Gönderen Konu: Fenerbahçe / Kadın Basketbol Süper Lig 2015-16 / ŞAMPİYON FENERBAHÇE  (Okunma sayısı 132237 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
  • Yer: EDREMİT-BALIKESİR
  • Deniz ve Sevgi Nehirin Babası
Ekrem ağladı ağladı kazandi
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Tekirdağlı

• Üye
  • Yer: İstanbul

Çevrimdışı fırat80

• Üye
  • Yer: osmaniye
  • TEK BÜYÜK FENERBAHÇE
27.11.2015 tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı ile oynanan lig maçı öncesinde rakip takım oyuncusu Kizer’in müsabakada oynama uygunluğu bulunmadığına ilişkin itirazda bulunulmuştur.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından yürürlüğe konulan TBF Sicil Yönergesi, birden fazla vatandaşlık hakkına sahip sporcunun ilk tescilinde kullanacakları vatandaşlık hususunda sporcunun beyanını esas olarak kabul etmektedir. Söz konusu düzenlemenin devamında ise birden fazla vatandaşlık hakkına sahip oyuncuların, ilk tescil oldukları vatandaşlıklarına  bağlı olarak işlemlerinin sürdürüleceği ve bunun hiçbir şekilde değiştirilemeyeceği öngörülmüştür.

Bu düzenlemeye uygun şekilde Galatasaray Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımı oyuncusu Kizer, ilk tescili anında Bosna Hersek pasaportunu TBF’ye sunmuş ve Bosna Hersek vatandaşlığına bağlı olarak işlemleri sürdürülerek Avrupalı Oyuncu Statüsüne alınmıştır. Nitekim bu oyuncu KBSL’nin 5. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi’ne karşı Avrupalı Oyuncu Statüsü’nde oynamıştır.

TBF Sicil Yönergesi’nin düzenlemeleri gereğince, Kizer’in tescil anında beyanı tahtında tercih ettiği vatandaşlığı olan Bosna Hersek vatandaşlığına uygun şekilde işlemlerin sürdürülmesi bir gerekliliktir. Bu sebeple Bosna Hersek vatandaşı olarak lisans işlemlerinin yapılması, Bosna Hersek vatandaşlığı gereği Avrupalı Statüsünde oynayabilmesi için TBF tarafından öngörülen uygunluk kriterlerini sağlaması ve bunları sağlayana kadar lisans işlemlerinin sonuçlandırılmaması (Lisansın askıda olması) bir zorunluluktur. TBF’nin kendisi tarafından yürürlüğe konmuş bir yönergesindeki, söz konusu uygunluk kriterlerini sağlayamayan oyuncuya kolaylık sağlamak adına, yönergeye aykırı ve yasak olmasına rağmen oyuncunun ilk tescil anında beyan ettiği vatandaşlığını değiştirmesine izin verebilmesi mümkün değildir.

Gelinen süreçte, ilk tescilinde beyan ettiği vatandaşlığa (Bosna Hersek vatandaşlığına) bağlı olarak işlemlerini sürdürmek ve bu işlemler gereği aranan gerekli kriterleri sağlamak zorunda olan Kizer’in bu kriterleri sağlayana kadar KBSL’de oynama uygunluğu bulunamayacağından, TBF’nin bu oyuncunun lisansını askıya alması gerekmektedir. Keza TBF’nin  KBSL’de oynama uygunluğunun bulunmayan bu oyuncuyu, KBSL maçlarında oynatan Galatasaray Spor Kulübü Kadın Bayan Basketbol Takımının, bu oyuncuyu oynattığı tüm müsabakalarda hükmen yenik sayılmasına karar vermesi de hukuki bir zorunluluktur.

