Gönderen Konu: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2016-17 Sezonu)  (Okunma sayısı 78666 defa)

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Turkmen

• Üye
  • Yer: Turkmenistan
Ynt: Fenerbahçe / Spor Toto Süper Lig (2016-17 Sezonu)
« Yanıtla #105 : 01 Eylül 2016, 12:45:57 »
turkchemin biraz zayif oldugundan belki analatamadym galiba ama ishte smithjr tam demek istediklerimi yazmish. 100% katiliyorum.

Çevrimdışı ayhan

• Üye
  • Yer: İstanbul
    • @ab_1907
« Yanıtla #106 : 01 Eylül 2016, 15:05:49 »
Ya sizle çoğu konuda aynı fikirdeyim ama bazen abartıyorsunuz gerçekten. Sadece Sow Eren'i Podolski'yi Aboubakar'ı falan katlar. Forvet hattımızın kalitesi hepsinden fazla keza kanatlar da Öyle. Olcay falan bizde olsa var ya 7 24 söveriz. Yine söylüyorum sadece Galatasaray'ın kalecisi , Beşiktaş'ın sol beki ve orta sahası , Galatasaray'ın ofansif orta sahası bizden iyi diğer her bölgede evet en kaliteli futbolcular bizde. Bunun için sabaha kadar tartışırım

Ya hocam kusra bakma adını bilmiyorum, tanışma bölümü de 22 sayfa olmuş, bakamadım hepsine :)

İstersen tartışalım, belki göremediğim birşeyi görmemi sağlarsın da bende kurtulurum bu karamsarlıktan.

Sow eğer bıraktığı gibi dönerse çok faydalı olacaktır, buna şüphe yok zaten ama öyle mi döner, o konuda ciddi şüphelerim var.

En kaliteli futbolcular demişsin;

Yorumlarımın yanında referanslarımı da yazacağım, neye göre kötü dediğim anlaşılsın diye.

forvet olarak 1 soru işareti (Sow), 2 formsuz ve bitik (Rvp ve Fernandao) ve 1 de oyun zekası 0, dengesiz (Emenike) var takımda. Biz VanHoijdonk, Anelka, Niang, Kenneth Anderson ları gördük bu formada. Rvp nin Kezman dan ne artısı var, yada Fernandao nun Nobreden ?

Orta sahada, ikisi vasat 3 tane defansif isim (Topal, Ozan, Souza), 1 tane 2 senedir oynamamış, beence çok şişirilen Salih ve ümitli olduğum tek isim Alper var, hiçbirisi takımı organize edip ileri çıkaramaz. Appiah, Aurelio, Emre, gibi isimleri geçtim, Baroni, Meirelles (Ersun hocayla nasıl olduğunu hatırlayın, Souza dan ne eksiği vardı da gittik 8 milyon harcadık anlamıyorum) bile yok.

Alex, Tuncay, Serhat, Kuyt, Rapaic gibi ileride nereye koysan faydalanacağın oyuncuların yerine Aatıf ve Stoch var.

Gökhan, Caner, Santos yerine hücum güçleri daha az isimler var.

Semih, Deivid, Ümit Özat gibi oyuncularımız bile kalmadı. Zamanında eleştirdiğimiz Deniz ve Selçuk oynayamazmıdı şu takımda sizce ? Deniz i ortsaha ve defansda nereye koysan şimdikinden kötü görünürdü ? Selçuk u gönderip Josef alınırmıydı ?

Kaldı ki, diğer takımlardan daha kaliteli olmak yeterli değil benim için.

3-5 sene önce bizim yedeklerimiz bile GS de BJK de banko oynayabilecekken şimdi durum neredeyse tersine döndü.

