Gönderen Konu: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası (Aralık 2015 - Mayıs 2017)  (Okunma sayısı 1451318 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
  • Yer: Melbourne
Ynt: Ynt: Fenerbahçe / Basketbol Transfer Dosyası
« Yanıtla #1530 : 08 Haziran 2016, 09:53:15 »
o kadar teknik yorumlayamıyorum ama bence biraz kontrol altına alınsa fena oyuncu değil.
geldiğinde bobby den de memnun değildik. 33 yaşına geldi, gittiğinde yerini nasıl dolduracağız bilmiyorum, yerli olmasını bir kenara bırakıyorum. oyunculuğu ve kişiliği muazzam. belki kontrol altına alınmış bir heurtel de bogdandaki gelişimi gösterirse çok faydalı olabilir.

bu arada gs deki mccollum hakkında ne düşüüyorsunuz, ben gene takım kimyası vs konularına girmeyeceğim ama beğendiğim isimlerden birisi. goudelock ile kıyaslarsak hücüm olarak her alanda 1 adım geride olsada daha mücadeleci olduğunu düşünüyorum.

Mc Column bence Huertel den bir kac gomlek ustte bir oyuncu fizik dezavantaji var ama savunmasi da hucumu da dengeli .... onun sikintisi tamamen fiziksel sureklilik ve yanlis takimda oynamasi .... Bir de oyun icinde hirsini sevdim, cirkefe kacmadan hirs yapiyor ... ve yenildikleri maclarda 30 sayi da atsa basi asagida cikiyor, yani daha takim oyuncusu.

Huertel cok yanliz kovboy oynuyor bazi dakikalarda.... aslinda net bir sekilde cok bencil oyuncu diyemiyorum, cunki sanirim kafasinda belli bir sey var onu yapinca pas vermeye basliyor. Bu sayi olabilir birine ustunluk saglamak olabilir... ama onu yapamazsa zorlamaya devam ediyor ... birde savunmasi donemlik ... bir sure savunuyor sonra bunaliyor sanirim savunmadan yada gucunu harcamak istemediginden, sahte bir savunma basliyor sonrasinda .... Ozellikle cok yer degistiren oyuncu olunca genelde 2-3 adim geriden pesinden dolasiyor,... topu alana kadar bulasmiyor adama ...

Efes'te Noumoski nin oynadigi yillarinda basket oynasa avrupa da efsane olurdu... ama avrupa da basket cok degisti, artik dengeli oyuncular lazim takimlara...

PS:Huertel ayhan in dedigi gibi kontrol altina alinabilir mi? biraz azarlansa duzelir mi bilmem... ama savunmasini uzun periyoda yaysa ve daha dengeli oynasa NBA lik oyuncu olabilir....
Bu arada final serisinde normal sezona gore daha iyi savunma yapiyor... en azindan yakindan takip ediyor adamini ...
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 09:59:19 Gönderen: ETIRYAK »
Pazardan pazara degil, ezele kadar ....

Çevrimdışı Besim

• Üye
  • Yer: Londra
« Yanıtla #1531 : 08 Haziran 2016, 10:48:31 »
Heurtel bizim için en önemli oyuncu.  O oynadığı zaman daha bir rahat oluyorum çünkü çıkıp da saçma sapan bir üçlük atacağını veya top kaybı yapacağını biliyorum :)

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1532 : 08 Haziran 2016, 11:08:54 »
Heurtel bizim için en önemli oyuncu.  O oynadığı zaman daha bir rahat oluyorum çünkü çıkıp da saçma sapan bir üçlük atacağını veya top kaybı yapacağını biliyorum :)
aahah çok net aynı fikirdeyim...
:)
onun olması çok kritik

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #1533 : 08 Haziran 2016, 11:21:13 »

sahada heurtel-granger olduğunda biz daha rahat hucum ediyoruz. onlar doğuş/birkan-heurtel/granger a göre daha fazla skor bulma şansları olsada genede bende ilk opsiyonu tercih ediyorum.

Çevrimdışı Joker1907

• Üye
  • Yer: Marmaris
« Yanıtla #1534 : 08 Haziran 2016, 11:40:50 »
Kidd ve Nash gibi son döneme  damga vurmuş çok çok büyük adamları aynı cümle içinde kullandığınız oyunculara bi bakın
 oruç mu vurdu yahu sizi :(

Ben oyuncu profilini kiyaslamiyorum ki oyun görüşü olarak kiyasliyorum.