Kulübümüz tarafından bu hususta her türlü hukuki başvuru hakkı TBF nezdinde kullanılmış olup, TBF’nin konuya ilişkin kararları beklenmektedir.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ
(   FENERBAHÇE  )

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Bundan bişey çıkmaz asıl sorun Ekrem in 2016 da gs den ayrılıp milli takıma geçecek olmasi. Böylece TBF Ekrem i böyle kollayacak. Yoksa bu sene ev sahipliğini saha avantajını alırsak gs nin hiç şansı yok onlarda biliyor.
HaBaBaM GüM GüM GüM

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Ben size söyleyeyim alenen gs ve TBF , bu iste salaga yatıyor..gs sucu TBF ye atıyor ki ceza almasın..TBF ise bana birşey olmaz nasıl olsa hata yaptık diyip isten tirtmaya kalkiyorsa fibaya gidilmelidir ve her iki kurumda ceza almalı...
Bu ben hata yaptım diyerek gecustiremezsin..TBF diyelim hata yaptı, kardeşim gs basket şubesi de kuralları bilmiyor..zellous gecen sene neden EU olarak oynayamadı..çünkü milli olmadı.pasaport yetmiyor sadece...kizer u18 Amerika da oynadığından olmuyormus...bak sen..o yüzden milli olamamış...hayır kardeşim esas sebep o değil...milli olmadan EU lisansı alamaz oyuncu..o vakte kadar da oynamayacak..oynarsa eğer ABD pasaportu ile oynayacak ki bu da demek ki bütün sezon abdli kalacak..gs sırf AGU maçında kizerin oynatmak icin boyle bir olaya girdi, TBF de isi ayarladı ama isi bozan u18 olayı oldu kizerin..kizerin bosna pasaport isi tamamen yatinca patladilar...sonuna kadar hakliyiz...burada sonuç çıkmasa bile fibada sonuç çıkar..bu isten hem gs, hem TBF hem ne yazık ki oyuncu ceza alır...gs isten yirtmak için her turlu boku TBF ve oyuncuya atacaktır..iyi izleyin..o TBF deki isguzarsa kesinlikle deşifre olmalı...
Coleman un da bildiğim u18 Amerika milli ligi var.ve İtalyan pasaportu..ama EU lisansı olmuyor..hem milli olmadı İtalya da hem de sanirsam bu u18 isi engel oluyor zaten...
Herşeyi geçtim önümüzde zellous örneği var..gecen sene aralık ayı gibi hırvat pasaportu aldı ama milli olmadığından eu lisansini alamadi ve lige abdli olarak basladigindan abdli kaldı tüm sezon..simdi bu TBF ve gs bilmiyor mu...hadi canım..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
Basketbol yetenekleri kısıtlı olsa da Quanitra adına gerçekten üzüldüm..4 sayı önde olduğumuz bölümde Q savunmada 2 kesin hücum faule maruz kaldı.Hakem demeye dilim el vermeyen basketbol cahilleri resmen emek hırsızlığı yapıp görmezden geldiler..Nuria nın savunmada ki faul gösterme artistliğine prim tanıdılar ve maçın içine ettiler..Türkiye yetersiz insanların önemli yerlere geldiği bir ülke haline geldi..Maçı yöneten hakemler bırak profesyonel ligde ,amatör ligde bile maç yönetmemeli..

Gelelim bizim açımızdan eksiklerimize..George ortamı germemek adına sahadaki hakem rezaletine çok kayıtsız kaldı..Genel olarak iyi bir çizgide..Keşke kıta dışı seçiminde daha vizyon gözetip, titiz davransalardı..Ekrem'in ağlamak bu maç için işine yarasa da Galatasaray dan cacık olmaz..Basiretsiz hakemlerle Türkiye liginde gemiyi yürütseler de El de tokatlacağımıza eminim..

Yalnız bu Colman'ı kim aldıysa yazıklar olsun..Aldığın kıtadışı oyuncu penetre edemez, savunma yapmaz, ribant almaz, kendi şutunu yaratamaz, e ne yapar..Sadece ceza şutu atar..Onun yaptığını beğenmesem de Şaziye de yapar..Bana göre Bojoviç den bile yanlış yapılmış bir seçim olmuş Colman tercihi..Bir inat uğruna Daboviç hamlesi yapmayanlara Colman çok büyük bir oyuncu..

Çevrimdışı murat kaya

• Üye
Bizim genel manada eksiğimiz MOBİL bir 4 numaramız olmaması..

Vera bence net 4.5 dan 5...

