Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2016-17 Sezonu  (Okunma sayısı 208814 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ata771

• Üye
Melihin kafaca maçlara gelmemesini anlamıyorum kaptan olarak sahadaki oyunu toparlaması gerekir en azından hiçbir hareket yapmıyor pek saygı gördüğünü düşünmüyorum kaptan olarak

Çevrimdışı Zeljko Obradovic

• Üye
  • Yer: Aydın
Melihin oynayacağı 5-10 dk yerine Berk Egehan falan oynasın, bir süre hiç oynatılmasa hem kendine hem de bize iyi olacak. Yapması gereken tek şey o boş şutları sokmak onu da yapamaz hale geldi.

Çevrimdışı anil7com

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • anil10com
Melihin oynayacağı 5-10 dk yerine Berk Egehan falan oynasın, bir süre hiç oynatılmasa hem kendine hem de bize iyi olacak. Yapması gereken tek şey o boş şutları sokmak onu da yapamaz hale geldi.

Egehan sokardi en azından 1-2 sut
Fenerbahçe!

Çevrimdışı guadalajara

• Üye
  • Yer: karabük
Real maçı sonrası asların odaklanma sorunu yaşayacağı malumdu. Şu maçta keşke Berk, Melih, ahmet, barış 30 ar dk süre alıp öyle yenilseydik
aziz İSTİFA!!!

Çevrimdışı Tolga Gümüş

• Üye
    • tolgagumus_
Melih ile yeni kontrat imzalandığından beri hiç yok. Bençte havlu sallamayı o kadar benimsemiş ki sahaya girdiğinde neler yapması gerektiğini hatırlamıyor. İyi Fenerbahçeli olabilir. Tribünden gelmiş olabilir. Ama bu onu takımın kaptanı olması gerektirdiği anlamına gelmiyor. Kaptanlığın Melih'e verildiğini öğrendiğim ilk gün de yazmıştım. Melih'te kaptanlık yapabilecek ağırlık yok. Hani derler ya "vur ensesine al lokmasını" diye. He işte bu tam Melih'i tanımlıyor. Sorumluluk almıyor, süresi her geçen gün azalıyor. Takıma şu anki formuyla hiçbir katkısı yok. Yarardan çok zarar veren bir durumda. Düzelir mi pek sanmıyorum ama böyle giderse taraftarında gözünden düşmeye başlayacak.
"Ben Fenerbahçe'ye ikinci olmak için gelmedim." - Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Maç sırasında yazmak istemedim o anki hayal kırıklığı ile. Ama çok beklemek istemiyorum unutacağım yazacaklarımı.

Öncelikle takımın kötü oynadığı aşikar. Aralık ayında olduğumuzu göz önünde bulundurarak konuşuyorum, yine de bazı şeyler hoş değil.

Dixon, Sloukas: Sezona ikisi de iyi girdi ancak Bogdan'ın sakatlığı sonrası oyunu yönlendirme konusunda tüm iş onlara kaldı. Ayrıca onlardan skor katkısı da istiyoruz her maç. Bu nedenle yaptıkları hatalara hiç kızamıyorum.

Kalinic, Udoh: Bu yıl geçtiğimiz yıl kaldıkları yerden devam ediyorlar hatta daha da iyiler. Pamuklara sarıp saklamalıyız.

Vesely: Saman alevi. Avrupa'nın en atletik oyuncularından biriyse Ivanov denen traktör hızındaki adam kat ile geçip yanından bitirmesin bir zahmet. Hücumda pota altında bitirmekte de çok sıkıntı çekiyor. Bunda rakiplerin faul yapmaktan hiç çekinmemesinin de etkisi var. Bu nedenle maç sonlarında oyunda tutamıyoruz. Açıkçası ben o kadar para alan bir oyuncudan sahada çok daha fazla emek, ve faul atışlarını en azından yüzde 75 yapmasını bekliyorum. Kendisi şu an hadi ileri saralım Mayıs gelsin dermiş gibi oynuyor.

Nunnally: Beklentiler tam neydi bilemiyorum ama aldığı para rol oyuncusu kıvamında olduğu ve yeni geldiği için çok kızamıyorum. Madrid maçındaki oyununa yakın bir performansla devam etmesi lazım. Koç çok çalıştığını söylüyor burası güzel.