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
  • Yer: MERSİN
« Yanıtla #107 : 01 Eylül 2016, 18:55:28 »
Bjk nin kanat oyuncuları bizden çok daha iyi, orta sahası ise daha üretken. Zaten geçen sene de Oğuzhan ve Sosa şampiyonluğu getirdiler.
gs de Muslera tartışmasız Türkiye'nin en iyi kalecisi, orta sahası bu sene kusursuza yakın oldu, forvetleri bizdekilerden çok daha dominant.

Bizde ise üzülerek söylüyorum ki kale sorunlu, kanatlar işlemiyor yetenekleri sınırlı. orta saha üretkenlikten çok uzak. 10 numara sorunu çözülemedi. Forvetlerin içi geçmiş.
Atıf, Josef, Stoch, Emenike, Neustadter, Fernandao asla Fenerbahçe kalibresinde oyuncular değiller. Salih, Volkan, Alper, H.Ali ancak hamle oyuncuları olur.
« Son Düzenleme: 01 Eylül 2016, 18:56:46 Gönderen: sonkale1907 »
FENERBAHÇE

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #108 : 01 Eylül 2016, 19:18:56 »
Yine söylüyorum.. Söylediklerinizin çoğuna katılıyorum bitik olan futbolcular konusunda takımda yaratıcılık eksiği olduğu konusunda ama rakipler de çok iyi olmadığı için hala en iyi olabiliriz diyorum.. Hala Vitor'un sancılarını çekiyoruz biraz bekleyelim isim olarak kaliteli kadroya sahibiz yaratıcı orta saha eksik evet ama Advocaat'ın neler yapacağını görmek lazım. Ben şu an en üretken forvetler bizde kanatlarımız uçuyor orta saha örümcek ağı savunma inanılmaz sağlam demiyorum ki.. Ama bu potansiyel var her birinde.. 4-4-2 en uygun düzen gibi duruyor. Şenol Güneş ne bitikleri parlattı. Doğru sistem doğru defans anlayışı ve hücum ile en kaliteli takım oluruz diyorum evet. Eskisinden de istekli bir Sow ile biraz kıpırdanmış bir RvP forvet hattı tüm ligden en iyi iki forveti seçsen daha iyidir. Lens için bu söylediğimi yazın bi kenara ciddi fark yaratacak.. Kjaer-Skrtel stoper tandemi kimde var bu ligde uyumlu oynamaya başladıktan sonra. Wiel'in Gökhan'dan ne eksiği var.
evet bir Appiah olsaydım şu kadroda işte o Zaman 4-4-2 ile anasını ağlatırdık ortalığın ama bekleyip görelim bu kadar aşağıda görmeden. Yine söylüyorum kadromuz geçen seneden daha iyi.. Beşiktaş bence Sosa ve Gomez'i çok arayacak keza Galatsaray daha iyi geçen seneye göre ama unutmayın ilk iki maçlarını şansa bala aldılar ve patlayacaklar görürsünüz.. Benim diyeceğim şudur hoca bu işi kıvırabilirse sezon sonu şampiyonluğu kutlayacağız. Şunu da belirteyim RvP'ye Hakkım haram olsun böyle devam ederse.. Biraz kıpırdansa zaten en az 20 golü var

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #109 : 01 Eylül 2016, 19:46:30 »
Beni asıl umutsuzluğa sevkeden yönetim malesef. Aziz, Mahmut... doğru birşey en son ne zaman yaptılar unuttum.
Yoksa bende hocayı eleştirmiyorum, takım ligde birşey yapamaz demiyorum, ama bu kalite, bu oyun Fenerbahçenin kalitesi, oyunu olamaz, olmamalı. Adam daha yeni geldi, başkaları gibi korkup maçtan sonra takımın başına geçmedi, ayağının tozuyla kulübede yerini aldı. Şunu yanlış yaptı diyebileceğim hiçbir şey yok. Ülkeyi bilmiyor, oyuncuları tanımıyor... Daha ne yapacak.
Rvp-Sow ve hatta Emenike zekasızı biraz kıpırdansa dağıtırız ligdeki tüm defansları, orta sahaya da hareket imkanı gelir o zaman.
Şenol Güneş çakma filozof, işine gelince dürüstlük abidesi, ama Tolganın dışarıda tuttuğu toptan hiç bahsetmiyor.
Ama iş dönüp dolaşıp yönetime geliyor. Messi-Ronaldo gelse 2 ayda kulübün çiftlik olduğunu görüp göbeği büyütmeye başlarlar. Düşünsenize, oyuncu soyunma odasında hocasının konuşmalarını kaydediyor ve bunu başkan destekliyor...