Ve oyun görüşü bakımından böyle bana göre Ortel.

Jason Williams vardı Nba de bir dönem bilirmisiniz?  Inanilmaz oyun görüşü olan her maç estetik asistler yapan bir oyuncuydu. 

Sakatlık yaşadı falan basketbol u çok onemsemedi .

Ortel de biraz Jason Williams gibi. Hücum olarak oyun görüşü olarak Avrupanın en iyisi bana göre ama savunması oyun disiplinsizligi kendini öldürüyor

Çevrimdışı bothersome man

• Üye
« Yanıtla #1535 : 08 Haziran 2016, 12:50:00 »
sahada heurtel-granger olduğunda biz daha rahat hucum ediyoruz. onlar doğuş/birkan-heurtel/granger a göre daha fazla skor bulma şansları olsada genede bende ilk opsiyonu tercih ediyorum.

Kesinlikle öyle, Efes'ten Doğuş ve Birkan'ı çıkarın yerlerine birer tane daha Heurtel ve Granger ekleyin, bunlara karşı hiçbir maçta zorlanmayız.

Bizim zaman zaman canımızı sıkan Doğuş ve Birkan sahadayken yaptıkları agresif savunma.

Çevrimdışı Joker1907

• Üye
« Yanıtla #1536 : 08 Haziran 2016, 13:00:08 »
Kesinlikle öyle, Efes'ten Doğuş ve Birkan'ı çıkarın yerlerine birer tane daha Heurtel ve Granger ekleyin, bunlara karşı hiçbir maçta zorlanmayız.

Bizim zaman zaman canımızı sıkan Doğuş ve Birkan sahadayken yaptıkları agresif savunma.

Bende onu diyorum işte. 

Ortel in birde Doğuş gibi savunması olsa giderdi Nba de Golden State forması giyerdi. Avrupada ne işi var :)

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #1537 : 08 Haziran 2016, 13:18:03 »
..................
Ortel de biraz Jason Williams gibi. Hücum olarak oyun görüşü olarak Avrupanın en iyisi bana göre ama savunması oyun disiplinsizligi kendini öldürüyor

Benim gibi 30 uzeri basket severlerden jason williams i bilmeyen yada hatirlamayan olamaz ... cok havali oyuncuydu, estetikti ama basarili olamamasinin nedeni nash veya kidd gibi oyuncularin yarisi kadar oyun kuruculuk vasfi yoktu ... basit oynayamiyordu ... her seyi cok havali yapmaya calisiyordu .... top kaybi yapti yapacak diyordun.... birde inanilmaz giriyordu pota altina ama top potaya girmiyordu son doneminde...

En son Cin de izledim ... olusu bile orteli katlar  ....
Hatta bu sene bir gosteri maci vardi, youtube da var ... white magic... adam hala formunda....

Dedigim gibi 60 yasindaki williams la karsilastiracaksan bir degerlendirelim ama en ufak benzerlik yok .... yetenek 10 da biri top surme 20 de biri saha gorusu 5 te biri

Hehehehehe aynen hic olmazsa guardlarimiz bir nefes aliyor ....
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 13:22:50 Gönderen: ETIRYAK »

Çevrimdışı Joker1907

• Üye
« Yanıtla #1538 : 08 Haziran 2016, 14:26:25 »
Benim gibi 30 uzeri basket severlerden jason williams i bilmeyen yada hatirlamayan olamaz ... cok havali oyuncuydu, estetikti ama basarili olamamasinin nedeni nash veya kidd gibi oyuncularin yarisi kadar oyun kuruculuk vasfi yoktu ... basit oynayamiyordu ... her seyi cok havali yapmaya calisiyordu .... top kaybi yapti yapacak diyordun.... birde inanilmaz giriyordu pota altina ama top potaya girmiyordu son doneminde...

En son Cin de izledim ... olusu bile orteli katlar  ....
Hatta bu sene bir gosteri maci vardi, youtube da var ... white magic... adam hala formunda....

Dedigim gibi 60 yasindaki williams la karsilastiracaksan bir degerlendirelim ama en ufak benzerlik yok .... yetenek 10 da biri top surme 20 de biri saha gorusu 5 te biri

Hehehehehe aynen hic olmazsa guardlarimiz bir nefes aliyor ....

