...
ama 42 yaşında Diş Hekimi birisi şu yukarıdaki şeyleri yazıyorsa...
Giden kişinin veya cevap hakkı olmayan birisinin ardından yorum yapmam elbette hoş değil. Ama toplumumuzun eğitim seviyesi, (eğitimden kastım diploma değil) kültürünün ne seviyede olduğunun görülmesi açısından bu arkadaşımızın yaptığı yorum çok anlamlı. Geçenlerde yine kendi yazdığı bir yazıda ebeveynlerinden birisinin doktor olduğunu söylemişti.
Aile büyüğü doktor, kendisi doktor (diş hekimi) ve yaptığı yoruma bak!
Gerçekten dehşete düşüyorum, mideme kramplar giriyor, psikolojim bozuluyor.
Sözüm sadece söz konusu arkadaşımıza değil, içimizde eğitimli ve kültürlü olarak saygı gören ama "okumuş olmaktan" başka bir vasfı olmayan tüm eğitimlilere.
Özellikle sosyal paylaşım mecralarından sonra gördüklerim beni daha da karamsar yapıyor. NE OLACAK BU ÜLKENİN HALİ !
Okumuş, belli makam ve mevkilere gelmiş koca koca insanların inandığı şeyler, kurduğu cümleler tek kelime ile akıllara ziyan. Ve maalesef bu tür insanlar aramızda eğitmenlik yapıp öğrenci yetiştiriyor. Yöneticilik yapıp iş yönetiyor... Sonra da sağlıklı toplum, bilinçli bireyler bekliyoruz.
Bu konuda gerçekten çok doluyum. Ve konu dışına çıktığım için de herkesin affına sığınıyorum.
Ömer Faruk'a gelince; Tüm yukarıda saydığım koca koca sözüm ona eğitimli ve kültürlü insanların yanında, 17 yaşındaki Ömer'in yaptığı devede kulak kalır.