Dixon + Sloukas = 45 dakika
Bogdan + Datome = 50 dakika
Vesely + Udoh = 50 dakika
Antic + Kalinic = 35 dakika
Yukarıdaki dakikalardan daha azını bu oyunculara verirsek mutsuz olacaklar. Geriye kalıyor 20 dakika ? O 20 dakikaya talip olan oyuncular ise Nunnally, Melih ve diğerleri olacak. Açıkçası beklenmedik bir sakatlık veya formsuzluk olmadığı sürece transfer yapmak takım dinamikleri açısından son derece anlamsız...
Bende senin gibi düşünüyorum. herkese 8 10 dk verilen takımları sevmiyorum. daha çekirdek kadrolarla daha uzun daha konsantre oynamalarından yanayım. Tabiki udoh gibi 35 dk fazla. 25dk civari oynamasından yanayım ilk 5in. Ve bence bu performansında bi kaynağıda eksik olup sadece mücadeleyle kazabilceğimiz bilinciydi.
Birde yedek cok olmadığından basketbol ligi maçlarıda antrenman gibi oldu. Bu süreleri oyuncular kaldırır sadece biraz ara ara dinlenirlerse atışları daha iyi olur.
Sezon ortasında Kaliniç i bize itelediler diye düşündümki çoğumuz böle düşünmüşüzdür. Ama adam uyum sürecini atlattı. son 10 maça bakın sayılarda hep ilk 3 de , savunması ve takip sımaçları ne kadar yüksek konsantrasyonu olduğunu gösteriyor. uzun kısa demeden güzel savunma yaptı. milli takımdada performansı yükseldi. Bence en büyük transferimiz kalinic.
sezon ortasına kadar kalinic ve hickman verim vermediği için çok az süre aldılar , ömer karaktersizide gitti, kostas , antic ve vesely de sakatlandıda anca bu kadar dar rotasyona düştük.. bu sene bu kadar bahtsız olcağımızı sanmıyorum. bu kadro euroliği gayet rahat kaldırır. sadece Türkiyedeki lig maçlarında oyuncuları dinlendircek türk oyuncu olursa yeterli.
Unutmayalım geçen sene daha geniş ve daha kaliteli bir takımımız vardı ama bu seneki hazzın yarısını veremediler.
Bjelica'da da bi aidiyet hissetmedim ben. Vesely ve Udoh a iyi kontratlar verilmediğine inanmiyorum. saçma sapan adamlar ne paralar aldı. Bjelica beni NBA istedi dedi gitti. Udoh ve Vesely ise çok karakterli oyuncular, sadece kendilerine değer vercek NBA takımına giderlerdi. Oradaki teklifleri Beğenmediler(parasal olarak değil) ama cska ve daçka vampirlerinede en ufak fırsat vermeyip ben fenerde oynarım dediler. Heleki cska ve daçka gibi bizim ilgilendiğimiz oyuncuları almayı başarı olarak gören takımlar varken.
Bjelica cok zeki ve yetenekli biri ama Udoh,Vesely Boby , Kostas, Kalinic, Antic in sahaya koyduğu karakteri koymadı.
Bayadır yazamadım içimde çok sey birikmiş kusura bakmayın