Abicim yapma. Nasıl top sürmesi 10 da 1 yetenek 20 de 1 falan.

Ben bu konularda çok iyi olduğumu düşünüyorum

Bir oyuncunun 10 da 1 i top sürmesi demek Melih gibi Datome gibi oyun kurucu vasfı taşımayan oyuncular için olur.

Ortel in zaten yaptığı en iyi iş oyun zekasiyla yaptığı şık asistleri zaten.

Ortel kariyerinin hiç bir dönemi süper şutor yada süper savunmaci olmadı. 

Ortel I bu seviyelere getiren oyun aklı zaten.

Tekrar ediyorum bana göre yetenek oyun görüşü olarak suan Avrupanın en iyisi ama diğer yapamadığı özellikler onu sürekli kötü etkiliyor.

Abi sen Ortel I eğer Efes dönemine göre kiyasliyorsan yaniliyorsun.

Laboral döneminde Ortel inanılmaz oynuyordu.

O kadar egolu kendini beğenen bir adam ki Ortel , Sırf Tony Parker var benim sürelerim düşer diye Fransa milli takımına reddini çekmiş bir adam. Düşün yani.

Abi akşam oruçtan sonra işin olmazsa aç Youtube sen Ortel in Laboral döneminde yaptığı asist video larına Bak.  Jason Williams I görürsün o videolarda :))

Hem Obradovic ve Ivkovic gibi 2 kurt hocanın istediği oyuncu kötü olamaz. Ortel böyle bir adam işte. 

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #1539 : 08 Haziran 2016, 14:51:14 »
Hem Obradovic ve Ivkovic gibi 2 kurt hocanın istediği oyuncu kötü olamaz. Ortel böyle bir adam işte.

Ivkovic i 2 senede ne hale getirdigini gorduk ...

Çevrimdışı Joker1907

• Üye
« Yanıtla #1540 : 08 Haziran 2016, 14:52:46 »
Ivkovic i 2 senede ne hale getirdigini gorduk ...

Ivkovic kötü takım kurdu tek hücum silahı Ortel di geçen sene. O yüzden

Çevrimdışı Hakan Yaman

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Antalya
« Yanıtla #1541 : 08 Haziran 2016, 14:58:39 »
Jason Williams gündem olmuş iken... Tarafımdan yüklenen şu iki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. ETIRYAK'ın Williams konusunda yazdıklarına da katıldığımı belirtmeliyim:

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #1542 : 08 Haziran 2016, 14:59:46 »
Ivkovic kötü takım kurdu tek hücum silahı Ortel di geçen sene. O yüzden

Joker hafiza tazelemek icin yaziyorum;
# Huertel 14-15 sezonun da geldiginde euroleague degerlendirmelerini oku... Efes kesin final 4 diyordu herkes. (ustelik sadece turk yorumcular degil)
#Gelmeden onceki sayi ortalamasina bak takimin asist ortalamasina bak ... sonrada geldikten sonra sezonun kalanindaki ortalamalara bak....

Saric dedigin adam, granger dedigin adam hucumcudur .... Diebler .... neyse uzatmayacagim ... sayilara bak lutfen...

Fikrine saygi duyuyorum, fakat benim dusuncemle ve basket anlayisimla celisiyor.

Çevrimdışı ETIRYAK

• Üye
« Yanıtla #1543 : 08 Haziran 2016, 15:11:19 »
Jason Williams gündem olmuş iken... Tarafımdan yüklenen şu iki videoyu izlemenizi tavsiye ederim. ETIRYAK'ın Williams konusunda yazdıklarına da katıldığımı belirtmeliyim:

ne adamdi ... senelerdir kac kere videolarini izledigimi hatirlamiyorum ....

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1544 : 08 Haziran 2016, 16:14:37 »
Örtel'den kurtuldan Laboral Fİnal 4 yaparken Örtel'i alan Efes'in götü doğrulmuyor ..
nasıl olacak bu iş ben orasını anlamadım ..
örtel gitsin kumda tek başına basketbol oynasın
dünyanın en kötü oyun kurucusu ve en kötü karakterli oyncusu ..

Draper ve Janning ( geçen sene efesin takımındaki 2 isim ) bu sene Kuban ile Fİnal 4 oynadılar.. bu da değişik bir durum
« Son Düzenleme: 08 Haziran 2016, 16:15:38 Gönderen: Cem Ağrak »