Gönderen Konu: ŞAMPİYON FENERBAHÇE / Türkiye Basketbol Süper Ligi / 2016-17 Sezonu  (Okunma sayısı 208795 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı fundamental

• Üye
  • Yer: İstanbul
hakemler datome'yi az daha sinirlendirirse datome eski günlerine dönüş yapacak gibi.

Çevrimdışı Avanta

• Üye
  • Yer: Ankara
Sloukas 26S-7R-8A

Dixon da kaldığı yerden devam ediyor; 3/12 saha içi
« Son Düzenleme: 18 Aralık 2016, 21:54:56 Gönderen: Avanta »

Çevrimdışı Del Piero

• Üye
  • Yer: Milano
Birilerinin bir şey yapması lazım

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Ekpe ve Kostas'ın yanında Datome'nin son dakikalarda yaptıklarının da hakkını verelim. Maçın sonunu iyi oynadı. Jefferson'a yaptığı blok görülmeye değerdi gerçekten.
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Semazen

• Üye
  • Yer: Antalya-Alanya
Verilen mücadele ve skor gidişatı olarak heyecanlı bir maç oldu.

Ben takımın ruhsuz oynadığına katılmıyorum. İlk beş başlayan oyuncuların yetersizliğini saymazsak herkes elinden geleni yapmaya çalıştı.

Benim dikkatimi çekenler,
- Yerli oyuncular maalesef yeterli değil.

- Nunnaly'nin faydalı oynarken aldığı 3 faulle uzunca süre kenara gelmek zorunda olması. Bu da ritmimizin düşmesine sebep oldu.

- Bobby'nin ilk yarının son anında yaptığı sorumsuzluk. İzlemeyenler için: İlk yarının son topunu biz kullanacaktık. 4 farklı öndeyken ve sürenin bitmesine 9 saniye olmasına rağmen Bobby üçlük denedi ve girmeyen top potamıza 2 sayılık basket olarak döndü. O seviyedeki bir sporcunun yapmaması gereken bir hareketti.

- Maça etki edebilecek hakem kararları. Bütün aleyhte kararlara rağmen maçı almış olmak büyük şans.

Yukarıda da dediğim gibi, heyecan dozu yüksek bir maç oldu. 2 gün sonra Euruleague maçı oynayacağımız düşünülürse bu kadar efor beni tedirgin etti açıkçası.

Galibiyet için  emeği geçen herkesin emeğine sağlık.
Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilir.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
Verilen mücadele ve skor gidişatı olarak heyecanlı bir maç oldu.

Ben takımın ruhsuz oynadığına katılmıyorum. İlk beş başlayan oyuncuların yetersizliğini saymazsak herkes elinden geleni yapmaya çalıştı.

Benim dikkatimi çekenler,
- Yerli oyuncular maalesef yeterli değil.

- Nunnaly'nin faydalı oynarken aldığı 3 faulle uzunca süre kenara gelmek zorunda olması. Bu da ritmimizin düşmesine sebep oldu.

- Bobby'nin ilk yarının son anında yaptığı sorumsuzluk. İzlemeyenler için: İlk yarının son topunu biz kullanacaktık. 4 farklı öndeyken ve sürenin bitmesine 9 saniye olmasına rağmen Bobby üçlük denedi ve girmeyen top potamıza 2 sayılık basket olarak döndü. O seviyedeki bir sporcunun yapmaması gereken bir hareketti.

- Maça etki edebilecek hakem kararları. Bütün aleyhte kararlara rağmen maçı almış olmak büyük şans.

Yukarıda da dediğim gibi, heyecan dozu yüksek bir maç oldu. 2 gün sonra Euruleague maçı oynayacağımız düşünülürse bu kadar efor beni tedirgin etti açıkçası.

Galibiyet için  emeği geçen herkesin emeğine sağlık.
Semazen Abi, ruhsuz kelimesini ben kullandığım için cevap verme ihtiyacı hissettim. Sadece bu maç özelinde söylemedim. Maalesef geçen seneki arzu, istek, hırstan kırıntılar kalmış, saman alevi gibi parlayıp sönüyorlar. Oyuncuların genel itibarı ile enerjisi çok düşük. Dixon, Datome, Vesely, Melih geçen senenin çok çok gerisinde. mvp olarak gelen Nunnally'de sezon başından beri haklı eleştriliyordu. El yi geçtim, Türkiye'de hemen her takımda bizde yenebiliriz neden olmasın motivasyonuyla çıkıyor. (Bunda hakemlerinde katkısı büyük..) 

Geçen sene ki oyunumuzla ne EL de, ne de TBL de kimin haddineydi bize kafa tutmak?
Kötü hücum ediyoruz, El de kaybederken kırılgan bir yapıya büründük, çabuk kabulleniyoruz. Sezonun ortasına geldik ve Acil silkinmemiz lazım..
FENERBAHÇE

Cem Ağrak

• Ziyaretçi
Abi yapma geçen sene de ligde euroleague dönüşü bi sürü maçta zorlanmıştık
Giresun ve Telekom maçları bogdan son saniye üçlükleri ile kazanmıştıkk
Geçen sene Nisan mayıs ayı gibi değiliz tabiki ama Aralık ayındayız unutulmasın
Ve takımın iskeleti bogdan yok

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Bu sene dikkatimi birsey cekiyor ... gecen sene yabanci kurali gelince herkes agladi ...