Çevrimdışı smith jr

• Üye
    • gfburakkk
« Yanıtla #110 : 01 Eylül 2016, 20:10:52 »
Beni asıl umutsuzluğa sevkeden yönetim malesef. Aziz, Mahmut... doğru birşey en son ne zaman yaptılar unuttum.
Yoksa bende hocayı eleştirmiyorum, takım ligde birşey yapamaz demiyorum, ama bu kalite, bu oyun Fenerbahçenin kalitesi, oyunu olamaz, olmamalı. Adam daha yeni geldi, başkaları gibi korkup maçtan sonra takımın başına geçmedi, ayağının tozuyla kulübede yerini aldı. Şunu yanlış yaptı diyebileceğim hiçbir şey yok. Ülkeyi bilmiyor, oyuncuları tanımıyor... Daha ne yapacak.
Rvp-Sow ve hatta Emenike zekasızı biraz kıpırdansa dağıtırız ligdeki tüm defansları, orta sahaya da hareket imkanı gelir o zaman.
Şenol Güneş çakma filozof, işine gelince dürüstlük abidesi, ama Tolganın dışarıda tuttuğu toptan hiç bahsetmiyor.
Ama iş dönüp dolaşıp yönetime geliyor. Messi-Ronaldo gelse 2 ayda kulübün çiftlik olduğunu görüp göbeği büyütmeye başlarlar. Düşünsenize, oyuncu soyunma odasında hocasının konuşmalarını kaydediyor ve bunu başkan destekliyor...
Yönetim konusunda seninle hemfikirim abi katılıyorum sana ve aynı noktada buluşmuş olduk.. Ve tabiki ben de isterdim Anelka Appiah Alex'li kadro gibi bir kadro.. Ama işte yönetimin özellikle 8 sene önce yapmaya başladığı hatalardan kaynaklanıyor bunlar. Hediye edilen şampiyonluklar boşa giden transfer paraları ve şampiyonluğu kaybetmekle kaybedilen yüzlerce milyon Euro'lar hepsi tek bir Adamın saçma gereksiz egoları yüzünden.. Geçen yıl o saçma hatalar yapılmasaydı ve şampiyon olsaydım mesela rahatlıkla elde edeceğimiz gelirlerle çok kaliteli bir maestro almıştık belki de Dicem ama bu yönetim yine de unuturdu almayı

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #111 : 01 Eylül 2016, 20:17:20 »
Aziz Yıldırım ve Mahmut uslu işin ayrı boyutu. Fakat hakikaten kadro çok zayıf.
Bakın çok kısa özet; Kanatlar yeterince işlemiyor. Yapılan istatistiklerde, kazanılan şampiyonluklarda en çok asisti yapan oyuncu Alex ve Semih'ten sonra Caner.

Wiel ile Gökhan kıyaslamasına girmeyeceğim, sezon sonu görülecek zaten. Skertel iyi falan değil açın özetleri izleyin tüm yenilen gollerde hatası var.
Orta sahada 10 numara yok. Forvetlerin form durumu içler acısı...
FENERBAHÇE

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #112 : 01 Eylül 2016, 20:26:24 »
Şöyle bir şey olabilir;
Daha fazla puan kaybı yaşanmayıp, rakipler farkı açmadan Sow ve  Lens takıma pozitif anlamda etki ederler. Van Persie biraz olsun form tutar. Sistem içerisinde tüm oyuncular yürek koyup mücadele ederler. İşte o zaman yarışın içerisinde olabiliriz. 
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
  • Yer: İzmir
« Yanıtla #113 : 01 Eylül 2016, 20:36:48 »
fenerbahçedenin en büyük sorunu başkandan çok taraftarı. isim olarak göz boyayan bir transfer yapılsaydı transfer bitmeden önce her şey yine toz pembe olacaktı pes diyorum yani diyecek birşey yok.

