunun verdigi zevkin yarısını vermiyor.1m dagıtan EL yi 100 kere tercih ederim.Ama para ile Arupa'da basketbolu oldurmeye calısıyorlar.
Sonuc olarak Udoh bence tepkiyi hak ediyor.İsteyen over isteyen elestirir.