sana bi hikaye yazayım ...
sene 1988. aylardan ocak .. karlı bir gün dünyaya gelen Earl Clark isimli bebek o günlerden basketbolcu olacağı belliydi. normal bebeklere göre daha uzun olan bebeği hemen basketbol topu ile tanıştırdılar.
ilk orta lise derken boy oldu 2.06.. lousville kolejine giden bu genç kardeşimiz 2009 drafında 14ncü sıradan seçildi...
daha sonraki yıllarda bir türlü istediği formu yakalayamadı Earl Clark .. en iyi senesini 2013 senesinde Lakers ile geçiren oyuncu o sene 7.3 sayı 5.1 rib 1.1 asist ortalamaları ile geçirdi. fakat şansızlığı LAkers imparatorluğunun çöküş yıllarında denk gelmesiydi. Oyuncu öğütme fabrikasına dönüşen koskoca Lakers bir genci daha yemişti
gel zaman git zaman ordan oraya takaslanan Earl en sonunuda kendini D-League de buldu. D adı : Development .. yani geliştirme
ama D ye giden herhanbi bir oyuncunun hele ki amerikalı oyuncunun kendisini geliştirme ihtimali Murat Kaya'nın bayan basketbol izlerken küfür etmeme ihtimali kadar düşüktür.
Manageri ile konuşan Earl '' ya JOhn ben çok sıkıldım bu D league'den . çok güzel istatistik kasıyoruz ama kendimi geliştiremiyorum, ara sıra Ekpe ile sohbet ediyoruz onun yüzünden Euroleague izlemeye başladım , hem bu Ekpe inanılmaz işler yapıyor hem de oynadığı takımda değişik bir hoca var. araştırdım Avrupa2nın en iyisiymiş , hatta GRep Popoviç zamanında Zeljko 'dan setler alıyormuş , bu adamla ben de çalışmak istemiyorum '' demiş...
sonra şubat ayının ilk günü Earl menageri Jhon bir gün Gherardini'yi aramış
Jhon :'' hello Gher how r you
Gher : oooo jhon i am fine we are good . we are fucking all europe and türkish league ,we are ok what about you ?
Jhon : i am goo too my friedn, i know everything about Fenerbahçe , your team is better than D-League , and if you wanna Earl Wanna come to you be part of team .. and there is a crayz fan who ise Yılmaz vangourd likes him very much . Yılmaz is a boy crazy boy he always write roster of a team ..
bu sohbet sonrası Zeljko'nun da fikrini alan Gherardini resi Earl kardeşimizi, 100 bin usd + akbil + yemek için ticket karşılığında 9ncu yabancı olarak kadromuza katar.
hayırlı uğurlu olsun