Çevrimdışı Kutay

• Üye
    • kutay_erkan
« Yanıtla #114 : 01 Eylül 2016, 20:51:09 »
Advocaat mucize yaratmazsa, ki yaratacak olsa bile malzeme sınırlı, üçüncü oluruz. Bence maksimum ikinci oluruz. Şampiyonluk şansımız gerçek çok az.

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

Burası Fenerbahçe. Burada "2010'da şampiyon olalım, 5 yıl sonra başarılı olalım." diye hedef belirlenemez. - Willie Solomon

Çevrimdışı ayhan

• Üye
    • @ab_1907
« Yanıtla #115 : 01 Eylül 2016, 21:05:10 »
fenerbahçedenin en büyük sorunu başkandan çok taraftarı. isim olarak göz boyayan bir transfer yapılsaydı transfer bitmeden önce her şey yine toz pembe olacaktı pes diyorum yani diyecek birşey yok.
Yapılan transferlerle alakası yok taraftarın tepkisinin. Geçen sene herşeye rağmen transferlerden dolayı taraftar geldi ama aynı tas aynı hamam bile olmayıp daha kötüye gidince durum bu sene başkan değişmedikçe yada aziz kendine gelmedikçe birşey olmaz o konuda..

Çevrimdışı sonkale1907

• Üye
« Yanıtla #116 : 01 Eylül 2016, 21:20:04 »
Bir kere mental olarak yerlerdeyiz. Sadece futbolcular değil, taraftarlar yönetim tüm camia. Taraftarlar inancını yitirmiş.
Ve işin kötü yanı rakipler bunun farkındalar.
Bize öyle bilenmiş ve motive çıkıyorlar ki eğer hakemde rakibi cesaretlendirecek düdükler çalıyorsa kazanmak çok çok zor oluyor.   
FENERBAHÇE

Çevrimdışı badboys

• Üye
  • Detroit Pistons-Fenerbahçe
« Yanıtla #117 : 01 Eylül 2016, 21:21:50 »
Bende genel olarak yorumlara katılıyorum ciddi anlamda çok zayıf kadromuz var bir gün"Şu Ada'm bu maçı alacak diyebileceğimiz futbolcumuz yok." asıl sorun bu takımı sırtlayacak oyuncumuz yok takımın neredeyse tamamı vasat Anadolu takımı futbolcusu bu sene yetersiz bir kadro ile çokta iyi futbol oynayacağımızı sanmam.Gs bu senede ipi göğüsler bjk 2 biz 3-4 arasında bir yerde bitiririz çok fazlada takip etmeye gerek yok bu sezonu.
FENERBAHÇE

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
« Yanıtla #118 : 01 Eylül 2016, 21:33:23 »
Yapılan transferlerle alakası yok taraftarın tepkisinin. Geçen sene herşeye rağmen transferlerden dolayı taraftar geldi ama aynı tas aynı hamam bile olmayıp daha kötüye gidince durum bu sene başkan değişmedikçe yada aziz kendine gelmedikçe birşey olmaz o konuda..

çok net var

Çevrimdışı Kevin Rankin

• Üye
« Yanıtla #119 : 01 Eylül 2016, 21:57:13 »
fenerbahçenin oyuncu kalitesi kötü demek çok açık bir şekilde yanlış ki. bu işle uğraşan transfermarkt sitesine göre bizim piyasa değerimiz 157, galatasarayın 106, beşiktaşın ise 117 milyon euro.