Datome: Sezon başından bu yana iyi oynadığı maç 2 falan. Geçtiğimiz yılki performansını düşününce bu da önemli bir eksik bizim için. Ayrıca savunmada kara delik modunda, gardından pivotuna herkes yanından geçip gidiyor. Tüm sezon böyle gidecekse yandık.

Antic: Rolü belli ve performansını zamanla arttıracak ama hem yabancı kontenjanı hem de aldığı sayılır maaş düşünülünce seneye bizimle olmaması gerektiğini düşünüyorum. Yoksa mental olarak kattığı tartışılmaz. En doğru kararı koç verecektir. Umarım bir an önce iyileşir.

Bogdan: Umarım bir an önce sağlıklı hale gelir.

Melih: Kendisinden en büyük beklentimiz boş şutları da atamıyor. Euroleague'de zaten süre alamıyor, ligde de 28% ile üçlük atıyormuş. Savunmada da çaba gösterse de maksimumu belli. Sadece kaptanlık yapıyor şu an açıkçası.

Diğer Türkler: Bari ligde süre alabilsinler diyorum sadece. Neden süre alamadıklarını koç daha iyi biliyordur o nedenle yorum yapamıyorum, yorum yapılacak kadar oynamadılar zaten.

*Oyuncuların maaşından bahsetmemin sebebi biraz da oyuncuların performansını buna göre değerlendirmek gerektiğini düşünmem. Datome Kalinic'in 5 katı maaş alıyor mesela, sahadaki performans tam tersi şu an.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Bu maç için olur böyle kazalar, çok mühim değil diyorum ama ana iskeleti oluşturan formsuz oyuncular kendilerin toparlamalı artık.

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Geçen sezon ligde ilk 9 haftayı Konya, GS, Çekmece mağlubiyetleriyle geçmiştik.Bu sene ise Uşak ve Tofaş mağlubiyetleriyle geçtik.EL'deki 7-3'lük başlangıcı ve Cumhurbaşkanlığı Kupasını da hesaba katarsak herşey yolunda görünüyor.

Çevrimdışı Umut

• Yönetici
  • Üye
  • Yer: Berlin
  • 1899
Bu tarz mağlubiyetler olacak Mart sonuna kadar bana kalırsa. Minimum hasarla çıkmak gerek. Neyse, sıkıntı yok şimdilik.
Kara deryalarda bir FENERsin!

Çevrimdışı fortisetliber

• Üye
Bu sezon Euroleague formatı değiştiği için takım daha fazla sayıda maç yapmak zorunda kalıyor. Hatta öyle zamanlar geliyor ki uçakta geçen süre haricinde hiç dinlenmeden bir sonraki deplasmana çıkmak zorunda kalınıyor. Bu da hem mental hem de fiziksel yorgunluk yaratıyor. Maalesef takımımız dar bir rotasyon ile bu sıkışık sezonu oynamak zorunda. Üzerine bir de bogdanın sakatlığı hem seçeneklerimizi hem de rotasyonumuzu iyice kısıtladı. Maalesef hiç türk pasaportlu opsiyonumuz yok. Tbl maçlarında dahi as kadro ile çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu seviyede oynamak için en az iki kaliteli beşe sahip olmamız gerekiyor. Ki bu uzun sezonu çıkarabilelim. Şimdilik savunmadaki ekstra çabalarımızla euroleague'de sonuç alıyoruz. Normal sezon bittiğinde gerçek basketbolun oynandığı play off'ta cska, barca, real, oly, vito gibi takımlarla mücadele edebilmemiz için yeterince enerji bulabiliriz umarım. Ama her şeye rağmen obra reise sahibiz. Ne demişler: obrakadabra.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
« Son Düzenleme: 05 Aralık 2016, 02:55:31 Gönderen: fortisetliber »

Çevrimdışı Muratti

• Üye
  • Yer: Istanbul
Malubiyete bakildiginda tofas zaten iyi bir takimdi ve ligde bulundugu yer yaniltici. Bogdanovicin donmesiyle rotasyon genisleyip  bu takimlari daha rahat gecicez...

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
Maç sırasında yazmak istemedim o anki hayal kırıklığı ile. Ama çok beklemek istemiyorum unutacağım yazacaklarımı.

Öncelikle takımın kötü oynadığı aşikar. Aralık ayında olduğumuzu göz önünde bulundurarak konuşuyorum, yine de bazı şeyler hoş değil.