Turk basketbolu bitti vs.... oyuncular sure alamiyor dendi... su dendi bu dendi ...

Ama bu sene sadece umut vadeden ve ugrasanlar sure aldigindan olsa gerek, daha iyi turk oyuncular piyasada kalmis gibi ...

Bir kac sene icinde bence bu kararin faydasini gorecegiz... Oyuncular icin daha mucadeleci bir ortam oldu ve bosveremiyorlar....

Can Maxim bence en net ornegi.... hatta Berkay, Emircan ve Okben de...
Balkan ülkelerinden çıkan oyuncuların deli gibi çalışkan ve disiplinli olmasını ben hep şuna bağlıyorum kendimce, çoğunun başka şansı yok. Basketboldan hayatlarını kazanamazlarsa, ki yerel liglerde kaç paraya oynadıkları malum, zor bir hayatları oluyor.

Bizde ise yakın zamana kadar durum gayet rahattı, en disiplinsiz oyuncu bile nispeten iyi şut atıyor veya boyu 2 metreyi geçiyorsa yılda birkaç 100bin euroya oynuyordu. Şu anda durum değişti ve değişmeye devam ediyor. Artık iyi takımlarda ve Euroleague'de oynamak, çok para ve şöhret kazanmak isteyen oyuncular için yetenek yetmiyor, çok çalışmak gerekiyor. Bu da iyi bir şey bence, regüle edilmiş rekabet hemen her zaman başarıyı ve ilerlemeyi getirir. Menajerlere ve eski kafalı dinozorlara aldırış edilmezse, yabancı kuralında geri adım atılmazsa, hem kulüpler hem de milli takım ileri gidecektir.

Bu arada hala altyapı yönetimi konusunda mentalite olarak eksiklerimiz var, onlar da düzelse keşke. Örnek olarak şunu söyleyeyim, ayıla bayıla izlediğimiz Doncic bu yaz boyu Amerika'da özel kamplarda çalışırken, Furkan Korkmaz çalışmak bir yana dinlenmeden 3 ayrı milli takım turnuvasına katıldı. Kendi lisesi bile Efes onun lise turnuvasına katılmasına izin vermedi diye Efes'e dava açmış. Altyapılarda çoğu şeyde olduğu gibi başarı endeksli değil, oyuncu gelişimi odaklı olmalıyız; tabii ki kulüplerin yatırımının oyuncu NBA'e gidince boşa gitmesine engel olmak kaydıyla.

P.S. Yukarıda yazdığım Furkan konusunu nerede okuduğumu unuttum kaynak veremiyorum maalesef.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı lancelot

• Üye
  • Yer: lefkoşa
takımda sanki playofflar gelsede oynasak havası var

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
Abi yapma geçen sene de ligde euroleague dönüşü bi sürü maçta zorlanmıştık
Giresun ve Telekom maçları bogdan son saniye üçlükleri ile kazanmıştıkk
Geçen sene Nisan mayıs ayı gibi değiliz tabiki ama Aralık ayındayız unutulmasın
Ve takımın iskeleti bogdan yok

Bogdan gerçekten yok, ama Datome, Bobby, Vesely sadece bedenen varlar ama ruhları ortada yok malesef..

Çevrimdışı Başar Bükücü

• Genel Moderatör
  • Üye
  • Yer: Samsun
    • basarbukucu
Pazar günü içeride Trabzonspor Medical Park ile oynayacağız. Geride kalan 11 haftada sıralamada biz 9-2 ile üçüncü sırada yer alırken, Trabzonspor Medical Park 4-7 ile onuncu sırada yer alıyor.

Bogdanovic iyileştiyse bence bu maç oynar. Obradovic genelde, sakatlığı geçen oyuncuların sakatlıktan sonraki ilk maçının bir Euroleague maçı olmasındansa evimizdeki lig maçı olmasını tercih ediyor. Bu yüzden en azından 10-15 dakika süre vereceğini umuyorum.

Maç NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2016, 20:47:42 Gönderen: Başar Bükücü »
"Bu insanların bizden beklentisi savaşmaktır. Çünkü hayat bir savaştır. Buraya neden geldiğimin cevabı budur." Zeljko Obradovic

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
Bogdan iyileştiyse kadroya girer ve Udoh dinlendirilir diye düşünüyorum.
Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimiçi kenz

• Yönetici
  • Üye
Trabzon çıkışta.Son 6 maçlarının 4'ünü kazandılar.Seyircisiz maçta geçen hafta 1 sayıyla Efes'e kaybettiler.

Çevrimdışı Afgan

• Üye
  • Yer: Afganistan
udoh dinlendirilsin,bogdan oynasin.kaybetsekte umurumda olmaz,minchev ve baris biraz katki verse su macta da olimpiyacos macindan once dinlenebilsek

Çevrimdışı selimiyeli

• Üye
Cska galibiyetinin rehaveti ve yorgunluğu umarım takıma olumsuz yansımaz..ts yi geçen hafta izledim ve beğendim..bi uzunları çok iyi..heeşeye rağmen yerlilerden katkı gelirse rahat alırız