Mesela bir sürpriz olsa da Elina Della done bize gelse..3.5 DAN 4 oynasa yemin ederim Avrupa kupası bile alabilir bu takım
HaBaBaM GüM GüM GüM

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Allah siz değerli dostlarımı kardeşlerimi abilerimi ıslah etsin
Allah sizlere akıl fikir versin
vaktinize çok yazık ediyorsunuz

Çevrimdışı Anka

• Genel Moderatör
  • Üye

Ligde 7. maçta rakip Beşiktaş;

6 Aralık Pazar

13.30 Fenerbahçe - Beşiktaş

Ligde Fenerbahçe 10 puanla 3.; Beşiktaş ise 8 puanla 13. sırada.

FENERBAHÇE

Çevrimdışı _FB1907_

• Üye
Allah siz değerli dostlarımı kardeşlerimi abilerimi ıslah etsin
Allah sizlere akıl fikir versin
vaktinize çok yazık ediyorsunuz

Cem kardeş sen de haklısın da sarı lacivert renklerin ve çubuklunun temsil edildiği branşa malesef tepkisiz kalamıyoruz..Bana kalsa bayan basketbol şubesi EL şampiyonluğunu kazanana kadar çubuklu formayı giymemeli..

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Cem kardeş sen de haklısın da sarı lacivert renklerin ve çubuklunun temsil edildiği branşa malesef tepkisiz kalamıyoruz..Bana kalsa bayan basketbol şubesi EL şampiyonluğunu kazanana kadar çubuklu formayı giymemeli..

abi köklü değişiklikler olsa desteklenir . misal erkek basketbol takımı da sorunluydu ama köklü bir değişiklik oıldu bak görüyorsun
şu anda kendinizi üzüyorsunuz

Çevrimdışı Vanguards of FB

• Üye
  • Yer: İzmir
Coleman ilk geldiğinde daha iyiydi..düşüşe geçti..simdi lavender yukseliste...

Coleman ve lavender yerine 2 adet yıldız getirmek kesin ligi aliriz, hatta el için büyük aday oluruz...o yabancı seçimleri önemli...

Quanitra-kobryn ve gerektiğinde vera 5 oynayacaksa hareketli 4 numara alınabilir amerikalı olarak..Coleman yerine ise maya moore tabiki hayallerimizi süsleyen.

O hareketli 4 numara kurskta ...ognuwike..

Yada bas parayı hem Parker hem maya ile keyif yasa..

Bu arada 67-63 iken hakemelrin direkt q üzerine oynaması ve birde üstüne teknik faul ile resmen maçı 73-67 ye hakemler getirdi...zaten o 10-0 seri sırasına o fauller olmasa farkı 6-8 yapıp isi bitirecektik..

Gs bin hakemlerden şikayeti klasik mağdur edebiyatı..numara..her sene ekmeğini yiyorlar hakemlerin..3 yildir hakemlerden inanılmaz magduruz..son 2 sezonda kupa gitti maalesef...ama bu sene bu tablo değişir..bence lig şampiyonuyüz...en azından bir amerikalı daha getirsek çok iyi olacak ...ben bu oyuncunun lavender yerine 3-4 oyuncusu olmasını tercih ediyorum normalde ama quanitra üzerine hakemler boyle oynarsa pota altı her mac eksik kalır..
Arkadaşın dediği gibi hareketli 3-4 belki tek hamle çözümü..o da delle donne..ama maya moore da gerektiğinde 4 oynayacak kadar çizikli kısa 5 te..

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Çevrimdışı Bülent

• Üye
    • @blntdgn84
Son yıllarda "bence" kadın takımını en iyi oynatan koç olduğu için George'un vasat Amerikalılardan çok daha fazlasını hak ettiğini düşünüyorum.
Atıyorum Maya + Silvia olsa kıta dışılar İsfo, Dido'ya rağmen ligi geçtim avrupada şampiyon olur.
Hadi bu ikisi pahalıya geliyor diyelim Penny + Ela gelse yine benzer şekilde bir başarı süpriz olmaz.
Umarım bizim dahi şube yöneticilerimiz vasat kıta dışılardan bir şey olmayacağını görüyordur
...

hmetin

• Ziyaretçi
Maya+Parker , Maya+Elena  tadından yenmezdi.

Çevrimdışı Murat

• Üye
Galatasaray'a hükmen mağlubiyet geldi.