Vesely: Saman alevi. Avrupa'nın en atletik oyuncularından biriyse Ivanov denen traktör hızındaki adam kat ile geçip yanından bitirmesin bir zahmet. Hücumda pota altında bitirmekte de çok sıkıntı çekiyor. Bunda rakiplerin faul yapmaktan hiç çekinmemesinin de etkisi var. Bu nedenle maç sonlarında oyunda tutamıyoruz. Açıkçası ben o kadar para alan bir oyuncudan sahada çok daha fazla emek, ve faul atışlarını en azından yüzde 75 yapmasını bekliyorum. Kendisi şu an hadi ileri saralım Mayıs gelsin dermiş gibi oynuyor.

Datome: Sezon başından bu yana iyi oynadığı maç 2 falan. Geçtiğimiz yılki performansını düşününce bu da önemli bir eksik bizim için. Ayrıca savunmada kara delik modunda, gardından pivotuna herkes yanından geçip gidiyor. Tüm sezon böyle gidecekse yandık.

Diğer Türkler: Bari ligde süre alabilsinler diyorum sadece. Neden süre alamadıklarını koç daha iyi biliyordur o nedenle yorum yapamıyorum, yorum yapılacak kadar oynamadılar zaten.

Vesely nin mevcut performansı değil aslında beni rahatsız eden, hücum performansı da yükseliyor bile kabul edilebilir. Faulleri de oldukça gelişti bence.
Ama çok gereksiz fauller yapıyor, her maç neredeyse bir tane hareketli perdeleme yapıp kıçını çıkardığı için hücum faul yapıyor mesela.

Datomenin iyi dediğimiz o 2 maçı da bence geçen sene vasat oynadı dediğimiz maçlardan iyi değil.

Zaten kadro derinliği vs tartışmaları da buradan çıkıyor. 7 kişi gibi görünen ana rotasyon (Bobby, Sloukas, Bogdan, Kalinic, Datome, Vesely, Udoh) bu iki form problemi yüzünden gerçekte 5 kişiye iniyor, birde sakatlık olunca 4 oluyor. Bu 7 kişinin kendi standartlarında sahada olduğu dönemlerde, Antic ve Nunnally gelecek 8-10 dakika, Berk, Melih, Barış, Ahmet gibi yerlilerden gelecek 2-3 dakika takımda ciddi bir düşüşe neden olmadan diğer oyunculardaki süreleri de düşürür.
Bu haldeyken yapılacak 1-2 transfer ile sadece Antic-Nunnally yerine gelen 2 kişiyi o ana rotasyona sokup, Vesely ve Datomeyi diğer role atmış oluruz, tabiki bir rahatlama olur ama ilk seneryodan ciddi bir fark da olmayacaktır.

Türk oyuncularla ilgili olarak söyleyebileceğim, koçun bir tarzı, felsefesi var. Ligde 3-4 takım dışında kime karşı oynarsak oynayalım en az 8-10 dakika süre alıp bir katkı verebilirler bence ama koç kendine göre sebeplerden (ki ben doğru olduğunu düşünüyorum) oynatmıyor.

Çevrimdışı nemanja bjelica

• Üye
  • Yer: Ankara
Benim Melih'e kızma sebebim Melih'in daha iyisini yapabileceğini bildiğim için,geldiği yıla göre bire bir savunması ilerlemiş olmasına rağmen hücumda eski etkinliği yok.Umarım kendisini toparlar geldiği yıldan bu yana en kötü dönemi şu an.

Çevrimdışı Solamnus

• Üye
  • Yer: istanbul
  • in zeljko we trust!
    • cemturk
Herkes haklı olarak oyuncuları eleştirmiş ancak bence koçun yerlilere ligde daha fazla şans tanıması lazım, sezon başında Egehan veya Berk ilk 5 başlıyordu, tamam belki çok verimli değiller ama denemek lazım bence, ya tutarsa hesabı.

Onun dışında ligde ilk 8 e kalsak yeter zaten, maç esnasında sinir/hayal kırıklığı oluyor ama mağlubiyetleri fazla büyütmemek lazım.

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Sloukas'ı 37, Ekpe'yi 30, Vesely'i de 29 dakika oynatmak zorunda kaldığımız bir maçtı. Rotasyonun bir şekilde mutlaka genişlemesi lazım.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic